Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LCHB

14 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Km Nosztalgia 2013.03.13 22:49:52
Ma épp egy brutális adag (nagy részben általam főzött) rénszarvas (!!!) pörkölt fölött szórakoztattam a kazah olajbiznisz érdekességeivel egy helyi olajmérnököt itt Norvégiában, amikor irtózatos honvágyam támadt, holott itt minden szép és jó, a társaság, a tiszta levegő,…..
Lassan masfel ev kerekedik az ittletembol, ezert epp ideje volt a kulturalodas mezejere lepnem. Azert persze nem vagyok olyan lelkes nyelvtanulo, mint Laszlo es Janos, de neha azert osszeernek a lehetoseg es az akarat szalai es olyankor erdekes kulturalis kalandokba keveredem. Mint ahogyan most…..
Km Húzzunk bele! 2012.11.08 16:36:30
Remélem mindenki kibírta az elmúlt két hónapot… én alig. :) Valamiért akárhányszor elhagyom az országot (mármint a magyart), valami történik a laptopommal. Ez valami átok lehet, mert otthon rendesen működik. De mindegy, mert visszatértem és van jó pár felgyülemlett…..
Km Je me souviens... 2012.08.30 21:37:43
Az első érdemleges bejegyzésem 2011. augusztus 30-ról, közismertebb nevén a kazah alkotmány napjáról szólt. Most akár el is érzékenyülhetnék, hogy egy éves a blog, de ez túlfeszítené a saját önigazolási kényszerem határait, ezért nyilván nem fogok ilyesmibe keveredni. Azt…..
Km Microrayon Camal-1 2012.08.15 09:24:48
múlt pénteken beköltöztünk. vagyis minden előzetes értesítés nélkül kidobtak a koleszból, úgyhogy más választásunk nagyon nem volt. összesen kb. 5 percem volt összepakolni a cuccom, nagy szerencsémre mindneki segítőkésznek mutatkozott (az oroszul üvöltöző hölgyön kívül,…..
Km a tegnapi napról 2012.08.09 10:57:02
ez egy személyes jellegű poszt, biztos nem való mindenkinek. gondoltam szólok. szóval ma nem lesz beköltözős bejegyzés, sőt beköltözés sem lesz. ami tegnap történt egyike azoknak a dolgoknak, amik miatt néha nehezen hiszem el, hogy ennyire szerencsés vagyok. a tegnap…..
ma kifizettem az ingatlanost (pedig ő aztán tényleg nem csinált semmit), egy havi bérleti díjat, de továbbra is a kávézóból írok (ez azt is jelenti, hogy a blogon továbbra is minden átmenetinek tekinthető). reméljük holnap már saját tető lesz a fejem felett. addig viszont itt a…..
Km üzi 2012.08.05 09:48:30
most ünnepélyesen megígérem, hogy amint lesz saját netem és nem kávézókból egy-egy órára jutok a bloghoz szerkesztek a lap kinézetén. most viszont megint rohannom kell! addig is: sorry...
ezt tegnap szerettem volna posztolni, de 2 perccel a feltöltés előtt lekapcsolták a wifit. egy nap késéssel, íme: tegnapra két ember kivételével mindenki megérkezett, ezért egy introduction night keretében el is merültünk a közép-ázsiai kulináris élvezetekben. amikor az…..
Km erkezes 2012.08.03 15:28:37
tulajdonkeppen nem sok minden. szokatlanul durva jetlagem volt tegnap, ezert csak a nagyon hivatalos es szuperfontos dolgokat inteztem el. leadtam minden papirt a mester jelentkezeshez es ellatogattam juliahoz a vizumom miatt, ami ugye vasarnap lejar. (ezt is nehezen dolgozom fel, egy eves a…..
Km statement of purpose 2012.08.03 15:03:47
naszoval... a blogolas nem nagyon jott ossze, ez teny. az elmult egy evet osszefoglalva a sok hasznos info es erdekes sztori helyett (ami a fejemben egyebkent siman posztolodott a blogra) annyit mondok, hogy az elso negy honapbol ket szemeszter lett, a ket szemeszterbol pedig 2 ev. ennek…..
Rada Péter A külpolitikai elemzésekben mindig örökzöld kérdés, hogy a közvélemény milyen módon befolyásolja a külpolitikai mechanizmust, egy, a napokban az Interneten viharos sebességgel terjedő videó miatt sajátos megvilágítást kapott.A kérdés most az Invisible Children…..
Km az idő ma. 2012.03.05 15:31:14
 Oké. Elismerem. A világ egyik legszörnyűbb blogolója vagyok, nem is tudom miért nem szüntettem be az egészet eddig. Az a pozitívuma megmaradt a dolognak, hogy most semmi sem tántorít vissza attól, hogy „csak úgy” elmondjam, hogy mennyire hosszúra kezd nyúlni a kazah…..
Amikor a tévében először láttam ezt a reklámot, leesett az állam.Nagyon gyökérnek kell lenni ahhoz, hogy valaki komolyan ezzel az ötlettel álljon elő.A bal oldalon Obama és Hu Jintao váltanak egymással egy kiadós cuppanóst. Photoshop, természetesen. Fölé pedig azt írta a…..
Az új kirgiz elnök, Almazbek Atambajev bejelentette, hogy a többek között az Egyesült Államok által használt Manasz reptér és logisztikai bázis amerikai bérlete 2014-ig maradhat csak. A New York Times emiatt először is jelzi az aggodalmat, hogy mindez zavart okozhat az afganisztáni…..
LCHB 2011.11.08 06:28:18
@Marton Péter: a demokrácia szó többszöri emlegetésével pont erre céloztam :)
LCHB 2011.11.08 21:34:22
@Marton Péter: de. néha bejön, csak gyakoribb amikor nem.
Km pop és patriotizmus 2011.09.06 21:56:00
Lassan egy hónapja itt vagyok (uhh…), úgyhogy több mint esedékes végre belevágnom a mesélésbe. Az eddigi késlekedésért és mañanázásért egyrészt a suli, másrészt az exchange-élet a felelős (egy biztos, hogy én nem :)). Rövidre fogva a szabadkozást az a lényeg, hogy itt…..
Km hogy kerültem ide. 2011.08.19 21:28:00
Azoknak, akik ezt a blogot valószínűleg olvasni fogják, többségükben személyesen is láttam a megdöbbenést a szemében (innen a blog címe, naná!), amikor bejelentettem, hogy négy hónapra Almatiba költözöm. Azért lett publikus mégis, mert a posztokat nem a szokásos ezzel-azzal…..
A szóban forgó kérdés e miatt a kép miatt merült fel egyesekben; a You Tube-on elérhető hivatalos klip (Beyoncé: Who runs this mutha') 1:55-ös momentumánál kapható el:Belinkeljük ide magát a klipet is, hogy a dokumentáció teljes legyen.Két kiváló áttekintést is be tudunk…..
LCHB 2011.06.19 18:25:20
Annak ellenére, hogy a művésznő nyíltan nem politizál (egyszer ezt nyilatkozta: 'Maybe one day I will speak of my political beliefs, but only when I know what I'm talking about', közben pedig mind Bush, mind pedig Obama beiktatásán énekelt), ráadásul valószínű, hogy jelezte volna a szimpátiáját a videón kívül is, érdekes eljátszani a gondolattal.
Volt más is, aki ezt megtette:
www.suite101.com/content/francis-lawrence-beyonce-are-gaga-for-arab-spring-a371838 Itt elsősorban nem a grúz, hanem az egyiptomi eseményekkel von a szerző párhuzamot, bár megemlíti, hogy Grúzia hogyan jöhet a képbe.
Emellett Beyoncé mostanában sokat foglalkozik az afrikai örökséggel, volt is egy ügye nemrég, amikor sötétebbre festette az arcát egy
fotózás kedvéért:
www.styleite.com/media/beyonce-blackface-lofficiel-responds/
Ráadásul a klipben látható táncot mozambiki törzsi táncosok ihlették, akiket nagy nehézségek árán sikerült beszerezniük a koreográfusoknak. Most, hogy akkor beleillik-e ebbe a vonalba az, hogy ennyire együtt érez az arab tavasz résztvevőivel (főleg a nőkkel, akik
ugye sokan voltak kint és állítólag elég sok atrocitás érte őket
www.spiegel.de/international/world/0,1518,767365,00.html) azt
hiszem a fentiek fényében továbbra is kétlem. Ettől függetlenül a szituáció nagyon is érdekes, főleg úgy, hogy sem ő, sem pedig a rendező nem nagyon hajlandó nyilatkozni az ügyben. Én legalábbis nem hallottam róla.