Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pixelking

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A környezetvédelem, a fenntarthatóság, meg úgy általában a jó lelkiismeret ígérete olyan politikai "termékké" vált az elmúlt években a nyugati társadalmakban, amely megkerülhetetlen, ha jól akar szerepelni egy-egy párt a választásokon. Csodálatos dolgokra és borzasztó rombolásra is lehet használni…..
pixelking 2019.11.23 23:21:13
Nagyon jó gondolatébresztő írás.
Véleményem szerint egy dolgot kellene korlátozni első körben, az pedig az értelmetlen, pöffeszkedő autóhasználat. Csak ez pont arra a rétegre jellemző, akiknél a tőke van, akik a döntéseket hozzák. Miért ül egy ember napi 2×45 percet egymaga! a dugóban egy 2+ literes motorral szerelt autóban, mikor ugyan ezt az utat megtehetné ennyi, vagy kevesebb idő alatt tömegközlekedéssel vagy éppen biciklivel. Mára az autó birtoklás mobilitási kérdés lett, lassan mindenki megengedhet magának valamilyen típust. Immáron nem az a kérdés, ki birtokolja, hanem az, hogy ki hogyan használja a gépjárművét, és ezt kellene a létező legokosabban szabályozni. Mert azzal, hogy megemeljük a súlyadót vagy épp az üzemanyagok jövedék adóját azzal olyan rétegeket is mélyen érintünk akiknek valójában az autó létszükséglet vagy a szabadidős tevékenységeik egyik lehetővé tevő eleme (pl a nagycsaládos, aki elmegy a gyermekekkel nyaralni, vagy hétvégente bevásárolni). Nekik pont, hogy nem kellene növelni az ezzel járó költségeket. Továbbmegyek, ha nem kellő szelektivitással vetjük ki ezeket a "büntető"adókat, akkor valójában csak az alsó és a középső réteget súlytjuk vele. Egy "gazdag" embernek halálosan mind1, hogy 12000 vagy 18000-ért tankolja tele a SUVját, mint ahogy az is, mennyit ír le költségként céges autó adóként. A dugódíj bevezetése megoldás lehet, de csakis kizárólag akkor, ha megfelelő kedvezményrendszerrel együtt alkalmazzák. (Ne felejtsük el, a mindenkori kormánynak nem érdeke az autózás drasztikus visszaszorítása, valójában neki is "hitelt" nyújt ezzel a környezet)
Tanulj kóstolni! Fagyiszezon 2019.06.24 17:07:09
A fagyiszezon beköszöntével eszembe jutott egy pár gondolat a fogyasztási szokásainkról. Szubjektív a gondolatmenet, csak az általam látottak és tapasztaltak vezetnek, nem végeztem felméréseket, nincs reprezentatív mintám és nem ismerem a fagylaltalapanyag forgalmazók eladási statisztikáit. Csak…..
Bár még nincs vége az évnek, az biztos, hogy nálam tévés produkciók tekintetében a Top5-ben benne lesz a Spektrum TV saját gyártású természetfilm sorozata, A Láthatatlan Madárfotós, amit karácsonykor mutat be a csatorna. Hogy ez így lesz, már júniusban sejtettem, amikor egy…..
pixelking 2011.12.26 13:38:44
@látjátok feleim szümtükkel: A tudás-tanulás terén kb. egyet értek veled
Felőlem vehetik az összes felszerelését a szülei, de akkor ne azt mondják, hát bizony mi szegények voltunk, nem tudtuk támogatni.
Sajnos mindig előjön a személyeskedés, hogy a kommentelő tehetségtelen/buta/degenerált és nem a hozzászólásával foglalkoztok. Én egy szóval sem kérdőjeleztem meg Bence taehetségét, csak leírtam pár róla szóló cikk tartalmának érdekességeit/ellentmondásait.