Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Easyke (törölt)

0 bejegyzést írt és 608 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Salzburgból érkezett a mai poszt, melynek szerzője, Gergely, megpróbálta összeszedni, szerinte mi az a 12 dolog, amiben Ausztria különbözik Magyarországtól. Természetesen lehet vele egyetérteni és egyet nem érteni, vitatkozni, a listát kiegészíteni… „Ez egy rövid írás…..
Easyke (törölt) 2014.08.27 13:10:05
@molnibalage: igen, igazad van. Nem értek az áramlástanhoz. Viszont úgy emlékszem (lehet, hogy rosszul), hogy anno a határ osztrák oldalán láttam szélerőművet, a magyar oldalán meg nem. Nem Ausztria-Magyrország viszonylatról beszélek, hanem 1 km-es körzetről. Ami viszont nem biztos, hogy csak a szélen múlott...
Ugyanúgy, mint ahogy az egyéb megújuló energiaforrások lehetőségének kihasználása (illetve annak hiánya) sem a lehetőségek hiányán múlik.
Easyke (törölt) 2014.08.27 13:10:05
@Babette.: én kérek elnézést, az én napi munkámban csak gázok csőben történő áramlásával van dolgom.
Easyke (törölt) 2014.08.27 13:10:05
@Babette.: egy mondat még lemaradt: a szélhez viszont abszolút nem értek.
http://csajokespasik.blog.hu/2014/08/26/kozepkoru_test_szoke_agy..
Easyke (törölt) 2014.08.27 11:40:11
@_Ω_: nekem sincs problémám az agglegényes vonásaival, csak akkor ne ítélje el azokat a nőket, akik ugyanúgy gondolkodnak, mint ő. Mert ezt teszi. Az nem baj, hogy ő elvan egyedül és nem kapcsolatfüggő, de ha nők élnek e szerint (márpedig a leírt nők is gondolkodhatnak ugyanígy), akkor az már nem elfogadható....
Hát, posztoló, inkább nem mondok semmit.

@JOKKA21: nem tudom, anyádat kérdezted már erről?
http://csajokespasik.blog.hu/2014/08/15/ma_mar_ranezesre_elkuldenek..
Easyke (törölt) 2014.08.16 10:50:52
@JOKKA21: köszönjük, Emese.

Nem bírtam végigolvasni a posztot, kissé fárasztó. A posztoló arról panaszkodik, hogy még egy italra sem hívhatja meg a leszólított csajokat.
Ha meg meghívatnák magukat, akkor most arról szólna a poszt, hogy a számító, lehúzós ribancok csak a piát fizettetik... ehh... posztolónak javaslom, tanulja meg értelmezni a jeleket. Vagy azok hiányát.
http://csajokespasik.blog.hu/2014/07/31/tartsunk_szunetet_mert_nem_erek_ra..
Easyke (törölt) 2014.08.01 15:16:11
@Pillanatragasztó: lehet itt is? Az egyik unokatesómnak igénye lenne rá.
Remélem, nincs gondod a karcsú derékkal, feszes fenékkel és jó nagy cicikkel. Nála mindez megvan, csak 30 cm-es zsírréteg borítja....
http://csajokespasik.blog.hu/2014/08/01/a_csaj_kulfoldon_randizgat..
Kedves mélykeresztény családszakértők, elmentek ti bizony a halál retkes faszára! Hogy miért? Na, figyeljetek! Gyakori téma ugye, hogy az európai demográfiai folyamatok kedvezőtlenek, öregszik a kontinens blablabla, és Magyarország ebben az értelemben Európa egyik éllovasának számít. Éppen ezért…..
Easyke (törölt) 2014.07.30 10:26:51
@egybarat: ha jól emlékszem, a mnyp-k is befektették azt a pénzt. Egy hosszú távú befektetésnél, amit a befektető mondjuk 5 év után mégis felmond, értékvesztéssel (visszvásárlási érték) kell számolni. Namost a magyar kormány hipp-hopp eldöntötte, végrehajtotta, ezeket a pénzeket gyorsan vissza kellett hozni. Naná, hogy veszteséges volt a biznisz. De tény, hogy sok mnyp pofátlanul lehúzta az ügyfeleit, ezzel nem vitatkozom.
De a kérdés az, hogy ha a magyar államnak kellene most egy pontos kimutatást készíteni arról, hogy mi történt az eddigi nyugdíjbefizetésekkel, az vajon hogyan nézne ki?
- 100%-os veszteség...?
Easyke (törölt) 2014.07.30 15:34:25
@egybarat: én a saját részre történő előtakarékosságot preferálnám. Azaz mindenki a saját nyugdíjára gyűjt. Így elszakadnánk a jelenlegi rendszertől, amely igencsak ki van szolgáltatva a demográfiai folyamatoknak. Tisztában vagyok vele, hogy az én rendszeremnek is lennének gyenge pontjai, ott nyilván a befektetések biztonsága lenne a rizikótényező. De én mégis jobbnak tartanám.
http://csajokespasik.blog.hu/2014/07/25/a_baratnom_mindenkivel_flortolget..
Easyke (törölt) 2014.07.25 10:50:21
OFF:
Attyaisssten, ilyenek orvosnak mehetnek?!?

index.hu/video/2014/07/25/orvos_leszek_senki_ne_legyen_beteg/

Hát, én inkább betegen döglődöm otthon, mintsem egy ilyen hülye p.csához menjek, aki valami baleset folytán elvégezte az orvosit!
http://csajokespasik.blog.hu/2014/07/24/megcsalnal_ha_alkalmad_lenne_ra..
Easyke (törölt) 2014.07.24 08:43:33
A posztot olvasva az első gondolatom az volt, hogy "hát, gyönyörű egy pár vagytok!"
Közben tényleg: a poszter barátja minden előzmény nélkül (tényleg minden előzmény nélkül?) bemegy a poszter munkahelyedére és a fejéhez vág dolgokat, amik elég komoly problémákat jelentenek egy kapcsolatban. A poszter reakciója mi? Nem, nem az, hogy otthon üljünk le és beszéljük meg, hanem: akkor szakítsunk! Hátööö... hogy is mondjam? Ami a szociális érzéket és beállítottságot illeti, tökéletesen összeillenek.
Az intermezzo a másik sráccal először nekem azt juttatta eszembe, hogy mi van, ha a barát teszteli a posztolót. (Aztán ezt az ötletet elvetettem.)
Fura ez a barát is egyébként: fontos neki a posztoló, de azért annyira nem, hogy egyértelműen nem csalná meg. A posztoló is inkább gyorsan szakít/azt gondolja, hogy szakítottak, ha problémás szitu van...
A következő mondat priceless: "mit kéne kivenni, amikor nem élünk együtt??" Ha ennyire nem vágod poszter, hogy mi a szitu, akkor nem is fogtok soha... egy kapcsolatba akkor is 100%-ot kell beletennie mindkét félnek, ha nem élnek együtt. Te az a tipikus boldogságváró típus vagy, ugye? "Majd boldog leszek, ha... majd kiveszem a részem, ha..." Sajnos ez úgy van, hogy amit beleteszel, azt is tudod kivenni. Vagy egyszerűbben: you get, what you give.

Őszintén? Ez a kapcsolat halott, mert egyik fél sem tudja, hogy hogyan is kéne azt művelni, abban élni.
Easyke (törölt) 2014.07.24 10:13:42
@croesus: jepp, ez a lényeg.
Mindjárt az elején előre kell, hogy bocsássam, hogy ez egy személyes blog. Szóval a címe és a bejegyzésben használt kifejezések ellenére ez az én személyes álláspontom, ami tapasztalataimra épült. A témára már régebb óta felfigyeltem, de végül azért most írok róla, mert…..
Easyke (törölt) 2014.07.17 09:24:16
@inkvisitor: engem a "gyereket vállalok, hogy legyen nyugdíjam"-hozzáállás zavar nagyon. Meg az, hogy aki ezzel érvel, annak eszébe sem jut, hogy esetleg a nyugdíjrendszert is át lehetne alakítani úgy, hogy mindenki a maga nyugdíjáról gondoskodik előre. Pedig lehetne, csak akarni kell(ene). De politikusainknak egyszerűbb volt a meglévő rendszert megszüntetni és a pénzt bezsebelni.
Easyke (törölt) 2014.07.17 09:26:55
@tintamin: ne sajnáld őket. Ugyanolyan döntés mint az, hogy valaki akar gyereket. Azt hiszem, pont a lesajnálás/ismétlődő kérdezősködés/állandó megtérítési szándék az, ami a gyereket nem akarókat arra készteti, hogy állandóan védjék az álláspontjukat.
Easyke (törölt) 2014.07.17 09:29:46
@glad az egyetlen: a rácsodálkozás természetes mivoltáról és arról, hogy ez hogyan is esik annak, akire éppen rácsodálkoznak, kérdezz meg egy sérültet vagy egy sérült gyermek szüleit. :O
Szerintem örülni fognak a hírnek, hogy szó nélkül el kell fogadniuk azt, hogy megbámulják őket.
Magyarország sajnos sosem az egészséges embereiről volt híres, rengeteg, bizonyos betegségekre visszavezethető halálozási statisztikában vagyunk TOP10-esek, köztük a szív és érrendszeri betegségekben, amiket jelentősen visszaszoríthatnánk, ha lenne egy egészségtudatos és…..
Easyke (törölt) 2014.07.17 08:43:47
@mojoking77: idézek: "Kovetkezo ertelmes kerdes?"
Ez a bajom.
Easyke (törölt) 2014.07.17 08:47:08
@Tomi from Space: a nyelvi eszközök jó része írásban nem jön át, ez tény. Ha nem harapósan gondoltad, akkor visszavonom, amit írtam.
Levélírónk az Andersenben csapatva próbálta maga mögött hagyni a múlt hetet pénteken. Az nem derül ki, hogy a "nehéz munkahét" keretében bányában vagy a tőzsdén építette a nemzetgazdaságot, de mindegy is, hisz senki nem érdemli, hogy lokális atyaúristenek "kis…..
7. Organikus mesepalota Pilisjászfalun Nekem nagyon bejön az ilyesmi, bár látható, hogy ekkora tereket nem olyan könnyű belakni.   6. Eredetileg vízimalomnak épült Pomázon Aztán a 30-as években csináltak belőle lakóházat. Kifejezetten klasszul néz ki.   5. Teljesen…..
Easyke (törölt) 2014.07.06 09:50:05
@Gera: az a baj, hogy az ÖSSZES ingatlanos olyan szerződést tol az orrod alá, amiben "nemkívánt" kitételek szerepelnek. Mint pl. az, hogy ha az ő nyilvántartásukban szereplő ingatlan tulajdoni lapjára bejegyzés kerül, hogy eladták, akkor nekik jár a lóvé. Adott esetben megfejelve azzal, hogy ez az igényük soha nem évül el (ilyet is láttam már! Nem akartam hinni a szememnek!).
http://csajokespasik.blog.hu/2014/06/18/2_honap_utan_orok_huseget_kovetel..
Easyke (törölt) 2014.06.18 08:27:41
Amúgy @mütyür: -nek totál igazat adok.
A poszter csaja próbál egy igazi, bizalmi kapcsolatot kiépíteni azáltal, hogy rábízza a posztolóra a titkait. De a bunkó poszter ahelyett, hogy értékelné ezt, néz bambán, hogy ez most mi és simán visszaél ezzel.
Posztoló, szakíts ezzel a csajjal, kérlek. Na nem a te érdekedben, hanem az övében. Kár elpazarolnia magát, az érzéseit rád.
http://csajokespasik.blog.hu/2014/05/06/nem_a_penze_miatt_erdekel..
Easyke (törölt) 2014.05.06 09:42:11
@Tapasztalt tapasztalatlan: @mütyür: ami sajnos nagyon is igaz. Vagy már elvált és utánfutója (=gyereke) van.
Easyke (törölt) 2014.05.06 09:43:12
@Easyke: Ja, bocs, a posztoló 26 éves, akkor azért még a válás annyira nem játszik. (Bár olyan is van, csak ritka.)
  A korombeli fiatalok, ismerőseim, barátaim egy jelentős része pár évvel a diploma előtt vagy éppen a megszerzése után járnak az életben. A baráti beszélgetések alkalmával rendszeresen visszatér az álláskeresés témája. Pontosabban az, hogy milyen nehéz, már-már…..
Easyke (törölt) 2014.04.27 21:51:37
@brlv24: az az igazság, hogy egy olyan céget, amelyik így tesztel, jobb elkerülni munkavállalóként. Az a meglátásom, hogy roppant okosnak és kiforrottnak gondolod ezt a módszert, miközben nem az.
Az a helyzet, hogy attól, hogy egy munkavállaló a te szemedben jól reagál ebben a helyzetben (ami mondjuk mi is lenne? Hogy igent mond?), nem biztos, hogy egy hasonló, éles helyzetben a mindennapi munkában ugyanilyen jól reagál. Számtalan ember van, aki jól el tudja adni magát az interjún, aztán teljesítmény semmi. Próbáljunk ki egy szituációt: adott a jelölt, meg te a kérdéseddel az állásinterjún:
- Vállalná-e az állást 30.000 forinttal alacsonyabb bruttó bérért is?
- Persze!
Munkavállaló megfelelt, felveszi a cég. Adott egy vevő és a "jól reagáló" munkavállaló:
- Eladnák nekem ezt a gépet 30.000 forinttal kevesebbért is?
- Persze!

Jopp, jól bevásároltál...
http://csajokespasik.blog.hu/2014/04/25/tetszik_a_lany_pedig_eleg_egyszeru..