Regisztráció Blogot indítok
Adatok
40-es vezér

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Menő lett mostanában sztrájkolni meg tüntetni, mindenért. De főleg a kormány nyugdíjpolitikája miatt, kezdődött a rendőrökkel, hozzájuk verődött az összes egyenruhát viselő többi seggfej, meg is lepődtem volna, ha a vasutasok kimaradnak ebből. Szerencsére nem maradnak…..
40-es vezér 2011.06.23 17:43:10
@TorTa30: Na ez a legjobb! Ha tájékozatlan vagyok, akkor amiről nem tudok az csak állítólagos! El kell, hogy keserítselek, ez tényleg van, és nem hasonlítható össze azzal, hogy valakinek sok, vagy kevés a jövedelme. Egy átlagos munkavállalótól levonnak x összeg nyugdíjjárulékot, y összeg tb járulékot, és z összeg szolidaritási járulékot. Ezt mindenkinek fizetni kell fizetni, akinek alacsonyabb a jövedelme annak kevesebbet, akinek magasabb, annak többet. Erre jön rá a kedvezményezett munkakörökben a nevezett összeg. Nem értem, hogy ti, akik mint írjátok okosabbak vagytok, mint a vasutasok, ennek miért nem tudtok utána nézni? Hogy ez szerintetek igazságtalan? Pech. Legközelebb majd azzal jöttök, hogy miért tesz valaki Pick szalámit a zsemléjébe, mikor van akinek csak parizer jut.
Mint írtam már, csak a MÁV-Trakciónál 3800 aktív mozdonyvezető van, vagyis, ha elvégzel egy egyszerű szorzást, láthatod, hogy bőven eltartják a 65 év alatti nyugdíjas kollégáikat.
De különben ez már egy teljesen meddő vita. Titeket nem érdekelnek összegek és tények. A lényeg, hogy a törvényesen megválasztott kormány egy olyan intézkedést akar hozni, amely a munkavállalók egy részét hátrányosan érinti. Az érintettek pedig szintén törvényes keretek között ez ellen tiltakoznak. Ez sajnos egy jogállamban természetes, mindenkire nézve. Nektek ez piszkálja a csőrötöket, csak mivel nincsenek érveitek, jöttök itt az igazságossággal, és a sértegetésekkel. Persze ez engem egyáltalán nem zavar, ha ez megoldja a magánéleti problémátokat, csak rajta.
40-es vezér 2011.06.24 08:43:13
@TorTa30: Érdekes, tegnap még nem volt többlet befizetés, ma már van, de kit érdekel? Hát lehet, hogy az én agyam csökött, de hogy Bujtor Istvánt idézzem, benned egy agyrák éhen halna, az biztos! Te ugyanis pont azt írod, hogy ne vásárolhassa meg valaki a korábbi nyugdíjba vonulás lehetőségét, mert ez neked nem tetszik!
Egyébként, ha veszed a fáradtságot, és elolvasod a nyugdíjjogszabályokat (és persze meg is kellene érteni a benne foglaltakat) Akkor meglátod, hogy a "gyári melós" is elmehet korábban, csak azt nem korkedvezménynek hívják.
Úgyhogy bármennyire fáj, én 15 év múlva már csak az első kocsiból fogom élvezni a vonatot továbbító mozdony hangját!
További jó köpködést neked és Vasutaskritikusnak! (Bár a mondat összetételeiteket és a használt szófordulataitokat figyelve erős a gyanúm, hogy a kettő ugyanaz a személy)