Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kferry001

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szintén a május 18-i képregényfesztiválra jelenik meg Zórád Ernő-sorozatunk harmadik része. Rejtő Jenőnek az egyik kéziratban fennmaradt regénye 1969-ben jelent meg, és már két évvel később Cs. Horváth Tibor elkészítette a képregényváltozat forgatókönyvét. A Zórád Ernő által megrajzolt 40 oldalas…..
Füles képregényfigura is volt saját lapjában, méghozzá már az elejétől fogva. 1957-ben elsőként Füles szórakoztató naptára jelent meg, majd nemsokára elindult a heti rejtvényújság. Az első képregény a naptárból származik, a másik kettő a lap 6., illetve 13. számából. Utóbbiaknak az a…..
Három rendezvényre is ellátogathatnak ezen a hétvégén a képregények rajongói, ahol számos új kiadvány várja őket. Képregényes szempontból nyilvánvalóan a legfontosabbnak a 24. Képregénybörze ígérkezik, ahol a szokásos bolhapiac-jellegű csereberén kívül immár évek óta hagyomány, hogy több kiadó is…..
kferry001 2012.10.12 06:14:20
Képregénymúzeum Totosa 2012.10.01 13:33:43
Egy korábbi bejegyzésben már esett szó Totosáról, a Pionyerszkaja Pravdának, vagyis a Pajtás szovjet testvérlapjának a figurájáról. Néhányszor önállóan is szerepelt a Pajtásban 1967-ben és 1968-ban, nagy valószínűséggel Dargay Attila rajzaival...
kferry001 2012.10.01 21:15:38
Különleges ínyecségre akadtam a "kanadai magyarok" fórumán. Az alábbi képregények egy Ünnep című hetilapban jelentek meg 1943-ban és 1944-ben. Egyik sajátosságuk, hogy annak ellenére közölte (közölhette?) a lap ezeket a Walt Disney-képsorokat, hogy akkor már Magyarország hadat viselt az Egyesült…..
A Ludas Matyi 1947-es évfolyamában is folytatódtak Kuksi csacsi háromképes történetei, immár a pár bejegyzéssel ezelőtti hosszú főcím (Egy kis szamár kalandjai a nagy Budapesten) nélkül. A főcímmel együtt eltűnt a "Vasi" szignó is, és mivel egyes források szerint Kálmán Viktornak 1946 decemberében…..
Pusztai Pál (1919-1970) kultikus figurája a Ludas Matyiban szerzett hírnevet alkotójának az 1950-es és 1960-as években. Valószínűleg a legismertebb magyar "comic strip", bár sosem nevezték képregénynek, képsornak, legfeljebb "több képből álló karikatúrának"...
Stark Attila   Kérlek, pár szóban mutatkozz be az olvasóknak, például mióta foglalkozol illusztrálással?   Az Iparra jártam grafika szakra. Az egyetem mellett már illusztráltam, a diplomamunkám pedig egy szabad rajzos könyv volt, Kulocity címmel. Ez később meg is…..
A napokban kerül a cseh könyvesboltokba az AARGH! képregénymagazin 11. száma, amely teljes szekciót szentel a magyar képregényeknek. Csordás Dániel, Felvidéki Miklós, Gróf Balázs, Baranyai András (írók: Borbély Zsófia és Mikó Csaba) és Gáspár Tamás (író: Ábrai Barnabás) munkáin kívül két tanulmány…..
Lassan egy éve jelent meg a Csodálatos Pókember utolsó száma, azóta eltűntek a tizen-huszonéveseknek szóló képregények az újságárusok kínálatából. Egy ideig még reménykedtek a rajongók, aztán belátták, hogy nem lesz folytatása a sorozatnak – aztán októberben mindannyiunk nagy örömére jelezte a…..
A történelemkönyvekből tudjuk, hogy Japán az Edo-korban szinte teljesen elzárkózott a külvilágtól. Azt is tudni véljük, hogy mi történt abban a pár száz évben, de történhetett volna akár teljesen máshogy is, és talán soha senki sem tudja meg. Egy ilyen alternatív történelmet vázol fel Yoshinaga Fumi…..
A kArtonban Képregénykedvelők Klubja keretében kettős kötetbemutatóra kerített alkalmat idén december elsején Kiss Ferenc képregénymindenes és Kertész Sándor kiadóvezető. A nagy múltú, egykori jelentős olasz kapcsolatokkal rendelkező, de sokáig inaktív, Linea kiadó újra beindult, Nyíregyháza újra a…..
kferry001 2011.12.08 12:01:28
Hatodik alkalommal rendezi meg a kArton galéria a WOW! karikatúra és képregény aukciót 2011. november 26-án szombaton 11 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban (1053 Budapest, Károlyi Mihály u. 16). Az aukciót Winkler Nóra vezeti. Az aukción Zórád Ernő, aki az idén ünnepelné 100-adik születésnapját,…..
Geoff Johns képregényrajongóból lett képregényíró. 26 évesen, 1999-ben kapta meg először a lehetőséget rövid történetek írására, és még abban az évben elkészíthette a Day of Judgment (Ítéletnap) minisorozatot, amelyben már foglalkozhatott Hal Jordan, alias (második) Zöld Lámpás hányattatott…..
Még sokan emlékeznek nálunk a francia nyelvű Vaillant-ra és Pifre, meg az azokban látott történetek egy részét magyarul közlő Kockásra. Azt is elég sokan tudják még, hogy ezeknek a magyarországi megjelenése az eredeti lapokat kiadó L’Humanité csoporttal, pontosabban annak tulajdonosával, Francia…..