Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zúz Mara

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a kissé megilletődött bácsi elkezdte kipakolni a porcelánkutyákat az asztalra, majd az élőképet gondosan elrendezte és a kommondor mellé felállított egy gitáros menyecskét ábrázoló, meglehetősen giccses nippet, tudtuk, hogy ebből a műsorötletből nem biztos, hogy pilotot…..
Zúz Mara 2012.02.02 02:11:30
@Trigon_: Az odáig rendben van, hogy a félrevezető alcím szerint "az emberek mocskosabb tévét és kiskutyákat akarnak", ez csak a szokásos Index színvonal. Viszont mi köze van ehhez a címoldalon díszelgő sítalpas sarkkutató képének, akiről az átlag magyar néző a boldogult emlékű Delta tévéműsor szignáljára asszociál?

És vajon tudja-e valaki, hogy ez, a képen látható, borostás, marcona tekintettel hátrafelé forduló, szánhúzó férfi kicsoda?
Zúz Mara 2012.02.02 11:54:46
@kiwirágós kivirradtig: Nem, nem Matthew Henson, nem néger, még csak nem is amerikai, és nem Északi-sark, a mozgókép kimerevített kockáján antarktiszi sarkkutató látható.
Ki vagy kik írták a Bibliát? A kutatókat régóta foglalkoztatja ez a kérdés. Most megalkottak egy számítógépes programot, amely megfejtheti a rejtélyt. Izraeli informatikusok és bibliakutatók együttműködve írtak egy olyan algoritmust, ami elemzi a Biblia egyes részeinek…..
A Kádár-korszakbéli Magyarországon a számítógépek mibenlétéről kevés embernek volt fogalma. Kevesen láttak működés közben számítógépet, és kevesen tudták elképzelni, a hétköznapi életben mire lehet felhasználni a számítógépeket. Nem véletlen, hogy kutatóintézeteket…..
Zúz Mara 2011.10.16 18:37:10
Dehogynem volt fogalma az embereknek a 60-as, 70-es években a számítógépekről. Részint lehetett hallani róluk, pl. hogy az amerikaiak már az 1944-es normandiai partraszállás előkészítésében is használták, aztán persze később az űrutazásoknál is. Ez utóbbi, mármint az űrutazás, az elképzelt jövőnek éppoly természetes része volt, mint az "elektronikus agy", amely minden űrhajónak, űrutazásnak kötelező kelléke kellett, hogy legyen. A számítógépek tudományágát többnyire kibernetikaként, vagy a kibernetika részeként emlegették, az ezzel foglalkozókat pedig kibernetikusnak. A robotok, az elképzelt jövő szintén nélkülözhetetlen kellékei a fogalomkör szerves részét képezték.

Számítógépes perifériákról kevés szó esett, az emberek a korabeli science fiction történetekben mind a robotokkal, mind az "elektronikus aggyal" jellemzően emberi nyelven társalogtak, maguk a gépek is emberi nyelven beszéltek, persze monoton, gépies tónusban.

Az "elektronikus agy", vagyis a számítógép (majdnem) mindig okosabb volt, mint az ember, és arról szó sem volt, hogy a rendszer "lefagyhatna", vagy a programot "frissíteni" kellene, netán vírusos lehet.

Szóval igenis határozott elképzelés élt a számítógépekről úgy másfél emberöltővel ezelőtt, ami az egykori karikatúrákból is kiderül. Hogy ezek a negyven-ötven évvel ezelőtti, mai szemmel nézve megmosolyogtató elképzelések miként váltak valóra, azt mindenki maga eldöntheti.
Sokan kívánják, bárcsak nem huszonnégy órából állna egy nap! Ők úgy érzik, állandó időzavarban szenvednek, mindig lenne mit csinálniuk.  Te hogy állsz az időbeosztással? Mire nem jut elég időd? Mi az, amit már ezer éve halogatsz?  A következő két…..
Zúz Mara 2011.06.30 16:13:25
@Advanced Flight:

Időhiány miatt sajnos most nem érek rá erre reagálni, de beírtam a fontos teendők közé, hogy válaszolni Advanced Flight-nak...
Ma David McCandless egy korábbi infografikáját szeretném figyelmetekbe ajánlani. Néhány érdekes statisztikai adaton keresztül mutatja be, hogy csökkentsd az esélyét annak, hogy repülőgép-szerencsétlenség áldozata legyél.Nagyításért kattints a képre!..