Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagybuksi

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem akarjuk elvenni a Vastagbőr kenyerét, de az ilyesmi mellett nehéz szó nélkül elmenni. Történt ugyanis, hogy vasárnap este tűz ütött ki Gyurcsány Ferenc Szemlőhegy utcai villájában. (Nem akarok elkalandozni, de azért mi sem mutatja jobban az idők változását minthogy évekkel…..
Nagybuksi 2010.03.29 18:50:35
1.) Nem bírom a Gyurcsányt, ő és nemkevésbé kártékony bandája tönkretették az országot, így maximálisan egyetértek az ígért felelősségre vonással, egyszersmind nagyon várom is végre. Bízom benne, hogy akire rábizonyul a bűn, példás és elrettentő büntetést fog kapni, különben ebben az országban el fog harapódzni a káosz. (Már így is az van, nincsenek példaképek, s még a honatyák is közröhej és megvetés tárgyai.)
2.) Unom azokat a demagóg embereket, akik egész életükben csak a söntés pultját támasztották, tanulni lusták és buták voltak, vállalkozni nem mertek, nem találtak fel semmit, a munka vagy büdös nekik, vagy szakértelem híján valami egyszerűbb és kevésbé fizetett tevékenységük van, s nem átallják irígyelni azokat, akiknek szorgalmuk és/vagy eszük révén valami összejött. A céltudatos, tanult, vállalkozó szellemű emberfők igenis emelkedjenek ki, s legyen nekik több, szebb, különb, mint csak a pofázni tudó, s a szocializmus végét máig nem felfogó lumpeneknek. Elegem van a hülye egyenlősdiből! A sok barom azt gondolja - anélkül, hogy a közösbe bármit is beleadna -, hogy nekik minden csakúgy jár, csupán mert vannak! Hát nem jár, s jó lenne, ha ezt végre mindenki megértené!
3.) Jó lenne, ha végre megszűnne ez a végtelen irígység, szeretttelenség, a másik el nem fogadása, a mindenből valami rossz, elfogadhatatlan kikerekítése. Szégyenteljesen viselkedünk emberek!
Zsuzsanna és csapata különös anomáliával szembesült a Godot Kávéházban, aholis az 1700 forintos Dumaszínház után közölték, hogy egy időgörbület hatására náluk este 6-ig tartott a csütörtök, vagyis nem jár nekik a Torkos Csütörtök 50%-os kedvezménye: Egy tegnap esti…..
Nagybuksi 2010.02.19 21:35:20
Tipikusan magyar ez az egész! 1.) Nagyon jó kezdeményezés a torkos csütörtök, mert sokan vannak, akik nem engedhetik meg fizetésükből azt, hogy éttermekben kajáljanak. Nyugaton bárhova betérhetsz, mert a kereseted összhangban van a szolgáltatások árával. Mert hogyan lehet, hogy nálunk húsz perc alatt elbékávézod egyórai kereseted, hogy tíz perc alatt eltaxizod félnapi munkád értékét, vagy egy családi éttermi étkezésen háromnapi teljes jövedelmed. Hm? Ez az ország a pitiáner lehúzók, az érdemtelenül sokat kérők, a buta, rövid távon meggazdagodni akaró taplók országa. Ellenpélda: kínaiak...
2.) S mint ilyen, már a torkos csütörtöknél is előjönnek a különböző praktikák, a becstelen éttermek, akik kétféle étlapot nyomnak, akik kijelentik, hogy az aznapi nap csak 18 órából állt, akik gátlástalanul kijátsszák a szabályokat, akiknek a vezetői tudatosan szivatják így-úgy az ügyfélkört, s ha mindez kiderül, akkor lapítanak, mit faeces a fűben...
3.) No és azok, akik itt szivatják a beírókat! Miért baj, vagy szégyen az, ha valakinek szerényebben megy, s csak ilyen alkalmakkor van módja kicsit élvezkedni? Rögtön megjelennek akik fikázzák a többieket, holott életükben semmit sem produkáltak, csak bántották embertársaikat. Jegyezzétek már meg mindnyájan magyarok: a szeretet az emberi élet értelme! Legyetek végre törvénytisztelő, kedves, empatikus, elfogadó, becsületes polgárok, s talán akkor fennmaradunk! Mert az ügyeskedők, becstelenek, beszólósok, csalók és bunkókországából egyszer és mindekorra elég!
w Füstadó 2009.05.15 10:55:00
  A szocik képesek a vagyonadóból is jövedelemadót csinálni. A Fidesz meg hülye, szokás szerint.   Ld még: A dublőrök éjszakája..
Nagybuksi 2009.05.15 12:50:36
Nagybuksi 2009.05.15 13:01:03
@tekiteki: Pont ezért írtam, hogy a jól adminisztrálhaó csoportoktól tudnak elvenni, viszont aki termel, gyárt, létrehoz, alkot, az sunnyog, kikerüli az adózást.
A legnagyobb baj az a szocializmusból fakadó barom-ideológia, hogy minden ember egyenlő. A mi társadalmunk irígy a gyarapodókra, a nagy tudással rendelkezőkre, azokra, akik mertek kockáztatni és bejött, az ügyes vállalkozókra és mindenkire, akinek jól megy. Aki a babérjain ül, se nem tanul, se nem vállalkozik, se nem dolgozik, az ne akarjon a társadalmon élősködni. Be kelene látni, hogy kapitalizmus és szocializmus egyszerre egyhelyen nem megy! Rá kellene sokakat ébreszteni, hogy munka nélkül halálra vannak itélve! Nem lehet/szabad/kell a társadalom szorgalmasabb felén parazitaként perzisztálni. Aki nem tesz a kalapba, néhány kivételtől eltekintve, ne is vegyen ki!
Érdekes kérdés, hogy szemétnek nevezhető-e közterület-felügyelet, ha olyanért büntet meg, ami elvileg szabálytalan, de arrafelé mindenki azt csinálja, mert másképp nem lehet. Érdekes, de könnyen megválaszolható: igen, szemét. Budapestnek jókora részei vannak, ahol az autók…..
Az MVM képviseletében eljáró ügyvédi iroda csütörtökön büntető feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál az MVM korábbi vezetésének időszakában kötött kétes ügyletek miatt. Az MVM-nél több milliárd forint aggályos pénzmozgást tárt fel a belső vizsgálat, a Kocsis…..
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Nagybuksi 2009.03.25 11:17:30
Az egyetlen normális jelölt Bokros Lajos lenne! Ő nem pitizik, nem smúzol, karakán, tapasztalt, kellően öntörvényű és elfogadott szakember. Ha elvállalja, kudarc esetén sem mutogatna másra, elvinné a balhét. Soha sem kereste senki kegyeit (ja, most egyes körök ezért nem szeretnék), mindig és álhatatosan kitartott elvi meggyőződése mellett, nem az éppen innen vagy onnan fújó politikai hátszelknek megfelelően hajlongott. Rá kellene jönni végre kedves párfunkcik, hogy nem az egyéni politikai túlélsre, hanem ennek a jeleneleg trágyadomnb állapotában leledző Magyarországnak az érdekei számítanak! Kit érdekel, ki, kinek a személyét fogadja el? Egy olyan ember kell - Bokros Lajos -, aki meri, tudja, teszi. Könyörtelenül, céltudatosan, befolyásoltság mentesen. S rá kellene végre minden kivagyi, mutyizó, segélyekért ácsingózó, agresszív, igénytelen, sumák és buta magyarnak, hogy teljesítménny nélkül semmi sem jár! Felőlem teljesen elsüllyedhetnek azok a társadalmi pöcegödörben, akik sem dolgozni, sem tanulni nem voltak képesek, akik semmit sem találtak ki, vállalkozni, kockáztatni nem mernek, munkát nem vállalnak, a közösbe be nem tesznek, csak onnan kivenni akarnak. A társadalom ennyi léhűtőt nem tud eltartani, de ne is legyen rá szükség! Aki viszont tisztességes, becsületes, dolgos, ötletes, válallkozó kedvű, az éljen rendesen, tiszta és ápolt környezetben, békében, nyugalomban, biztonságban.
Nagybuksi 2009.03.25 11:22:02
Az egyetlen normális jelölt Bokros Lajos lenne! Ő nem pitizik, nem smúzol, karakán, tapasztalt, kellően öntörvényű és elfogadott szakember. Ha elvállalja, kudarc esetén sem mutogatna másra, elvinné a balhét. Soha sem kereste senki kegyeit (ja, most egyes körök ezért nem szeretnék), mindig és álhatatosan kitartott elvi meggyőződése mellett, nem az éppen innen vagy onnan fújó politikai hátszelknek megfelelően hajlongott. Rá kellene jönni végre kedves párfunkcik, hogy nem az egyéni politikai túlélsre, hanem ennek a jeleneleg trágyadomnb állapotában leledző Magyarországnak az érdekei számítanak! Kit érdekel, ki, kinek a személyét fogadja el? Egy olyan ember kell - Bokros Lajos -, aki meri, tudja, teszi. Könyörtelenül, céltudatosan, befolyásoltság mentesen. S rá kellene végre minden kivagyi, mutyizó, segélyekért ácsingózó, agresszív, igénytelen, sumák és buta magyarnak jönni, hogy teljesítménny nélkül semmi sem jár! Felőlem teljesen elsüllyedhetnek azok a társadalmi pöcegödörben, akik sem dolgozni, sem tanulni nem voltak képesek, akik semmit sem találtak ki, vállalkozni, kockáztatni nem mernek, munkát nem vállalnak, a közösbe be nem tesznek, csak onnan kivenni akarnak. A társadalom ennyi léhűtőt nem tud eltartani, de ne is legyen rá szükség! Aki viszont tisztességes, becsületes, dolgos, ötletes, válallkozó kedvű, az éljen rendesen, tiszta és ápolt környezetben, békében, nyugalomban, biztonságban.
w Recipe ferrum 2007.09.20 06:30:00
Nagy sárga munkagépek szorítják visszafelé a feketegazdaságot ezekben a pillanatokban is, dolgoznak a kanalak és hidraulikák, a feketegazdaság meg vinnyogva hátrál a hegyekbe. Meneküljön csak! Magyarország lelkesen üdvözli a mindent átitató korrupció visszaszorítását. Nem…..
Nagybuksi 2007.09.20 16:18:38
Nagyon jó a cikk, szívemből szól. Csak sajnos az a baj, hogy semmi hatása nincs az írásoknak, lebukásoknak, fejreolvasásoknak, ilyetén szembesítéseknek. Szeretve tisztelt képviselőink rinocérosz bőrűek, s nekik a jólétért, kiváltságokért, kiemelt javadalmakért megéri kockáztatni, sunnyogni, lapítani, megalázkodni, mutyizni. Most nyilvánosan Z. urunk ellen szólnak, a hátunk mögött meg nyilván mennek a telefonok...
Hogy képzeli Fletó, hogy ANNAK/AZOKNAK van joga/joguk itt reformozni, akiknek az egész rosszlétet köszönhetjük!? Sunnyogva kellene elhúzniuk, nyomuk se maradjon! Arról nem is beszélve, hogy a tűzoltás soha sehova nem vezetett Magyarországon. A hetvenes évek óta áltat mindig valami behízelgő modorú konfabulátor minket, hogy "még ezt bírjuk ki, még ezt a pár évet, még ezeket az elkerülhetetlen intézkedéseket, s akkor jobb lesz"! Hát az országnak soha nem jobb, csak nekik ezáltal sikerül túlélni a nagy bukást. Minket újra és újra az agyagba döngölve biztosítják nem szerény túlélésüket. S közben az ország látványosan visszafejlődik, korhad, ásatagosodik, erkölcstelenedik, élhetetlenné, s főképp korruptá válik. Amint van reform, néhány intézkedés, pár hónap alatt eltompul a szükségesség, s kezdődik minden előről. Toporgunk, vagy mint a rák, megyünk visszafelé.
És kire nézzünk fel? Ki a példa? Ki az iránymutató személyiség, az erkölcsi mérvadó, az önzetlenül, közért tenni akaró nagy formátumú igazi, karizmatikus hazafi, a nagy népi etalon? Van nálunk ilyen? A jelenleg ismert arcok között aligha.
Abban bezzeg egyöntetűen értettek egyet tisztelt képviselőink, hogy az elszámolási kiváltságaik, számolatlanul költött forintjaink megnyírbálásáról, mederbe tereléséről szó sem lehet. Ugyanis ilyen piszlicsáré dolgok megvitatásával nem rabolhatják drága idejüket...
Hát nem vicc? Hozzájuk fogható jellemtelen embereket a Föld nem hordott a hátán! Übereljük a banánköztársaságokat, a Bokassákat, Idi Aminokat, meg hasonszőrűeket!
Nálunk a miniszterek nem felelősek semmiért: az eü. miniszter az elkerülhető halálokért, a pénzügyminiszter a rosszul becsült költségvetési hiányért, a közlekedési ügyekért felelős miniszter a balesetekért, a késve átadott sztrádákért és hidakért, a lapályon is méregdrágán épülő autópályákért, az ifjúsági miniszter az alapítványi pénzek lenyúlásáért. A pesti főpolgármester a körgyűrű hiányáért, a harmincéve aktuális közlekedési keresztemtszet bővítésért, Budapest mocskosságáért, dugóiért, a meg nem épült parkolókért, az aluljárók, az újonan szükségessé vált lámpás kereszteződések, körforgalmak hiányáért. Azért, hogy minden évben csak szeptemberben és októberben kezdenek mindenütt egyidejűleg (!), egymáshoz közeli, esetleg párhuzamosan futó utak/utcák felújításába. S olyanok kapják a munkát, akiknek nincs kapacitásuk, amely cégeknél reggel nyolckor még csak két ember lézeng lapáttal a kezében...
Ebben az országban senki sem szakszerű és senki sem önkritikus!
Más! Zalában Lenti népe! Miért asszisztáltok ahhoz, hogy a város egyetlen valamirevaló pénzteremtő intézményét, aranytojást tojó tyúkját (a fürdő) privatizálják? Mert erre megy ki a játék, azt mindenki látja! Továbbá: miért jó nektek az olyan polgármester, aki nem a város lakója, s aki közpénzen heti több alkalommal ingázik lakóhelye és Lenti között! Csak mert nem szoci? S ettől már jó? El kellene végre felejteni a párthovatartozást, s a racionalitás elvei mentén dönteni, választani, élni! Legyen végre vége az ország megosztottságának, ami nyomorba dönti!