Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Conyi

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Sriracha szósz házilag 2021.02.13 07:00:00
A nagy csilikrém poszt utolsó fázisa. Ez egy vietnámi eredetű csili szósz/öntet, amit a '80-as évek elején a Huy Fong Foods tett népszerűvé az USA-ban, ahol először találkoztam vele - elsősorban a Pho éttermek kevésbé csípős szószaként. A flakonon egy kakas kukorékol, ezért kakasszósznak is…..
Az elmúlt hetek-hónapok – valójában: az elmúlt évek – egyik legforróbb hazai kulturális-közéleti vitája a Bulinegyed, azaz Belső-Erzsébetváros körül zajló, többnyire az indulatokat sem nélkülöző pengeváltás-sorozat és monstre politikai meccs. Egy sikertelen helyi népszavazás, parázs Facebook-viták…..
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
Conyi 2020.06.15 22:48:30
kuruc.info/galeriaN/egyeb/deakter20052307_1.jpg

Még szerencse, hogy nem cigány. Talán érdemes egy pillantást venni a képre.
Másodfok Hangos szomszéd? 2019.07.26 10:07:30
Biztos vagyok benne, hogy mindenkivel megesett már, hogy a szomszédja zavaróan hangos tevékenységet folytatott. Mind a kertes és társas házban élők között örökös téma a csendháborítás, mely fogalmat sokszor tévesen használjuk a hétköznapok során. Most összeszedtem mindent, amit a csendháborításról…..
Filmekben, utcán, épületekben sokszor látjuk, hogy valaki telefonál, és közben járkál fel s alá. De ha megfigyeljük magunkat otthon, velünk is előfordul. A pszichológusok már keresik rá a magyarázatot. A telefonálás közbeni járkálás ösztönzi az agyat, jobban lehet figyelni,…..
Egy brit kutyatulajdonosnak 1500 fontos (540 ezer forintos) bírságot kell fizetnie, mert nem szedte össze az ürüléket az eb után saját kertjében. (A kép illusztráció)..
Bárki, aki az állatvédelemben ilyen-olyan minőségében tevékenykedik, amit tesz, azért teszi, hogy változást érjen el. Ahhoz viszont, hogy ez megtörténhessen, magát a változást, mint olyat, illetve annak minőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni...
Az elmúlt 10 hónapban fogytam 15 kilót. Éppen itt volt az ideje. Nem ment valami gyorsan, de így közel a 40-hez már tudom, hogy az a siker, ami tartós, az nem biztos, hogy gyors is. Ami viszont meglepő volt, hogy az elvesztett súlyt csak az első 7 kilóig figyeltem, a többi viszont éhezés nélkül tűnt…..
Conyi 2018.07.20 10:49:37
@Before: Az még semmi, de aztán megturbózod 2.5 kg málnával. :) ( 250 dkg=2.5kg) Így elhiszem, hogy az ember nem marad éhes. :)
Conyi 2018.07.20 12:11:09
@Bak Bernadett: Dehogy is. Én is utálom, ha ki van belőle spórolva a málna. :)
Amióta kutyánk van, egy új világ tárult fel előttem. Előtte sejtelmem sem volt róla például, hogy létezik még csoport, amely a kisgyerekes anyákéval vetekvő vehemenciával folytat vérremenő csatákat az élet leghétköznapibb eseményeiről is. A négylábúakkal való élet persze tényleg rengeteg…..
Conyi 2018.05.10 09:31:34
@Meister: Engem életemben háromszor harapott meg kutya. Mind a három alkalommal azt mondta előtte a kutya gazdája, hogy a nyugodt legyek a kutya szelíd, nem bánt senkit. Nem nyúltam feléjük, rájuk se néztem. A kutya alattomos jószág, csak állatkertben szabadna tartani. És még nem beszéltem az összeszaratott, összehugyoztatott utcákról.
A hajléktalankérdés rendkívül összetett. Nem csak Budapesten, más nagyvárosokban is. A problémával foglalkozó szakemberek legfeljebb segíteni tudnak az utcán élőknek, az alapvető gondjaikat megoldani nem, úgyhogy ez a poszt nem akarja megmondani a tutit. Ugyanakkor a téma az utcán hever. Sőt nem…..
A milliót is elérheti azoknak az egyetemistáknak a száma, akiket sugar daddy tart el. Egyikük most elmesélte, miért döntött úgy, hogy ezen a sokak számára megkérdőjelezhető módon finanszírozza tanulmányait...
  Ha megkérnénk az utca emberét, hogy soroljon fel öt-hat közmondást - csak úgy, ami az eszébe jut -, a címbéli nagy valószínűséggel a legtöbb listán szerepelne. A fene se érti, hogy mitől ilyen élő és népszerű még mindig, holott százan százféle módon igazolták már hamisságát.   Nem szükséges…..
Conyi 2017.11.10 09:49:54
Egy étteremben kóstoltam, imádtam a savanyúságát, a színét és a gazdag ízét. Azóta ki szerettem volna próbálni. Aztán végre most sikerült. Saját ízlésünkre szabtam, így biztosan felkerül a repertoárba. Szívmelengető pont ilyen esős napokra. Hozzávalók 6 személyre 50 dkg sertés gyulyáshús1…..
Tamás nyár közepén jelentkezett nálunk azzal, hogy menjünk el egy gyártói tesztmosásra vele, mivel megelégelte, hogy márkás és nem is olcsó mosógépe nem képes maradéktalanul megküzdeni a 3 gyerekes családban keletkező foltokkal. Panaszt tett a bolban, majd a gyártónál, végül a Békéltető Testületig…..
Egész konkrétan az az ötlet, hogy Orbánnak csak azokat az európai döntéseket kelljen elfogadnia, amelyek tetszenek neki. Eddig csökkentette az AB hatásköreit Orbán és a Fidesz, most pedig bővíthetné...
Conyi 2017.09.13 23:40:10
@Fergio: Nagyon pontosak a számok, csak azt felejtetted el odaírni, hogy a nem-ek ellenében hányan szavaztak IGEN-nel.
Ebben a bejegyzésben az ukulele hangolásának fortélyairól lesz szó. Mivel sokan kérték, hogy a hangolást részletesebben mutassam be - és a hangolás valóban nehézséget okozhat kezdőknek -, ezért úgy döntöttem, hogy az első oktatóvideót a hangolásnak szentelem. Javasolom…..
Naiv biciklista szóváltásba keveredett a Pronto Pizzéria személyzetével, miután átgörült a szerintük a teraszukhoz tartozó járdán. A szóváltásból verekedés lett, másnap pedig a tulajdonos megígérte neki, hogy többet nem fogják bántani: 2012. augusztus 7.-én kedden, hat…..
Újra-újra előkerül az alábbi téma, igaz, a szokásásnál kedélyesebben megírva, igazából csak az kérdés, Budapesten lehetne-e birtokvédelmi eljárást kérni a BKV ellen a hajnalonta sikító troli miatt?Nagy sóhaj nekem e témában írni. Hogy miért? Mert az isten háta…..