Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Thomas Escritt

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktornak nem a puccsisták miatt kellett a székét féltenie. Hanem azért, mert az ország a csőd szélére került, miközben összeveszett szinte valamennyi hitelezővel. (Fotó: AFP) A hvg.hu értesülései szerint a miniszterelnök a Fidesz és a KDNP frakcióülésén…..
Thomas Escritt 2012.02.10 21:19:21
Bevallom. Az egész úgy kezdődött, hogy a Niki (marmint a Sarkozy) odaszolt nekem, hogy irjak lejarato szandeku cikket valamelyik ismeretlen angol szaklapnak. El is fogadtam a megbízást, hiszen nem mindennapi dolog, hogy az Elysée-palotában ráérnek utasítást adni egy bizonytalan egzisztenciájú, Magyarországon állomásozó szabadúszó firkásznak. (Ennyi erővel pénzt is adhatnának, na ezt majd legközelebb megsúgom nekik). Egyébként újságíróként nehezemre esik az írás: jobban megy, ha valaki előre közli velem a fővonalat. Ezt követte a találkozó a szoci külügyesekkel, amelyet egy hideg téli éjszaka közepén az abonyi művházban tartottak, mert, ahogy egyikük megjegyezte, “a mi fajtánk csak ilyen, a régi Volga-szállót idéző környezetben érezzük magunkat igazán jól.”
A CNN valamiért nem akart embert küldeni Atlantából, ezért én képviseltem az összeesküvés nemzetközi sajtóbeli szárnyát.
Itt kezdtek el kirajzolódni a globális tőke puccskísérletének körvonalai. Először nem tudtuk, miként keltsük azt a látszatot, hogy Orbán szerepe a Fideszen belül gyengülni kezd, hisz az erre utaló jelek teljesen hiányoztak. Nem szólalt meg egy sor, korábban a Fideszhez köthető jobboldali közgazdász, mondván, mennie kell a nemzetgazdasági miniszternek. Nincsen pártbeli belháború a közoktatás jövöjéről, és nem csőtörésszerűen (köszi VV-nek a szófordulatért) szivárognak ki a részletek a párt bizalmas belső tanácskozásairól. Az ilyen történések nem a NER alapján működő párt jellemzői lennének, sőt egy egészséges, pluralista politikai kulturára jellemzők.
Sajnos elszámoltuk magunkat. Túl ravaszak voltak. Amikor megírtuk, hogy a miniszterelnök pártbeli pozíciója gyengül, ami elég szokásos fejlemény lenne két évnyi kormányzás után, nem gondoltuk, hogy rögtön átlátnak az aljas húzásunkon, felfedezve benne az egyértelműen szervezett puccs szándekot.
Lelepleztek. Tanácstalan vagyok. Az Elysée-palotából már napok óta nem hívnak. Most mi lesz velem?
"Magyarország elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínûségét, biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit." (tádzsik népdal) ..