Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clear-water

0 bejegyzést írt és 231 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az EU a lehetőségei határain belül keresztbe tesz a Paks 2 Projektnek. Az ok részben OV EU ellenes politikája és részben az EU-Orosz nézeteltérés Ukrajna miatt. Az EU már beleegyezett a Paks 2 Projektbe, ezt visszamondani ők nem fogják. OV simán megtenné, de ott nem OV a…..
Clear-water 2015.03.18 09:47:43
@fofilozofus: Azért abban megegyezhetünk, hogy manapság egy 100 éves energetikai projektbe pénzt feccölni óriási kockázat, úgy, hogy az elérhető haszon konvergál a nullához.
De van egy nagyfőnök, aki azon éli ki gyermekkori szindrómáit, hogy szeret egyedül döntést hozni, lehetőleg minél nagyobban üssön az a lényeg csak. Egy forradalmár a harc nélkül senki, mert kiderülne, hogy a harcon kívül semmihez sem ért. Harcolni kell mindenáron.
Én meg közben már a családunk történetét írom, hogy a fiam tudja, honnan jöttünk, és hogy ezerszer meggondolja hogy visszamenjen oda, ahol 20 évente lerabolják az emberek javait. Mondjuk az unokám már nem biztos hogy el tudja majd a magyart olvasni, de ha ezen az áron biztonságot szerzek a családnak, akkor megérte.
Egy új stratégia terjed a kimenekülésre készülők között az utóbbi hónapokban. Eddig ez nem volt vagy legalábbis én nem tudtam róla. Feleségem ismerősei között még vannak olyanok, akik nem menekültek ki. Az én ismerőseim sajnos már elfogytak, több, mint 90% menekült ki, a…..
Tömeges jelenség lett, hogy a kisemberek megszüntetik a bankszámlájukat. Teljesen kivonulnak a banki szolgáltatásokból, mindent készpénzzel intéznek. Nincsen se bankszámlájuk, se bankkártyájuk, se banki hitelük. A "kisember" nem jelent feltétlenül szegény embert. Dolgozókról…..
Clear-water 2015.02.27 16:18:27
@sbronzo:
Ha drágább a bankban tartani a pénzemet, mint készpénzben a párnám alatt, akkor az ember nem bankol.
Márpedig ez a helyzet. Ez annyira egyszerű dolog, hogy még kusza szemmel is látható és érthető. Ez így működik a világ összes táján. Éppen ezért a bankok - értelmes országokban - úgy működnek, hogy legalább nullszaldós legyen az ember hónap végén a betett pénze után.

A hazai bankolás ára pofátlan.
Amikor sikerült eladnunk a lakást és kiutalni a pénzünket, akkor a lehető legalacsonyabb utalási díjjal is jó pár tízezres költségbe vertük magunkat. Mondhatnánk úgyis hogy jópán kommunista senkiházi rezsicsökkentését fizettük ki a kommunista kormányunknak. Újfent. Ha ezt a lakást egy normál európai országban adjuk el, akkor az utalási díj 0 azaz nulla lett volna. Ezek után a minimum az volt, hogy az utalás után a bankszámlát is megszüntettük, mert inkább a könyvek között tartom a megmaradt forinjainkat.

Nevetséges. Úgy ahogy az blogszerző írja: ez egy menthetetlen kommunista ország. 40 év kommunizmus után önként és dalolva visszadalolják a kommunistákat. Idézhetném nyugodtan a genetikailag kiutált írónkat, neki van igaza.
Bajnai Gordon lemondott az Együtt politikai tanácsának elnöki posztjáról. A lépést már többször is bejelentette, most történt meg a végrehajtás. A Együtt-PM pártból a PM már a kommunista útra lépett, balról előz mindenkit. Eldöntötték, hogy legyen Magyarországon egy…..
Várakozáson felül nőtt a GDP -3,3-3,5%-ot. Ezzel Magyarország visszakapaszkodott a 2008-as év gazdasági szintjére. A GDP növekedés mértéke sok elemzőt meglepett. Szerintem nem számolták bele a kimenekülteket. Ez nem meglepő, mert 350K kimenekült van hivatalosan, valahol 1M pedig…..
Clear-water 2015.02.16 09:05:10
@Dörnyei József: Lehet, hogy igazad van, legyen úgy. Saját céges tapasztalataim azt mondatják velem, hogy fel lehet egy cég pénzügyi számait javítani egy évre, két évre az éppen nem akut fejlesztések visszafogásával, és raktárkészlet áron aluli eladásával, de ennek nagy az ára, ami a következő években üt vissza. Én ezt látom. De maglátjuk, ha jövőre is ilyen a növekedés, akkor belátom, hogy Mo-nak ez kell a jelenlegi fejlettségi szinten.

Üdv
Mivel lapletöltési adataimból tudom, hogy ezeket a svéd bejegyzéseket gyakorlatilag senki sem olvassa, ezért bátran írtam le benne olyanokat, amik sérthetik a felületes olvasó magyar érzületét vagy a büszke horgász önérzetét. Ha valaki mégsem riadna meg a rengeteg karaktertől,…..
Clear-water 2015.01.27 11:00:33
@agombi: Szia.
Jómagam pár éve kint élek.
A horgászat is a 7 legnagyobb tavon minden Svédben élő embernek ingyenes. Elvileg csak méretkorlát van, mennyiségi nincs, és láttam már olyat is, hogy valaki vitte amit fogott, de nem ez a jellemző.
A csukát a svédek nem tartják igazán ehető halnak. De ahol tavi pisztráng, tengeri pisztráng, lazac, süllő az alaphal, ott ez természetes. De az újabb véd konyha felfedezte megának, hogyan lehet igazi csukafasírtot készíteni.
Az előző releváns MNB cikkemben leírtam, hogy a világgazdaságban zajló folyamatok miatt komoly nyomás alá kerül majd Magyarország és vele a forint. A kőolajár erőteljes csökkenése és az ezzel járó Orosz gyengülés még sokat adott a helyzethez. A forint közepe 310, ez a…..
Több kormányzati forrás már hivatalosan is csorgatja a dugódíj bevezetését. Egyelőre 2016 végére ígérik, de szvsz. hamarabb jön. Ahogy már megírtam, nem kormányzati körökből van infóm arról, hogy lesz Budapest matrica - ami dugódíjnak lesz ezek szerint eladva. Az eltérő…..
Clear-water 2015.01.14 16:17:51
@Dörnyei József:
Pontosan. Ez így van. Ha a szülő veszi a fáradságot, és tanítja a nyelvet mint a veszett, akkor egy nemzedékkel tovább tart ki a nyelv, de a végén elveszik így is úgyis.
A FIDESZ megváltoztatja a teljes oktatási rendszert az óvodától az egyetemig. Nézzük meg, hogy mi a cél és mik a lehetőségek. Az oktatás már az MSZP-SZDSZ időkben is igen gyengén volt kezelve. A végzettek kb. 80%-a volt humán szakos és 20%-a reál szakos. Pontosan a fordított…..
A válasz sajnos nem. A FIDESZ Magyarországán a válasz - különösen nem. A civil szervezetek, mozgalmak egyetlen dolgot tudnak elérni, az pedig az, hogy a kormány egyes intézkedéseket visszavon vagy megváltoztat, pl. részben visszavon. Ez kevés. A kormány - kiemelten a FIDESZ -…..
A Microsoft kiadta a Visual Studio ingyenes - Community (VSC) verzióját. Eddig ilyen nem nagyon volt, nagyot változtat a dolgokon. Egy kis US repülőgépgyár kijött egy dízel motoros kis repülőgéppel. A Microsoftnál eddig is voltak akciószerűen ingyenes fejlesztési eszközök, de nem…..
Esnek a bankrészvények. Magyarországon ennek mindig oka van. Az alkotmánybíróság nemrégen döntött egy relatíve jelentéktelen költségelem sorsáról. A döntés szerint a devizahiteleknél nem szabad vételi és eladási árfolyamot számolni, hanem kötelezően az MNB közepet kell…..
Clear-water 2014.06.12 11:26:49
@bankvezér: Te bankvezír, te melyik banknál vagy, hogy ilyen biztos vagy a dolgodban?
Clear-water 2014.06.12 13:51:24
@bankvezér: Udvariasan kérdeztem, hogy hol dolgozol. A nickből ítélve banknál. Ezért kérdeztem. Ebben hol az ugatás?
2013 májusában kiadták a reklámadó tervezetét, de aztán szvsz. a választások miatt nem lett belőle akkor adó. Most vége a választásoknak és meg is jött menetrend szerint a reklámadó. Kis változásokat azért eszközöltek benne, a kulcsokat igen megnyomták, könnyen lehet, hogy…..
Clear-water 2014.06.03 16:49:22
@fofilozofus:
Ki vagy te, hogy megmondod, hogy mi a védhetetlen, mi a jó, mi a rossz?
Neked nem tetszik. Nekem se. Én nem nézem, pont. De attól még jogosan vagyok felháborodva, ha ki akarják csinálni őket.
Valahol nagyon, de nagyon egoista vagy. Az ilyenek tudják a tutit.
Nos hát, nézz ide.
Nekem nem tetszenek az egyházak. Úgy általában. Nagy szemforgatók, sok a gyerekmolesztálás, a maffia pénze is ott van. A templomok fele giccs. Szerintem. De az amerikai akciófilmek sem tetszenek. A thrillerek se. A blikkszerű szenzációhajhász lapok se. Marilyn Monroe filmjei sem. Nem tetszik az se, hogy a brazil húst olcsón behozzák ide. Meg az sem tetszik, hogy a Daiwa és Shimano orsók túl vannak árazva. Tök gagyik. A sok hülye meg eszi, veszi, nézi őket. Meg még ezernyi dolog ami nekem nem tetszik.
Mégsem kaparok, hogy le velük, mert a világ részei.
Ha már itt tartunk a számítógépes játékok sokkalta joban hülyítik az embereket. Csak abban nincs pénz, meg politika.
Lezajlott az EU képviselő választás, durván átalakultak az erőviszonyok a hazai pártok között. Ahogy már írtam, az állatvédők nagyon elbaltázták a liberális pártok esélyeit, az LMP éppen hogy bent maradt. Nagy szerencséjükre megértették a fenyegetést és legalábbis…..
Clear-water 2014.05.27 09:58:16
@Dörnyei József:
Én is egyetértek.
A 2. négy év nem lesz sétagalopp. Ennek sok oka van, amit időpocsékolás felsorolni, azt hiszem sok helyen mostanra szakadt el a cérna.
A németeket sikerült magunkra haragítanunk egy pár ilyen ökör húzással. Emlékszem, mikor Lázás mindent megígért a németeknél pár éve, még az új választási törvény előtt. Mostanra már látják hogy mi folyik, és ha kurvára nem is érdekli őket, mi folyik a vadkeleten, elég sok érdekeltségük van itt ahhoz, hogy kezdjenek aggódni.
Folyamatosan javul a bizalom Magyarország felé. A bizalmon természetesen nem szóbeli vállveregetés kell érteni, hanem azt, hogy valaki kölcsönt mer nyújtani a Magyar államnak és ezért a kölcsönért mennyit kér. Hosszabb ideig csak rövid távra volt meg a bizalom a FIDESZ kormány…..
Rohamosan terjedő tendencia a neten a Javascript alkalmazása az oldalakon. Mire jó ez? Miért terjed ilyen gyorsan? A Javascript egy kis program, ami a megnyitott oldalon fut és pl. futtatja a chat-et, lejátssza a videót, stb. Amire ezen felül az oldal gazdái használni szokták, az az…..
Clear-water 2014.05.07 14:19:48
@fofilozofus:
Egyetértek.
Manapság böngészőre fejleszteni = fejlövés.
Jól csinálni a legdrágább fejlesztés.
Mi három profi webes programozót szerződtettünk rakat pénzért, akik fél év alatt összeraktak egy teszt környezetet, ami még a legegyszerűbb felhasználói eseteket is (menuválasztás, gördülőlistás ki választás) lefuttatja. Persze az összes támogatott böngészőn és verzióban. Kb fél nap egy teljes tesztkör.
És persze az egész fejlesztés a teszt alá van rendelve, amit nem lehet letesztelni, azt nem tudjuk használni.
Borzalom. A legegyszerűbb fejlesztés is egy vagyon.
Meghalt Welsz Tamás, egy rendőrautóban, miközben irodájából a rendőrségre vitték. A FIDESZ szempontjából a létező legrosszabb időpontban távozott el az élők sorából. A FIDESZ lejárató kampányt időzített az MSZP ellen - a híres Simon Gábor ügy - aminek egyik szereplője…..
A Szocialista Klikket 5 párt és pártocska hozta létre, a felálláson ma már nem lehet változtatni. Amire eddig nem gondoltam, de egy rendszeres olvasóm felhívta rá a figyelmemet, az a bejutási küszöb. 5 pártnál ez 5-ször 5%, tehát 25%. A Klikk legutóbbi támogatottsága, még a…..