Regisztráció Blogot indítok
Adatok
edygo

2 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anno megfogadtam, hogy ilyet soha, de soha nem csinálok és reméltem, hogy soha nem kerülök olyan helyzetbe, hogy másokat és a tetteiket kelljen kiveséznem. Sajnos azonban elérkezett ez az idő is.  1. Kis házunk jelen állapotában..
edygo 2017.07.17 16:05:57
@looking4: No ehhez jól jött volna egy jó ingatlanjogász, aki ilyen eshetőségeket felvázol. Valószínűleg itt már az elején elvérzett volna a dolog, és nem adok érte egy fillért sem.
edygo 2017.07.17 16:07:06
@Demokrata Hungarofil: Hozzávenném, hogy én nem engednék másik céget alapítani annak, aki egyet csőddel szüntet meg.
edygo 2017.07.17 16:47:47
@shitgun: Ahogy írod. Egy saját jó ingatlanjogásszal és valamilyen ingatlanban jártas szakértővel érdemes ilyenbe belefogni. Nálam hitel nem volt. Ha lett volna, akkor sok dolgot elkerülök, mert a bank mindent kér, a hitelügyintéző is felhívja a figyelmem egy rakat dologra, közjegyző által hitelesített a szerződés stb.
Mert egyáltalán nem magától értetődő, hogy érti. A magyarok közel felének sajnos valóban problémát jelent maradéktalanul megérteni az egészséggel, egészségmegőrzéssel és gyógyulással kapcsolatos információkat, ami sajnos meglátszik a lakosság egészségi állapotán, ill. az ellátórendszerrel…..
edygo 2017.04.18 09:25:06
Évek óta foglalkozom betegedukációs programokkal. A programokban részt vevő páciensek minden esetben azt nyilatkozzák, hogy a kezelőorvosuktól, illetve a szaknővértől várják elsősorban az egészségügyi információkat, tájékoztatást. A hiteles források ajánlása, a hiteles információs lehetőségek megismertetése a betegekkel kulcstényező lehet. Egy vizit során nem jut idő mindenre. A betegek információ befogadási képessége, ahogy ez a tanulmány és a korábbiak is mutatják, erősen korlátozott az orvos-beteg találkozások során, ezért is fontos, hogy közérthető, releváns információkat tartalmazó anyagokkal lássuk el a betegeket. Legyen az egy nyomtatott tájékoztató, vagy egy online lehetőség ajánlása. Ugyanakkor két vizit között is szükséges fogni a páciensek kezét. Sok kérdés akkor merülhet fel, amikor a beteg otthon alkalmaz egy terápiát, vagy szembesül a betegségével kapcsolatos kérdésekkel. Ezért fontosak az olyan lehetőségek, ahol a beteg kérdezni tud, illetve a releváns információkkal megkeresésre kerül egy-egy beteg tájékoztató program keretében. Az információéhség a 21. század sajátossága. Egyre több a lehetőség arra, hogy információhoz jussunk, de ahogy a tanulmány is mutatja, ennek keresésében, feldolgozásában, gyakorlatra fordításában még akadályokba ütközünk. A kontrollált segítség támogatást nyújthat az első lépésekben.
A napokban jelent meg a hír, hogy a főiskolát végzett ápolók egy másfél éves mesterképzés abszolválásával okleveles ápolóból kiterjesztett hatáskörű okleveles ápolóvá léphetnek elő. A képzés még az idei év őszi szemeszterében elindul három orvosi egyetemen, hat szakirányon. Az első végzősök 2019-ben…..
edygo 2017.03.16 13:33:08
Munkám során azt tapasztalatom, hogy az ápolók, nővérek szerepe a betegek ellátásában, akár a járóbeteg ellátásban, és főleg a háziorvosi praxisokban is egyre jelentősebb. Tapasztalataim szerint a betegeknek, ha betegként jelenek meg egy praxisban nekem sincs ellenérzésem ezzel kapcsolatban, hiszen valóban vannak olyan feladatok, amelyet kiválóan el tud látni egy képzett ápoló, illetve vannak olyan területek, amikor a nővér lényegesen több idő ráfordítással tudja segíteni a tájékoztatással, egy-egy feladat ellátásával a beteget. Kiemelt szerepe van pl. a neurológiai osztályokon dolgozó SM nővéreknek, az onkológiai nővéreknek, az asztma nővéreknek és még sorolhatnám. Tehermentesíteni lehet ezzel az orvosokat, és értékelni az ápolói munkát, amennyiben ehhez megfelelő díjazás is járul a szakmai képzettség mellett. Természetesen meg kell határozni a kezelői teamben, az orvos és az ápoló/nővér feladatkörét, hogy tudja az ápoló is, meddig terjedhet az ő feladata és mi nem az ő felelősségi köre, mikor szükséges a konzultáció mégis az orvossal. Egy jól kialakult team munkában ez valóban hatékony lehet. Remélhetőleg a díjazást is hozzá fogják igazítani, hogy motiváló legyen az ápolók számára is a befektetett munka. Ha ez utóbbi is teljesül, akkor segítség lehet az egyik oldalon. Viszont egyet értek, hogy az osztályokon viszont ez esetben szükséges megoldani az ápolók tehermentesítését pl. az említett önkéntes szolgálattal vagy egyéb módokon, hogy a szakmai munkájukat el tudják látni.
A Wall Street Journal egyik korábbi cikkében számos vezető egészségügyi szakértőt kérdezett arról, hogyan lehetne hatékonyabbá tenni az orvos és beteg közötti kommunikációt. A téma fontosságát a rossz kommunikációból eredő súlyos problémák adják.  Az Egyesült Államokban például a műhibák 80…..
edygo 2016.12.08 09:23:10
@Ficzere Andrea: Örülök, hogy így gondolja, nekem évek óta szívügyem ez a terület. Sajnos hazai szinten kevés publikáció született még ezen a területen, bár a szakmai lapokban egyre többször látni, hogy klinikai vizsgálatok során beépítik a betegtájékoztatást is, és mérik annak hatását a beteg együttműködésére. Bár ezen írások meglehetősen szakmai nyelven íródtak, és elsősorban a terápiás eredményességet boncolgatják. Nemzetközi szinten talán ezügyben is több publikáció található, közérthetőbb formában. Évek óta dolgozom azon, hogy a betegek számára is eljusson ez a típusú tájékoztatás, információ, hogy tudják, ők hogyan lehetnek részesei saját kezelésüknek, mit tehetnek ők azért, hogy egy-egy orvos-beteg találkozásra felkészülten érkezzenek, ne féljenek feltenni a kérdéseiket, megérteni a válaszokat. Ehhez természetesen elengedhetetlenül szükséges az olyan orvosok szemlélete, mint amit Ön is ír a pulbikációiban. Van még teendő ezen a területen, de örülök a pozitív tendenciának!
Többféle témában olvasgattam ma. Egyszerűen azért, mert szükséges időnként egy-egy nap, amikor bár a munkahelyemen vagyok, mégsem abból áll a 8 óra, hogy a cég szűken vett tevékenysége teszi ki. Időnként kell az agynak az elvonatkoztatás, kicsit nem foglalkozni a dologgal. Meg lehet kövezni, de én…..
Egyszerűen csak késztetést érzek, hogy írjak. Annyi minden történik az életem különböző területein, hogy érdemesnek láttam ezt megörökíteni nem is annyira az utókor, mint saját magam szelektív emlékezete számára. Lehet, hogy sosem fogom ezeket visszaolvasni. Az is lehet, hogy vén napjaimra kedvenc…..