Regisztráció Blogot indítok
Adatok
asghh

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyári punnyadt közéletbe némi érdekes színt hozott Karácsony Gergely, LMP-s képviselő Népszabadságnak adott interjúja. Ebben azt javasolja, hogy „a teljes parlamenti ellenzék a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig” álljon össze egy átmeneti választási szövetségben,…..
asghh 2011.07.14 16:21:28
Az ellenzék helyben topogásának - és az ilyen kétségbeesett vergődésnek számító ötleteléseknek - az áll a hátterében, hogy 2010-ben az ellenzék nem fogta fel, hogy a választásokkal véget ért Magyarországon a "betartás demokráciája".
A kétharmad birtokában a Fidesz képes a gyakorlatban is megvalósítani minden ötletét, akár tapsol ehhez az ellenzék, akár nem.
Ehhez képest az ellenzéki pártok még mindig úgy viselkednek, mintha PR eszközökkel és vaskos nyilatkozatokkal meg tudnák akadályozni bármiféle kormányzati szándék gyakorlati megvalósulását.
Jól látszott ez az alkotmány vitája során.
Az ellenzék arra játszott, hogy ha látványosan bojkottálja az alkotmányozást, akkor azzal illegitimmé teheti és végső soron megbuktathatja az egész folyamatot.
Aztán sokként érte őket, hogy ez nem sikerült.

A rendszerváltáskor kiépített fékek és ellensúlyok rendszerének a terv szerint együttműködésre kellett volna kényszerítenie a pártokat. Ehelyett azonban a hatalom úgy oszlott meg a politikai oldalak között, hogy képesek voltak egymást akadályozni a gyakorlati cselekvésben, de valódi együttműködésre nem kényszerültek.
Ez változott meg 2010-ben, mert az embereknek végleg elegük lett a pártok árnyékboxolásából.
Még a baloldal szimpatizánsainak többsége is úgy volt vele, hogy ha kétharmada lesz a Fidesznek, hát legyen, legalább történik végre valami és ezúttal nem tudja a politikai elit kölcsönösen a másik oldalra kenni a felelősséget.
Orbánék felismerték ezt a választói akaratot és e szerint haladnak.
Ha egy gyakorlati probléma megoldása elé bármiféle betokosodott, jogszabályon vagy megszokáson alapuló elméleti vagy intézményi akadály kerül, akkor azt erőből elhárítják és ahelyett, hogy a szokásos értelmiségi diskurzusok során igyekeznének bizonyítani az igazukat, a konkrét helyzet felvázolásával próbálják megértetni a motívációikat közvetlenül a választókkal.
Ezért nem akadt ki komolyabban a szűk ballib értelmiségen kívül senki a bankadókon, a vörösiszap katasztrófa után rögtönzött államosítási törvényen, az alkotmánybírósági jogkörök korlátozásán, a nyugdíjpénztárak államosításán, stb.
Mindenki pontosan látta, hogy az adott helyzet megoldásért kiált, és lehet ugyan finnyogni az eljáráson, de a kormány legalább megtette, amit meg kellett tenni.
Az ellenzék ehhez képest képtelen megérteni a politikai klíma változását és továbbra is a betartás logikája szerint viselkedik.
Elhiteti magával, hogy "bemondásos alapon" meghátrálásra kényszeríthetik a kormányt, hiszen az ellenzéknek "szerzett joga", hogy a fékek és ellensúlyok rendszerét eszközként használva gyakorlati kérdésekben keresztbe tehessen a kormánynak.
Aztán amikor kudarcot vallanak, a demokrácia halálát vizionálják mondván, hogy jaj, ha ők nem tudnak betartani, akkor a fékek és ellensúlyok rendszere egyáltalán nem működik.
Erre a fajta torz ellenzéki gondolkodásra kitűnő példa Karátsony javaslata:
Az ellenzék fogjon össze, hogy megakadályozzon valamit, amit a kormány bevezetett. Az, hogy erről a kérdésről az ellenzéki pártok között nagyobb a véleménykülönbség, mint ha az elképzeléseiket a kormányéval vetnék össze, már nem számít.
Számukra ugyanis az akadályozás lehetősége nem eszköz, hanem cél.
asghh 2011.07.14 18:34:33
@elendem:

Egy kormány nem tehet meg akármit, mert jogszabályok írják elő, hogy mit tehet és mit nem. Ez a magyar kormánnyal is így van.
A kormány nem hány fittyet az erkölcsre, jogra, szokásokra, csak nem fogadja el, hogy az ellenzék és értelmiségi holdudvara határozza meg, hogy mit értünk erkölcs, jog és szokás alatt.
Ott van a gond, hogy az ellenzék és a ballib értelmiség nyavajgását összetéveszted a választók többségének akaratával, illetve az ellenzék azon antidemokratikus igényét, hogy kellő választói felhatalmazás hiányában is döntő beleszólása legyen a kormány gyakorlati döntéseibe, mint a demokratikus rendszer szükséges velejáróját fogadod el, ami nonszensz.
Egyszerű választóként gondolkodom, nem vagyok sem szakértője, sem avatottja, de főként nem kitüntetett véleményformálója a kérdésnek. Számomra az egymás mellett elbeszélést legszemléletesebben az alábbi vicc illusztrálja:Egy alkalommal, amikor a prímás vonójába…..
asghh 2011.07.13 15:26:18
@gyárvárosi:

"Mert ezt szépen nyugodtan, egyeztetve a szakmák képviselőivel meg lehetett volna oldani, nem ilyen fűnyíró módon nekirohanni."

Ez a klasszikus "van rajta sapka, nincs rajta sapka" érvelés.
Milyen érveket hallunk, ha a kormány egy döntés előtt hónapokon át érdek-egyeztet, nemzeti konzultál, társadalmi vitára bocsát?

- húzza az időt, pedig már tegnap is késő volt
- a piac türelmetlen, a halogatással százmilliárdokat bukunk, mert leminősítenek minket
- ha van előzetes vitairat, akkor minden csak látszategyeztetés, mert magukban már mindent előre eldöntöttek
- ha nincs vitairat, akkor a kormány dilettáns, koncepciótlan, volt 8 évük, hogy kitalálják mit akarnak, de lám csak a hatalom kellett nekik, ötletük bezzeg nincs
- a szakmai szervezetektől várják, hogy előálljanak a saját ágazatuk megcsonkításának tervével, hogy aztán a kormány rájuk mutogathasson, mint felelősökre
- az érdekegyeztetés különben is csak kormányzati PR, egyáltalán mennyibe kerül az a sok tájékoztató anyag, Orbán apjának biztos nyomdája is van, arra megy el a nyugdíjpénz
- stb. stb.

Erre jön rá, hogy a szoci érdekszférába még az előző rendszerben mélyen beépült szakszervezetek politikailag ellenérdekeltek a nagy ellátórendszerek és állami pénznyelők megreformálásában. (Könnyen belátható, hogy pl. egy többezres elbocsátással járó MÁV racionalizáció, amivel évente több tízmilliárdot spórolhatna a költségvetés, milyen szakszervezeti ellenállásba ütközne.)
Úgy képzelem, a legutolsó dolog, amit Morvai Krisztina el szeretett volna érni politikai karrierje során, hogy nevét egyszerre emlegessék Gyurcsány Ferencével. Most mégis ez történik vele. Hetek, lassan hónapok óta cikkezik a sajtó valamiféle lappangó konfliktusról a Jobbik két…..
asghh 2011.07.11 17:18:58
@derabitz:

Szerintem egy demokráciában mindenki azzal foglalkozzon, amihez kedve van. Különben is, fideszes vállalkozókról kiagyalt rémtörténetekhez ott van a Gréczy, ő egy kosszal beleszövi a történetbe, hogy Gyurcsány a megoldás és hogy ébresztő MSZP, így mindenki jól jár.
Gréczyblog Orbán bukása után 2011.07.08 07:06:00
Ebből lassan elege lesz Magyarországnak. Most már olyan méreteket öltött a kormányzati alkalmatlanság, az ezzel párhuzamosan áradó gőg, cinizmus és bunkóság, hogy Orbánnak és rezsimjének mennie kell.Képtelenség, hogy hosszú távon állva maradjon egy rendszer, amely képtelen a…..
asghh 2011.07.08 14:42:45
@Hümi:

Van egy olyan mondás, mely szerint "nem érdemes a disznóval pocsolyában birkózni, mert mind a ketten sárosak lesztek, csak ő még élvezi is".

Ezért nincs értelme az ilyen "Ezt elkúrtad Gonosz Törpe" színvonalú trollokal szóba állni, akik minden nap más nic alatt főállásban őrjöngenek kb. 2008 óta.

Ami a többit illeti, a balos szekta sohasem fogja megérteni, hogy:
1. A nép szarik a vérgőzös acsargásra, akármelyik irányból is jöjjön. Minél jobban hergelik magukat a balosok, annál jobban polarizálják a helyzetüket a politikai palettán, és annál inkább egy megítélés alá kerülnek a kuruczinfós zsidózókkal.
2. A ballib koalíció azért bukott meg, mert elkúrta a kormányzást. Nem kommunikációs szinten, hanem húsbavágó, gyakorlati kérdésekben. Már a Gyurcsány éra alapján is dühvel vegyes undort éreztek az emberek a szerecsenmosdató ballib médiával szemben, arra pedig, hogy egyesek még mindig Gyurcsányék elkúrását akarják kimagyarázni, ma már csak szánalommal legyint az átlagszavazó.
3. Gyurcsányból, mint a baloldal legnagyobb reménységéből azért lett a baloldal Torgyánja, mert csak pusztítást és bűnügyeket tudott 4 év kormányzás után felmutatni. Ezen semmilyen pártszavazás, antifasiszta bloggolás, országjárás és szónoklás nem segít. Tudomásul kellene venni, hogy Gyurcsány a baloldal ballasztja és attól, hogy az élre áll, a hajó csak orrnehéz lesz és ahelyett, hogy lassan süllyedne, szélsebesen fúródik fejjel az iszapba.
4. Orbánt is - minden balos reménnyel szemben - a gyakorlat fogja megítélni és nem a ballib hőzöngés: ha 2014-ben jobban fog állni az ország, mint 2010-ben (amire a jelenlegi tendenciák szerint nagyon is megvan az esély), akkor Orbánék minden döntése igazolást nyer és a választások tétje nem az lesz, hogy Orbánék nyernek-e, hanem hogy megint meglesz-e a kétharmad.
Tudják ezt a nem teljesen agyhalott balos értelmiségiek is, ezért megy a hangulatkeltés gyakorlatilag a 2010-es választások első fordulója óta.
Félévente egy rendes adok-kapok, már nagyon vártuk! A januári Orbán - Cohn-Bendit verbális párbaj második menete ma zajlott le ez Európai Parlamentbe. A szópárbaj részletei itt. Mindez elég kellemetlen, mivel a hivatalos program a magyar uniós elnökség értékelése lett volna:…..
asghh 2011.07.05 18:30:55
@lyken:

"Anno megszavazták a kettős állampolgárságot. Még a fideszesek is leszavazták. "

Ez szimpla hazugság. Miért nem tudják megállni a balosok, hogy legalább olyanban ne hazudjanak,. amit fél perc kereséssel, objektív adatok alapján meg lehet cáfolni? Vagy még mindig ott tartunk, hogy aki nem mantrázza veletek kórusban a hazugságaitokat, az "velük" van, tehát ignorálható?
asghh 2011.07.05 18:36:35
@Jani haverja:

Az ilyen szánalmas panelválaszokat a kapcsolat.hu fizetős tréningeken oktatják, vagy van plugined hozzá?
asghh 2011.07.05 19:08:30
@Jani haverja:

Nem érzed szánalmasnak, hogy a postolók regisztrációjának időpontjába próbálsz belekötni a hozzászólások tartalma helyett? Komoly bajban lehet a baloldal, ha már a fizetett alkalmazottjaik is csak ennyire képesek.
Házkutatás, őrizetbe vétel, bilincs, szabadlábra helyezés. Sok ilyenről olvastunk már az elmúlt években, az ingerküszöbünk egyre feljebb és feljebb került. Most mégis érdemes megállnunk, mert példátlannak látszik az eset: a történet középpontjában (egyelőre) egy volt…..
asghh 2011.07.05 12:24:13
Török Gábor azt állítja, hogy a demokrácia szempontjából a kémkedés elkövetése egyenrangú bűncselekmény a kémkedés gyanújának téves felvetésével.
Azaz, ha nem állnak meg az ügyészség vádjai (és ne felejtsük el, hogy sok esetben nem tények, hanem jogszabály-értelmezések alapján dőlnek el ügyek), akkor azzal az ügyészség (és valamiért a Fidesz) kiírja magát a demokráciából.
Ha tehát az ügyészség - ami szakmai munkát végez - nem működik 100%-os hatékonysággal, azzal kiírja magát a demokráciából?
Ezek szerint, ha valakit ott találnak a halott felesége mellet véres késsel a kezében és letartóztatják, majd később a nyomozás során másra terelődik a gyanú, akkor a ügyész menjen börtönbe, mert alaptalanul gyanúsított?
Ez nonszensz.
A jelen ügyről annyit tudunk, hogy az ügyészség olyan információkhoz jutott, amik alapján néhány volt titkosszolgálati tiszttel és egy volt politikussal szemben felmerült a kémkedés alapos gyanúja. Jelenleg a nyomozás zajlik és még az sem biztos, hogy vádemelés lesz belőle.
Az ügyészség a rendelkezésére álló információk alapján dolgozik, a bíróság pedig az eléje tárt információk és a hatályos jogszabályok alapján dönt. Ha a nyomozás során új, a vádlottakat felmentő információk merülnek fel, akkor az ügyészségnek nem lehetősége, hanem kötelessége lesz a vádak ejtése. Ugyanis pont attól működik egy demokratikus rendszer, hogy az ügyészség a jogszabályok és nem politikai érdekek mentén működik.
Természetesen egyesekben felmerülhet a kétely, hogy maga az egész eljárás, a gyanúsítás nem politikai megrendelésre történt-e. Ezt azonban bizonyítékok hiányában, véleményként előadni nettó politikai acsarkodás (nem véletlenül érezte kötelességének azonnal megszólalni Gyurcsány Ferenc), kész tényként kezelni pedig szimpla rágalom.
Feltételezem, hogy Török Zsoltnak nem állt szándékában rágalmazni, így viszont teljesen érthetetlen a számomra, hogy miért vizsgálja az ügyészség munkáját politikai érdekek alapján.
asghh 2011.07.05 12:31:45
@bioLarzen:

A Fidesznek nem érdeke Gyurcsány rabosítása, egyrészt az MSZP szétrombolása érdekében még van elvégzetlen feladata Ferinek (bár kétségtelenül tud eredményeket felmutatni), másrészt nincs jobb úgy nekiindulni a 2014-es választásoknak, hogy Gyurcsány visszatérésének réme ott lebeg a jobbos szavazók feje felett.
Az ügyészség viszont nem feltétlenül a Fidesz érdekei szerint dolgozik, így Gyurcsány viselt ügyeit is a jogszabályok és nem valamely párt politikai érdekei mentén fogja vizsgálni.
Persze jöhetnek erre a "naív", "fideszbérenc", "agymosott hívő", stb. jelzők, de előbb talán bizonyítani kéne az ügyészség politikai vezérlésének vádját.
Másfél hete Silvio Berlusconi a harmadik választási vereségét szenvedte el egy hónapon belül: a választók 57%-a ment el szavazni, és 96%-os arányban mondott nemet három komoly kérdésben a kormány politikájára. Egyfelől a vízművek privatizációjára (a rendszer tökéletesen…..
asghh 2011.06.22 16:11:28
@-JzK-:

"Ez kb. a 2002-es Medgyess-modell: a ballib propaganda már az első OV-kormány alatt is végig a demokráciáért aggódot, és OV már akkor is egy kishitlernek volt beállítva, aki "agresszívkodik", és báncsa a nyugdíjasokat. Erre jött Megyó: óóóh, nem kell ez a keménykedés, "gyűlölködés", szeressük egymást gyerekek, nemzeti közép. A baloldal ezt sikeresen el tudja adni, hogy na most már béke lesz, betemetjük az árkokat, csak félre kell állítani ezt az erőszakoskodó huligánt."

Ez most nem fog bejönni, mert Gyurcsány alatt a balliberális média minden maradék hitelességét elvesztette. Ez az önmaguk ajnározásával elfoglalt blogközösségekből nem látszik, de a társadalom többsége egyáltalán nem találkozik a balos uszítással olyan dózisban, mint anno 98-2002 között, vagy ha találkozik is, Gyurcsány alatt erős immunitást fejlesztett ki ellene.
Ezért fordulhat elő, hogy míg a balos bloggerek erőszakhullámba átcsapó nemzeti ellenállást vizionáltak a rendészeti dolgozók korengedélyes nyugdíjrendszerének megváltoztatásakor, a társadalom többsége (még a balos szavazók többsége is), egyetért a rendszer felülvizsgálatával.
Szal ez a "még a falusi ebtartást szabályzó rendeletmódosításra is reflexből diktatúrázó-nácizó", konstans hecckampány csak néhány vérgőzös acsargó lelkivilágát kavarja fel, a többség vagy röhög rajtuk, vagy szimplán ignorálja őket.
  Meglehetősen bosszantó cikkel találkoztunk tegnap az Indexen, ami belterjes szerkesztőségi levlistánkon is kiverte a biztosítékot. „Vérlázító”, „hubazmeg”, „gyoker”, „erdekes” – szóltak a reakciók a Kínában rendezett…..
asghh 2011.06.22 10:53:57
@genyamagyar:

" Elárulom, hogy cikknek pont az lényege, hogy rávilágítson, hogy a faji megközelítést pontosan(!) a jobboldal csinál azzal, hogy vagy erdélyi művészt(?) küld Kínáb"

Tehát kizárólag cigány művészeket küldeni Kínába nem faji megközelítés, erdélyieket meg igen?
asghh 2011.06.22 11:04:25
@ezittenkéremmagyarország:

A cikkel szemben nem az volt a kifogás, hogy kritizálja a kultúrpolitika jobbos irányát, hanem hogy mindezt származási alapon teszi.
Ha egy művész megítélésekor szalonképtelen kifogásolni, hogy zsidó vagy cigány, akkor az is szalonképtelen, ha azért támadják, mert erdélyi magyar. És ahogy a náciktól sem fogadjuk el, hogy "de hát ők csak tényeket közölnek", úgy egy liberális újságírótól sem elfogadható, ha náci érvrendszert használ.
Persze ez az egész vircsaft nyilván arról szól, hogy a balliberális értelmiség foggal-körömmel kűzd a maradék koncért és a véleménymonopóliuma fenntartásáért, ami nem új elem, csak eddig nem sűlyedtek az "egyetlen bajom vele, hogy magyarnak született, de ez elég is" szintre. Erre az új aspektusra világít rá a Mandriner.
Véget ért az E3 2011, több mint 45 ezer látogatója volt, a szervezők sajtóközleménye szerint 8 focistadionnyi területen 35 ezer monitoron lehetett csekkolni a közeljövő játékait. 88 kilométer optikai kábel és 16 kilométer hosszabbítókábel tekergett a kiállításon, és 8…..