Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adsr

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég sokat dolgoztam a lenti cikkel, de korántsem teljes. Feltúrtam az újságaimat régi (főleg nyolcvanas évekbeli) reklámokért, hirdetésekért. Ilyesmi már volt a blogon, akkor csak külföldi hirdetésekkel, most viszont magyarok jönnek. Amikor elkezdtem dokumentálni a szegény ember szkennerével…..
adsr 2014.02.18 10:26:29
@Krajcs: Akkor ugyanezen emberek dolgoznak az Indexnél és az Origónál? ;-)
  Tehernapló: Kezdetben vala az FBI Crew. Tényleg így volt? Vagy tudtok ősibb formációkról? Mr. Wax: Tudok. Az FBI Crew előtt volt a P.E.D., ezt jómagam és egy barátom alapítottuk, ezzel indult minden. Akkor még csak neki volt C64-e, nála „gépeztünk”. Vele kezdtem el az…..
Legutóbb megint sikerült megfejteni a Játékvadászat rovat feladványát, de nincs megállás, máris itt a következő olvasó, aki régi kedvencét keresi. Ferencnek hívják, át is adom neki a szót: A játék egy platformer, melyben hóemberek voltak a főhősök. Talán négyen voltak…..
adsr 2014.01.30 08:40:51
@glezmen: Ez a Snow Bros pedig egy icipicit Bubble Bobble utánérzés ;-).
A nyolcvanas évek második felében, amikor a VHS kazetták még bőven használatban voltak filmek (videótékák), ismertetők (gépek és műszerek szerelési útmutatói), táblás játékok kiegészítői (játékismertetők, háttértörténetek) és egyéb felhasználás kapcsán... megjelentek olyan "játékkonzolok", amelyek…..
IDDQD Zongorával irányított Doom 2013.09.22 16:06:03
Pár éve megírtam, hogy a Doom II-vel játszottam a legtöbbféle módon; billentyűzettel, egérrel, kontrollerrel, még stylusszal és trackballal is. Azt hittem, több lehetőség nem is nagyon létezik, de indie fejlesztők most megalkották a zongorával irányítható Doomot. A zene és a…..
IDDQD Heti retro: Fallout 2013.09.11 07:41:25
Nnna. Akkor Fallout. Ideje volt már. A múltkori kegyetlen szavazáson magasan nyert, az olvasók fele erre szavazott (a Planescape 19, a Baldur's Gate 31 százalékot kapott), szóval jöjjön minden idők egyik legnépszerűbb szerepjátékának története. Rögtön egy saját sztorival kezdem:…..
adsr 2013.09.11 11:55:45
@Stöki: Már kezdtem örülni, hogy náluk van az időgép leírása. Épp írni akartam nekik, hogy megoszthatnák velem, hogy én is építhessek egyet ;-).

És mivel mélre nagyon ritkán reagálsz, itt megkérdem, ha nem haragszol: olvastad amit írtam?
Ismét lesz Szegeden retro számítógép, video- és quartzjáték kiállítás! Bővebb…..
adsr 2013.04.22 13:33:20
IDDQD Heti retro: Deathtrack 2013.04.03 14:59:44
A Deathtrack megint olyan játék, ami csak szűk körben volt kultikus siker, ezért ma már kevés infót lehet előbányászni róla. Pedig sokak gyerekkorának volt meghatározó élménye, itthon is. Én a kilencvenes évek elején találkoztam vele, amikor a „Kaland, Játék, Kockázat”…..
adsr 2013.04.04 10:30:44
@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

Akkor azért nem ismertem egyáltalán ezt a játékot? :-D
"For the love of Pong, one hoax at a time." Nem tudom még eldönteni, hogy örüljek-e neki, de az biztos, hogy meg fogom nézni: Angry Video Game Nerd filmet forgat. AVGN (polgári nevén James Rolfe) évek óta szórakoztatja a nagyérdeműt remek játékkritkáival (legutóbb a Ghosts'n…..
adsr 2012.11.21 15:07:23
@Stöki:

Szintén durva:
" Tramiel például kitalálta, hogy cége 100 dollárt visszatérít a C64 árából, ha a vásárló beküld bármilyen más számítógépet vagy videójátékot. Egy furfangos New York-i hálózat, a Crazy Eddie ennek hatására 10 (tíz) dollárért (!) kezdte kínálni a Sinclair ZX-81 amerikanizált változatát, a Timex Sinclair 1000-et, így ha a vevő ezután rendelt egy C64-et, 90 dollár tiszta nyereséget könyvelhetett el. A Commodore pedig a sok begyűjtött, olcsó egységet nagyrészt elajándékozta, ám egy részüket megtartotta, és az alkalmazottak ajtótámasztéknak használták..."

oldcomputers.net/pics/ZX81-doorstop.jpg
Egyre másra hallani a hazai híradásokban, hogy az informatika fontos eleme a magyar oktatásnak, urambocsá programozást kellene oktatni elemiben. Persze ez mellett a legfrissebb pletyka, hogy csökkenteni fogják a számítástechnika órák számát, szóval valójában nincs koncepció. De ez…..
adsr 2012.11.20 09:16:06
@Gerilgfx: Végül is igazad van, de a tananyag egyszerűen csak így szólt, hogy a két értéket megcseréljük, nem volt bővebben kifejtve, milyen módon. Mivel akkoriban még elég sokat programozgattam, ezért tartottam hülyeségnek -ha már programozást kell tanítanom-, hogy ilyen pongyolán van megfogalmazva a szöveg.
Mellesleg igen is a nagy átlag számára a for és egyéb ciklusok elég idegen dolgok, kell egy-pár óra, mire megértik a működését.
Micsoda, kerek évfordulókban bővelkedő év ez! Pár hónapja ünnepeltük, hogy fél évszázada készült el a Spacewar! (amit az Indexen kikiáltottunk az első videojátéknak, és nagy mellékletet csináltunk hozzá), nemrég a Wolfenstein ünnepelte huszadik születésnapját, most meg az…..
adsr 2012.06.28 11:33:44
@Bambula:
Még egy plusz poén, Atari Jaguarhoz kapcsolódóan.
Jányzómmal néztünk egy Amigás kedvenc demót, a Desert Dream-et.
Eltelik pár hónap, retro számítógép kiállítás a csokiban, lányom megáll egy gépnél, felkiált:
"Apa! Ez az a gép, amit néztünk videón is?"

Erősen gondolkodóba estem miről is van szó. Gyengébbeknek itt a megoldás:
youtu.be/GH2GyQQIBNo?t=3s
lh3.googleusercontent.com/-3zr5K2CWyNs/T4vKUlP5eXI/AAAAAAAAIVo/S6oH3t9ESlc/s640/DSCF3243.JPG
adsr 2012.06.28 11:35:31
@Dzsini: Na, akkor nem vagyunk előrébb :-D
16–23 bombs: [unassigned, reserved] (az enyém 20-at produkál :-D. Valahol mintha pont a membővítés hibáját írták volna, de nem biztos.)
adsr 2012.06.28 11:49:59
@Dzsini: Nem tudom, mivel modulátoros a gép, csak tv-n próbáltam, nem volt kedvem előszedni a 260ST monitorát. Egyébként meg hogy kapcsoljam fel a felbontást, ha csak idáig jut a gép? :-D
Ismét egy hazai retro kiállítás, hasonlóan hosszú névvel, mint a Csokiban tartott esemény:)Ezúttal Szegeden, így aki a budapestire a távolság vagy az időpont miatt nem tudott elmenni, a környékről eljuthat rá, a koncepció azonos, az árak is hasonlóak...
IDDQD Hasselhoff wins... AGAIN 2011.11.17 13:11:40
Én ugyan a magam részéről teljesen elfogadhatónak tartanám azt az utópiát, ahol univerzum egyik legviccesebb embere, az öreg David Hasselhoff a játékipar általános reklámarca, és groteszk humorforrása, de attól tartok, a társadalom még nem érett meg erre. A kiadók mindenesetre…..
IDDQD Tankcsapda prüntyögve 2011.10.25 08:30:00
Még mindig a postafiókunkból mazsolázok, egy nyári emailben találtam ezt a zenét, ami talán sokaknak szentségtörésnek tűnik majd, de én nagyon el tudom képzelni mondjuk egy nyolcvanas évekbeli Double Dragon-klón aláfestésének. Mennyország tourist, 8-bites verzió: A dalt…..