Regisztráció Blogot indítok
Adatok
automaton_aliza

820 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Antique Fashion Company A blog végleg elköltözött. Ha tovább olvasnád a régi és új bejegyzéseket, valamint a követnéd a blogomat, ezt megteheted az antiquefashioncompany.blogspot.com oldalon! Minden korábbi bejegyzés is ezen a címen olvasható!..
Szó szerint elviselhetetlen fájdalmakkal éltem hónapokig. Kedves Praxisblog!   Szeretném én is leírni a történetemet nektek. A kálvária novemberben kezdődött, amikor elkezdett fájni a bal felső 5ös fogam. Előtte is éreztem, hogy valami nem egészen jó, néha fújtam az orromat, és ilyen ragasztó…..
B. két Booking.com-os tapasztalatát írta meg nekünk, ebből az egyik bosszantóbb, mint a másik. A második pedig még fájdalmas is: a lépcsőn teleltetett muskátliktól nem lehet rendesen elférni, aminek baleset lesz a vége. De kinek az érdekeit védi ilyenkor egy szállásadó oldal? A szállásét, vagy a…..
Az erotika nagy üzlet, az ilyen jellegű tartalom hatalmas forgalmat bonyolít főleg az online alapú szolgáltatásokon keresztül, de még a kábel tv üzemeltetőknél is. Formátumok buktak el azon, hogy nem engedtek szex műsorokat forgalmazni hordozóikon. Szinte hihetetlen, de a mozi és a rádió elterjedése…..
Hogy miért szeretem a Watchment? Már ez önmagában sem könnyű kérdés. Talán azért, mert a szereplői olyanok, amilyenekké mi is válunk hétköznapjaink során. Mikor kiábrándulunk az egész világból, és azt gondoljuk, hogy ez csak egy rossz vicc, akkor Komédiássá leszünk. Mikor engedelmesen fizetünk…..
Mindenki szingli Szingli és mingli 2019.12.18 17:00:00
Ha már megszoktuk, hogy az egyedülállókat szinglinek nevezzük (és könyörgöm, anélkül hogy közben fintorognánk), akkor szembejön a még furcsább mingli kifejezés. Sokaknak a muglik jutnak erről eszükbe, vagyis a varázsmentes emberek a Harry Potter univerzumból – akik a varázslók világából nézve igazi…..
Hölgyeim, lássuk be, vannak pillanatok, amikor irigyeljük ükanyáinkat. Például azért, mert voltak idők, amikor még volt rá minden reggel két órájuk, hogy elkészítsék a toalettjüket (vagyis felöltözzenek), miközben nekünk a napi rohanásban csak néhány percünk akad e célra, és persze szobalány sem áll…..
A különböző közösségi médiumok felületén irányadó, a meztelenség láttatására vonatkozó szabályoknak nem egy nagy művész esett áldozatul. Egy éve például a Facebook törölt egy hirdetést, amely Eugene Delacroix A szabadság vezeti a népet  című festményét tartalmazta a rajta látható női mell miatt, de…..
Manapság a smink már-már nélkülözhetetlen tartozékaként van jelen a női szépségideálnak, viszont nem mindig volt ez így. A viktoriánus Angliában, azaz a 19. században, lenézően tekintettek azokra a nőkre, akik sminkelték magukat, gyakran prostituáltnak tartották őket. Annak ellenére, hogy a fehérre…..
Füstben lebegő csontvázak, gyilkosságok testközelből és nemi betegségek viaszbábokon bemutatva. A boldog békeidők borzongató látványosságai.  ..
Rubensi idomok és darázsderék, nap barnította bőr és hófehér orcák: a női szépségideál a történelem folyamán mindig változott.  A törekvés viszont, hogy megfeleljünk-e szépségkövetelményeknek, lássuk be, örök: többé vagy kevésbé, de valahol szinte mindannyiunkban él a vágy, hogy megfeleljünk a…..
 Nagyon érdekes jelenséget okozott a Mother! első vetítése a CineFesten. Konkrétan kialakult az helyzet, hogy egy művészfilmre olyan sokan tolongtak a moziba, hogy azok, akik csak fél órával hamarabb érkeztek már nem is nagyon jutottak be az egyébként 600 fős moziterembe.  Úgy gondolom, emiatt…..
A Századfordulón, azaz az 1890-es évek végén, 1900-as évek elején a gyors technikai fejlődéssel és gazdasági fellendüléssel az életmód is változott, így a  divat is. A különböző társadalmi rétegekhez tartozókat leginkább a viselt ruházat anyagának minősége, díszítettsége alapján lehetett…..
automaton_aliza 2017.05.23 20:31:41
Kedves Blogszerző! Pár kiegészítést tennék a leírtakhoz.

- A sonkaujjnál említett vázzal merevített drótváz nem volt gyakori a női felsők tekintetében. Ez a megoldás viszonylag ritka volt, és csak akkor is alkalmi, báli ruhák esetében alkalmazták. Még akkor is, ha igen látványos megoldás. Az őse egyébként a biedermeier sonkaujj merevítés.

- A teljes krinolin, azaz az konzervetív értelembe vett abroncs már eltűnt az 1860-as években, így logikus, hogy már az 1890-es években sem alkalmazták. Illetve alkalmaztak a szoknyák eltartására egy módszert, de ez nem tekinthető abroncsnak. A kb. 6-7 méter aljátmérőjű körszoknyákat a szegésnél lószőrszalaggal merevítették enyhén, ami a jellegzetes kiszélesedő A-vonalat adta. A turnűr, azaz a farpárna tűnt el lényegében ebben az időben, de az sem úgy, ahogy elsőre gondoljuk, hogy hopp és aztán nincs. A farpárna egyre kisebb lett, végül olyan kicsi, hogy már csak a fűző alá és a bugyogó felé helyezték öltözésnél. Így nézett ki:
s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/35/78/0f/35780fb7de2ebd1891ae96445df52fd1.jpg

- Nagy változás, hogy a fűzőkben már bálnaszila helyett már valóban tekercselt acélmerevítést is alkalmaztak. Emiatt is - meg a szabás változása és a fűző hosszabbodása is - alakult úgy, hogy igazán darázsderekat sikerült elérniük befűzésnél.

- "A különböző társadalmi rétegekhez tartozókat leginkább a viselt ruházat anyagának minősége, díszítettsége alapján lehetett megkülönböztetni." Ez a mondat szinte a legtöbb divattörténeti korszakra igaz.

- Az 1895 és 1910 közötti divattörténeti változások első ránézésre talán nehezen követhetők, de a nagyon finom átmenetek a végére teljesen átalakították a stílust és a sziluettet, ahogy az a második képen is látszik.
Tudom, hogy furcsa a kérdés a címben, de másképpen hogyan lehetne olyan száraz dologról írni, mint a történelem? Én mondjuk mindig vonzódtam a történelemhez, soha nem tartottam száraznak azt, amikor az emberek egymást viszállyal, háborúval, máglyán égetéssel és egyéb…..
automaton_aliza 2016.07.16 23:14:24
A XIX. században is hordtak póthajat elég sűrűn. Erről tanúskodnak a korabeli divatlapok. A női frizurákat pedig jó sokáig sütötték be, akkor sem volt egy perc egy ilyen haj kivitelezése: threadingthroughtime.files.wordpress.com/2015/09/1870-with-hairband.jpg?w=269&h=377&crop=1
Nagyon is sokat pepecseltek a hajkészítéssel a nő - de még a férfiak is - amely nem jelentette a házi fodrászat egyszerűsödését.

A XIX. század elején, a regency korszakban már megjelent a rövid haj nők körében, ellenhatásaként a rokokó pompadourjának és parókáinak.

A XIX. században vissza-visszatért a hosszú haj férfiaknál is.

1995 és 2007 körül ismét volt egy reneszánsza a férfi hosszú hajnak, amely részben szubkulturális szintű.
Arra kérem a kedves Olvasót, szánjon arra öt percet, hogy végigtekintsen az életén, és elgondolkodjon az alábbi kérdésen: van az életében olyasmi, ami bosszantja, ami kellemetlenséget jelent, ám ez mégis újra és újra visszatér? Lehet szó egy álomról, egy élethelyzetről, egy…..
automaton_aliza 2016.04.15 09:20:55
Introvertált emberként a vége felé már eléggé rossz érzésekkel olvastam. Mármint a félénk emberkét, akit legszívesebben leköpne valaki, mert félénk. Brrr... Nem mindenki egyforma, de ez az agresszió egyik formája, amit nem biztos, hogy a pszichoanalízis meg tud magyarázni (vagy éppen kezelni tud). Azért jó pár év eltelt azóta. Persze van némi igazság Jung munkáiban, de 2016-ban már nem lehet kritikátlanul kezelni. Főleg úgy, hogy a szociálpszichológia, csoportpszichológiai megnyilvánulásokat egyáltalán nem érinti. Visszatérve az agresszióra, amelynek része a majdnem leköpés, igazából abból is adódhat, hogy egyszerűen lenézed azokat, akik bizonyos tulajdonságaiban eltérőek. Ez a lenézés pedig azért valósul meg, mert szociálisan magasabb rendűnek érzed magad és még a gondolkodásod sem elég nyílt, hogy elfogadd, hogy léteznek félénk, nem túl bőbeszédű esetleg a káoszt a gondolkodásukhoz segítségül hívó emberek. Egyébként a "szociális fóbiának", "szociális félénkségnek" a nem elfogadó, nem megértő, sőt lealázó magatartás inkább csak generátora lesz. Tehát az adott emberke csak még rosszabbul fogja érezni magát a társaságodban, ha nem próbálod megérteni, hogy másoknak más szempontjai is vannak. Hatékony módszer egy ilyen típusú agresszió leküzdésére egy mai modern szenzitivitás tréning, ahol különböző nézőpontú emberek világát ismerheted meg, és sokkal befogadóbbá válsz, nem csak lenézővé az általad eltérő mentalitással szemben, és talán ez a "leköpendő agresszió" sem jelenik meg a hétköznapjaidban. :)
Alimento Soha többé autizmus 2016.04.03 11:22:58
Április 2-a az Autizmus Világnapja, beszéljünk hát egy keveset ismételten erről. Mivel az autizmus és az étrend, illetve étrend-kiegészítők kapcsolatáról volt már egy sorozat, az abban foglaltakra inkább csak utalnék, nem szeretnék felesleges ismétlésekbe keveredni. Viszont, hogy legyen aktualitás…..
Gyurmijó Hamis csont technika 2016.02.23 18:00:23
Szintén az orosz kreatív hobby oldalak bugyraiban - a pm-clay-plus - blog oldalán találtam rá az eddigi legjobb csontimitáció készítési süthető gyurmás receptre.    Hozzávalók: elefántcsont színű fehér süthető gyurma (a sima fehér gyurmát egy kis okker pigmenttel keverve alakíthatjuk ki a…..
Gyurmijó Moha textúra 2016.02.18 21:39:29
A moha textúra készítése nem feltétlenül csak mohák utánzására alkalmas, de arra a leginkább. A tutorial a radada.livejournal oldalról származik, amely egy radada felhasználónevű süthető gyurma művész blogja. A titok a vastagabb tűvel való formázásban rejlik. A már majdnem kész "mohát" ecsettel…..
Az álláskeresés során látott munkáltatói törvénysértések a diszkrimináló álláshirdetésekkel kezdődnek, és ha esetleg mégis odajutsz, hogy konkrét, szerződéses állásajánlatot kapsz, még mindig érhetnek meglepetések. Ezek azok az alkuk, amiket úgy tálalnak, hogy megoldjuk okosba’, de valójában ezekkel…..
automaton_aliza 2016.02.16 17:34:09
Itt nem szerepel a listában, mert a munkavállalónak nem tudom, hogy mennyire nem éri meg, de egy olyan helyen jártam - nem írok céget - ahol könnyű és nehéz fizikai munkára kerestek embereket szalaghoz és targoncához. A műszakok változtak, volt aki nyolc órás, volt aki tizenkét órás. Az embereket nem minimálbérre vették fel, hanem órabérre, amit nem is a multicég fizet, hanem a munkaerő közvetítő cég. Mondanom sem kell, hogy az órabér szenegáli szintű - ez most nem csak hasonlat, egy az országok órabérét összehasonlító táblázatból néztem ki -, és csak taktikázásokkal túlórával lehet elérni a minimálbért. Tehát igazából nem volt átlátszó számomra, hogy akkor mi is van a bejelentésekkel, és hogy hogyan is fizetik a járulékokat a munkavállalók után. Valamint nekem az sem tiszta, hogy a munkaerőközvítető cég, minek ebbe a folyamatba, minden egyes ember foglalkoztatása után még százalékot kapnak, amely esetleg, ha az eredeti multi foglalkoztatnák őket, akkor a munkavállalóké lehetne? Ugyanez a szalagmunkásokat dolgoztató cég megjátssza azt is, hogy a Cafeteria, amit ad, csakis vagy javarészt az ott található étkezőhelyen levásárolható, tehát még a plusz Cafeteriával sem érnek sokat az ott dogozók, mert azt sem Erzsébet utalványba kapják, hogy legalább a kisboltban vehessenek ételt a családjuknak. Egyébként ugyanezen a helyen még a plakátot is "okosba" oldják meg, ahelyett, hogy a cég egy grafikust foglalkoztatna a szalagmunkásoknak adják ki pályázatban, hogy készítsenek plakátot természetesen áron alul és csak az ottani étkezőben felhasználható Cafeteriáért cserébe.
Az utóbbi szívecskés bejegyzésben található üveges szívecskének az elkészítését még könnyebbé teheti egy ilyen apró szaggató, amely bármelyik kör alakú formából kiinduló formák kiszaggatására alkalmas. Nem másból készül, mint a klasszikus ceruzák radírtartó részéből, egyszerű formázás…..
Gyurmijó Üvegbe zárt szívecske 2016.02.10 22:29:37
A közelgő Valentin-napra lehet aktuális egy ilyen kis üvegcsés medál, amely egy pici szívecskét rejt. Kezdő gyurmások is megcsinálhatják. A hozzávaló kis üvegcsét a legtöbb kreatív hobby boltban be lehet szerezni.   Hozzávalók: - süthető piros gyurma - néhány csepp glicerin vagy áttetsző…..
Gyurmijó Csavarozás 2016.02.08 10:16:00
A csavarozás nem annyira ismert, mint a többi felületkezelés, mégis szintén egy piszok egyszerű textúrázási módszer. Az alapvető eszköz hozzá: egy hosszú csavar (opcionális egy kés is). A lényege, hogy a csavart rá kell nyomni a gyurmára, a gyurmázáshoz használandó darabokat…..
A süthető gyurma tulajdonságai nagyon is megfelelők ahhoz, hogy a kulcs fejére valamilyen díszt készítsünk, hogy azt meg tudjuk különböztetni más kulcsunktól. A következő tutorial ezt magyarázza el egy macifejes kulcs elkészítésével.  Akinek ez sem lenne elég, íme egy ChocoCat-as módszer:..