Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ipike

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme a hó eleji egyik kedvenc sztorim :) Mostanában tetszenek neki és tanulgatja az állat hangokat... mit csinál a cica, kutya, halacska (persze arra csak tátog)... Imádja egyébként a halat! Ebédre rántott hal volt és anya csinált tonhalkrémet is. Adott neki egy falatot a tonhalból,…..
A fórumos csajokkal már jó ideje terveztük, hogy szuper lenne végre élőben is találkozni. Tamás csak "virtuális barátaimnak" hívja őket :) Persze ki más, mint Katuska vette a kezébe a szervezkedést és az időpont egyeztetést. Végül a múlt hétvége lett a befutó,…..
Ipike 2012.04.27 18:10:51
Az előző bejegyzést csak egy kis megerősítéssel folytatnám. Pénteken a Tamás déltől dolgozott, gondoltuk, kimegyünk a babycenterbe megnézni a babakocsikat, mert szerettem volna venni egy olyat, amelyet könnyű tolni, összecsukni, ami kényelmes és praktikus. Ott tököltünk 2 órát…..
Sokat gondolkodtam azon, hogy mikor lenne a legideálisabb Janka fülét kilövetni. Tudtam, hogy mindenképpen szeretnék neki fülbevalót, csak azt nem tudtam mikor. Szerintem nagyon idétlenül néz ki egy újszülött fülében, de minél később lövetjük ki a kicsi fülét, szerintem annál…..
Az egyik első kérdés, amit feltesznek Jankával kapcsolatban az, hogy: mi a neve? (szerencsére eddig csak egyszer kérdezték meg, hogy fiú-e vagy lány annak ellenére, hogy full rózsaszínbe volt öltözve). A névválasztásról szerintem eddig még nem is írtam :) Amikor megtudtuk, hogy…..
Hihetetlen, hogy napról napra mennyit fejlődik és változik egy ilyen picike baba!Tegnap éppen játszott a dzsungelében. A hídra fel szoktunk akasztani egy nagyobb zsiráfot is, amit el tud érni. Eddig csak lökdöste, püfölte a zsiráfot, de tegnap arra lettünk figyelmesek, hogy…..
Decembert írunk ami, ugye, a szeretet ünnepének hava. Az emberek ezerrel készülődnek az ünnepre, sütnek, főznek, plázákat járják a tökéletes ajándékokat kutatva és várják a szentestét, amikor a számukra legfontosabbakkal állhatnak ünneplőben a feldíszített fa elé, hogy…..
Ipike 2012.01.06 08:54:49
@katoosh: Pedig neked nagyon ritkán szokott rossz kedved lenni! Jaj én is úúúgy odaugranék, dumcsiznánk meg rágnám a lányod ezerrel :)
Szóval elmentünk a dokihoz kedden. Végignézte pici Jankát, jó alaposan megvizsgálta, majd megállapította, hogy ez bizony megfázás. Nem óriási tragédia, viszont oda kell figyelni, mert ekkora mini embereknél az orrból indul ki minden baci. Ha nem kezeljük megfelelően, akkor…..
Valamelyik nap le akartam ülni a géphez és írni egy postot arról, hogy mekkora királyok vagyunk, megy minden, mint a karikacsapás és tényleg minden nap jobban érzem azt, hogy ügyes anyuka vagyok, Janka meg jó kislány :)Természetesen amint felmerült ez a gondolat, jött egy újabb…..
Nem is olyan régen arról számoltam be, hogy milyen nagyon kemény vagyok, nevelem a porontyom, nem veszem fel azonnal, szoktatom ahhoz, hogy nem csak ő az úr a háznál. Na ez kb 3 nappal ezelőttig tartott, mert felborította az életünket a hasfájás.Akka mondta anno, hogy az ő gyereke nem…..
A baba fájdalma a legnehezebb része az anyaságnak, de amikor rád mosolyog... hát, nincsenek szavak arra, hogy ez mennyire felemelő érzés.Kicsi Jankánk 5 hetes és az elmúlt héten kezdett tudatosan mosolyogni. Eddig is láttunk már vigyort a száján, de alvás közben vagy evés után -…..
Janka baba éppen alszik, így próbálom magam utolérni :)Szóval szülés után átvitt Andi a szobámba. Szerencsére egyágyast kaptam, ráadásul a folyosó legvégén, ami azért is volt jó, mert ott tényleg csak azok somfordáltak, akiknek ott volt a szobája. Mellettem lévő szoba üres…..
Elég vicces egy nem dolgozó kismamától azt hallani, hogy nem volt ideje blogot írni, de nálam tényleg ez a helyzet :) Jó jó, tudom, arra van időnk, amire szeretnénk, de ez valóban nem volt egy egyszerű időszak.Mikor megfogant Janka eldöntöttük Tamással, hogy mindenkinek az…..
Elérkezett az első győri ultrahangom időpontja. Az orvosom beírta a kiskönyvembe, hogy 24-én kell mennem, csak annyit tudtam, hogy abban az épületben lesz, ahol a szülészet is van, illetve sok rémhírt is hallottam a hihetetlen várakozó tömegek kapcsán.Minderre felkészülve reggel…..
Rohamosan telik az idő, mióta Janka baba a pocakomban van. Tervezgettünk, vártuk őt, majd megtudtuk, hogy beköltözött, bejelentettük a családnak, a munkahelyen, voltunk orvosnál, elkezdett mocorogni, szépen nődögélt a pocakom, nyaraltunk még egyet majd eljött az utolsó munkában…..
Rutinos fórum olvasó és internet böngésző anyajelöltként jó előre tájékozódtam erről a vizsgálatról. Elég sok rémtörténetről hallottam: többen kihányták a túl édes lötyit, volt aki meg sem itta csak kiborította a csapba, de hallottam olyat is, hogy egész tűrhető. Ahogy…..
Ééééés el is érkeztünk a 12. héthez. Minden anyuka számára ez egy kritikus, vízválasztó időszak, hiszen azt mondják, eddig a legsérülékenyebb a baba, a vetélések száma a 12. hétig a legnagyobb.Én továbbra is teljesen jól voltam, a testem jól viselte a "kis…..
Sokan riogattak azzal, hogy a terhesség nem egy könnyű dolog. Megváltozik a tested, sokkal érzelgősebb leszel, lehet, hogy naphosszat hánysz, illetve eleinte tele leszel parával: rendben fejlődik a baba? megmarad egyáltalán?Én a szerencsések közé tartoztam: a parán kívül…..
Ipike 2011.06.16 16:32:47
Február elejére (nem) vártuk a következő menstruációt. Az előző hónap történései miatt (sok buli, antibiotikum) ez volt az első hónap, amikor úgy gondoltuk, talán jobb is lenne, ha nem most tesztelnénk pozitívat.Szombaton, február 5-én a szokásos menzeszes…..
        Január egy mozgalmas, tartalmas, eseményekkel teli hónap volt.Ahogy az előbb is írtam, eldöntöttük, hogy felkeresünk egy orvost, aki segít majd abban, hogy miként tovább. Elég sok baráttól/ismerőstől érdeklődtünk, hogy kihez járnak…..
Ipike 2011.06.14 19:47:45
Attól a pillanattól kezdve tervezem azt, hogy leírom, összeszedem a babavárással kapcsolatos gondolataimat, érzéseimet, észrevételeimet és megérzéseimet hogy produkáltam életem első pozitív tesztét. Úgy terveztem, hogy mindezt papírra vetve, képekkel illusztrálva teszem meg,…..