Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hetényi Győző

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba A hóember effektus 2011.12.24 12:11:00
o_O..
Hetényi Győző 2011.12.24 12:28:43
Hétfőn a parlament elfogadott egy törvényt, ami lehetővé teszi az utcai hajléktalanság börtönnel való büntetését. Ez a tervezet új sort nyit a magyar demokrácia történetében, intézményesíti a fennálló társadalmi különbségeket, és bünteti a szegénységet. A…..
Hetényi Győző 2011.11.17 11:47:00
@ormotlan: Dehogy zárkózom el a párbeszédtől. Leírtam már, hogy a börtön nem erre való, és hogy ebből a zsák pénzből alapvető igényeket kielégítő helyet lehetne létesíteni, ahova a hajléktalanok mehetnének mindenféle elzárás és erőszakos intézkedés nélkül.
Magyarul: a tényleges bűnözőket zárjuk el közpénzből, hogy ne jelentsenek ránk veszélyt egy adott ideig, a hajléktalanokon pedig segítsünk közpénzből, hogy a hidegben ne fagyjanak meg és ne haljanak éhen. Ez a társadalmi szolidaritás, ez a kulturált rendezési módja ennek a kérdésnek. De nem az, hogy összemossuk a kettőt és bezárjuk még a szegényeket is a börtönbe, "mert ott meleg van".

(A fasizmus nem jön vissza, nem akarok én hiteles lenni, mikor visszajön, pontosan erről beszélek, hogy a dinamika állandó, csak éppen az intézkedések és ideológia elnevezése más.)
Hetényi Győző 2011.11.17 13:46:49
@Asszem: Amiről írsz, az egy orvosi kérdés. Gondolom Te is voltál már influenzás, ilyenkor potenciális veszélyt jelentesz Te is más gyerekeire, mégsem zártak börtönbe.
A kurvákat sem zárják börtönbe, mert nemi betegségeket terjeszthetnek, senkit sem zárnak börtönbe azért, mert betegséget terjesztenek, miért így kellene rendezni a hajléktalankérdést?
Ha már így belementél a TBC kérdésbe, ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a börtönben majd meggyógyulnak?
Hetényi Győző 2011.11.17 14:45:44
@Asszem: Összeállt a cél, én értem, hogy problémás a rendszeres jelenlétük a közterületen.
A megoldás megkeresésénél nem jó módszer, amit ajánlasz, hogy nézzem meg, van-e csecsemő korú gyerekem. Ha van, ha nincs, ettől még ez nem egy bűnügyi kérdés.
Persze vannak olyan hajléktalanok, akik vétenek a törvény ellen (bedobják az ablakot, érvénytelenül utaznak villamoson, buszon, stb), de ezeket a helyükön kell kezelni. Ez előtt a törvény előtt is elzárással lehetett őket büntetni.
A börtön másra való.
Attól még, hogy szegények, nem szabad őket elzárni, szabad mozgásukban korlátozni, ezt kellene végre megérteni.
Tök feleslegesen megy el pénz egy olyan intézkedésre, ami nem vezet megoldásra..
Még érthetőbben írom: ezt a pénzt börtönőrök helyett szociális munkásoknak kellene adni.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Hetényi Győző 2011.11.14 18:14:55
@Babette_: Mi értelme van a kérdésednek és jön ez most ide?
1. Vehetsz diákbérletet diákigazolvány nélkül is (pl. szülő megveszi a gyereknek, aki épp suliban van).. Szóval a bérletvásárlásnál nem ellenőrzik az igazolvány meglétét és érvényességét.
2. A fentiek miatt nincs értelme vásárlásnál ellenőrizni az érvényességet
3. Félévenként újítják a matricát és ez másfél éve történt, azóta megszűnhetett a hallgatói jogviszonya is.

De tényleg nem értem, mi értelme volt a kérdésednek..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Több mint 2,4 millióan voltak kiváncsiak „Joey kilépésére” a YouTube-on, 500-nál is többen fűztek hozzá kommentet és 20,000-nél is többen like-olták, így igazi szenzációvá vált ez a videó. A videón Joey DeFrancesco, a Providence-i Renaissance Hotel dolgozója,…..
HorvátországNormális ember nem blogol. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az egykori horvát bíró, Željko Krizman esete. Krizman "blogger-kolléga" offline űzi az ipart, ugyanis a remetineci fogházból, előzetesből írja naplóját, amit a horvát Jutarnji List hoz le.Egy volt…..