Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scabeabnde

36 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott…..
Egy szekszárdi kerékpáros hétfőn a youtube-on osztotta meg baleset közeli élményét, amelyet egy T-s autó okozott. A bringás szerint „különösképpen szomorú”, hogy egy autósiskola gépkocsija szorította le, és a felvétel tanúsága szerint sem a tanulóvezető, sem az oktató…..
scabeabnde 2013.07.02 13:36:16
@álfirkász: éppen hogy nem volt sebességkülönbség, mivel az autó a háta mögül bukkant fel, gyorsabban ment mint a biciklis, de nem ment el mellette tovább, így feltételezhetően az autó lelassított a bicikli sebességére. Tehát elévágáskor nem volt sebességkülönbség.
scabeabnde 2013.07.02 14:02:57
@egyhatosmotor: nem bicikliztél te még sohasem. A biciklin nincs gázpedál, nem lehet nyomni, főleg gyorsítani pillanatok alatt NAGY SEBESSÉGNÉL, csak fokozatosan.
Budapest belvárosában a napokban hemzsegnek az emberek a Duna partján. Mert megtehetik. Mert meg tudják közelíteni a folyót. Sokan katasztrófaturizmust emlegetnek, pedig nem történt tragédia. A robosztus és átgondoltan megépített rakpartoknak köszönhetően egy percig nem merült fel…..
Azonnal ki kell találni valamit a szénhidrogén alapú energia kiváltására Hányszor hallottuk, hogy egy évtizedünk van, vagy három évünk, vagy hogy 2020-ig kell megoldani? A nyolcvanas években az ökológusok azt mondták, hogy 2000-ig meg kell oldani ezt a problémát. Ez a határidő…..
scabeabnde 2013.01.22 10:11:45
@hot-spot: a Merkúr közelebb van a Naphoz mint a Vénusz, a Vénusz ennek ellére melegebb, az ottani üvegházhatás miatt
scabeabnde 2013.01.22 10:21:26
@hot-spot: a globális elhülyülés globálisan körülvesz minket...
scabeabnde 2013.01.22 10:27:27
www.youtube.com/watch?v=JCshe5xgdY0

a Földi "élet" a Hold nélkül
Ez egy könnyedebb gyakorlat a komolyabb dolgok előtt. Nézz bele az állat szemébe miután kitisztítottad az elméd a meditációs gyakorlatban tanultak szerint. Képzelj el egy sor energiarezgést mely a szívedből átáramlik az állat szívébe. Küldd el így érzéseidet, szeretetedet és…..
A kimondott szó egy megerősítés. Nem a szövegben van a lényeg, hanem ami az elmében megfogalmazódik. Éppen ezért teljesen mindegy, hogy egy ima, mantra, igézet milyen nyelven hangzik el, mert a kimondott szó az csak az elmében megfogalmazottak "kivetítése", megerősítése.…..
Gastro Maestro Zöldség leves 2011.11.01 20:23:18
Hozzávalók:-vöröshagyma-kevés pirospaprika-borsó-zeller-sárga-és fehérrépa-karalábé-burgonya-grízgaluskaElkészítés:A hagymát olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a tetszés szerint felszeletelt zöldségeket.…..
Gastro Maestro Szárazbab leves 2011.11.01 20:16:01
Hozzávalók:-rántás-bab-tejföl-sárga-és fehérrépa-fokhagyma-zeller-babérlevél-galuskaElkészítés:A babot előre megfőzzük a babérlevéllel. Ezt követően a zöldségeket, a rántást hozzáadjuk, sózzuk, majd mikor megfőttek a zöldségek, belekeverjük a tejfölt, majd…..
Gastro Maestro Burgonya leves 2011.11.01 20:08:00
Hozzávalók:-rántás-burgonya-tejfölElkészítés:A felvizezett rántásba beletesszük a feldarabolt burgonyát. Főzzük, közben sózzuk (a burgonya a főzés során felszívja a sót). Miután megfőtt a burgonya, hozzáadjuk az előzőleg kis levessel csomótlanra kevert tejfölt, majd 5-10…..
Gastro Maestro Máglyarakás 2011.10.22 12:40:00
Hozzávalók:-hat darab alma-egy kávéskanálnyi őrölt fahéj-15 gramm margarin-8 zsemle-1 liter tej-4 tojás-30 dkg porcukor-1 csomag vaníliás cukor-25 dkg sárgabaracklekvár-a tepsi kikenéséhez zsemlemorzsaElkészítés:Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kimetsszük,…..
Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására…..
scabeabnde 2011.10.06 12:00:42
@cadix: nem. Úgy használja mindenki, ahogy az adott pillanatban akarja

Egy meglévő több éves vizszintes menüről függölegesre váltani az egyik legnagyobb baklövés designeri szempontból.

Az Index főoldalára gondolj. Hogy nézne ki függőleges menüvel és a cikkeknél "bezárás" vagy "vissza" gombokkal s eltűnő menüvel? Mert ugye hogyan is képzelhetné valaki, hogy rovatot vált cikk olvasása után...
Így veszített valamit, nem nyert a design.
scabeabnde 2011.10.06 12:25:20
@cadix: igen, mégsem írom meg, mert a statisztikára vagyok kíváncsi, avagy a sablont szerkeszteném... Tehát plusz meg kell nyomni egy gombot.

Ha most indulna a blog.hu, akkor természetes lenne a függőleges menü (kezdő designereknek betudható.

Itt nem hírportál kontra adminfelület a lényeg. A Word-ben vagy a rajzprogram amit használsz, abban is a főmenű vizszintes. Szerinted miért? Azért mert a horizontálisan szélesebb képernyőn előnysebb, áttekinthetőbb. Hogy miért szélesebbek a monitorok, mint a magasságuk? Mert az ember szemei sem egymás felett vannak, hanem egymás mellett, így fejlődött ki: horizontálisan sokkal jobban tudunk tájékozódni emiatt.
A szellemek nem ezen a síkon léteznek, de nagyon is közel vannak hozzánk. Képesek arra, hogy különböző erősségű és fajtájú energiarezgéseket keltsenek világunkban, így megnyilvánulva a mi síkunkon, mentális, pszichés és/vagy fizikai, úgymond tárgymozgató,…..
Egy átok előző életeidből is származhat, de örökölheted is több generáción keresztül. Ha valakinek átkozódásra hajlamos őse volt, az rossz karmát eredményez. Nem biztos, hogy az elkövető saját életében csapódik le a negatív hatás, hanem mondjuk a gyermeke, unokája…..
A tudatos álom elérésének legegyszerűbb módja, ha éber állapotban kritikusan viszonyulsz ahhoz a tudatállapothoz amiben vagy úgy, hogy felteszed magadnak a kérdést: "vajon most ébren vagyok-e, vagy álmodom". Kis gyakorlással ezt a kritikus viszonyulást az álomállapotra is…..
A telekinézis annak a képessége, hogy a bioenergia segítségével manipulál, mozgat valaki tárgyakat, így hasonlatos a hidrokinézis és a pirokinézis képességekre. A fénymódszer használata kell a képességhez. Ez abban áll, hogy becsukod a szemed és lazítasz a tárgy előtt.…..
Írj egy levelet annak a személynek, akivel kapcsolatba szeretnél lépni. Írd le pontosan amit szeretnél közölni a tudatalattijával. Helyezd ezt a levelet egy tűzálló tálba az oltárodon és szórd meg zsemlemorzsával. Tégy három tárgyat az oltárra, melyek emlékeztetnek a…..
Ez valójában egy nagyon egyszerű folyamat (főleg, ha már a kisujjadban van a meditálás képessége), nagyon kevés tanulmány és gyakorlat is elég hozzá, viszont vésd az eszedbe, hogy nem mindenkit lehet hipnotizálni. Vannak, akik annyira be vannak bugyolálva a mindennapi gondjaikba,…..
A fekete tükör a legjobb eszköz a jövőbeli vagy múltbeli események illetve egy másik síkon létező dolgok meglátására. A fekete tükör lehet egy fekete pocsolya, egy fekete kristálygömb vagy egy darab fekete színű fényes fém is, vagy egy saját kezed által készített fekete…..
Ezen varázslat kisebb, hagyományos orvosi módszerekkel már ellátott sebek ápolására ajánlatos. Keress egy nyugodt helyet, ahol könnyen a meditáció állapotába tudsz kerülni. Koncentrálj arra, hogy az ereidben áramlik az erő és az energia. Mindegy, hogy melyik kezedet, tartsd a seb…..
Ezzel a varázslattal saját magadról leszel képes eltávolítani a rád küldött átkot. Fogyó hold idején helyezz egy termetes, fekete gyertyát az üstbe vagy egy nagy edénybe. A gyertya legalább öt centiméterre álljon ki az üstből, s egy másik fekete gyertya anyagával rögzítsd a…..
Még a hivatalos tudomány is meglehetősen meg van róla győződve, hogy vannak a mi három dimenziónkon kívül más dimenziók, párhuzamos univerzumok. És mi van, ha ezek a világok valahogyan átjárhatóak? Sok teoretikus azt mondja, hogy ezek a dimenziók - bár láthatatlanok számunkra -…..
Ez is egy alapgyakorlat, mely fejleszti a koncentrációt. A pirokinézis a tűz erejét irányító képességet jelöli, így hasonlít a hidrokinézis képességéhez. A meditációs gyakorlat után gyújts meg egy gyertyát és koncentrálj a lángjába nézve, mozgasd a kezeid körkörös…..
Az alant lévő kép nem más, mint egy vizuális portál, melyen keresztül egyszerűen átléphetsz éberen az asztrál síkra. Ehhez annyit kell csak tenned, hogy - rákattintva a képre - a kép közepén lévő gyűrűre koncentrálsz mentálisan. Egyszer csak azon veszed magad észre, hogy a…..
Az előző lakóhelyemen volt egy körülbelül évente visszatérő álmom. Vagyis nem egészen álom volt a következők miatt. Egy színeset álmodtam éppen, valahol teljesen máshol járva, mikor is egy hajnali órán hirtelen félbeszakadt az álmom és még mindig aludva hirtelen a sötét…..