Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Preed

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kézifékrángatók, Zsiguli-betyárok és wannabe-drifterek, halvérű családapák, fiatal utcai versenyzők! Jön a hideg, jön a tél, ilyenkor remegve várja minden gázrugdosó az első havat-fagyot-jeget. Aztán - sokszor - csúnya baj a vége: országos botrány, autótörés, kórház,…..
 Úgy hírlik, jövőre alapjaiban változik meg az autópálya-használat fizetésének rendszere. És az a kép, ami kibontakozik előttünk, több mint rémisztő... Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Preed 2011.11.26 12:07:47
@feribiro:
Én úgy vélem egy kicsit mindenkinek igaza van. Neked, TheElf-nek mindenkinek.
Mindenkinek fájna ha ki kellene fizetnie ezt a díjat, (úgy tudom hogy ez a pénz egyébként a 3 államú útkarbantartó vállálat jogutódjaként létrejövő über-csúcsszuper mega, one-and-only állami vállalathoz menne, tehát elviekben valóban a közutakra költenék.
Nagyon nehéz úgy meghozni egy ilyen döntést, hogy ne fájjon senkinek sem, de a mindenkori kormánynak az a feladata, hogy az ország érdekét nézze, aminek 5-10 év múlva lesz hatása. Ez persze fáj. egy adóemelés pl. az EVA-áé csak a magyarokra hat, de ha az áfát, jövedéki adót, vagy úthasználati díjat is átalakítják, az már a külföldiekre is, ami ugye biztosan növeli az ebből befolyó összegeket. Az állam csökkentette a személyi jövedelemadót (a mi terheinket) de növelte picit azokat a terheket, amik nemcsak minket terhelnek. Ilyen lesz ez az útdíj is.
Én pl. kifejezetten örültem, hogy bemutattunk az IMF-nek, most sajnos viszont a nemzetközi nyomásra le kellett velük ülni, hogy valamennyire megvédjük a forintokat.
Azért minősítettek le minket, mert nem tetszik a világnak, hogy a magyar állam nemcsak a magyarokkal akarja megfizetni ezt a válságot, ahogy a pl. a görögök, hanem más szereplőkkel is, + még az idegen pénzt sem fogadjuk el, amivel újabb csapdába esnénk.