Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SVS

0 bejegyzést írt és 194 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztőség!    Az én problémám nem egyszerű és nem rövid sajnos. Megpróbálom röviden összefoglalni.  A feleségem több éve egy multinál dolgozik és a karrierje szépen fejlődött megérdemelten, hiszen napi min.10-12 órákat dolgozik. A munkahely miatt…..
SVS 2013.06.01 09:16:47
@Lakatos István Attila: Írtad, hogy a feleséged a nagyfőnöknek szimpatikus (innen is indult ki a szakmai féltékenység a közvetlen felettes részéről, ha jól értettem). Ha most is így van, akkor először mindenképpen hozzá kell fordulni a többiek által említett bizonyítékgyűjtés után (mert ellenkező esetben 100 százalék, hogy a "zaklató" mindent letagad, feleséged még rosszabb helyzetbe kerülhet). A nagyfőnök remélhetőleg leállítja ezt az egész piszkos hadjáratot, ha pedig nem áll ki mellette, akkor érdemes kicsikarni egy szép kis végkielégítést a cégtől (különben a bizonyítékok a munkaügyi felügyeletnél landolnak, illetve a cég felesleges jogi huzavonának is kiteheti magát, amibe biztos nem érdekük belemenni). Ha így lép le a cégtől (mármint közös megegyezéssel) mindenképp írasson alá a főnökkel egy papírt is, hogy minden rendben volt a munkájával, nehogy később szóljon pár szót az "érdekében". Álláskeresés már most induljon el 1000-el (teljes titokban, ha lehet, ne is említse meg ezt a helyet), ügyvéddel is konzultáljatok a lehetőségekről, mielőtt bármit lépnétek!
Tisztelt Munkahelyi terror!    Egy ismerősöm két műszakban, teljes állásban bejelentve dolgozik egy nagy varró-kötő cégnél! Nem varrónő a szakmája, így tehát betanított munkásként alkalmazzák a legkisebb minimálbérért, pedig a papírján varrónőként szerepel!…..
SVS 2013.05.25 13:40:44
@tff: köszi a kioktatást, csak teljesen feleslegesen koptatod miatta a billentyűt, mert 1. költői kérdéseket tettem fel, amire nem kell válaszolni, ráadásul nem is neked szól. 2. az eredeti témához nagyon is kapcsolódik, amiket itt 2-3-an megvitattunk, vagyis mi az oka annak, hogy a posztolót így kihasználhatják (és nem őt egyedül) ma a XXI. századi Magyarországon. A munkajogi tanácsot Erynnistől meg is kapta, minek leírni 100-szor ugyanazt? 3. "Engem mondjuk nem zavar, csak gondoltam, szólok, ha már..." Ha nem zavar, akkor minek jegyezted meg? A moderátor szerint ha gond van, akkor el fogja távolítani a szerinte "off" (ha már magyarul nehéz leírni, hogy nem témához kapcsolódó) hozzászólásokat, ne aggódj. Bár lehet, hogy csalódni fogsz, mert még van, ahol létezik olyan, hogy "szólásszabadság".
SVS 2013.05.25 14:00:47
@tff: Na, akkor még egyszer: melyikünk nem ismeri a netikettet? Tudod, "ha egy hozzászólás/thread nem érdekel, görgetsz, és vigasztalódsz azzal, hogy ingyen van." Hát görgess tovább bátran! Ha meg vitatkozni szeretnél, akkor hozz fel rendes érveket a saját "válogatott bölcsességeidnek vitathatatlan igazsága" mellett ld. Darkosia. "ha más nem ért egyet, az hülye." Ezt nem írtam, max. te képzelted hozzá, mert úgy látom, neked vannak nehézségeid a veled ellentétes vélemények feldolgozásával.
SVS 2013.05.25 17:46:10
@droid_: Ki mondta, hogy ne írj ide? Én biztos nem, hanem ezt: "Azért érdekes, hogy akinek ilyen csodás az élete, más nyomora pedig hidegen hagyja, minek próbál meggyőzni az igazáról bárkit is ezen (elsősorban munkanélkülieknek fenntartott) blogon?"
Látom, ez egy igen bonyolult szövegértési feladat. :)) Szóval, kit akarsz is meggyőzni, hm? Neked jó az életed, az itt kommentelők többségének viszont nem annyira, vagy van/volt már rossz anyagi helyzetben, és ezért van benne empátia mások iránt. Bár felesleges is magyarázni ezt neked, mert úgy látom belőled ez hiányzik, kárörömből viszont annál több jutott. Más szövegértési problémák is vannak nálad (valahol még azt írtad, hogy a multik képzetteket alkalmaznak :)))): én azt írtam hogy a blog "elsősorban munkanélkülieknek" szól, nem azt, hogy csak ők írnak ide. A történetben szereplő varrónő igaz nem munkanélküli, de a havi keresete kb. a munkanélküli járadéknak felel meg, ezért viszont agyonhajszolja magát, ebben igazad van, ez azért nagy különbség. "itt egyébként mire gondolsz konkrétan? ha már a demagógiánál tartunk." A többi hozzászólásodat olvasva, ezen már egyáltalán nem csodálkozom. :))
Tisztelt Szakértő!   Több kérdéssel fordulok Önökhöz, bízom benne, hogy tudnak segíteni. Van egy 16 hónapos kisfiam, itthon vagyok vele GYED-en. Közben kiderült, hogy jön a kistesó, 13 hetes terhes vagyok. Kérdésem: mikor kell bejelentenem a munkáltatómnak, és milyen…..
Tisztelt MT weboldal üzemeltetők!    Az oldaluk tetszik, a kommentelőket (akinek ez nem inge, az ne vegye magára!) kevésbé szeretem, nagyon tudják szídni egymást bizonyos esetekben; máskor valóban segítő ötleteket adnak, az jó dolog.  Én nem bizonyos cégre…..
SVS 2013.03.22 15:39:41
@posztozo: Teljesen igazad van. A blog célja tényleg az lenne, hogy az írjon ide, akinek problémája van, és elsősorban az válaszoljon, aki vagy sorstárs vagy segíteni tud/szeretne. Ehhez képest egy csomó nagy mellényű ember jár ide dicsekedni, másokat még jobban a földbe döngölni. Kit érdekel komolyan, hogy y-ka kommentelőnek milyen jól megy, ha nem akar segíteni (konkrét állásajánlattal például), menjen szépen máshova trollkodni! A másik típusú kommentelő (akitől szintén égnek áll a hajam) elismeri ugyan, hogy gáz van, de szerinte alkalmazkodni kell, némán tűrni, hogy megalázzanak minimálbérért, vagy "ha nem tetszik, el lehet menni".
Az tényleg nem érdekel senkit, miért fajult idáig ez a helyzet? Gondolom, Te nagyjából képben vagy, a többieknek megsúgom a választ:
"Rákerestem arra, mit hiszünk magyarnak, miközben nem az. Íme egy lista:- Sió (a német Eckes-Granini csoport tulajdona)- Sága (angol tulajdon)- Globus konzervek (a cseh Hamé illetve a francia Bonduelle tulajdona)- Globus ételízesítők (az angol, illetve holland Unilever tulajdona)- Győri (az amerikai Kraft Foods vállalatcsoport tulajdona)- Piros Pöttyös (a holland Friesland tulajdona)- Boci csoki (a svájci Nestlé tulajdona és Csehországban készül!)- Horváth Rozi (az osztrák Salinen tulajdona)- Vénusz (a francia Bunge csoport tulajdona)- Milli Tej (a holland Friesland tulajdona)- Pannontej (a francia Bongrain Csoport tulajdona)- Medve, Karaván, Bakony és Tihany (Bongrain Csoport)- Theodora (a svájci Nestlé tulajdona)- Törley, Hungária, Walton pezsgők (a német Henkell tulajdona)- BB bor és pezsgő (Henkell)- Delikát8 (Unilever)- Kotányi (az osztrák Kotányi GmbH tulajdona, a gyártás is Ausztriában zajlik)- Baba (az Unilever tulajdona, Csehországban és Lengyelországban készül)- Koronás Cukor (az osztrák Agrana tulajdona, de a termékek egy része itt készül)- Debreceni, Csaba Hús, Szole Meat (Penta csoport)- Sport (szelet), Kapucíner, Piros Mogyorós (az amerikai Kraft Foods tulajdona)
Ezek a márkák nem csak hogy külföldi kézben vannak, de a tulajdonosaik nagy többsége – néhánynál jeleztük is – nem itthon, hanem külhonban állítja, állíttatja elő termékeit. És még biztos jó pár kimaradt.. Mert amikor az elmúlt huszon-akárhány évben egy külföldi multi betette ide a lábát, sosem azért cselekedett így, hogy velünk jót tegyen, hanem azért, hogy a saját piacát növelje, a profitot pedig kivigye az országból… Ezért ment tönkre a mezőgazdaságunk, a feldolgozóiparunk, ezért szűnt meg több, mint egymillió munkahely… Persze az is kellett hozzá, hogy ezt hagyjuk… " Az idézet "Danone kontra Both Gábor, avagy..." c. cikkből származik.
Aki nem hiszi, járjon utána. Még valami: aki követi a híreket, annak már rég leesett, hogy az országunkat nem a mindenkori magyar kormány irányítja, hanem külföldről megmondják, mit csináljon. Ezeknek az érdekcsoportoknak pedig nem érdeke, hogy itt bármi is jól működjön, mert így nem juthatnak bagóért hozzá földjeinkhez, ivóvízkészletünkhöz. Ez az igazság, ébresztő Magyarország!
A röghöz kötés a piac szabad működését zavaró potyautas problémára adott hibás és működésképtelen válasz. A kérdés az, hogy található a valós problémára, valós válasz. A hallgatói szerződés „röghöz kötés” névvel elhíresült elemétől voltak az elmúlt…..
SVS 2013.02.22 15:02:08
@vágtázó halottkém: Nem azért, de szerintem rajtad kívül még jó páran elmondhatják ezt magukról. A leendő diplomám szerinti szakmában, illetve rokon területeken dolgoztam, egyrészt, hogy ki tudjam fizetni a tandíjamat, másrészt pedig, hogy miután meglett a diplomám ne mondhassák, hogy nincs elég szakmai tapasztalatom. Egy autó árát ráköltöttem az iskolámra + a nyelvórákra, és most megint ugyanitt vagyok, mikor elindultam, vagyis nem egészen, mert ott lapulnak neves cégek gyönyörű írásos referenciái a zsebemben. ;-)))))) Csupán azért írom ezt le, hogy lásd, nem minden az egyén hozzáállásán múlik. Rosszul működik a gazdaság, ezért nagy a munkanélküliség, ennyi. Abban egyetértek, hogy ne termeljenek az adófizetők, vagyis a mi pénzünkön munkanélküli diplomásokat, másrészről viszont, ha a kormány ezenkívül mást nem csinál (pl. munkahelyeket teremt, kötelezi a cégeket arra, hogy érettségizetteket alkalmazzanak, érettségizett tudásnak megfelelő munkakörökbe),nem lesz semmi sem jobb, sőt.
SVS 2013.02.22 16:55:24
@thwarter: Viszont azzal egyet lehetne érteni, hogy olyan munkakörökre, amelyekhez elég lenne egy szimpla érettségi, ne diplomásokat alkalmazzanak csupán a flanc kedvéért. A Te hivatásod azért sokkal másabb, oda speciális tudás kell, amit csak egyetemen lehet megszerezni.
SVS 2013.02.22 21:04:50
@ati27: Nem szeretnék ilyen szakmai dolgokba belemenni, abban egyetértek, hogy az oktatás úgy rossz, ahogy van. Viszont még mindig amellett vagyok, hogy bizonyos munkakörökhöz felesleges a diploma, meg a diplomással is kiszúrás, hogy annyi tanulás után kávét főzöcskézzen + iratokat tologasson, vagy szakközepes szintű melót végeztessenek vele. Joggal érezheti magát átverve. Ha nincs annyi ténylegesen diplomásnak való munka, akkor kár ezzel hitegetni a fiatalokat, hogyha tanul akkor többre viszik. Nagy hazugság, ez az egyetemeknek üzlet egyedül. Jaj, de sokszor hallottam ezt középiskolában a tanáraimtól!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2013.02.22 11:53:58
@vágtázó halottkém: "...a kapcsolat, meg uram-bátyám csak egy urban legend." Megkérdezhetem, hogy itthon élsz-e vagy külföldön? Idehaza ugyanis épphogy ez dívik, bárcsak tényleg legenda lenne, ahogy Te írtad. Kevés a munkahely, mivel az összes valaha normálisan működő vállalat külföldi kézben van, akik szépen kiszervezték külföldre a korábban magyar termékek gyártását. Nézz egy kicsit utána, mit, hol gyártanak, meg fogsz lepődni. Ennek hatására ma már elég kevés a normális munkahely, ahova 99 százalékban protekció kell, ahova nem, az ilyen minimálbér szintű vagy az alatti fizetéses, bizonytalan időtartamú gagyi helyek, amikről itt jó páran írogatnak. A protekcióról még annyit, hogy nem egyszer találkoztam ilyen esetekkel, még csak leplezni sem próbálják már. Volt olyan pl., hogy felhívtam egy munkahelyet, hogy ez és ez vagyok, ilyen és olyan végzettséggel + tapasztalattal, erre visszakérdeztek, hogy van-e ismerősöm náluk. Végül, mivel elég rámenős vagyok egy másik részleghez felvettek határozott időre, majd miután érdeklődtem a nagyfőnöknél, hogy lesz-e hosszabbítás, erre megkaptam, hogy ne is reménykedjek, mert úgyis saját embereit fogja odatenni. Hiába dolgoztam jól (a közvetlen felettesem szerint is), a nagyfőnököt nem érdekelte. Először azt hittem, hogy én vagyok ilyen lúzer egyedül, hogy folyamatosan ilyen szitukba botlok, de az a gáz, hogy nem. Örülök, hogy jó helyen vagy, ahol tényleg a tehetség, szorgalom, kitartás számít, de azért máskor előtte gondolkozz, nézz utána a dolgoknak mielőtt másokat minősítesz. Kerülhetsz még Te is hasonló helyzetbe.
SVS 2013.02.22 12:23:40
@Chamea: Szerintem azért ne legyünk egyoldalúak, sok szülő nem azért nem segíti a gyerekét, mert nem akarja, hanem mert nem tudja. Pont a napokban láttam egy riportot arról, hogy mennyire sok fiatal dolgozik mára középiskola alatt, hogy segíteni tudja a családját. Borzasztó ez a munkanélküliség, sajnálom a szülőket is, hogy ilyen megalázó helyzetbe kerülnek, hogy a gyerekeiket dolgozni kell küldeniük, mert rájuk vannak szorulva. A másik rossz, hogy az érettségi ennyire elértéktelenedett. Egy ügyfélszolgálatos vagy egy recepciós munkakörhöz elég lenne egy érettségi + nyelvtudás. Komolyan felháborító, hogy az ember 12 év tanulás után nem állhat normálisan munkába, ezért tanul még 4-5 évet, hogy utána elmehessen munkanélküli segélyre vagy nagy nehezen talál egy minimálbéres legalja melót. Normális ez a helyzet???
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2013.01.15 12:06:05
@esefe: Így látatlanban elég nehéz véleményt mondani valakiről, hogy nem ismerjük az összes részletet, ezért én a posztolóról nem is írtam. A nagy átlagra viszont 100 százalékig igaz, amit írtam: birkák, csöndben tűrnek, mert féltik az állásukat, aki meg szólni mer (jogosan!) azt lehurrogják, hogy mit képzel mások is tűrnek, pedig nekik rosszak (olyan mindig akad, még a minimálbérnél is lehet kevesebbet keresni). Szóval ez az, ami kiakaszt az ilyen hozzászólásokban. Fel kellene végre ébredni és felfogni, hogy ez nem egy jó politika (érvnek sem tekinthető), mert ha tovább tűrünk, akkor csak rosszabb lesz. Kezdünk lesüllyedni egy félrapszolgasági szintre, mi lesz, ha teljesen azok leszünk?
SVS 2013.01.15 12:09:10
@SVS: Bocsánat: rosszak helyett rosszabb-at akartam írni.
SVS 2013.01.15 14:55:48
@ċsirke72: Hát, tudod "a lónak is négy lába van, mégis megbotlik", van, hogy többször is. :-))
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2012.12.03 19:21:39
@Rkhaylitsha: Honnan tudod kedves "agyalágyult", ott voltál? A bármennyi azt jelenti bármennyi (pl.: 8, 9, 12, vagy még több is, ki tudja), felfogod végre ember? Ha elolvastad volna, amit küldtem, a posztolóra vonatkozó szabályok szerint nem dolgozhatott hivatalosan állandóan 12 órát, ergo 12 óra (ha ennyit dolgozott egyáltalán naponta) túlórának számít. Most ebben a topicban is befejezem veled, szevasz!
SVS 2012.12.03 19:31:02
@fizetekmegegysort: Szerintem diszlexiás is lehet szegényke, ezért nem ismeri fel az idéző jelet sem. :-))))))))
SVS 2012.12.03 19:44:06
@fizetekmegegysort: Kedves, hogy békíteni próbálsz, de vannak reménytelen esetek. Amiket én leírtam, leírok azok olyan valós dolgok, amiknek, aki akar, utána tud nézni. Nos, aki nem képes vagy akar tájékozódni, mert amiben ő most van abban jól érzi magát, és aki mást mond azt lehülyézi, azzal nem lehet mit kezdeni. Ráadásul némelyeknél olyan matematikai, olvasás- és szövegértési hiányosságok vannak, hogy borzalom.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2012.12.02 22:12:32
@Rkhaylitsha: Olvasd vissza, amiket írtál, pl. amit legutóbb tőled idéztem, már abban is van elég nagy szírvas hiba. Honnan tudod, hogy tényleg hibázott-e? Ott voltál, megszámoltad a bogarakat takarítás előtt, majd utána? Láttad facebookozni a posztolót (erről nem is volt szó a szövegben)? Valós infó nélkül ezek csak találgatások.
SVS 2012.12.02 22:33:22
@Rkhaylitsha: Gratulálok, átmentél a vizsgán: megtaláltad a szövegemben elrejtett helyesírási hibát, akkor van esély, hogy alapos átolvasás után a magadéban is észreveszed végre (a gépelésnél amúgy a rendszer kis piros vonalakkal alá is húzza ezeket neked). "Onnan tudom, hogy hibázott, hogy leirta bazmeg! " Ezen a mondaton is jól látszik, Téged sem az eszedért szeretnek. További vitára teljesen alkalmatlan vagy, na szevasz!
SVS 2012.12.03 10:30:51
@Zabaalint: "... ha a főnök írná a posztot, ott meg arról olvashatnánk feltehetőleg, hogy micsoda rendetlen volt az alkalmazott." Nagyon valószínű, de mint írtam, nekünk nem feladatunk az igazság kiderítése. :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2012.12.01 20:45:43
@Lovas nemzet: Legszebb öröm a káröröm, ugye? Addig örülj, amíg Te vagy a családod nem kerül hasonló helyzetbe. Látom, Te sem vagy képes felfogni, hogy ma már bárkit ismétlem BÁRKIT bármilyen mondvacsinált okból kirúghatnak. Ha normális a főnök és fontos neki a szakmaiság akkor szerencséd van, ha nem, akkor megszívtad... Állást találni szerinted könnyű. Mond csak próbáltál állást keresni mostanában, hogy ezt ennyire jól tudod? Egy kisgyermekes anyukának szerinted most milyen esélyei vannak? Az se nagyon zavar, hogy lassan tényleg kihal az ország (amit az ilyen intézkedésekkel még inkább siettetnek), és nem lesz, aki eltartson Téged nyugger korodra, hogy a Fidesz politikusainak aranyköpései közül idézzek.
SVS 2012.12.01 23:47:30
@.net: Van már valami fejlemény az ügyetekben? Remélem, most már írásban (e-mail és/vagy tértis levél) kommunikáltok a főnökkel, nem hagyjátok magatokat az orrotoknál fogva vezetni. Jó lenne, ha volna a kezetekben valami bizonyíték (lehetőleg írásos!), hogy valóban van hely a cégnél. A GYEST azonnal igényeljétek meg, mert egyrészt amellett részmunka időben már dolgozni is lehet, és ha más egyelőre nincs, legalább az a kis pénz legyen nektek. Korábbi kommentbe írtam, hogy önkormányzatoknál van ingyenes jogi tanácsadás, amit s.o.s-ben keressetek fel! Szerintem érdemes kiböjtölni a GYES lejártáig hátralévő időt (hacsak nem kap a feleséged egy szuper ajánlatot), mert a 11 év után járó végkielégítést azért nem kellene otthagyni a cégnél. Közös megegyezést felejtsétek el, kivéve, ha legalább ugyanennyi összeg szerepel benne, mint amennyi amúgy is járna! A trollokra ne pazarold az időt, ezek frusztrált, antiszociális emberek lehetnek, akik itt vezetik le a napi feszültséget!
SVS 2012.12.02 21:36:59
@zellerlevél: Igen, de azért egy jó ügyvéddel a hátad mögött, korábban egészen jól ki lehetett jönni egy ilyen helyzetből. Hallottam olyan kismamáról, akit törvénytelenül kirúgtak, majd a kártérítésből, amit a cégnek ki kellett fizetnie emiatt, autót vett magának. :)) Persze sok dolgozót, aki nem ismerte a munka törvénykönyvét, könnyen meg lehetett félemlíteni. A mostani törvényben már szinte alig vannak jogaik, nemlétező jogokkal pedig nem is lehet élni.
Sziasztok!   Én, mint designer és kreatív vezető mindig figyelemmel kísérem a piacon jelenlévő cégek arculatváltását, vagy enteriőr design változásait. Az egyik mobilszolgáltató a közelmúltban enteriőr dizájnt váltott az üzleteiben. Nagyon tetszik az új belső tér,…..
SVS 2012.11.03 16:35:42
@tff: Az érvelésed nagyon gyenge lábakon áll, ha nem tudsz már mit reagálni, jön a személyeskedés (aminek így ismeretlenül vajmi kevés értelme van). Elég rosszul analizálsz. Tudod azért, mert valaki sikeres, magasan iskolázott és/vagy az átlagnál jobb körülmények között él, még lehet emberséges másokkal szemben. Tudod, az empátia nem éppen a gyengeség jele. ;-)) Nem attól lesz valaki jó vezető, hogy a sárga földig megalázza a dolgozóit, és bunkó az ügyfeleivel. Sajnállak, ha ezt nem tudod megérteni.
SVS 2012.11.03 19:22:59
@tff: Veled együtt összesen 3 emberről beszélgetünk, akik nem értettek velem egyet, az szerintem nem sok. Épkézláb érveket sajnos egyikőtök sem tudott felhozni, ami meggyőzött volna itt bárkit is arról, hogy bunkónak lenni az ügyféllel vagy a munkavállalóikkal mennyire kifizetődő hosszútávon. Egy szakmai jellegű érv nem hangzott el, pedig nektek állítólag fontos a szakmaiság. Állandóan azt ismételgetitek, hogy Bettivel mennyire nem értünk hozzá, és biztos csak irigykedünk a vezetőkre(rátok?). Szerintem meg ez a fajta érvrendszer nem vall nagy szakmaiságra, intelligenciára meg pláne nem. Amikor azt írtam, hogy akinek jobb sorsa van, mint az itt posztolóknak, még lehet empatikus, ezt magamra is értettem. Nem azért írok ide, mert olyan pocsékul érzem magam a bőrömben, hanem mert felháborít az, amit a munka frontján művelnek manapság. Továbbra is tartom, hogy teljesen mindegy milyen végzettsége van egy vezetőnek, vagy milyen a "hátszele", ha egyszer szakmailag alkalmatlan a feladatára, akkor többet árt a cégnek, mint használ, hiszen ügyfeleket veszít (és nem csak 1-2 pár ezer forintos Micikét). Jelen esetben a helyzet úgy fest, hogy a dizájn váltás valódi célja, az ügyfélszolgálatok forgalmának csökkentése és feltételezhetően egyik-másik bezárása, amelyet elbocsátások is követhetnek, mindezt a "költséghatékonyság" jegyében. Csakhogy ami a cégnek, költségcsökkentés, az a mi oldalunkon költségnövekedést eredményezhet, mivel a munkanélküliek ellátását is ki kell termelnie valakiknek, vagyis az adófizetőknek. E szemszögből nézve sem túl szimpatikus a dolog vagy neked igen?
SVS 2012.11.04 14:09:41
@droid_: Olvasd el még egyszer, alaposabban, amiket írtam hátha egyszer megérted. Úgy tűnik, te sem vagy képes értelmesen érvelni a saját igazságod mellett, a személyeskedés sokkal jobban megy(is). Ez tényleg sokkal kényelmesebb. Ha végignézed a kommenteket több hozzám és Bettiéhez hasonló véleményt találsz. Ha ettől megnyugszol, képzeld azt, hogy mindet egyetlen sértett, irigy, buta Micike írta, akinek a vezetők pénzére, állására fáj a foga, de ettől még nem lesz igazad(tok). :-))))) További kellemes fórumozást (Micikézést) kívánok neked és a barátaidnak!
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
SVS 2012.10.09 14:32:46
@tff: Te nagyon álomvilágban élsz! Ha ennyire "dübörög a magyar gazdaság" vajon miért van szükség újabb és újabb kölcsönre az országnak? Minek van ez a sok megszorítás, és elbocsátás? Tényleg próbálj már meg állást keresni, ha ennyi felesleges szabadidőd van blogolásra. Álnéven add be a jelentkezésed pár helyre, és próbálj kialkudni valami normális bért, amiből tisztességesen meg tudsz élni, majd tölts ott pár hónapot, és írd majd meg itt egy posztban a jó és/vagy rossz tapasztalataidat. A szakszervezetekről pedig annyit, hogy sok helyen a cég fizeti (pl. posta), ezért sem nagyon erőlködnek képviselni az érdekeket, de minek is, mert szerinted amúgy sincs rájuk szükség. Azért még valamire kíváncsi lennék: dolgoztál már valaha egy olyan helyen, ahol a munkatörvénykönyvét egyáltalán nem vették figyelembe, és ha panaszkodni mertél, csak azt vágták a képedbe, hogy örülj annak a fizetésnek nem nevezhető szánalom bérnek, amit (szerencsés esetben) kifizetnek neked?
SVS 2012.10.09 14:40:31
@MRN: Pontosan így van. Sok itt az okos ember, de jól menő vállalkozóból is lehet valaki földönfutó egyik napról a másikra. Pl. nem rég volt az RTL-en annak az alvállalkozónak az esete, akinek a híd építés után a fővállalkozó egyszerűen nem fizette ki a pénzt (mert ezt is büntetlenül meg lehet tenni Magyarországon), pedig ez egy elég költséges beruházás volt. Villája, mindene odalett. Pedig jó szakmája van, mégsem kapkodnak utána...
Tisztelt Munkahelyi Terror blog! Tisztelt főnököm június 1-én szóban felmondott. Azóta se a kijelentésem, se az elszámolás, lezárás felém nem történt meg, mai napig be vagyok jelentve a céghez (ügyfélkapun OEP látszik). Tudtommal írásban kell felmondania? Mi van most,…..
SVS 2012.07.10 10:09:54
A kifizetéssel kapcsolatban: a munkáltatód köteles (lett volna) a munkabéredet legkésőbb az adott tárgyhót követő hónap 10. napjáig megfizetni, mivel ez sorozatosan nem történt meg, ezért az elmaradt béreket köteles kifizetni, plusz késedelmi kamat is megillet: www.munkaugyiforum.hu/munkaugyi-segedanyagok/uj-munka-torvenykonyve-2012-evi-i-torveny
Ha legalább három éve dolgoztál a cégnél, akkor végkielégítés is jár neked. Szerintem írj azonnal egy levelet főnöködnek (küldd el e-mailben, és postán, tértivevénnyel), hogy amennyiben nem tesz eleget a törvény által előírt fizetési kötelezettségeinek, ügyvéd által fogod rajta, behajtani (fizetési felszólítás) és ez esetben ő nagyon rosszul fog járni, mert a jogi képviselőd bérét is (utólag) neki kell majd kifizetnie. Ez a leggyorsabb módja, hogy a fizudhoz jussál, sok sikert kívánok hozzá!
  Csatlakozzon a Civilek a Munkahelyi Terror ellen Közhasznú Egyesülethez! További részletekért kattintson IDE!   Tisztelt Hölgyem/ Uram!   Örömmel vettem, hogy végre meghallgatják azokat is, akik "csak" dolgozni szeretnének!   Én sajnos 2009 óta keresek "reális munkát",…..
SVS 2012.06.25 14:03:29
@Max val Birca: @énis: Hát pedig 20 év alatt - amennyi ígéret kormányaink részéről elhangzott és amennyi terhet ők ránk róttak - már bizony el kellett volna érnünk azt a szintet, mint Németország. Már Szlovákia is előrébb tart mint mi. Ez rendben van így szerinted? Ja, és épp most beszéltem egy görögországi haverommal: a segély mértéke még ott is nagyobb mint a mi átlag fizetésünk (700 Euróra szeretnék most levinni és ezért lázadnak). Ráadásul már 125 ledolgozott nap után jár az ellátás, Németországban ha jól tudom ez 150 nap. Nálunk meg 365 nap után jár pár hónapig egy kis alamizsna. Ja és 2012-ben 12000 Euró (kb. havi 280.000 Ft) jövedelem alatt Görögországban 0 százalék az adókulcs, pedig ott igen csak a csődszélén állnak. ;-)Erről itt találsz bővebb infót: www.euvonal.hu/index.php?op=mindennapok_tagallamok&id=8
Hiába vannak, akik képesek összefogni és kiállni a jogaikért, míg mások csendben tűrik, hogy alamizsnáért halálra dolgoztassák őket, és lassan idegeneknek számítanak a saját hazájukban. Látom, titeket ez nem zavar, de a többséget szerintem igen.
SVS 2012.06.25 14:28:05
@Max val Birca: Mintha még mindig nem érteni vagy nem akarod megérteni a lényeget: egyáltalán nem lenne törvényszerű az, hogy ennyire süllyedünk lefelé, és ebbe nagyon nem kellene beletörődnünk! Hiába rendezkednek be sokan a "túlélésre", hogy kicsit meghúzzuk magunkat és egyszer csak elmúlik a vihar, mert nemhogy nem múlik el magától, hanem Cunamivá fejlődik! Ez ellen tenni kellene valamit, nem elég egyéni szinten, mert a lehetőségek mindenki számára egyre szűkösebbek, kivéve egy szűk elit csoportot, ahová max. beleszületni lehet. Az általad említett görög juttatásokról még nem hallottam, de amilyen eszes, leleményes nép, ha lejjebb is kell nekik adni, ezt, ami nálunk megy, nem tudják úgysem rájuk erőltetni. Tessék róluk példát venni, nem beletörődni, meghunyászkodni!
SVS 2012.06.25 20:26:00
@énis: Na, látod: a hsz-edben benne van a megoldás is. ;-)
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Van ismét szabad egy órám, így gondoltam mérgemben gyorsan billentyűzetet is ragadok és leírom a tapasztalataimat a "túloldalról". Ugyanis a blogon rendszeresen és túlnyomó többségben csak a "már 400 helyre pályáztam 3…..
SVS 2012.05.31 22:29:58
@PlastiCat: Én megtettem, várom az ajánlatokat. Sajna nem vagyok munkaadó, de ha az lennék, biztos kitenném az állásajánlatomat, nem vagyok szívbajos. :-)
SVS 2012.05.31 22:56:55
@énis: Nagyon helyes, csak legyenek egyre többen, mert nem csak a magam nevében beszélek, hanem, a többi álláskereső kommentelő nevében is, akik szívesen dolgoznának, ha lenne végre, aki normális fizetésért, tisztességes feltételekkel foglalkoztatná őket.
SVS 2012.06.01 10:08:56
@Mezőbándi: Látom Te is a sokak által lenézett "büfé szakon" végeztél, mint a korábban ide kommentelő szülő nyelveket beszélő lánya, akit sokan lehordtak. Ebből is látszik, hogy lövésük sincs arról, hogy ilyen diplomával igenis lehet mást is kezdeni, mint média celebként dolgozni. Az ott megszerzett tudás elég jól hasznosítható (az emberekkel való kommunikációra, "öneladásra" egy állásinterjún is gondolok itt) más-más munkakörökben. A baj csak akkor van, ha a munkaadók ezt nem ismerik fel, mert sok helyen kérik az adott szakmáról a papírt is, hiába rokon terület, ez őket nem érdekli.
Tisztelt Cím! A minap találta meg a párom ezt az oldalt, vagyis az Önök honlapját. Úgy látom, hogy van egy fórum, ahol már sok minden elhangzott és sok mindent láttak is egyben, ezért szeretném az én történetemet is megosztani Önökkel, hátha tudnak valamilyen módon segíteni…..
SVS 2012.05.26 10:09:26
@ipi17: Kedves ipi17! Hozzászólásod alapján te sem tűnsz túl műveltnek. Nem tudom pl. honnan vetted, hogy a posztoló egy iskolázatlan, primitív valaki, amikor személyesen nem is ismered? Azt sem értem, hogy jön már megint az iskolai végzettség ide? Ha valaki nem diplomás, akkor az már nem is ember? Azt nyugodtan át lehet verni, vagy meglopni és ezért még ő a hibás? Elég durva csúsztatás ezzel érvelni. Árufeltöltőkre is ugyanúgy szükség van, mint mérnökökre vagy vegyészekre, és ők is ugyanolyan értékű munkavállalók a saját munkakörükben. "Van beosztottam aki 25 évesen a harmincadik munkahelyén van nálam!!!" Ha ezt tudtad róla, akkor miét vetted fel? Talán csak nem azért, mert a kellő képzettséggel, tapasztalattal rendelkező dolgozót nem tudnád/akarnád rendesen megfizetni? Ha ez így áll, akkor ne panaszkodj, mert akár "el lehet menni az országból"- hogy én is a nagy klasszikust idézzem.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Tisztelt Mt blog!   Nem rég találtam rá a blogra, hasznosnak tartom, egy-egy történetnél teljesen meglepődtem, hogy mik zajlanak egyes helyeken. Nálunk a helyzet viszonylag konszolidált, de azért akadnak gondok. Egész konkrétan a dress code, illetve annak alkalmazása zajlik igen…..
SVS 2011.12.17 23:06:31
@Xezs: "Személyeskedni pedig akkor személyeskedek, amikor csak akarok. " Felőlem aztán nyugodtan lejárathatod magad intelligensnek cseppet sem mondható hozzászólásaiddal, viszont másoknak is joga van elmondani a véleményüket, tapasztalataikat még akkor is ha ez neked épp nem tetszik. Felfogva?
SVS 2011.12.18 13:33:53
@Xezs: Mint már írtam, csak magadat minősíted. :)
SVS 2011.12.18 14:19:55
@Xezs: "Csaxólok, hogy egy blogos komment senkit sem minősít." Ezt rosszul tudod, a hozzászólás azt minősíti aki odaírja (ld. fórumszabályzat), ezt még egy általános iskolás is tudja, de lehet, hogy ez már neked "Shakespeare-i magasság"-nak számít. :)Ha tudnád értelmezni, amiket leírtam, felfognád, hogy a korábbi véleményem csak és kizárólag posztoló(k) által leírtakra vonatkoznak, magamról egy szót sem írtam, Te kezdtél el személyeskedni. Ja, és én is akkor írom le a véleményemet, amikor akarom. ;) További kellemes fórumozást.
Tisztelt Jelentkező!A rengeteg jelentkező miatt, kérlek mellékelten küld el a személyi és lakcímkártyád (elő és hátoldalának elektronikus formátumát) fényképét és magadról ahogy fogod a személyi igazolványodat. Ezekre azért van szükségünk, hogy kiszűrjük a jelentkező…..
SVS 2011.12.14 11:13:02
@Chamea: Ez tényleg így van, ahogy mondod: ma már szakma nélkül nem megy az ember semmire. Ezzel még egyet is lehet(ne) érteni, csak az benne a felháborító, hogy a piacképes szakmák listája szinte évről-évre változik. Hiába kezdenéd el mondjuk az OKJ-s targoncást, mire végzel (legjobb esetben is min. 11 hónap), még mindig piacképtelen leszel ezzel együtt, vagy központilag előírnak a szakmádhoz, olyan plusz ismereteket, hogy mehetsz is vissza az iskolapadba, mert a kiegészítő papír nélkül sehol nem alkalmazhatnak. Az eredmény: kidobtál az ablakon egy csomó pénzt, ami lehet, hogy vissza sem hozza az árát. Ez csak az iskoláknak jó, meg a kényelmes, minisztériumi állásban ücsörgőknek, de nem nekünk. Szóval senki ne aszerint válasszon szakmát, hogy most mi a piacképes, hanem olyat végezzen el, ami érdekli és amiben akár egy fokkal jobb az átlagnál, és ha kell, abban fejlessze tovább magát. Ha nem talál állást ott ahol él, ne féljen akár lakhelyet is változtatni a jobb megélhetés érdekében. Nyelvet viszont érdemes bármikor tanulni (akár autodidakta módon), mert arra mindig szükség van és lesz is.
Kedves Terror! Diák vagyok, 19 éves. Diákmunkában dolgozom, órabérben. Ettől függetlenül lejegyezzük a teljesítményünk is. A nyár közepe óta dolgozom itt, iskolaidőben is rendszerességgel, de csak heti 2 napon, eddig állandóan. A diákszövetkezeti közvetítőnk gyakran…..
SVS 2011.12.09 13:50:14
@Yumurdzsak: Hát pont ezért tart itt gazdaságilag, erkölcsileg kishazánk, mert ez (központilag belénk nevelt) általános gondolkodás, hogy "merjünk kicsik lenni", és aki nem így tesz, annak aláteszik a pirítóst, hogy megtanulja, hogy igazodni kell. Ez a gazdasági nagyhatalmak érdeke, hogy így is maradjon, sose tudjunk talpra állni. Ringasd magad ebbe, hogy ez jó, de azért ne hurrogd már le azt, aki bérrabszolgánál többre szeretné vinni az életben.
SVS 2011.12.09 18:00:42
@Yumurdzsak: Nem kellene elvenni mindjárt az elején egy lelkes pályakezdő kedvét a munkától. Nem jó helyen van ez tény, de ezt írtam is neki egy korábbi kommentemben, kár, hogy nem olvastad. "kb. a szociban is így volt,h pl. a rábában ügyeltek, ne legyen nagyobb az éves teljesítés 105%-nál, mert következő évben az lett a norma." pont erre próbáltam utalni, amikor azt írtam, hogy belénk nevelték ezt a "merjünk kicsik lenni." ostoba szellemiséget, pont azért, mert akkor is ez volt a nagyhatalmi érdek. A kelet-európai népek maradjanak rabszolgák. Olyanról meg légy szíves ne nyilatkozz, amiről helytelenek az infóid: képzeld, tőlünk nyugatabbra, kiváltképp az USA-ban a mai napig csak azt veszik fel dolgozni, aki szorgalmas, kitartó, és akár egy fokkal is többet tud az átlagnál.
Visszatérve a posztolóra ingyen semmiképp ne dolgozzon, főleg hazai kkv-nál ne. Ebből sok jó nem sül ki, mert 1. ettől még nem lesz becsülete a munkaadóknál, sőt kihasználják a lelkes ingyen munkaerőt, akit azonnal elküldenek, ahogy a pénzre terelődik a szó. 2. jobb esetben adnak neki egy kis pénzt, de ez legtöbb helyen szívesség számba megy, hisz örüljön, hogy dolgozhat náluk. Ez mind saját tapasztalat. Ami viszont járható út: a nagy külföldi cégek általában szoktak indítani gyakornoki programot, amely során még pénzt is adnak a diákoknak. Szóval hasonlít a diákmunkához, csak jobb, mert ha jól teljesít valaki és éppen üresedés van, főállásba is felvehetik. Ja, és ami a legjobb az egészben: nincs közvetítő cég, aki lenyúlná a fizu jelentős részét és kénye-kedve szerint osztogatná be a diákokat. Érdemes érdeklődni erről a cégeknél vagy ellátogatni állásexpókra.
SVS 2011.12.12 13:43:12
@Yumurdzsak: Szerintem is, rád férne egy kis fejlesztés, mert az érvelési technikádon pl. lenne mit csiszolni, meg hát a helyesírásod sem az igazi (és most nem a gépelési hibákról beszélek). Ne csüggedj, tanulni sosem késő! ;)
Kedves Olvasók!   Az előző munkahelyemről szeretnék több érdekes történetet megosztani veletek.A munkahely egy kisvállalkozás volt, de ez ne tévesszen meg senkit, csinos kis összeg volt a bevétel, a főnököm aranyórát hordott és a háza drága perzsaszőnyegekkel volt…..
SVS 2011.12.10 15:07:58
@tildy:): Attól függ hol dolgozik az a vezető: állami szektorban, multinál vagy kkv-nál. :)
SVS 2011.12.10 15:13:35
@Büszke_troll: A munkavállalót most miért? Szerinted ő kérte, hogy feketén dolgozhasson? Lehet, hogy tényleg hivatalosan így járnak el (ezzel kapcsolatban nem vagyok képben), de ez akkor sem fair. Elég sok helyen így dolgoztatnak, nem a munkavállaló szabja a feltételeket.
SVS 2011.12.10 15:41:35
@Alan Caselli: Ha gondolod, küldd el nekem priviben hova, milyen munkakörökre és milyen feltételekkel keresel alkalmazottat és hidd el, találok olyat az ismerőseim között, aki 200 netto alatt is boldogan elmegy hozzád dolgozni. Grafikust is tudok ajánlani, ha kell, aki ráadásul nem is pályakezedő. :)E-mail címem: svskht@gmail.com
Várom a leveledet.
Sziasztok!   Nem tudom mennyire terror, vagy sem az én sztorim, de gondoltam megosztom veletek, miként mennek nálunk a dolgok. Sokszor hallani, olvasni arról, hogy a jó főnökök miként igyekeznek motiválni alkalmazottaikat, ezzel jobb és hatékonyabb munkavégzésre ösztönözve…..
SVS 2011.12.08 13:40:50
@max val, a bircaman: Úgy látom, mégsem ejtettek téged elégszer a képes feledre. Kívánok neked csupa olyan szép és jó dolgot, mint amiket te a fentiekben a munkavállalókkal való bánásmód kapcsán leírtál, és sok a barátodhoz és hozzád hasonló "igazságos" és "szakértő" feljebbvalót.
SVS 2011.12.08 14:08:37
@Jegkoko: Ez tényleg így van a legtöbb helyen sajnos. Max. van, ahol az az elején normálisak a munkavállalóval, hogy szépen megcsinálja a sürgős melót, aztán amikor kész van vele esetleg meg is dicsérik, majd jönnek a mondvacsinált problémákkal (az értelmetlen utasításokból erednek, amelyekhez tarthatatlan, szoros határidőt szoktak rendelni) és szidalmazásokkal. Mindezt teszik azért, hogy legyen ürügyük elküldeni. Akár kölcsönzött munkaerő az ember, akár nem, próbálják szerencsétlent meggyőzni, hogy a munka törvénykönyvében leírtak rájuk nem vonatkoznak, úgy és akkor küldik el, amikor nekik tetszik, bért is csak szívességből fizetnek (legtöbbször a törvényben előírt határidő után), ha fizetnek egyáltalán. Figyelembe véve mindazt, ami itt megy jelenleg kis hazánkban melegen ajánlom a posztolónak, hogy sürgősen keressen tőlünk nyugatabbra munkát, ha nincs nyelvtudása, akkor most kezdjen el nyelvet tanulni, amíg még van munkája, mert az általa leírtakból én egyértelműen arra következtetek, hogy előbb-utóbb így is-úgy is kiadják az útját.
SVS 2011.12.08 14:27:21
@Scaramella va alla guerra: Ezzel meg is van a válasz arra, hogy a legtöbb hazai cég vajon miért nem képes fejlődni, még azok sem akik rendelkeznek a szükséges forrásokkal: mert nem úgy gondolkoznak, ahogy te leírtad. :) A tulajokat csak a gyors pénzszerzés hajtja (a multikat is), olyanok mint a sáskák, minden termést csontig rágnak (a munkaerővel együtt), majd amikor mindent feléltek, elpusztítottak, alapítanak egy újabb céget vagy elmennek máshová, hogy azzal és ott is ugyanezt műveljék. Ergo több kárt okoznak az országnak, mint hasznot, mert nem adóznak rendesen, nem teremtenek hosszútávra munkahelyeket, ráadásul a legtöbb alkalmazottjuk be sincs jelentve rendesen.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
SVS 2011.08.07 20:27:34
@tff: A semleges válaszadás nem igazán jött össze, és nem nagyon látom, hogy megfogott volna a téma komolysága. Más országban is születnek gyerekek és valahogy mégis meg lehet oldani, hogy mindkét fél jól járjon. Csak akarni kell. Nem tudom, hogy pl. a távmunka mond-e neked valamit? Sajnos kis hazánkban még nem túl elterjedt, pedig otthonról is lehetne hatékonyan dolgozni: le lehet küldeni a szükséges dokumentációt, céges telón és/vagy online-ban lehet tartani az ügyfelekkel a kapcsolatot.

Szerintem te sem gondolod komolyan, hogy a munkavállalók a milliós fizetés után nyavajognak, amikor a nettó 100-at sem keresik meg többéves tanulással a hátuk mögött, valós nyelvtudással a tarsolyukban.
"A munkáltatók nagy része Magyarországon a túlélésért küzdő kényszervállalkozás." Hát ezzel azért vitatkoznék, mert ismerek valódi kényszervállalkozókat, akik annyira padlón vannak, hogy egy alkalmazottat sem tudnának megfizetni. Akinek van annyi pénze, hogy felvegyen embereket, beindítson egy üzletet Magyarországon, az nem szegény ember. Kérdem én: akinek luxusautóra, nyaralásra (egy év alatt többször is!), lakásra, luxusvillára van pénze, az miért siránkozik állandóan azon, hogy nem tud normális fizetést, bejelentett státuszt biztosítani a munkavállalóinak? Láttam nem egy vállalkozót, aki a saját kapzsiságával, hozzá nemértésével teszi/tette tönkre az amúgy jól menő üzletét, amit a végsőkig kitartó dolgozói tartottak életben. Szerinted ezeket a munkáltatókat érdekelte egy percig is, hogy mi lesz ezekkel a jobb sorsa érdemes szakemberekkel? Miből fizetik ki ezentúl a számlájukat? Miből törlesztik a felvett kölcsönt? Marad-e fedél a fejük felett, vagy egyáltalán jut-e majd nekik ennivalóra?
A munkáltatók saját magukból csinálnak "legyőzendő ellenfelet" azzal, hogy semmibe veszik az alkalmazottaik legalapvetőbb emberi jogait, a munka törvény könyvéről sokszor tudomást sem hajlandóak venni, úgy dobálják az alkalmazottaikat (sokszor képzett, tapasztalt szakembereket), mint az ócska zoknikat. Ha nem ez lenne a magyar valóság, akkor ez a blog sem jött volna létre.
SVS 2011.08.08 08:38:59
@telkoe: Javaslom, olvasd el még egyszer a kommentjeimet és rájössz, hogy nem a becsületes munkáltatókkal van a baj, bár több lenne belőlük ebben az országban.
SVS 2011.08.08 09:00:10
@tff: A munkáltató talán nem képes arra, hogy kövesse a híreket, olvassa (legalább) az online médiumokat? Folyamatosan fejlessze tudását? Ez a saját érdeke is már elnézést. Ő is jobban jár, ha megbízható szakemberek dolgoznak körülötte, nem pedig újra és újra be kell tanítania/taníttatnia (többnyire nem maga végzi)az újakat, ami sokszor legalább 1 évbe is beletelik.
Az általam leírtak - még egyszer mondom - a száraz tények. Ha szánalmat keltett benned az azért van, mert a jelenlegi magyar valóság tényleg elég szánalmas. Hogy miért "szegény" munkaadókat támadják? Mert a munkáltatók - mivel náluk van a pénz - ők vannak erőfölényben. Ez mindig is így volt, így lesz. Ha rajtuk múlna visszahoznák a rabszolgaságot, amiben úgy tűnik most a kormány is partner.
Ezt, a "ha nem tetszik el lehet menni az országból" szöveget, én inkább mellőzném a helyedben, ebbe már egy miniszterelnök is belebukott. ;) Miért a becsületes magyar ember menjen el, aki tanult, dolgozott és dolgozna normálisan? Menjenek el a becstelen vállalkozók Kínába vagy Dél-Amerikába, ott sokkal olcsóbb a munkaerő. Megnyugvással pedig sokakat inkább az töltene el, ha a helyzet normális irányban változna. Ha nem beszélünk róla, attól még a jelenlegi helyzet ugyanolyan pocsék, az önáltatás nem jó megoldás.
Neked javaslom, próbálj állást találni Magyarországon, minél rövidebb idő alatt, olyan fizetéssel, amelyből meg is tudsz élni (luxus kiadások nélkül) és mindezt protekció nélkül. Majd írd meg, hol és mennyi idő alatt sikerült. Szerintem a többi posztolót is érdekelné. Sok szerencsét kívánok!