Regisztráció Blogot indítok
Adatok
unitlinked.eu

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ígértem már itt a blogban több olyan szolgáltatást, melyek komoly támogatást jelenthetnek azoknak akik befektetési egységekhez kötött életbiztosítással igyekeznek megtakarítani hosszú távú céljaik eléréséhez, anyagi biztonságuk megteremtéséhez. Elkészült az első,…..
Mára egyre több vállalkozás használja a tartam nélküli (ún.: whole life) unit-linked életbiztosítást mint a cafeteria elemét, vagy mint az adóoptimalizálás eszközét. Kevesen vannak azonban tisztában vele, milyen adók és egyéb költségek is terhelik ezt a biztosítási…..
A Teljes Költség Mutató (továbbiakban TKM) a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások (unit-linked) számára létrehozott költségmutató, melynek célja, hogy összehasonlíthatóvá tegye az egyes termékeket árazásuk szerint. A költségek számításához a TKM tábla…..
Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. Ez tette lehetővé, hogy matematikai alapokon lehessen számolni az egyes személyek kockázatait, és így kialakulhasson a mára hatalmasra…..
Az Aviva biztosító a múlt hét végén tette közzé legutóbbi felmérésének eredményét a lakosság befektetési szokásairól, pénzügyi ismereteiről. A felmérés eredménye ismét rámutatott, hogy a magyar pénzügyi kultúra még eléggé gyerekcipőben jár. Mi is az a unit-linked…..
Kedves Barátaim, kedves Olvasó!Ezt is megértük! Egyre többször fogunk találkozni a különböző Unit Linked biztosítások esetén a TKM fogalmával, és az alábbi – kötelezően előírt – szöveggel:Mi a TKM?A Teljes Költség Mutató (TKM mutató) az Ön tájékoztatását…..
unitlinked.eu 2011.06.14 23:58:41
@tejhatalom: igazán örülünk hogy az oldalunk már így az indulása esetén is kisebb vitákat váltott ki.

lerövidítve:
- az oldal sok helyen figyelmeztet rá, hogy a kalkuláció feltételezett hozamok mellett számol
- minden eszközalap részletes leírása és kockázati szintje elérhető egy közvetlen linkről az oldalon
- milyen további kockázatot? az oldalon le vannak írva (vagy elérhetők róla) a unit-linked biztosítások kockázatai, egy összehasonlítható kalkulációba (ami feltételezett hozamok mellett számol) nem írhatjuk bele, hogy csak akkor érvényes ha nem lesz atomkatasztrófa
- úgy nem is nagyon lehet számolni hogy kb 13, de lehet hogy 17 évre. Az eredmények mellett azonban megjeleníthető egy grafikon, ami a futamidő alatti visszavásárlási értéket végig mutatja.

De a lényeget az mutatja amit penzvselet írt, ez a kalkulátor a TKM táblánál fest pontosabb képet, tehát költség oldalról vizsgálja a biztosításokat.

Nem mellesleg már az oldalon elkészült a hozamok összehasonlításának lehetősége is: www.unitlinked.eu/chart.php

Mindemellett az oldalt továbbra is fejlesztjük. Remélhetőleg nem sokára még több biztosító lesz fent az oldalon, és tervezünk olyan kalkulátort is ami a múltbeli hozamokat is számításba veszi egy algoritmussal.

UI: a "bróternekes" szerződések TKM mutatója mindenhol rosszabb mint az eredeti terméké. Sok esetben nem is kicsivel