Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ChilisCsirke

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Azért, hogy mások ne járhassanak úgy, mint mi"- ajánlotta figyelmünk József félresikeredett családi nyaralásuk történetét, mely egy tunéziai all inclusive hetet jelentett az észak-afrikai országokba kifejezetten rutinos utaztatónak számító Kartago Tours szervezésében. A fotókkal gazdagon…..
ChilisCsirke 2019.10.16 16:16:43
@onlajnok: Mi többször utaztunk az említett utazási irodával Törökországba. Próbáltuk önállóan megszervezni, de az irodák fullra foglalják a chartereket, és magánemberként nem kapsz helyet. Illetve kértünk az érintett 5*-s szállodáktól árat a szállásra, s drágább volt, mint az iroda által kínált komplett utazás. Mondjuk mi elégedettek voltunk az irodával, és minden esetben foglalás előtt fórumokon utána olvastunk a szállás és ellátásnak.
Ez a három összetevõ csodákat képes produkálni. Hidegen vagy melegen. Most melegen ettük, mert csak egy szem padlizsánból készült (annyit találtam a hűtőben). A szomszédasszony újságolta el a feleségemnek, hogy ezt főzött, amitől persze nekem azonnal reprodukálni kellett. Vett is hozzá padlizsánt…..
A kiégési fázisokat átnézve – ez, ahogy említettem, egy nagyon pesszimista-realista leírás – látszik, hogy a munkahelyi környezetnek, a kollégáknak, a főnöknek, a HR-esnek mekkora felelőssége van egy-egy ember életének alakításában. Bizony, vezetőnek lenni ilyen jellegű felelősséget is takar,…..
ChilisCsirke 2016.02.12 13:48:19
Örültem ennek a cikksorozatnak, sajnos későn érkezett, bár nem biztos, hogy lett volna erőm változtatni ennek hatására sem, nálam sorsszerű volt az összeomlás. Utólag visszaolvasva végigmentem a kiégés minden stációján, de fogalmam sem volt róla, hogy ezzel állok szemben. Egy pénzintézetnél dolgozom, ahol valóban az adott lehetőségek mellett emberségesen bánnak az alkalmazottakkal. És itt sajnos az adott lehetőségeken van a hangsúly mert ezek szűkösek. Kb. 2 éve szomatikus tünetekkel jelentkezett a pszichés betegség, mert sajnos nálam súlyos depresszió lett a vége tavaly nyáron, és egy pszichiátrián kötöttem ki 3 hétre, amit 2 hónap betegállomány követett. A szomatikus tünetekkel jártam orvostól orvosig, minden lelet negatív volt. Utána jött ideggyógyász és pszichiáter, akik rögtön gyógyszerekkel tömtek volna, amit elutasítottam. Közben a kollégám felmondott, így egyedül maradtam a területen, amit betyárbecsület miatt nem hagyhattam el, amíg nem pótolták, és tanítottam be az új embert. Én közben egyre lejjebb csúsztam a spirálban, már sem koncentrálni, sem gondolkodni nem tudtam, a memóriám eltünt, inszomnia és étvágytalanság követte. A család és a barátok is tehetetlenül néztek. Végül felmondtam úgy, hogy másik állás kilátásban sem volt, teljesen értéktelennek éreztem magam, képtelennek arra, hogy dolgozzak. A cégnél nem értették a velem történteket, marasztaltak, és felajánlottak egy másik pozíciót, igaz az határozott idejű. Elfogadtam, aláírtam a szerződést, de már éreztem, hogy külső segítség nélkül nem fogok tudni talpra állni és dolgozni. Végül a család vitt be a pszichiátriára, ahol egy nagyon rendes orvos kiemelt gyengéd figyelemmel kezelt, igaz gyógyszerekkel, de mellé pszichoedukációt is kaptam, amiből többet merítettem. Az ő segítségével gönygyölítettük fel az esetet, és vezetett rá a burn out szindróma esetére, sok-sok órás beszélgetéssel. Újra dolgozom, az új pozíciómban, de senkinek ne kívánom azt amin keresztül mentem. A fentiek közül sokmindent próbáltam. Fordultam főnökhöz, rendes volt és megértő, mondta, hogy csináljam a könnyebb munkákat, ő a bonyolultabbakat átveszi, igazából nem segített, nem volt motiváció, háziorvos azt mondta, hogy ne irassam ki magam, mert elveszítek egy jól fizető munkahelyet, ráadásul ő nem tud 2 hétnél tovább betegállományban tartani. A család tanácstalan volt, mindenki féltette a munkahelyemet, ami valóban a mostani kizsákmányoló munkahelyekhez képest egy kellemes környezet. Igazából valóban a munkahelyek tehetnek a legtöbbet a burn out és a bore out elkerülésére. Erre lenne jó megoldás az 5 évenkénti rotáció, más területek megismerése, vagy motivációs lépések megtétele.
Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!     Kedves Praxis Blog!   Egy…..
Vörösbortól ragadó padló, iszonyatos bűz és szeméthegy fogadta a Pénzcentrum.hu egyik olvasóját, amikor pénzfelvét reményében betért az egyik fővárosi OTP atm-szobájába. A gyomorforgató kalandról képek is készültek.Már-már meg sem rökönyödik a nagyvárosi…..
ChilisCsirke 2011.06.10 14:56:30
@medvedekka: Konkrétan ez hogy kapcsolódik az ügyhöz? Lehet, hogy pénzt nem szabad vinni az OTP-be, ez mindenkinek a magánügye, hogy hol bankol, de ne is szarjuk már össze az ATM helységet. Már ha a bank dolgozóira nem is vagyunk tekintettel legalább egymásra legyünk akik oda mennek pénzt felvenni.