Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rgeza

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
rgeza 2011.06.10 11:44:18
Az LMP nem akarja megakadályozni az új plázák építését! Ennek azért utána lehetett volna nézni!

Azzal egyet tudok érteni, hogy ne épülhessenek sunyiban plázák úgy, hogy megkennek pár illetékest!
Azzal nem értek egyet, hogy ne épülhessenek új plázák!
Szerintem nem mindegy!

lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/26057/gyakran-ismetelt-kerdesek-plazastop/

Építési moratóriumot és átfogó szabályozást javasol az LMP a kereskedelmi központokra

De miért?
Mert szeretné, ha létrejönne egy átlátható és kiszámítható, közösségi elvű és európai szintű szabályozás, amely mederbe terelhetné az elmúlt 20 évben tapasztalható, közösségi kontroll nélküli, a városképre, a környezetre és a helyi gazdasági viszonyokra gyakorolt hatásokat figyelmen kívül hagyó pláza és hipermarket építési gyakorlatot.

Az új szabályozás kidolgozásához széleskörű egyeztetésre és vitára van szükség, ez hat hónapot vehet igénybe. Csupán ennek idejére javasoltunk tiltást az új kereskedelmi központok építésének engedélyezésére. Azok a beruházók, akik el akarják kerülni a szigorúbb szabályozást és közösségi kontrollt, ebben az időszakban gyorsan megindíthatják a beruházást, ezzel kész helyzet idézve elő. Ezt szeretnénk elkerülni.

Vagyis az új szabályozás megszületése után továbbra is épülhetnek plázák és hipermarketek, csak az eddigiektől eltérő feltételekkel.