Regisztráció Blogot indítok
Adatok
theworldwithmyeyes

315 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden ami sajtos, minden ami ropog az jöhet. Az alapreceptet innen vettem, csak a krémsajtot cseréltem benne Philadelphia vajkrémre. Megérte. Ezek készültek karácsonyra idén. /A képet sorry nem tudom, hogy kell elforgatni, ha valaki segíteni írjon nekem légyszi. Borzasztó…..
Alapjában véve nem szeretek főzni, sütni szóval igyekszem a legegyszerűbb recepteket felkutatni, elkészíteni. Gyermekem egyik nagy kedvence a mézeskalács. Betáraztunk a fűszerből, így az év bármely napján el tudom készíteni. Nem a legszebb a tészta nyújtás, meg a kivitelezés, de a szándék a lényeg.…..
A rengeteg olvasnivaló után megérkeztem ide is, hogy az én kisbabám elkezd húst enni. Hihetetlen. Az ajánlásokkal ellentétben Noel legalább 8 hónapos volt mikor először húst kapott. Bár ennek semmi köze nem volt a táblázatokhoz, egész egyszerűen megcsúsztunk az ünnepek miatt. Ja és az alma imádat…..
Ez az olaj dolog is például egy olyan dolog, amit éberen töltött éjszakáim hozadéka, mikor úgyse alszol, ezért inkább olvasol. Hogy mit!? Természetesen a hogyan tápláljam egészségesen a gyerekem cikkeket. Őrület mennyi olvasnivaló kering a neten ezzel kapcsolatban. Bőven jó…..
Az allergének bevezetése. Újabb mumus és nekem nem győzöm hangsúlyozni tényleg macera, annyira jól szeretné csinálni az ember lánya. Persze van, akiknek ez teljesen könnyedén megy és nem görcsöl rá, nem olvas el minden ajánlást és szakvéleményt. Jó neki, ez nem én vagyok.…..
the world with my eyes Sütőtök 2018.03.28 08:59:49
Nálunk a sütőtök is nagyon ízlett a Noelnek, így abból is betáraztam itthonra. Igyekszem mindig szezonális dolgokat adni neki, amiből meg nem megy, abból vagy régebben fagyasztottam ( pl: nektarin, sárgabarack és szilva ) vagy várok vele. A sütőtökből is érdemes előre gondolkodni, én tettem el elég…..
Nekem a hozzátáplálással kapcsolatban minden kihívás volt. Minden ajánlást, írást, véleményt, blogot, táblázatot elolvastam. Persze lassan 1 éves a gyerek, így lazább vagyok, de azért én ahhoz képest, ahol mások tartanak sehol sem tartok. Egyáltalán nem eszi a gyerek, amit mi.…..
Igen eljött az idő, hogy az én kis-nagy babám elkezd enni mást is az anyatejen kívül. Persze ez a természet rendje, de annak akinek kvázi volt egy gondtalan szoptatási időszaka, annak ez macera. Legalábbis nekem az volt és most is az. Én 6.5 hónapos koráig csak anyatejet adtam a fiamnak, illetve…..
Hogy milyen temetést szeretnél? Jó igen, tudom, hogy ez lehet morbid is, de szerintem az jó, ha a környezeted tudja milyet szeretnél. Van, aki úgy van vele, hogy mindegy akkor már. Én nekem azt hiszem konkrét elképzelésem van arról, hogy milyet szeretnék. A halál nekem alapjában véve nem egy…..
Igen ez az utazásos dolog eléggé visszatérő nálam. Igazából semmi értékesebbet nem tudok ennél mondani. Jó igen a család, meg a szeretet stb. De most komolyan. Engem így neveltek biztosan ennek is oka van. Amit láttál, ahol voltál az a tiéd. Azt senki soha többet nem veheti el tőled. Ilyen a tanulás…..
Gyógyulásom szempontjából igen jó hírnek számít, hogy az első 2 hétben napokban számolsz, aztán a hatodik hétig hetekben, ahol hirtelen átváltasz hónapra. Hatodik hét Ezen a héten volt a második kontroll vizsgálat a Hangódy professzornál. A lábamat, sebemet rendben találta, szó szerint: nagyon…..
Az amerikai Junebug wedding minden évben pályázatot indít a legjobb eljegyzési és esküvői fotók után kutatva. Egy eljegyzés, ha meglepetésként jön és a pár boldog, még a legkeményebb hölgyek szívét is  ellágyítja. Szeretem a kreatív dolgokat és most ne kövezzen meg senki a fa alá beteszem a gyűrűt…..
Beléptem a harmadik hétbe. Innen nem napokra bontva, hanem hetekre bontva mesélem gyógyulásom, felépülésem történetét. Igazából visszatekintve pont ez az első két hét az, amikor az idő vánszorog és az ember elhiszi ( legalábbis én elhittem ), hogy sose lesz jó semmi többet. Fájdalomba burkolózva…..
Műtét után eltelt egy hét. 7. nap Első jó hír. Megszoktam, hogy háton alszom vagy csak annyira kimerít a napközbeni fájdalom és az éjjeli vergődés, hogy ma aludtam először úgy, hogy nem ébredtem fel. Mondjuk még a fájdalomra sem, szóval újabb jó hír, hogy éjjel nem kellett bogyó. Ma van az első…..
Igazából a műtét előtt nagyon szerettem volna nem csak a szakmai cikkeket elolvasni, hanem személyes tapasztalatokról is tájékozódni. Nem igazán találtam erre vonatkozóan semmit. Ezért gondoltam, hogy megosztom az én tapasztalatomat erről a műtétről és a műtétet követő időszakról. Nekem egész biztos…..
Amikor egy tragédia történik veled, körülötted és úgy érzed a világ megáll és együtt érez a fájdalmaddal, na akkor jössz csak rá igazán, hogy mennyire jelentéktelen vagy... A világ nem áll meg, ugyanis a nap ugyanúgy felkel és az emberek ugyanúgy tovább mennek mint azelőtt. Semmi sem változik,…..
Nem, nem mindig. Sőt elég sokszor nincsenek. Rengeteg dolgot nem értek és ezt nagyon nehezen fogadom el, mert így a továbblépés is nehezített.  A legtöbbször ha kérdezhetnék már nem is tudnék mit, mert akkora a zűrzavar. Mert már mindegy, mert a kapott sebek fájnak, a…..
the world with my eyes Comói-tó 2015.10.09 15:44:15
Bajod van? Utazz! Gondolkodnál kicsit? Utazz! Hiányzik valaki? Utazz! Válaszokat szeretnél? Utazz! Világot akarsz látni? UTAAAAAAZZZZ!!!  Ezt tettem. Fogtam egy csokor hölgyet és nekiindultunk körbe nézni a Comói-tó partján. Nem, Clooney nem volt ott. Sajnos. Helyettem beszéljenek a…..
Minden ember életében vannak olyan személyek vagy események, melyek úgy suhannak át rajtunk, mint a hullócsillag. Csodás fénye rabul ejt, nem tudod nem nézni vagy nem vonzónak látni,  de sajnos csak…..
theworldwithmyeyes 2015.08.16 11:00:39
@Kitty Erdély: Az elmúlt időben rengeteg idegentől kapott gondolat segített nekem, örülök, hogy ez tovább adható! :) Köszönöm!
Nem, mert sosem az. Megtanultam, hogy az út amin haladunk egyszerűen nem lehet egyenes, mert mindig jön valami ami a jól kigondolt tervünket mellékvágányra helyezi. Keserves csalódások, fájdalmak útján azonban az…..
Vannak dolgok, amiket egyszerűen csak el kell fogadni még akkor is, ha te állsz az ajtó rossz oldalán. "Nem akarom, hogy megbánd. Nem akarom, hogy egy napon rájöjj, hiba volt elengedned akkor. Hogy egyszer csak felbukkanj, és elém…..
A mai világban annyira nehéz megtalálni önmagunkat. Ráadásul minden médium, minden kommunikációs csatorna ezt sulykolja belénk, hogy valósítsd meg önmagad. És persze az jó dolog is, ha…..
"Felkeltem ma reggel, és végre rájöttem, bármit teszek vagy mondok, nem tudom megváltoztatni a múltat vagy az érzéseimet. És nem is próbálom. Kész vagyok arra, hogy továbblépjek." ..
Mondjuk elég király lenne mindegyiken átsétálni... 1. Rakotz híd, Németország 2. Az Ördög Hídja, Bulgária 3. Huangshan, Anhui, Kína 4. Mullerthal, Luxemburg 5. Glenfinnan viadukt, Skócia 6. Híd a Pindosz-hegységben, Görögország 7. Låtefossen-vízesés,…..
"Vágytam én már sok mindenre. De rá kellett jönnöm, nincs annál erősebb vágy, mint amikor a másik közelségére vágyunk. Amikor úgy vágyunk a másik közelségére, hogy az nem lehet mellettünk, amikor vágyakozásunk kielégíthetetlen, vágyunk tárgya elérhetetlen. Ettől kezdve…..