Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Khes

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? Vihar után 2013.02.21 10:52:38
Lezárult egy fejezet, egy köztes fejezet a Vincent életében. Most visszatérünk egy három évvel ezelőtti létszámra, marad a kömény(ebb)mag. Számomra az egyik tanulság az, hogy egy közösség csak úgy és akkor működik, ha minden tagja teljesen vállalja magát, és a közösség…..
Khes 2013.02.22 17:05:19
@sajtohuba: Én leszek az utolsó, aki b@szogatni akarna benneteket egyenként és egyben is, de azért figyelembe véve az elmúlt tizensok évet tudhattátok volna jobban is. Feltételeztem rólatok, hogy jobban tudjátok.
Khes 2013.02.22 17:50:04
@sajtohuba: bahh, hoztatok volna magatokkal még egy embert akkor a szavazásra, vagy valami ;-)
Mindegy már persze, csak mikor végigrágtam magam itt a történéseken a bosszúság volt a legmaradandóbb érzés a végén. Megvolt a tudás, a tapasztalat hozzá, hogy ez elő se fordulhasson így.
Khes 2013.02.23 00:20:03
@sajtohuba: most erre majdnem írtam valami csúnyábbat, de hagyjuk, tudjátok már magatoktól is, hogy nem kellett volna, nem kellek én hozzá :-)
Khes 2012.11.12 20:55:19
@szempontpuska: itt is a statuálás lesz a lényeg? :-)
Tegnap megtudhattuk, hogy Timike már tizenegy évesen furulyázni tanul, amit kocsiban is lehet űzni, és Atikám is tud benne segíteni; Nóra beégett leendő főnöke előtt, aki valószínűleg már nem lesz a főnöke, és András is nagy nyomozásba kezdett Berényiségét…..
Érdemes megnézni ezt a felvételt.  Pozsonyi Ádám simán kivégzésekről beszélt. Kerényi csak kunbélákról, akiket ki kell rúgni az egyetemekről. Származási alapon. Kerényi Imre, az egykori kommunista színigazgató,  Orbán Viktor megbízott hülyéje, aki egyre nagyobb…..
Khes 2012.04.04 18:42:28
@jotunder: nekem sem sikerült volna, igaz nem is vagyok egy Fónagy. Nem ment le kutyába, az elemi, zsigeri felháborodás tökéletesen érezhető rajta. Bár igazából kétlem, hogy úriember modorból ez a söpredék bármit is értene.

Egyébként ez már itt a legalja vajon, vagy lesz még lejjebb is?
Ma tessék nagyon büszkének lenni, mert ami most történt, az egy igazi nagy magyar embernek a méltó kitüntetése. Ha van magyar virtus, magyar gondolat, ha van hungarikum a matematikában, akkor az a Szemerédi Endre munkássága. A természetes számok egy sűrű részhalmazában pedig,…..
Khes 2012.03.21 19:26:52
@jotunder: engem már az előbb a számtani sornál elvesztettél, ez meg aztán so waay above my paygrade, de mindig rémesen tudtam tisztelni azokat, akik ezt tényleg értik :-)

Gala
Úgy jártam, hogy nincs mondanivalóm. Illetve nagyon sok van, de azok artikulálására lassan már semmi kedvet nem érzek (tavaszi fáradtság, éppen ideje volt), így kezdetnek kifejezésre juttatom a mondanivalómat, artikulálatlanul: Ááááááááááááááá!!!! Tessék beleérteni…..
Khes 2012.03.07 15:01:44
@van-e szándék: vajh az a lambéria, az megvan-e még valahol?
Khes 2012.03.07 17:37:33
@zsazsu4: Az már lassan műemlék lesz hallod :-)

Mellesleg az a topik megvan még bár iszonyat hiányos, de az emlékezet kipótolja.
Khes 2012.03.07 21:29:41
@szempontpuska: Jó ez a találgatósdi. Ha lenne kanalam keresgélni, asszem találnék olyan zongorahajingálós listát, ahol az itt szócséplők majd teljes létszámban megjelentek. De momentán csak késem van.
Aszongya az újság, hogy megszorít a MÁV. Nem végzik ki a legionáriust, csak elveszik a sivatagban a kulacsát. Marad az a pár, nagy csinnadrattával újranyitott szárnyvonal, csak éppen vonatok nem fognak járni rajta. Csak egy, mert ha egy darab vonat naponta egy alkalommal végigcsetteg…..
Khes 2012.02.27 22:06:51
@maroz: eddig tartott, drága maroz, amíg a gyönyörű napokból általános szintre emelted a struccdolgot? :-D
 Trebitsch emlékére        A miniszterelnök beszélt ma. Mondják, Abraham Lincolnt emlegette meg a Wayne Gretzkyt. Viszonyulnom kellene ahhoz, amit a miniszterelnök mondott.       Azt írja egy jobboldali hetilap főszerkesztője, hogy leverték a…..
Január elsején este nyolckor a BBC tízmillió néző előtt vezette elő Sherlock című sorozata második évadát, bár kicsit fura sorozatról és évadról beszélni ebben az esetben, hiszen a világhírű nyomozóról szóló tévéműsor tavaly és idén is három epizóddal jelentkezik…..
  Nagy igazság ez, Majtényi úr, s hálából adok én is egyet cserébe: sokkal jobb tüntetéseken hazugságokat ordibálni a mikrofonba, mint megdögleni egy polgárháborúban. (Bayer Zsolt, ma)        Ceausescu kutyái voltak ilyen magabiztosak 89-ben.…..
Ifjú Schnapsként villant meg először a Liliomfi legendás filmváltozatában. Alig volt 20 éves. Zöld sapkában ült egy hordó bor közepében, csuklott, és igyekezett nem elfogadni, hogy Darvas Iván lenne a valódi Schnaps. Aztán már nem zavarta. Éles, karakteres komédiásnak…..
Azt, hogy Matolcsy a négy alapművelet tagadására építi "közgazdasági" "elképzeléseit", tanultabb kollégáim már bőségesen elemezgették. Az évet azonban sikerült egy újabb érettségi tárgy burzsoá áltudománnyá minősítésével befejezni: másik kis…..
Khes 2011.12.27 11:59:03
@Pásztörperc: őszintén szólva csodálkoztam is, a szakmai dolgokban azért markánsabban szoktad eligazítani Illés "betonkripta" Zolikát.

Egyébként a legnagyobb baj az, hogy Illés nem beállt a sorba, Illés mindig is ilyen volt, konkrétan ennyi esze volt, jobb érzésű vegyészek (mármerthogy az az alapvégzettsége) a neve hallatán is apró piros kiütéseket fedeznek fel magukon.

Gala
 Gondolkoztam azon, hogy megírjam-e ezt a posztot. Talán nem kellene, de annyira nyomaszt, hogy ha nem írom meg, ha magamban tartom, akkor csak rosszabb lesz. Vegyük ezt egy nemposztnak, jó?  Egy mandineres kommentről az ember ne írjon posztot. A mandinerről ne írjon posztot.…..
Khes 2011.12.18 11:52:14
@Illinois: Őszintén sajnálom, ha csak a saját érzésvilágodból tudsz kiindulni. Attól, hogy véleményem szerint ez a tölgy nevű lény éppen ártatlanul lemészárolt emberek halálát maszatolja, attól én nem gyűlölöm szegényt, kizárólag ténymegállapítok. Pusztán emberbaráti jóságból ajánlottam fel, hogy szívesen segítek neki megtapasztalni az ilyen "practical joke" működési mechanizmusát, szerintem sokat lendítene az empátiakészségén és az érzelmi intelligenciáján.
Khes 2011.12.20 22:17:41
@mavo: Két napja itt feljebb valahol az NKVD GULAG-jaiba hurcoltakkal vontam egy párhuzamot. Őszintén szólva a magyar nőket erőszakoló orosz katonák mentegetése kívül esik a szellemi horizontomon, de ezek szerint inkább azzal kellett volna a párhuzam. Az ész megáll és szomorúan néz körül.

Gala
Olvasom az egyik portálon, hogy nyomozásba kezd a kormány, hogy vajon ki van a forint elleni folyamatos és koncentrált támadás mögött. Szegény cicánk rémülten menekült a szomszéd szobába....
Khes 2011.11.25 21:05:03
Most ezt így hogy? Kérdezhetnénk a klasszikussal:

hvg.hu/gazdasag/20111125_matolcsy_kozgazdaszok_konzultacio

Nem teljesen úgy volt, ahogy Matolcsy mondta

Szó nem volt arról, hogy spekulációs támadás zajlana Magyarország ellen, és Matolcsy a gazdasági növekedésről sem azt mondta, amiről szó volt – mondták el a hvg.hu-nak a nemzetgazdasági miniszterrel és a miniszterelnökkel folytatott konzultáció résztvevői.
Khes 2011.11.28 11:46:07
@maroz: Nem a legkulcsabb kérdés az, hogy hogyan létezik az, hogy 20 éve ülnek a Parlamentben, ebből 4 +1/5 kormányon a többi ellenzékben, abból is ugye "azemúttnyóccév"-ben mindent tudtak és mindig jobban, és akkor most egy ekkora pofon után kezdenek érdeklődni a tényleges pénzpiaci mechanizmusok és azok működése iránt:

www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111125-kozgazdaszokkal-mirol-beszelgetett-orban-es-matolcsy.html
---
A kormányfő nagyon érdeklődő volt, meg akart érteni különféle dolgokat, mint például azt, hogyan működnek a hitelminősítők, milyen csatornákon és időtávon hat a jegybanki kamatpolitika, kérdezett a spekulációról és a banki dolgokról - mondta az [origo]-nak annak a találkozónak az egyik résztvevője, amely Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, valamint tizenegy közgazdász között zajlott pénteken délután.
---
Khes 2011.11.28 13:24:10
@maroz: Értelek én, Orbán konzultál és - mint az mindenütt hangsúlyozva volt - nem is csak úgy hübelebalázs módjára, hisz ez előre egyeztetett megbeszélés volt, még Moody's előttről. (Állítólag ugye.) Én magán a tényen vagyok mélységesen felháborodva, hogy a Kárpátmedence Géniusza és mindannyiunk vezényelő Fejedelme most próbálja megérteni a pénzpiacok meg a hitelminősítők működését. Kétségtelen jobb későn, mint soha, de ez így azért nagyon gáz.

És igen néptájékoztatási, meg választási propaganda szempontból igen kevés az a háromszázezer, viszont maga a puszta tény, hogy mi hangzott el ott, az az igazán rémület.
 Az alábbiakban a BBC* engedélyével részleteket közlünk az Orbán Viktorral készített tegnapi interjúból.   John McDonald: Miniszterelnök úr, Önt azzal vádolják, hogy minden pozícióba a jobboldal megbízható embereit helyezi.  Orbán Viktor:  Ez teljesen abszurd. Tudja,…..
Khes 2011.11.15 20:03:05
@jotunder: Azért nincs még veszve minden, ha erre így önerőből rá tudnak jönni.
comment:com Hírek kávé mellé 2011.11.15 09:30:00
Minden Chuck-rajongó abban bízott, az NBC csak berendeli a sorozatot teljes évadra, és nemcsak egy 13 részes csonka szezonnal búcsúzik a geekek egyik kedvenc tévéprogramja, de sajnos nem így lesz: az NBC-nek nem kell több Chuck, a 13. epizód címe pedig Goodbye lesz, szóval tessék…..
Khes 2011.11.15 14:11:59
@vágtázó halottkém: Az NCIS a 9. évadát tapossa épp, just for the record.

@Kulgar: A legutóbbi Ámerikával fertőzött Torchwood évad nagyon gáz volt, én már csak Gwen és Jack jelenetei miatt néztem, a két színész nagyon jól működik. BBC Torchwood jöhetne még, de ezek szerint nem fog sajnos.
Dobray, Megadja, Szerető: a velünk élő hősök, akik nem féltek a szemkilövető, kardlapozó Gyurcsány-rendszer idején, és nem félnek most sem kiordítani minisztériumi szolgálati autójuk ablakán, hogy kinek van faszhiánya, ki mit merjen követelni az államtól, hogy milyennek is…..
Khes 2011.10.27 20:53:05
@zsazsu4: Azért az valahol a bányászbéka környékén egy szint, ha azt kell kimondani, hogy még egy Zsoci is gerincesebben viselkedett, mint ez a robin. Bár uyge ami az egyiknek sértés, a másiknak dicséret.
Khes 2011.10.28 09:03:45
@sárkányfő: Őszintén sose érdekelt ki mindenki van a nickek mögött, mondom a Zsocis sztori is úgy kezdődött, hoyg lebuktatta magát a szentem.
Írkálgatott oda az évek folyamán már mindenki Szanyikapitánytól, a mi Zsocinkon keresztül, az überzseni melnyikovig, meg a Tomcates brigádig. Jöttek, mentek elmúltak.
Bár szerintem speaker még Kettesnek is hiányzik néha egy kicsit ;-)
A legújabb történések fényében meg már tökmindegy a polibilinek.

Gala
 "Az adósság megfojtja a gazdaságot és a családokat" — jelentette ki a kormányfő, aki szerint a korszerű Magyarország története úgy kezdődött, hogy egy pénzügyi ügyekben jártas arisztokrata írt egy könyvet. "A címe az volt, Hitel, ezért az, hogy…..
Khes 2011.10.19 13:55:57
@Kettes: viszont Azerothot nem adjuk!

mostmár egyébként csak arra leszek kiváncsi, hoygan oldják meg visszamenőlegesen is, hogy a Mi Boldogságunk nem keltette a hangulatot a bankok ellen. Merthogy megoldják az nem kérdés.

Gala
  Csak megírom ezt a posztot....  Lánczi András írása az apropó (köszönet Ablonczy Balázsnak, a Kommentár főszerkesztőjének az utánközlés engedélyezéséért).   Felhívták a figyelmem arra, hogy Orbán Viktor kötcsei beszédében hangsúlyosan van jelen Bibó…..
Khes 2011.10.01 10:35:09
@tollaszerge: gondolom pont az a baj, hogy nem akarnak első generációsok lenni. A folyamatosságot, az organikus fejlődést akarják "megteremteni" azzal, hogy megtalálják és felmutatják a nagy elődöt, elődöket. Csak a nemzetközileg vállalható jelöltek egyszerűen nem illenek bele a prekoncepciókba, általában ez komoly gondot szokott jelenteni a prekoncepciók és a tények viszonyában.

Az első generációsnak van egy olyankis izé íze, ráadásul nem illik bele a teljes jelenlegi jobboldali koncepcióba. És ezek szerint nem bukkant ki még olyan tehetség, akinek egyszerűen átütő tehetsége okán nem kellene ezeket a köröket megfutni.
Talán így. Szerintem.

Gala
Khes 2011.10.01 11:05:21
@snakekiller23: Ezzel csak az a baj, hogy ugyan elkezdte feldolgozni a nemzetközi kánont, és kialakítani a magyart, viszont egy előre meghatározott viszonyrendszer keretei között. A tényeket keresi az elgondolásai alátámasztására és nem a tényekből alakít ki elgondolást. Nagyjából az a problémánk úgy egészben szerintem, hogy nem az történt, hogy egy nagyjából koherens konzervatív világképhez társult egy párt, kormány akármi, ami ezen ideológiai alapvetés kereteiben rendezné az életet, hanem van egy pártunk, kormányunk egy ilyen-olyan (közel sem koherens világképpel) és az ideológusok ehhez keresik a hátteret. Nem megy jól.
( Az ekezetek hianyaert ismetelten elnezest kerek.)Lanczi Andras  irt egy tanulmanyt a Kommentarba (amennyiben a Kommentar serelmezi, hogy feltettuk a file-t, akkor le fogjuk venni, de a magyar allam tamogatasaval szuletett tanulmanyrol van szo, es en ezert azt kozkincsnek velelmezem). Lanczi…..
Khes 2011.09.30 09:48:37
@ablonczyb: Nézdmár egy Bayerzsoci epigon. (Gyengébbek és a történelmi hitelesség kedvéért ez nem dicséret, még mielőtt..)

Bár a mi zseniális Zsocink legalább egyes számban akart pofozkodni,nem királyi többesben. V.Ö.: Hallod hogy dübörgünk? kérdezte az egér az elefánttól.

Gala
Khes 2011.09.30 10:55:51
@sajtohuba: Mér mér, mer van aki lepkét gyűjt, én a fenyegetőzőkéket. Bár az azért kissé ciki és nem rám nézve, hogy még az erőst nácioid Zsoca is elegánsabban intézte az ilyesmit majd 10 évvel ezelőtt, mint ez az áldott ember a tudományosch fokozataival meg az intézetigazgatóságával. De lehet, hogy csak én öregszem és finnyásodok.

Gala
Khes 2011.09.30 15:27:48
@ablonczyb: Elsőre is értettük, hoyg nem volt gyerekszobád, nem szükséges tovább ragozni.

Gala
"Sziasztok!Szeretném nektek bemutatni a két cicánkat, Mangót és Pomelót, mindketten mentett cicák. Mangó, a vörös kiskorától kezdve nagyon eleven és rossz, mindenben kárt tesz... Naponta hoz egy gyíkot vagy egeret, amit persze élve elenged a nappaliban. Pomi pont az ellentéte,…..
Még jó, hogy az előző rész elején megmagyaráztam, hogy mi micsoda a felvezetésben, erre most eltűnt, volt-nincs felvezetés. Helyette van magas sarkú cipős, folyosón közeledő, agresszívan csengető, telefonban szájat rúzsozó nő, és nem elhanyagolható Castle is van, csíkos…..
Khes 2011.09.08 23:38:39
@Zenóbia: Most miért vagy ilyen, a Bonesnál is elég volt "csak" 6 év. :-)
Orbán Viktor az alábbiakat tartotta fontosnak közölni velünk: Az ősz folyamán számos olyan törvényt tárgyal majd a parlament, amik olyan nagy területeket alakítanak át, amik az államadósságot folyamatosan újratermelték. Ilyen például a nemzeti felsőoktatás vagy…..
Khes 2011.08.31 13:44:10
@Whistler anyja: Jah, mint a tleilax-i nők. Isten nyugosztalja Frank Herbertet.

Gala
Khes 2011.09.01 19:02:37
@Whistler anyja: Elvileg Frank Herbert megírta az emberiség történelmét úgy húszezer év múlva. Mivel látnok nem volt, így miből is indulhatott volna ki, mint az általa ismert emberi természetből. És mint azt Miss Marple óta tudjuk, az emberi természet nem változik.
A Föncsi teljesen elvesztette a kapcsolatát a külvilággal, a jobbkeze komplett bolond, Tarlós olyan őrült, hogy most már bármikor, bárkin elvégezhet egy ambuláns vakbélműtétet a hivatali szobájában, a honvédség a Youtube-on dokumentálja az elmekórtörténetét, Kövér László…..
Khes 2011.08.31 20:26:56
@Lasombra: Ne sajnáld az önkormányzatokat, a Jövő Városában (gy.k.: V. ker.) már ma reggelre megvolt az asztal. Még nyilvánosságra sem került a dolog, de már megvalósították, na ezért hívják a Jövő Városának a belvárosi önkormányzóságot.

Gala
Khes 2011.08.31 20:39:27
www.belvaros-lipotvaros.hu/_user/oldal_images/hirkepek_meretezve/338_large.jpg

Ez az asztal és nincs rajta üveglap. Tóni szorulni fog...

Azért valami sejtésük csak lehet a nép vélekedéséről, ha törhetetlen üveg van rá előírva.

Gala
Khes 2011.09.01 11:29:08
@jotunder: Pásztörperc kartárs szokta volt mondani a hasonló megfogalmazásra, hogy ő speciel a kádban szokott gondolkodni, nem népben, nemzetben avagy forradalomban.