Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Langsamer

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt az ideje rendbe tenni a dolgainkat, ha már így is benne vagyunk a slamasztikában nyakig. Kérem, a Népnyúzás 2.0 legyen már ésszerű!Mai publikációnk blogposztja...
Langsamer 2011.12.07 14:54:42
@d.j: @daito: két normális ember, örülök,hogy itt voltatok.van még remény...
A T-Mobile az NMHH-nak ugyan megígérte, hogy az új előfizetőknél nem lesz automatikusan bekapcsolva a szipolynet, de különleges alkalmakkor azért csak megjutalmazzák vele kiemelt ügyfeleiket: Azért írok nektek, mert a T-mobile-tól az alábbi sms-t kaptam mikulásra. A tárgya a -…..
„A citált mondatát én úgy értelmeztem, hogy már a negyvenes korosztály is annyira beleszocializálódott a múlt rendszerbe és a rendszerváltásba, hogy az ő irányításukkal semmi esély a kilábalásra” – provokálta egy évvel ezelőtt az újságíró a Fidesz fiatal…..
Langsamer 2011.11.29 10:06:45
@kovi1970: +1
Langsamer 2011.11.29 10:39:07
@intelCorei5: mindegy ki jönne MGY helyett, rajta vagyunk mi is a nagy uniós lejtőn. Azt hiszem a mozgástér nagyon kicsi lett, lök bennünket az uniós válság, a spekulánsok, a saját dilettantizmus. A franciák próbálnak a németek derekában kapaszkodni, az olaszok a cipőjében, a görögök nemsokára leérnek... mi meg csak vagyunk. Innen már nincs visszaút. Kérdés,hogy előbb érünk-e le mint a spanyolok-portugálok és rájuk esünk, vagy ránk esik mindenki. Nincs megmentő.
És ha ezt nézzük,lényegtelen,hogy Rogán felesége színésznő akar-e lenni, Lázár meg villanyipari szabadságharcos.
Nincs alternatíva.
Szegény Gyurinak megint sikerült jól időzítenie ... Tegnap jelent meg a Heti Válaszban a cikke, amelyben saját farkát nyalja fényesre, gerinc nélkül természetesen könnyű: "Nincs más példa arra a 2008-as válságban és utána, hogy egy ország ilyen gyors…..
Hetvennyolc százalék. A Medián friss felmérése szerint ennyire nőtt azoknak az aránya, akik szerint rossz irányba mennek a dolgok. A közhangulat egyre kísértetiesebben hasonlít ahhoz, amilyen a tavalyi kormányváltás előtt volt. Egy fontos különbséggel. Érdemes alaposan…..
Langsamer 2011.11.24 14:50:05
@Balt: a kérdés költői volt:)
Elnézve ma a gazdasági-pénzügyi lapokban szereplő guruk véleményét ... történelmi idők tanúi leszünk:(
Ami ezután jön az majd felrázza a népet az apátiából.
Konkrétan a túlélőösztön megjelenése..
Langsamer 2011.11.24 12:38:10
@messi-asz: és a húsz éve adózók hova álljanak? Mert se flamandok,se vallonok nem vagyunk. Jobban belegondolva összefoghatna az összes kutyatartó és az ebadót - is - megköszönve összesza***ná szegény Kossuth-teret.
Langsamer 2011.11.24 13:15:02
@mirrmurrkandúr: az apátia egy nagyon jó dolog - a politikusok számára. Néha úgy tűnik visszakanyarodtunk a Kádár-korba : érinthetetlen mamutokhoz ( MÁV...) nem nyúlunk, állami kézbe vissza ezt-azt, példátlan nyomozati joggal felruházott új titkosszolgálat vagy mi a fene ( nagy testvér érzés ), nyugdíjasok,etnikumok szintén érinthetetlenek, orvosok szemétládák ( tele a zsebük hálapénzzel, gyűlöljük őket ) , hosszan lehetne sorolni. Társadalmi rétegek- szakmák szembeállítása, megosztása ... mi lett itt velünk 20 év alatt??
A gyerekeink külföldön, a barátaink sora családostul szintén készül..
Valamit nagyon elrontottunk 98-90-ben.
Fidesz és MSZP. Néha az az ember érzése, hogy semmi újat nem lehet már írni a magyar politika két GOP-járól, mert különbségeikről és hasonlóságaikról azt is elmondtuk, aminek amúgy semmi köze sincs a valósághoz. Ez a bejegyzés most mégis arra tesz kísérletet, hogy behozzon…..
Langsamer 2011.06.23 10:25:43
A 98-02 közötti időszakot követő vereséget betudtam - tk.- annak,hogy egyrészt a politikai győzelemhez szükséges gazdasági-pénzügyi hátországot a Fidesz nem tudta 4 év alatt megteremteni, és az államapparátus jól érzékelhető szabotázs-akcióit sem tudta kivédeni. Gyakorlatilag- visszaemlékezve arra a 4 évre- az államapparátusi szervezet ott tett keresztbe a kormánynak ahol bírt, ha meg ne tette, akkor egyszerűen csak nem dolgozott. A tavalyi győzelem óta eltelt időszakban meg csak ámulok-bámulok. 8 év alatt kenterbe verték a szocikat, és láthatóan pártcélokra gyűjtögették a befolyásos gazdasági szereplők támogatását. Folyamatosan cserélik-váltják le az apparátust, minisztériumokban, háttérintézményeknél, de a polgármesteri hivatalokban is... valami hihetetlen céltudatossággal,tárgyszerűen és nagyon sokszor csendben. Ez utóbbi azért aggaszt, mert pl. több tapasztalt negyvenes műszaki ügyintéző helyett felvenni 23 éves, gyakorlat - helyismeret nélküli rokonlánykákat, súlyosbítva az osztályt 3 kezdő jogásszal, működésképtelenné tehet egy várost,régiót...stb. Még senki nem számolta ki,hogy a klientúra le és kiépítés minden választás után mennyi kárt okoz ennek az országnak. 8 évig sokan a kiszámíthatóságra-rendre vártak, cserébe most még elnézik a határokat súroló hatalomkoncentrációt. Kíváncsi vagyok,mikor lépi át a napi-helyi gyakorlat a tűrőképesség határát.
Langsamer 2011.06.23 11:14:42
@Hepci: sajnos , de amilyen állapotban mostanában leledzik arra leginkább a csőd jellemző. Gyakorlatilag az állam és közhivatalaink- hatóságaink fojtanak meg minden kezdeményezést ebben az országban- ami a gazdaságot illeti.
Az apparátus ha lehet még pökhendibb, kevésbé jogkövető ( határidőket tekintve ), még megközelíthetetlenebb és még inkább arrogáns. Egyik nagy csalódásom a Fideszt tekintve az állami - köztisztviselői bürokrácia felturbózása- ellentétben az ígéretekkel. Jöhetnek a söralátéttel... sajnos kicsi királyságok alakulnak,kicsi helyi királyokkal... és a különbség csak annyi,hogy a Hagyó féle szoci kiskirályok maguknak loptak, a fidesz-félék meg a pártnak is - maguk mellett.
Langsamer 2011.06.23 11:25:15
@aszekelyek: Lázár komisszár típus, állja ha golyóvédőnek használják. A stílusán pedig tisztán látszik, hogy életében nem dolgozott versenyszférában, és ha jól tudom,máshol se... ( najó, polghivatalban :) ) Szíjjártó okos gyerek és mindig jól játssza a hülyét, néha unja a mantrát... neki ez a szerepe. De hogy jól összezárnak, abban profik. Kósa csak annyit beszél kifelé, amennyi éppen egészséges, Pokorni csak azért húzogatja a Rózsa idegeit, mert ennyi még belefér... Az arányok nagymesterei ők.
Szemben a szoci udvarral, ahol ötven kutya közül 30 mindig egymást harapdálja, egy-kettőnek meg az a szokása, hogy nem a sarokba hanem az udvar közepére, a kajás edény mellé szarik...
Stumpf Pistánál már erősen rezgett a léc, de ha ő átment, a jó Balsai Pista miért bukna el? A 2012. január 1-én hatályba lépő új Alkotmányban az szerepel, hogy az Alkotmánybíróság létszámát 11-ről 15 főre kell növelni. Az új Alkotmányt húsvét napján az államfő…..
Langsamer 2011.06.15 13:54:24
@Seduxen: A több mint 20 év összes fáradtsága és fásultsága. Ez az oka. Csak hogy érzékeltessem: Magánynyugdíj? 1. elvették 2. megszívattak bennünket, kísérleti telep voltunk ezzel a kötelező belépéses szemétséggel. Korai nyugdíj? 1. Q anyjukat, mibe rokkannak bele, mikor az út mellett döglenek meg mérnek bennünket. 2. Úgyis a zsaruktól veszik csak el, a vegyipari szakmunkástól nem fogják.... ez az egész csak ügyes ráérzés. Az indulat Mo-on olyan fokú szakmák, rétegek,generációk,szemléletek és ideológiák között,hogy ha csak véletlenül is nyúlnak bele egy réteg érdekeibe, lesz 3-4 másik, aki helyeselni fogja. És fordítva. Ami aggasztó az az,hogy a helyi klientúra építés megint gőzerővel folyik, ugyan úgy és olyan agresszívan, mint bármely kormányváltás után. Ami meg még aggasztóbb,hogy a gazdaság nem indult be, nem mozdult el. Nincsenek kiírt pályázatok, ha vannak megnyertek ott nem utalnak, béna állapotok a gazdaság terén. Minden az adósságszolgálatnak alárendelve. Bármely ideológia nyerő lehet, ha gazdasági fellendülést hoz magával. Ha bukta lesz, emiatt buknak.
Langsamer 2011.06.15 14:09:00
@bandika gazdája: reménytelennek tartok bármiféle konszenzust bármilyen regnáló hatalommal szemben. Láttam munkásőrből- véresszájú komcsiból átlényegült Jobbik szavazót. Láttam LMP-s kiskölyköt helyi Fidesz potentát seggét nyalni támogatásért. Láttam MSZP- képviselőt aki Gyurcsányt szidja és volt Mszmp-s párttagot aki meg a vőjét, mert negyven éppen elmúlt ( ex-rendőr ) létére több lett a nyugdíja,mint neki valaha is lesz 90 évesen. Szerinted?
Nem kétséges: a Fidesz egyik legnagyobb sikerét az elmúlt egy évben az MSZP-ben érte el. Természetesen nem azt állítom, hogy az ellenzéki párt belső ügyeit a kormány intézte, de azt igen, hogy ennél számukra kedvezőbben talán még ők sem tudták volna alakítani az…..