Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Távoliember

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idei Quakecon legviccesebb sztorija az új Elder Scrolls-játék, a Skyrim demója alatt történt (a Bethesda anyacége az id Software gazdája is, ezért van helye a játéknak a kvékerek buliján). Az előzmények: a játékrajongó Chaz a tavalyi Quakeconon kérte meg a szintén…..
Távoliember 2011.08.12 15:16:21
@Joga: még egy kis érdekesség az Atari névről, amit a Gamekapocs oldalon olvastam még régen: "A cég nevéül először a Syzygy szót szerették volna választani, aminek asztronómiai jelentése a három együttálló égitest. Ezt a nevet azonban már használta egy építkezési vállalat, így a híres japán Go játék egyik szavát választották, mely abban a játékban megfelel a sakkban ismert „sakk” kifejezésnek, ez pedig az Atari."
Jó szülészsegéd ez a Bethesda, csak kicsit érdekesek a módszerei :-)
Amikor véletlenül megpillantottam a Mac App Store-ban az "íróknak" szekciót, egy pillanatra elbizonytalanodtam. Ugyan milyen alkalmazások lehetnek azok, amik segítségével egy író jobban boldogul? Egy szövegszerkesztő alapfunkcióira van ugyanis szükség, a többire nem képes…..
Távoliember 2011.05.30 17:06:47
Az Apple mobil operációs rendszereit elég gyorsan átveszi a közösség, ez nem Windows, ahol sokan még most is a 2001-es XP valamelyik leszármazottját használják, vagy Android, ahol vagy fel tudod rakni a mobilra az OS-t, vagy nem.Néhány fejlesztő pontos adatokat is mondott az egyes…..
Első felvonás, kábé két hete: a Valve bejelenti, hogy elkészíti a megasikeres Warcraft 3 mod, a DOTA folytatását. A nép örül. Második felvonás, két napja: a Blizzconon Mike Morhaime Blizzard-atyaúristen bejelenti, hogy elkészítik a Starcraft DOTA-t. A nép örül. Harmadik…..
Ez az iPad olyan friss, hogy még meleg. Alig három napja kezdték el a forgalmazását, ráadásul a kezemben tartott darabnak története van, hiszen Handrás majdnem 24 órát állt érte sorba. Az elsők közt távozott a 5th Avenue-n található Apple Store-ból, ami előtt addigra már…..
Remélhetőleg nem hagyott cserben a mikroszkópikus szintű biológiai/entomológus ismeretem, és ez tényleg egy sáska akar lenni :DÚgy tűnik a mappák megszállottja, lehet hogy az irodai munkához hasonlatos címkék miatt?..
Jonathan Ive azért perelte be rajongóját, Harry Jonest, mert szerinte jogtalanul használta a jonathanive.com és jonyive.com domaineket. Jones az oldalon a dizájner életét és munkásságát mutatja be, vagyis elsőre akár hivatalos Apple-oldanak is tűnhet.A bíróság elutasította a…..
Távoliember 2009.05.14 21:03:13
@huhujje: le kell tiltatni az APN-t, itt van egy ilyen beállítás: brent.kearneys.ca/wp-content/uploads/2008/07/apn-disabler.mobileconfig -- ezt elküldöd magadnak ímélben, majd ájfónon megnyitod és elfogadtatod vele. Mindenképp .mobileconfig legyen a kiterjesztése, szal ha txt-ben mented el, akkor írd át. További infó ugyanezen az oldalon.
Gúdbáj
Távoliember 2009.05.15 14:46:33
@huhujje: Pluszpont nem jár, viszont valamivel kisebb számla igen! :) Szivesen
Hogy mi az? Remélem nem baj ha konkrétumokat nem árulok el, hiszen senkit sem szeretnék rossz fényben feltüntetni, számomra csak a közlés a lényeg. Rá kell jönni mindenkinek, hogy a problémákkal szembesülni kell, az emberekkel pedig beszélni, másképp a dolgok csak elharapódzanak…..
OAGVM Suliblog Finish 2008.11.06 18:07:00
Választások végeredménye megszületett, sajnos csak a gyoztes nevét tudom, mert kifogtam pont egy olyan termet, ahol nincsen adás, amikor kihirdették a dolgot. Szóval a gyoztes: Fábiánffy Tamás. Ha rosszul írtam a nevét, javítsatok ki kérlek, mert mondom még egyszer, nem láttam…..
OAGVM Suliblog Kampány 2008.11.03 20:21:00
Mai nap már azt hiszem, mindenki észrevette, hogy elkezdodott a kampány (orrba-szájba) teljes mellbedobással. Mindenki rohangászik a szünetekben, már ami a harmadikosokat illeti, és osztogatják a papírokat, hogy ki mit igér, illetve mit szeretne teljesíteni. Volt ma minden.…..
Távoliember 2008.11.04 15:55:24
Naszóval... harmadikos vagyok, de inkább nem mondom el, hogy melyik osztályból való.
A mai kampány többek szerint egy nagy rakás ... volt. Szerintem is. Az egész a múlt heti esettel történt, amikor is valamelyik "nagyon lelkes" osztály elkezdte tépkedni a többi osztály ismertetőit. Persze egyből lett jelentve, ahol is azzal álltak elő, hogy még egy ilyen balhé és diszkvalifikáció lesz belőle. Már itt kezdett rosszra fordulni. A helyzet a tegnapi nappal folytatódott, mikoris a "beetetés" megtörtént, ezt lehet szó szerint is venni. Mindenki osztotta a sütit, kekszet, kávét, de nem nagyon láttam olyan helyet(még nálunk sem), hogy a programot ismertetnék közben/helyette. Nálunk speciel az egyik lány kapott egy kis fenyegetést is (ha le merjük tépni a szórólapjukat, ...). Erről szólna az egész? Ez a fair play? Egyik tanárnő mondta nekünk, hogy eleinte az egész teljesen máshogy zajlott. Még oktató jellege volt, egy kis szervezésre, közös munkára tanított. De most... Ugyebár vannak szabályok is. Az első, hogy a másik kampányát ne akadályozzuk, ezt az első nap meg is szegték. Mit kaptak? "Még egy ilyen és kizárás", ezt előbb említettem. Ma is az előbbi "lelkes osztály" sütit osztott(ok, nem kellene ebből is nagy gondot csinálni...) de ennek is TEGNAP volt a napja, nem ma. Azzal érveltek, hogy csak mára lett kész. Nem tudom, hogy szabály-e, de nem úgy csinálták, mint a többiek, én mondjuk ezt is szabályszegésnek venném. Megint csak "most mi? zárjuk ki őket?" - ehhez hasonló válasz fogadott. Már azon sem csodálkoznék, ha a holnapi kampánycsend is meg lenne sértve, úgy sem törődne vele senki...
Na, köszönöm a meghallgatást, tessék szépen szavazni, lehet, hogy azon az egy szavazaton múlik :)
Esetleg aki akar, nyugodtan szóljon be vagy hozzá

Függöny
Ahogy elnézelödöm szünetekben, ha éppen nem a szememet legeltetem, sok dolgot észre veszek a suliban. Egyes diákok szokásai a szünetekben nagyon érdekesek. Szinte mindegyiket kipróbáltam, de valahogy nem adnám le egyik mellett sem a voksomat. Szóval ha szabad, felosztanám néhány…..
OAGVM Suliblog +1 rövidhír mára 2008.10.08 19:39:00
Biztos tudjátok már jó sokan, hogy mi a helyzet azzal a bécsi barangolással. De ha esetleg valaki mégse tudná, akkor annak ez a post most passzolni fog.Na szóval! egy busz megtelt, tehát a leírt minimális létszám már megvan. A második busz telik, ahova valszeg a héten én is…..
OAGVM Suliblog Eltelt egy hó 2008.10.04 13:22:00
Tegnap volt egy hónapos a blog. Tulajdonképpen ez az első hónap volt a legkritikusabb, vagy legalábbis én így gondoltam. Hogyha nem jut eszembe, hogy kirakjam a faliújságra a reklámot, lehet hogy mostanra abbahagytam volna a kis látogatottság miatt. Viszont ez -hála az égnek- nem így…..
OAGVM Suliblog Van ilyen is 2008.09.17 17:07:00
 Hello mindenki, ujra itt vagyok. :) Ma volt egy óránk. Ez gondolom nem kelt senkiben sem nagy megdöbbenést. Még az sem nagy cucc, hogy most volt az 1. "tanulós" óra ebből a tantárgyból, ami mellesleg egy új tantárgy, új tanárral. Ez volt az alap, hogy nagyjából…..
Lassan 1 hónapja hogy törölték rsvegas-t a GK-ról de ez nem vette el a kedvét az online anyázástól. Jelenlegi új „lakóhelye” a gtahungary.hu ahol önmagához hűen osztja az észt és kampányol a pc-s GTA ellen, amíg nem bann-olják onnan is.  NEM FOGJÁTOK FÖL, HOGY…..
Emlékeztek még az "Afrika sötét titkai" kézikönyvre? Ha nem, link itt, itt és itt. Nos kérem szépen, a 64 oldalas kis könyvünket simán übereli az, amit Kecske küldött nekem. Jön egy kis pixeles, de lényegretörő bizonyíték: Idézet:Azt hiszem megtaláltam a világ…..
A Sony Ericsson három új mobilt dob piacra, köztük a legújabb K-modellt, a K660-ast, és két walkmant: a W380-ast és a W890-est. A K660-as egy hsdpa-telefon és elsősorban azoknak teszi csodálatossá az életét, akik böngészni szeretnének vele. A W380-as annyira komolyan veszi saját…..