Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrea az El Caminón

307 bejegyzést írt és 112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Semana Santa, mezítlábas csuklyások és körmenet Sevillában. Na és persze tömeg, bedugult mellékutcák, klausztrofóbiásoknak nem ajánlott! Évek óta vágytam a Vía de la Plata zarándokútra, de eddig valahogy sosem jött össze. A Vía de la Plata Spanyolországban Sevillától indul és mintegy 1000 km…..
2024 Vía de la Plata: 0. nap - Utazás - Budapest - Sevilla 2024 Vía de la Plata: 1. nap - 2024 Vía de la Plata: 2. nap - 2024 Vía de la Plata: 3. nap - ..
Nem ér követni a hátizsákosokat, mert könnyen tévútra vezethetik az ember lányát. Zaragozában templom,  katedrális és peluquería váltja egymást úton útfélen. Reggel 5:30-ra állítottam be a telefonom és rögtön a mosdóba mentem, hogy elkerüljem a tömeget. Így is volt már pár korán ébredő zarándok,…..
Andrea az El Caminón 2024.04.29 20:37:10
@tarisz: Köszönöm szépen! Neked is hasonlóan szép utat kívánok! Buen camino! :-)
Jobban nem is sikerülhetett volna az utolsó gyaloglós napom, ráadásul még Budapest is megjelent a színen!  ¡Adiós, Aragon út! Reggel az albergue konyhájában megettem 3 darabot az ott vásárolt kekszből, ez volt a reggelim. A fura lengyel fickó még visszafeküdt aludni, a spanyol Victor és José Luis…..
Cerbonák, várromok, túrabotok és véletlenek, melyekről tudjuk, hogy nem léteznek... :-)  A mai napra két választásom volt: vagy 13 km-t megyek vagy több mint 30-at, ugyanis csak így lehetett normális áron szállást találni. Az előbbit választottam, hiszen nem rohanni jöttem ide és a gyaloglásra…..
Egy kellemes gyaloglós nap országúttal, napfelkeltével, cicával és új spanyol barátokkal.  Korán, 7 óra után lementem a hotel bárjába reggelizni, majd háromnegyed 8-kor elindultam. Egy lélek sem járt az utcán, szombat lévén ilyenkor még javában aludtak a spanyolok. A szálloda a város szélén volt,…..
Hogyan készülődtem a Camino Primitivóra, mennyi időt szántam rá, milyen szükséges és nem szükséges előkészületeket tettem és hogyan szereztem be a credenciált? Alig néhány hónap telt el legutóbbi El Camino utam óta, amikor tavasszal ismét mocorogni kezdett bennem a mehetnék. El is döntöttem…..
Andrea az El Caminón 2024.02.15 15:18:44
@tarisz: Kedves Tarisz!
A turisztikai iroda email címére írtam egy levelet és kb. 1 hét múlva már a levélszekrényemben volt a két credencial. Erre a címre: citpa.oviedo@turismoycultura.asturias.es
Nem kellett fizetnem semmit, ingyen elküldték. Én spanyolul írtam nekik, de szerintem angolul is meg fogják érteni. Sok sikert hozzá!
Üdv,
Andrea
Andrea az El Caminón 2024.03.02 07:03:44
@tarisz: Szívesen! :-)
Váratlan találkozásom egy vadállattal csak néhány másodpercig rémisztett meg, de a délutáni kihívás sokkal nagyobb adrenalin fröccsöt jelentett,  hiába készültem rá... Reggel 6:45-kor keltem és rögtön kimentem a fürdőbe, hogy a két motoros srác tudjon még aludni. Amikor visszamentem a szobába,…..
Egy rövidre kurtított napon azon elmélkedtem, vajon mi a veszélyesebb: Nappal egyedül egy fenyőerdőben vagy az éjszaka két motoros srác társaságában?  A mai napra 22 kilométert terveztem, el akartam jutni Sangüesa városába, de hát ember tervez... Azt tudtam, hogy az első lakott település 11,4 km…..
Újabb bátorságpróba, nem várt akadályok, de összességében egy csodás nap! Reggel 6-kor keltem, mert nem akartam  a picike fürdőszobában tolongani. Jól számítottam, mert mire elkészültem, a többiek elkezdtek szállingózni és a végén egymásra kellett várakozniuk. Összepakoltam a cuccaimat, kihúztam…..
Egy rövid, de annál látványosabb nap cicákkal, magyarokkal és piros kapucnis farkassal. Szép tájak, szép fotók (na nem az enyémekre gondolok) és egy telefontöltő... Túléltem az éjszakát. Amennyire tartottam tőle, olyan jól aludtam. Annyira, hogy nem is ébresztett fel a telefonom, amit 7 órára…..
Egyedül vagy zarándoktársakkal? - ez itt a kérdés. A tegnapi téves fordítású hippi centrum után ma tényleg bevonzottam egy hippi fiút. Ez aztán a vonzás törvénye! :-) Mára csak rövid etapot terveztem, de másnapra még ennél is rövidebbet. Volt időm, ráértem, de nemcsak emiatt döntöttem így. Amikor…..
Sötét alagúton, majd országút alatt egy fekete lyukon mentem át, később meg ide-oda cikáztam az Aragon folyó két partja közt. Estére viszont királynővé váltam! :-) Nagyon jól aludtam, nem zavart senki a négyágyas fülkémben, egyedül birtokoltam. Összesen négyen szálltunk meg aznap az alberguében,…..
1640 méter magasról indultam lefelé. Mindig akkor jött a segítség, amikor éppen szükségem volt rá és persze szükségem volt rá. :-)  Nem akartam túl korán kelni, mert a buszom csak fél 9-kor indult Somportba, de a mellettem lévő boxban a francia pár már 6 órakor elkezdett készülődni és…..
Reggel elindultam Budapestről, délután már a Pireneusok lábánál találtam magam.   Hajnalban mindkét telefonom 2:15-kor ébresztett, a reptéri kisbusz 3:30-ra jött értem. Már ekkor érdekes véletlennek lehettem részese, pedig még el sem kezdődött az út. Amikor beszálltam, már két külföldi turista…..
2023 Camino Aragonés: 0. nap - Utazás - Budapest - Jaca 2023 Camino Aragonés: 1. nap - Somport - Canfranc 2023 Camino Aragonés: 2. nap - Canfranc - Jaca 2023 Camino Aragonés: 3. nap - Jaca - Santa Cilia..
Elég ha annyit mondok, hogy Santiago de Compostela? Megérkezés, emlékezés, könnyek és megkönnyebbülés... Reggel 7:20-kor léptünk ki az albergue kapuján. Meglett a tegnapi gyors utolsó néhány kilométer böjtje, mert alig tudtam beindítani a lábaimat. Nem volt izomlázam, nem fájt semmim, csak mintha…..
Andrea az El Caminón 2023.11.14 17:21:40
@tarisz: Szia,
Emailen foglaltam náluk szállást a következő címen: reservas kukac sanmartinpinario.eu
Ez pedig a honlapjuk címe: hsanmartinpinario.com
Főszezonban legalább 2 hónappal előbb érdemes foglalni. Sok sikert!
Üdv,
Andrea
Andrea az El Caminón 2023.11.15 15:35:43
@tarisz: Valószínűleg én is azért foglaltam emailen, mert a honlapjuk nem működött, de az email cím biztosan jó, mert én azon keresztül bonyolítottam. Nem tudom, hogy mihez képest más, de amit írtam, az jó. Próbáld meg, mi veszteni valód van?
Andrea az El Caminón 2023.11.15 16:10:15
@tarisz: Ó, igazán? Hát ennek külön örülök! :-) Amúgy én még most is sokszor zöldfülűnek érzem magam, de jól van ez így. Jó készülődést a következő úthoz! Hamarosan feltöltöm a következő utam részleteit, remélem hogy onnan is merítesz majd praktikus ötleteket...
2023 Camino Primitivo - Készülődés 2023 Camino Primitivo: 0. nap - Utazás - Budapest - Bécs - Santander 2023 Camino Primitivo: 1. nap - Santander - Oviedo - Paladín 2023 Camino Primitivo: 2. nap - Paladín - Cornellana 2023 Camino Primitivo: 3. nap - Cornellana - Bodenaya..
Andrea az El Caminón 2023.11.14 17:23:51
@tarisz: Szia,
Írtam választ a Primitivo 14. nap poszthoz.
Üdv,
Andrea
Az utolsó 3 nap összefoglalója egy kis utazással, óceánnal és néhány jótanáccsal.  Reggel lementünk a Seminario Mayor étkezőjébe, ahol svédasztalos reggeliből válogathattunk kedvünkre. Bőséges, de nem túlzottan sok reggelit fogyasztottunk, hiszen egy hosszabb autóbuszos utazás állt még előttünk.…..
Lassan, de biztosan haladunk Santiago felé, az eső sem állhatja utunkat. Találkoztunk magyarokkal, horreókkal, bakancsokkal, este meg egy királynői emelvényen aludtam! Az utolsó előtti gyaloglós napra ébredtünk. Az ablakon kinézve elég barátságtalannak tűnt az idő, apró szemekben szitált az eső,…..
Titkos jeleket kerestünk, becsatlakoztunk a Fancia útba, áthaladtunk Melidén és még pulpót sem ettem, ellenben előkerült egy vaddisznóóóó! Reggelre sorstársam (a villámlástól félő kiskutyus) az ágyam alól visszament spanyol gazdájához, aki még javában húzta a lóbőrt. Oly annyira kényelembe…..
Ma végre büszke voltam magamra és az is kiderült, hogyan lesznek utolsókból az elsők... Találkozás két cuki kutyával, az egyikükben a sorstársamra leltem.... :-) Ez a nap úgy kezdődött, hogy elbúcsúztam Sharontól, többé már nem fogom őt látni. Még egy plusz napot iktatott be, így lesz ideje…..
A természet ma megint kitett magáért, na meg az én természetem is.... :-)  A szálláson lévő italautomatából ittunk egy kávét és háromnegyed 8-kor elindultunk. Nem igazán találtuk a kivezető utat és a nyilat, de ahogy ilyenkor lenni szokott, megjelent James az amerikai zarándok-pap és megmutatta a…..
Azok a fránya hegyek, de sok van belőlük...! Eső- és könnycseppek, érzelmi hullámvasút, caminós sorstársak, megkönnyebbülés... Reggel azzal kezdtük a napot, hogy lementünk az albergue éttermébe, ahol 7 euróért svéd asztalos kínálat várt bennünket. Nem volt olcsó, de bőséges és bármit…..
Szép tájak, gyülekező fellegek, könnyek... és egy vészjelző síp beüzemelése.  Fél 8-kor átmentünk reggelizni az étkező helyiségbe, ahol vendéglátóink már szépen terített asztallal vártak. Finom, de nem túl bőséges reggelit kaptunk, majd ezután kellett egyenként a pulthoz fáradnunk, ahol mindenki…..