Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandalfonz1

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az élet más területein, úgy a politikában is ezerrel dolgozik a kognitív disszonancia redukciója. Ami nem illik a képbe, amit nehéz lenne bizonyos következmények levonása nélkül elfogadni, az inkább nincs, nem is létezik. Vegyünk csak egy egészen jó és közeli példát: a…..
Gandalfonz1 2011.06.08 14:55:49
Ajánlom mindenkinek (különösen TG) figyelmébe Csillag István ÉS-ben megjelent cikkét: es.hu/csillag_istvan8211;mihalyi_peter;egy_kulcs_es_mas_semmi;2011-03-30.html

A cikk elolvasása után nekem felszínesnek tűnik TG cikke.

Egy rövid részlet: A történtek megértéséhez azonban még vissza kell menni az időben. Noha mára már ez is feledésbe merült, szeretnénk felidézni, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége 1999-ben elfogadott, hosszú távú gazdasági és politikai programjában (Korszakváltás programja) egy olyan adóreform gondolata állt a középpontban, ami látszólag azonos azzal, amit a Fidesz bevezetett. A látszat azonban csal. Az SZDSZ az adórendszer egyöntetű kulcsokat alkalmazó átfogó reformját javasolta, majd ezt a javaslatot megismételtük közös könyvünkben (Kettős kötés - a stabilizáció és a reformok 18 hónapja, Globális Tudás Alapítvány 2006) is, ahol a szektorsemleges adórendszer kifejezést használtuk. Nem azt javasoltuk tehát, hogy az szja-adó működjön egyetlen kulccsal, hanem azt, hogy az általános forgalmi adó, a vállalati nyereségadó és a személyi jövedelemadó általános kulcsa egységesen azonos mértékű legyen.
Gandalfonz1 2011.06.08 15:27:36
@l.x.: Neked is ajánlom eddigi egyetlen bejegyzésemet!