Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lassonertsen

81 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lásson. Értsen. AGRA Költözés 2013.11.28 11:09:11
Kedves látogató! Blogunk új helyre költözött, amit ezen a linken érhetsz el: http://blog.agra.hu Honlapunkat továbbra is itt találod: http://www.agra.hu Köszönjük a blog.hu támogatását az elmúlt két évben...
A Lásson, értsen: a múzeumban és a helyszínen rendezvénysorozat idén is folytatódik! A Néprajzi Múzeum és az Agra 2012-ben útjára indított ismeretterjesztő előadássorozatának célja, hogy a múzeum szakemberei a múzeum rendkívül gazdag tárgy- és képi gyűjteményeire…..
Süveges Gréta írása a MúzeumCafé legújabb, 36. számában jelent meg, amiről itt olvashattok. Jeruzsálem. Nehéz, száraz a levegő, amelyben vegyül a fűszerek és az utcán árult arab kávé illata, a kiabáló zöldségesek hangja, a rogelah nyálcsorgató aromája. Mindenfelől…..
Mravik László művészettörténész a restitúció problémáiról, Galambos Ádám evangélikus teológushallgató-kurátor elmaradt 20. századi bocsánatkérésekről; mozgófilmek múzeumi bemutatásának módjairól és a múlt századfordulón az Országos Képtár gyűjteményéből…..
Xeravits Géza professzor ajánlása Különös helyzetben van a recenzens, amikor a Panagia Központban Nacsinák Gergely könyvét készül bemutatni; és nem pusztán a személyes, baráti kontraindikációk okán. Engedjék meg nekem ma, hogy ne pártatlan kritikai ítészként lépjek fel,…..
Szerző: Keserü Katalin művészettörténész Sokféle programmal emlékeztek delhiben a Száz éve született Amrita Sher-Gilre – Az Unesco az idei évet a kontinensek közti párbeszéd jegyében a művészről nevezte el. Be the change you wish to see in the world – idézhetnénk az…..
Jövő hét kedden három izgalmas előadást hallgathatunk meg a Kossuth Klubban. Az este hatkor kezdődő rendezvényen Tibet eldugott szegleteit látogatjuk végig, azokat a tájakat, helyeket és hiedelmeket, amikről ritkán esik szó a már-már divatosnak számító Tibet-kérdés…..
Az Élő MúzeumCafé (Szépművészeti Múzeum 2013. március 21.) legutóbbi beszélgetésének meghívott vendégei között ült Nagy Elek, az Agra tulajdonos - ügyvezetője is. A téma turizmus és múzeumok kapcsolata volt, a beszélgetés pedig érdekesebbnél érdekesebb szempontokat…..
Kedves Érdeklődők! Újra elindulhat egy élménnyel, izgalommal, kihívással, lelki gazdagodással teli utazós év. Megjelent a 2013-2014-es katalógusunk, melynek tartalmában visszaköszön az elmúlt év, és a közben csendben betöltött 15 éves szakmai múlt minden tapasztalata. A…..
Az Afganisztán Más-Képp könyvbemutató sikere után íme egy kis ízelítő Dr. Toperczer István, alias TopiDoc új képgalériájából. TopiDoc honlapján rengeteg gyönyörű fotó és érdekes információ vár mindenkit, aki szereti a Közel- és Közép-Kelet világát, vagy aki csak…..
Dr. Toperczer István régi segítője az Agrának, minőségi fotói szerepelnek katalógusunkban, rendezvényeinken, kiadványainkban. Délkelet-Ázsiai témájú fényképalbuma után most afgán élményeiről is igényes könyv született a Zrínyi Kiadó gondozásában. Ennek apropóján…..
Dr. Gyarmati János  régész - etnográfus írásaaz  Itt a vége  blogról I4 Ajaw 8 Kumk’u napján eltelt 13 bak’tun. Ekkor az istenek egy új tűzhely, vagy másképpen Jaguár Trónjának három kövét helyezték el az ég szélén, majd ezeket…..
Jövő hét pénteken igazán különleges előadásokat hallhatnak a művészetek kedvelői. Az Agra szervezte rendezvényen négy kutató feszegeti a kérdést: hogyan képzelhetjük el az ázsiai művészetek sokszínűségét, érzékelhető-e kapcsolatuk saját múltjukkal? Más ösvényeken…..
Bihari Ágnes írásaMegjelent a MúzeumCafé 31. számában Időről időre készülnek összeállítások a világ legfontosabbnak tartott múzeumairól. A legtöbb ilyen listán New York, Párizs és London kiállítási intézményei mellett állandó szereplő a mexikói Nemzeti…..
Mexikótól Nagy-Britannián át a Balatonig, Amszterdamtól Szlovákián át Szentesig kalauzolja el ezúttal a lap az olvasókat, miközben szó esik ókori varázsgemmákról és pannóniai bogarakról, 3D-s régészeti rekonstrukciókról és százéves múzeumról, valamint a Szépművészeti…..
A L'Harmattan Kiadó és a Könyvpont Kiadó ezúton szeretettel meghívja Dr. Csoma Mózes: Koreaiak Magyarországon az 1950-es években című kötetének bemutatójára. A könyvbemutató időpontja: 2012. október 15. (hétfő) 18:00 Helyszíne: TIT Kossuth Klub Egyesület, 1088…..
...felkiáltással készült ábra, azaz tippek a hátralévő negyedévre. Hozzátehetjük: a majáknak valószínűleg igazuk volt, de miben? Egyáltalán jósoltak-e világvégét? Nos, ezt Gyarmati János régész árulja el nektek, ha ellátogattok előadássorozatára, a Néprajzi Múzeumba.…..
kép forrása Deffufa, mint téglahalom, nyugati, mert keleten is van belőle egy. A képen az ókori Egyptom déli riválisa, a virágzó Kerma civilizáció egyik legfontosabb épületének maradványai láthatók. Az egykor hatalmas templomot sokhektáros város ölelte körül. A Nílus…..
Az elmúlt hétvégén nem csak a főzdefeszt miatt volt érdemes a Kálvin tér környékére tévedni. A Károli Gáspár Református Egyetemen tartott két Agra est kiváló előadásokkal gazdagította a megjelenteket. A pénteki Szentföld esten Jeruzsálem szent helyeiről beszélt Dr.…..
Az AGRA Kulturális Utazási Társaság és a KRE BTK "Móksa" Szabadbölcsész Önképzőkörének közös rendezvényén a Szentföld szakrális táján barangolhatunk szakértő előadóink segítségével. Dr. Sárközy Miklós iranista, iszlám szakértő Jeruzsálem időtlen szerepéről…..
„A modern Európa csodálatraméltó sikereket mutat fel más kultúrák megismerésében, megértésében és szellemi integrálásában. Mindaz, ami idegen és félelmetes, a megismerés és a megértés által megszelídíthető, legsajátabb önmagunkhoz viszonyítható, a magunkéval közös…..
A Néprajzi Múzeum 2012 őszén útjára indítja „Lásson, értsen: a múzeumban és a helyszínen" című új előadássorozatát abból a célból, hogy gazdag Európán kívüli gyűjteményi anyaga segítségével kalauzolja el a résztvevőket a világ távoli, egzotikus kultúráiba. Az…..
Mordovin Maxim A közelmúlt belpolitikai híreiben váratlanul kiemelkedő szerepet kapott Közép-Ázsia, azon belül is Kazahsztán, amikor a magyar kormányfő hivatalos látogatást tett Asztanában és többféle elvi és gyakorlati megállapodást is rögzítettek. Miért is lenne…..
Salát Gergely Az elmúlt időszak egyik fontos fejleménye, hogy egyesítettük erőinket a kéthavonta megjelenő MúzeumCafé magazinnal. A kapcsolat kialakítása kézenfekvő volt: szeretnénk azt hinni, hogy az Agra legalább egy kicsit hozzájárul a kultúrák sokféleségének…..
170 éve hunyt el Kőrösi Csoma Sándor. Felbecsülhetetlen tudományos hagyatéka mellett generációkat inspirált gondolkodásra, utazásra, alkotásra. Hogy ez így is maradjon, a Mérei Intézet, a Csoma Szobája Alapítvány és  társaságunk (az Agra Kulturális Utazási Társaság)…..