Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Teakalandjaim.blog.hu

56 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Teakalandjaim Csend 2012.04.22 22:02:55
Teakalandjaim Teakert.blog.hu 2012.02.17 18:32:00
A Teakert Blog bemutatásában ezt írom: "Nem a hagyományos érelemben vett teablog. Szó van itt minden másról, ami nem tea: vállalkozás, marketing, keserv, öröm és bánat, minden ami kinézve a kertből körülvesz bennünket." A fenti soroknak megfelelően most egy nem teás…..
Nagyon szép ősz van. Vasárnap délelőtt Tie Guan Yin teát készítettünk, majd elmentünk otthonról és az asztalon felejtettük a teáskészletet.Késő délután érkeztünk meg, a nyugaton lebukó nap igazi ferde fényekkel ajándékozott meg bennünket. Ránéztem a készletre, mint egy…..
Teakalandjaim Puer 2011.09.13 16:50:00
A puer teáról röviden címmel készítettünk egy blogbejegyzést a teakert.hu blogján.Puer lepény és tégla, alatta Mao Feng, Qimen, Tie Guan Yin  Mikor érdemes elolvasnod?Ha csak egy általános képet szeretnél kapni arról, hogy mi az a puer tea. Ha komolyabban meg akarod…..
Még a nyár derekán keresett meg Séra András a MEDITÁCIÓ - a kolostor udvarán blog írója, hogy beszélgessünk egy kicsit a teáról. Az interjú során sok szó esik a teáról, a keleti és nyugati teázás közötti különbségekről, meditációról  és egy kicsit többet…..
  Zen teázás, mint lelki gyakorlatEz egy olyan tea-esemény, amely során lehetőség nyílik megtapasztalni az igazi teát, megkóstolni néhány kimagasló fajtát,megélni a pillanatot és találkozni önmagunkkal.A teaszertartás módja a zen, azaz (éberség)meditáció. Tárgya a…..
 Mûcsarnok * teautja.hu * Urasenke Magyarország * One Drop ZendoFliegauf Mihály ..
Úgy látszik, hogy ez a hét a csúcs teák, illetve a kifinomult, művészi teázás, teakészítés jegyében telhet el. A múlt heti  Zen Tea meghívó után, amely teában a kínai, illetve tajvani teákra épít, most egy keddi előadás részletei következnek, ezúttal a japán…..
Valóság-túra Boldog Nyúl évet! 2011.02.04 14:08:00
A kínai hagyományban az idei év a Yin Fém Nyúl (辛卯 Xīn Mǎo) fennhatósága alá tartozik. 2011. február 3-án ünnepelték a Holdújévet Ázsiában illetve a keleti hagyományokat ápoló közösségekben világszerte. A téli napfordulót követő második újhold napján kezdődik. Az…..
Teakalandjaim.blog.hu 2011.02.09 21:41:10
  2011. február 3-án beköszöntött a kínai újév. Most a Fém Nyúl éve lesz, mely egészen 2012. január 23-ig tart majd, amikor átadja helyét a Víz Sárkánynak.Mire számíthatunk?Összefoglaló az aranyhegy.com oldalon: Fém Nyúl éve - Mire számíthatunk?A Fém Nyúl év…..
Teakalandjaim.blog.hu 2011.02.09 21:35:40
@szél-víz: Kösz a kommentet és sok sikert a bloghoz!

Kiegészítettem a bejegyzést a blogotokkal.
Teakalandjaim Kínai teaszertartás 2011.02.04 15:05:00
Egy könnyed hangulatú, kellemes videó a kínai teaszertartásról a Kínai kultúrális és Művészei Központ prezentálásában - 15 percben.Gábor és Dániel bemutatójából gyakorlott teakészítők is elleshetnek egy-két szakmai "trükköt" érdeklődőknek meg…..
Teakalandjaim Miért? 2011.02.01 17:44:00
Kicsit változik a blog, ahogy változunk mi is. Az előző posztban feldobtam a labdát:"Eseménydús évvége volt, hamarosan írok erről bővebben: mi alapján szelektáltunk, mégis hogyan és miért vágunk bele újra?"Miért vágunk bele újra? Úgy érzem korábban fél…..
Teakalandjaim Életjel 2011.01.13 17:06:00
Kissé eltűntem az elmúlt napokban-hetekben-hónapokban.Most ismét itt és úgy tűnik lassan szárbaszökken az új teaboltunk, egyelőre még csak a neten. Az elmúlt időben teákat fotóztunk, kóstoltunk, válogattunk, mérlegeltünk. Partnereket kerestünk, egyeztettünk.Eseménydús…..
Teakalandjaim.blog.hu 2011.01.14 09:21:12
Igen, ez egy szép fekete tea. A kép nem tudja visszaadni ahogy a csokoládé barnára-feketére fermentált levelek között, lágyan csavarodnak az őszi rozsdabarnát-narancsot idéző zsengébb levelek.  Az illat nem túl intenzív, kifejezetten keresni kell, inkább rejtőzködő,…..
Hajnali 4,30. Nem alszom és érzem: már nem is fogok. Kiváló alkalom egy kis teatesztelésre. Csend és nyugalom - pont ahogy szeretem.Nemrég ígértem, hogy górcső alá teszem a Canton Tea Co ”Taster Pack” csomagját. Elő hát vele, lássuk mit tud.  Talán még…..
- Tokoname kyushu, kerámia szûrõvel (240ml) -Új teakerámiákMegérkeztek Japánból az új Tokoname kyushu kannák, kereken harminc féle!Kínából új gaiwanokkal, yixing kannákkal és csészékkel frissítettük fel a választékot, de érkezett Kamjove gyors teakészítő üvegkanna is,…..
Újabb tanfolyamot indít az Urasenke, a Magyarországi Japán Tea Egyesület! "Örömmel értesítjük minden kedves látogatónkat, hogy a januári sikeres kezdésen, majd a májusi sikeres folytatáson felbuzdulva október 8-án ismét bevezető előadást tartunk, majd az előadás…..
 Vajon tényleg ennyire jó? Lenyűgöző teamarketing vagy "csak" lenyűgöző tea? Vajon milyenek az itthon elérhető csúcsteákhoz képest? Ezek a kérdések kavarognak bennem.És a csomag megérkezett. Górcső alatt tehát hamarosan: Canton Tea Co,  Gold Award Tea…..
Ha a teáról magyar nyelven szeretnénk olvasni, meglepő módon elég sok könyvet találunk. A kínai szálas-leveles teákkal azonban kevés könyv foglalkozik részletesebben, ezek egyike Liu Tong nemrégiben megjelent könyve. A könyv szépen válogatott képekkel és átfogó tartalommal mutatja be a kínai tea…..
Teakalandjaim.blog.hu 2010.09.29 21:49:47
Sosem felejtem el, azt a napot, amikor ezt a teát megláttam. A West End tetőteraszán ültünk, amikor megérkezett az új teaszállítmány és kibontottuk az ismerkedésre, kóstolásra szánt teák kicsi, sárga kartondobozát. A teák között nézelődve, egyszer csak nem akartam hinni a…..
Minden, ami teával kapcsolatos: kiállítás, kirándulás, teadélután, új szállítmány, akció, stb. Híred van? Küldj, egy mailt: teakalandjaim.blog.hu@gmail.com   ..
Teakalandjaim.blog.hu 2010.08.25 13:53:44
@digitenik: Köszönöm a gratulációt.

Rövid válasz a kérdésre: Váradi Zsolt. Hosszabban: Már megvan az oldal, egy-két nap és felkerül "arc a blog mögtt" vagy valami hasonló címen:)
Teakalandjaim.blog.hu 2010.08.26 11:37:08
@digitenik: Megszületett a bemutatkozó oldal, lásd jobb oldalt fent. Üdv, Zs.
Teakalandjaim a gépház üzen 2010.08.24 11:54:00
Újdonságok Öt új fül jelent meg jobb oldalt: FrissítésekHa nem vagy hírlevél olvasó, akkor itt elolvashatod milyen újdonságok kerültek fel a blogra. Ha inkább a rendszeres értesítést választod, kérhetsz hírlevelet: Hírlevél Egyrészt elég ritkán, ad-hoc…..
A tea hűvösben posztban utaltam már erre a Long Jing teával kapcsolatos anyagra. Régebben készült, de most átolvasva sem rossz:)A Long Jing tea minősége – mint ahogyan a többi teáé is - függ a termőterülettől és az alkalmazott feldolgozási eljárásoktól. A szakértők…..
Teakalandjaim Tea hűvösben 2010.07.26 19:18:00
Egy kis Long Jing összeállítással készültem erre a hétre – szépen zárta volna az előző posztokat. Az anyag már régen megvolt. De valahogy nem találtam a gépen. Most azonban hirtelen hűvösre váltott az idő. Néhány nap alatt közel 20 fokot esett a hőmérséklet. A…..
A belvárosban volt dolgom, így egy teaház felé vettem utam. Most érdemes teaházba menni, ha nyugodt körülmények között szeretnénk üldögélni.Magyarországon a teázók nyáron a túlélésért küzdenek. Kevés a beülő vendég, a törzsvendégek, rutinos teavásárlók pedig ritkán…..