Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jani22

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger A Radetzky-osztály 02. 2023.01.18 10:08:50
A Monarchia haditengerészete a XIX. század utolsó éveiben szállt be maga is a flottaépítési versengésbe, ami eddigre már minden nagyobb haditengerészetet magával ragadott. A gyakorlatilag teljes mértékig szárazföldi nagyhatalomnak, vagy legalábbis középhatalomnak számító Monarchia esetében a…..
Hét tenger Nelson flottája 2017.10.20 12:03:19
  Bár a britek mind a mai napig mélyen meg vannak győződve róla, hogy ők a nagy birodalomépítők, a felsőbbrendű, uralkodásra termett nemzet, a hajdani Brit Birodalomnak mára már a romjai is eltűntek, s a világpolitikában betöltött szerepét és jelentőségét tekintve Anglia úgy tűnik, a legjobb úton…..
Az angol–holland háború sok szempontból különlegesnek számít a hadtörténetben. Részben az ekkor először alkalmazott taktikai újítások miatt, melyek a következő évszázadok tengeri harcászatát meghatározták, részben pedig azért, mert az újkor történetében ez volt az első, és szinte az utolsó olyan…..
Jani22 2022.12.28 21:44:04
@savanyújóska: Szia!

Nem így van, pl. itt vagyok én is, aki nem kommentel, csak olvas.

Nagy élvezettel olvasom a bejegyzéseidet! Nagyon részletes történelmi infókat közölsz, amit élvezettel olvasok.

Nem mindenki tud érdemben hozzászólni, de szereti olvasni. :)

Én várom a folytatását - ennek is. :)
Az orosz állami hírügynökség a TASS, egy rendkívüli cikket tett közzé, amiben megvádolják a NASA űrhajósát Serena Auñón-Chancellort, miszerint érzelmi összeomlást szenvedett el a Nemzetközi Űrállomáson való tartózkodása során, ami hatása alatt megrongálta az orosz Szojúz űrhajót, hogy mielőbb…..
A modernwartech 2021-es első sorozata a hidegháború egyik legfontosabb katonai repülőgépének, az F-111-esnek a bemutatását tűzte ki célul. Az első rész még főleg a sztorira, semmint technikai részletekre koncentrálva, 41 képpel és 2 videóval ered a típus nyomába, a kifejlesztését célzó TFX, azaz…..
Hét tenger A La Plata-i csata 3. 2020.12.16 18:22:54
A Graf Spee az ütközet során összesen húsz találatot kapott, kettőt közülük az Exeter 203 mm-es ágyúitól. Miután az angolok kizárólag fenékgyújtóval szerelt, késleltetett gyújtású páncéltörő és félpáncéltörő gránátokkal tüzeltek – más nem is volt nekik – a páncélozatlan felépítményeket érő gránátok…..
Jani22 2020.12.25 15:33:01
@molnibalage: "Egyébként meg aki szerint nem tudott volna a GS hazatérni. Az Altmarknak sikerült eljutni Norvégiáig úgy, hogy fegyvertelen és lassabb volt.
"
Jajj, te is tudod, hogy ez csak nagyon halvány féligazság!

A GS kiemelt célpont volt, így tuti vele foglalkoztak volna!

Az Altmarkot, meg ugye hogy tudod, hogy üldözték és el is kapták azzal a parancsnokkal, aki a Bismarck-nál is ott volt.
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom az alternatív történelmi műveket, lett légyen az regény, film, sorozat vagy bármi. Tudjátok, ez az a "mi lett volna, ha..." műfaj, amitől a történészek nagy része sikítófrászt kap, de ez legyen az ő dolguk. Egy évvel ezelőtt már írtam egy (elég szép…..
Jani22 2019.11.25 19:37:02
Szerencsétekre lemaradtam időben! :D

Az egri várnál Gergő tank hadosztályt vezényelt. :)

moly.hu/konyvek/hernadi-gyula-egri-csillagok-haboruja

/Bornemissza Gergelyhez ötletes eszközöket, pl. tűzkerekeket alkalmazott. Ezen megoldások némelyikét a velencei háborúban figyelte meg Kréta szigetén./

Kellene a segítség, az elvonuló töröket az egri várból üldözték és nem kis zsákmányt ejtettek a törököktől.
Nem találom a hadnagy nevét, nem kis fegyvertény volt!
Na nem barátságból, csak véletlenül, de azért mégis illik hálával gondolnunk rá, akármilyen nehezünkre esik is: a történelem egyik - ha nem a - legkegyetlenebb hadvezére volt. Azoknak a városoknak a lakosságát, amelyek földühítették túlságosan makacs ellenállásukkal - hosszú ostromra kényszerítették…..
Hétfőn éjfélkor fejeződött be a Lemilblog legújabb szavazós és vitatkozós tippjátéka, melynek során azt kértük tőletek, hogy egy 15-ös – vállaltan szubjektív és kicsit provokatív - listából egyrészt válasszátok ki azt a négy hadsereget, amely szerintetek megérdemli a „legkiválóbb” jelzőt, másrészt…..
Jani22 2019.11.02 15:47:45
@molnibalage: Mi értesz azon, hogy erős nyomásra bombáztak az amcsik? Forrás?
Én meg azt mondom, hogy az első atombomba ott lett volna elhasználva, ha nem úgy alakul a helyzet és a VH nem tud olyan gyorsan előre nyomulni!

A sugárszennyezettség elkerülését a VH-nak köszönhetik!

Heee?
Ha jól emlékszem tudós? :D
Pangea A megfordított folyó 2019.08.04 16:25:36
Meglehetősen sokhelyütt - blogunkon is - olvashatunk a szovjetek 20. század közepi, folyamokat, folyókat "megfordítani" vagy "elterelni" kívánó tervekről, általában a szovjet/orosz mérnököket tudósok ötletelését, vagy az ember természet átalakításába vetett túlzott bizodalmát elítélő kommentárokkal.…..
Néhány órával azután, hogy 1969. július 19-én kora délután egy jól öltözött, 38 éves úriember bekopogott a párizsi brit nagykövetség ajtaján és védelemért, valamint néminemű aprópénzért cserébe információkat kínált fel az MI5 kihelyezett irodavezetőjének, Bukarestben megszólaltak a vészcsengők. A…..
Jani22 2018.10.23 23:02:27
@molnibalage:
"Már eleve a Van Allen öv miatt bajok vannak a hosszútávúsággal"

Van Allen öv miatt semmi baja nincsen. :D

Én értem, hogy mit akarnál nyekegni sugárzásügyileg. :)

De, ha már bele akarsz kötni mindenkibe, akkor fogalmazz pontosan és írd le ide normálisan!

:)
Jani22 2019.07.26 20:23:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Köszi a választ, küldök 1 ilyet:

:)
A német hajók olyan hatékonyan zavarták az ellenség rádiózását, hogy Warrender és Beatty csak nyolc óra felé szereztek tudomást arról, hogy előreküldött rombolóik ellenséges hajókba ütköztek. Az első jelentések eléggé homályosak voltak, s az angolok úgy gondolták, legokosabb, ha változatlanul…..
Jani22 2019.03.01 20:43:08
@savanyújóska:
Ja, szembe feszülök a széllel, és még döntést hozok, hogy lövetek-e.

Az moly.hu/konyvek/ludovic-kennedy-oriasok-csataja írják, hogy levest meg kávét szolgáltak fel a hídon. Nagyszerű lehetett, hogy a szomszéd tiszt bajszáról a cumóst belevágta a maróan hideg szél, az általa cibált tányérba. :D

Az űrhajósok könnyebb helyzetben vannak. :)
Jani22 2019.07.22 23:41:18
@savanyújóska:
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál nekem!

Sajnálom, ha az nem ment át Neked, hogy nem a piára gondoltam, hanem az akkori eseményeket átélő emberek megpróbáltatásaira gondoltam átélőileg!

Lőnek, kitört a szélvédő, rohadt hideg levegő ráfagyasztja az arcomra a vizet és nem látok semmit, és még lőnek és életveszély.

Nagyon remélem, hogy Neked nem kell a hasonló helyzetben találnom magamat! :)

Azt mindenképpen el kell mondanom neked, hogy - másokkal esetleg ellentétben a régen korábbi leírások nagyon tetszettek.

Remélem, hogy érted, amit pótlólag leírtam. Választás, ha nem , akkor GoTo jani koribbiakhoz. :)

Valós helyzet átélése könnyebb, mint a hősöknek

www.citatum.hu/idezet/62247
Mai posztunk témája egy olyan konfliktus, amelyről a hadtörténet iránt érdeklődők szinte biztosan hallottak már. A legtöbben azt is tudják, hogy kb. mikor zajlott le, de arról, hogy mi történt valójában, még ma is a legvadabb legendák keringenek. Ideje tehát, hogy a Lemil lapjain…..
  This is the endBeautiful friendThis is the endMy only friendThe end Of our elaborate plans, the endOf everything that stands, the endNo safety or surprise, the endI'll never look into your eyes again (...)Come on baby, take a chance with usCome on baby, take a chance with usCome on baby, take a…..
Jani22 2019.02.19 20:43:16
@Ay Mama, Que paso: Nagyon így látom én is. :)

"senkivel nem szeretném tartani a kapcsolatot a kintiek közül"

Greg másra számított.

Ha a betegek meglátják G1G-t szerintem többen hirtelen meggyógyulnak és sikoltozva elmenekülnek.

Ha esze is van a gyógykez. intézménynek, akkor nem veszik vissza. Kilépett és kész. Húzzon el sminkelni 1+1/2 óráig a "KÖZÉRT" :D miatt.
Miközben Hunor és Ági az előző estét elemzi, Gaben egy párhuzamos dimenzióba csúszik át, amelyben valamilyen durva, Black Mirror-os büntetés részeként teljesen egyedül maradt a villában, ezért nincs kit megkérdeznie, merre vannak az evőeszközök. Esélyes, hogy az epizód végén embertelen szenvedések…..
Jani22 2019.02.16 00:50:13
@Paic Róbert: Ez az in direkt bizonyítás, hogy az RTL semleges. :D
Jani22 2019.02.16 01:06:41
@MosóMaca: Hozta a szavazótábort is. Hogy lehet 1 effélét beadni a TV képernyőre?
Jani22 2019.02.16 01:07:31
@MosóMaca: Hozta a szavazótábort is. Hogy lehet 1 effélét beadni a TV képernyőre?
Kellemes estét, itt az elveszett gyermek, 6paw jelentkezik. Elnézést kérek a Belevaló hogyvoltok népes olvasótáborától, sajnos kaptam egy férfináthát, aminek következtében diétára küldtem az agyamat. De ennyit rólam, lássuk mi történt a vellában. Bajszi Petya köszönt minket olyan széles…..
A nagy, üres vízfelületen mindig is komoly problémát okozott a tájékozódás, és a hajó pontos helyzetének megállapítása. Az ókorban nem is szívesen távolodtak el a partoktól látótávolságnál messzebb, és lehetőleg a szárazföldi tereptárgyak alapján próbáltak navigálni. De az újkori navigációs…..
Jani22 2018.06.01 23:23:34
Nagyon köszönöm.

@savanyújóska:

Halsey tengernagy hurrikán II VH?
Mire jó a vödör, azon kívül, hogy belerakunk 6 5 4 kilogramm narancsot? A legtöbb háztartásban van felmosóvödör: Letérdelünk, kezünkben a rongy, mellettünk a vödör, és sikálunk. Ehhez nem kell semmilyen különleges vödör, legyen műanyagból, mert az könnyű, férjen…..
Jani22 2013.10.31 21:14:55
@mis:
Igen, igen. Régen vizet, tejet is hurcoltak Vele.

(Esetleg éjjeli edény. [pironkodik icon] :D)
A laktanyákban lebonyolított egészségügyi vizsgálatok külön fejezetet alkothatnak a katonasztorik amúgy is elég terjedelmes csoportjában. Jani2 elég diszkrét ahhoz, hogy a részletektől megkíméljen bennünket, s ezért nem lehetünk elég hálásak neki, de a kommentelők között…..
Jani22 2011.10.07 20:15:18
@nedecz: :-)

Tiboru, nagyon köszönöm a lehetőséget!
Jani22 2011.10.07 20:22:02
@Combat Gear Admin:
Ön nyert! Egy csilis ízesítésű beöntést. :-))

Ez a felcser századosnő nagyon mogorva volt ezekben az intím pillanatokban. Féltünk tőle. A vasorrú bába egy gyenge kezdő.

Senki nem panaszkodott a vizsgálat után, hogy merevedése van.
Viszonylag hosszú hallgatás után ismét jelentkezik a Milstoryblog szerzői doyenje (vagy nevezzük csak nyugodtan poszt-elöljárónak?), Proletair barátunk, aki eddig több, mint kéttucatnyi poszttal szórakoztatott bennünket. Mai írásában – természetesen – újfent a szolnoki…..
Jani22 2011.10.06 22:10:42
@proletair:
Jelentem, kezdem érteni, akarom mondani: Igen!

Ezek szerint meg kellet volna tanulni, hogy a különböző formátumú szarkalábok csatlakozóit a jobb v. a bal lyukba kell betoszni. Különben meg csak nappali üzemmód a nyerő. És (és-sel nem kezdünk mondatot) még fa is kell hozzá? Mivan akkor, ha nincs? :-D