Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Beer Monster

0 bejegyzést írt és 2509 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írtam már, hogy a kémiához egy kicsit jobban értek, mint az átlag. Tanár vagyok ugyanis. Egy ideje nem tanítok, de azért még mindig sokat álmodom arról, hogy ott állok megint a gyerekek előtt. Az egyik leggyakoribb mondat, ami akkoriban elhagyta a számat az "És most vegyétek elő a periódus…..
Beer Monster 2020.05.31 20:18:25
@registerz: Nos nem is felfedezte. Ugyanis feltalálás az alkalmazott tudományban van, felfedezés pedig a leíró tudományban. Az elméleti tudományban pedig pl az atomtömeg posztulálása történt.

Semmiképpen sem felfedezés, a tudomány természetének magyarázása nélkül annyival lehet megvilágítani, hogy ez a kettő között van, és korántsem olyan dologról van szó, ami előtte létezett. Az atomtömeg sem egy természeti létező, mint Amerika, az elektron vagy a kacsacsőrű emlős.
MKK-blog Legyen-e villany Füreden? 2019.01.09 08:25:00
Úgy néz ki, hogy a Balaton-körüli vasútfejlesztés következő üteme az északi part vasútjának villamosítása lesz. A fejlesztés szokatlanul nagy vihart kavart szakmai körökben, sokan támadták, sokan védték, ráadásul a vita egyre inkább érzelmi jellegűvé vált. Több - jellemzően negatív - írást is…..
Fülelhetett a madáretető vagy a szobaajtó, és ölhetett a rúzs. Félelmetesen találékony kémfelszerelések a hidegháborúból.  ..
Beer Monster 2019.11.10 10:42:48
@Fotósképző: Kiev 30. Ezen nem volt képkereső.
Két kollégám is lakáscsere előtt áll. Megszülettek a gyerekek, és nagyobb lakás kell. Már egy éve keregélnek, de egyre reménytelenebb a helyzetük. Az ingatlanárak emelkedése eljutott odáig, hogy ma két jó fizetésből sem temelhető ki az az összeg, ami egy másfélszobás lakásból egy háromszobás, jobb…..
Ki ne találkozott volna már a társasház faliújságára tűzött rövidke üzenettel?! Többségében velős, unalmas stílusú, de közhasznú mondanivalót tartalmazó cetlikről van szó. Igen ám, de van néhány levél, ami az adott ház lakóin kívül a többi ember figyelmét is felkeltette. Lássuk miért.....
Beer Monster 2019.08.27 22:31:04
@Thomas Dantes: Tényeket nem igazolnak. Pont mert tények.
Beer Monster 2019.08.28 12:38:45
@apro_marosan_petergabor: Nahát, szívesen olvasnék egy esszét arról is, hogy a tintahal miért nem hal.
A judaizmus mélyen hisz abban, hogy történnek olyan események, amelyek szerencséssé vagy éppen szerencsétlenné tesznek egy adott napot az idők végéig. Elég csak arra gondolni, hogy Ádár hónap (a polgári naptárban február-március tájékára szokott esni) kifejezetten szerencsés, ekkor menekült meg…..
Beer Monster 2019.08.09 23:39:14
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
Beer Monster 2019.08.08 22:08:46
@PFreddy: Azért ezt versenynek nevezni :)

A kínaiak találnak egy száz éves muzeális autót, és kitűzik mellé a népi zászlót, majd megpróbálják úgy fényképezni, hogy a nagypapa autója ne látszódjon, és a küldetés után büszkén adnak majd autogramot Armstrong dédunokájának, hogy "mi voltunk a gyorsabbak".
Beer Monster 2019.08.08 22:12:18
@Sequoiah: A "magyarázattal" az a fő baj, hogy amit mondok, az falra hányt borsó. Nem fogok egy komplett disszertációt írni ide azért, hogy megpróbáld "kijavítgatni". A tudás nem vitában dől el, mert vagy van, vagy nincs. Van, amit meg kell érteni és tanulni.

Te se magyarázod el valakinek, hogy a természeti törvények tudományos tények, ha márpedig szerinte nem.
Bevezető szinten 50 oldalas olvasmányra számíts, ha tényleg érteni akarod csak ezeket az alapfogalmakat. A fenti egy hozzászólásodban ezekre kellene támaszkodni:
- természeti törvények érvényességi tartománya
- a gravitáció és az általános relativitáselmélet kapcsolata
- tény és vélemény közti különbség

Hagyd már ezt a komikus stílust, hogy tolmácsolod nekem a szakmát. Kábé csak a takarítónőnek nem világos, hogy nem ez a szakmád.
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
Beer Monster 2019.08.04 11:29:59
@Cycmen: Fő, hogy te tudod.
Beer Monster 2019.08.04 21:26:32
@Cycmen: Te az Orbán-családra gondolsz?
Beer Monster 2019.08.06 12:30:44
@Cycmen: Ők biztos, hogy nem lopnak. A vagyonbevallásból is kiderül, hogy 742 ezer forint a teljes vagyona és másfél ingatlan.
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
A leggyorsabb vonatokról már többször is szó esett itt a blogon. De a nagy sebesség semmit sem ér, ha a távolság amúgy is rövid vagy pedig a megállók vannak túl közel. A következő lista a világ leggyorsabb vonatait sorolja fel, de nem a legnagyobb sebességük alapján, hanem a két megálló közötti…..
Beer Monster 2019.08.03 15:54:54
@Madarász Henrik: Majd adnak kilátóra. Aztán nem megyünk sehova, csak nézünk a távolba. Ameddig a buszmegálló tetejéről el lehet látni.
Épp most vetted észre, hogy mennyire elhasználódtak és megkoptak az autód gumijai és azon gondolkodsz, hogy ideje lenne kidobni őket a szemétre? Ne hozz elhamarkodott döntést! Inkább tarts velem és nézd meg mi mindenre jó a lakásban és a ház körül egy leszelektált autógumi!..
Beer Monster 2019.06.30 00:35:12
Beer Monster 2019.07.01 15:42:51
@Yossarian_M: Ha nem tudják, majd azért utánanéznek, hogy ne tűnjenek retardáltnak, és leírják.
Beer Monster 2019.07.10 14:12:24
@CoolKoon: A kommentelők "fikázása" helyett akkor most már csak időszerű megválaszolni, mivel vágjam már el azt a gumit.
Nyár parancsnok alaposan bedurrantott a kályhába. Tombol a kánikula, mindeneddigi  és sohakorábban típusú melegrekordok dőlnek sorra,  az emberek túlélő üzemmódra váltottak, és hirtelen felértékelődik még a légkondis munkahely is, nemhogy a légkondis pláza, a légkondis mozi vagy egy légkondis…..
A Magyar Posta még mindig meg tud lepni minket! Ezúttal nem a csomagkézbesítés, hanem már a feladás nem sikerült, mert 2 postán sem vették át a pakkot olvasónktól súlyhatárra hivatkozva. És nem, nem 4 darab military kettlebellt akart feladni. Nyilas Misi szegény anyukája igen nagy bajban lenne…..
Beer Monster 2019.07.02 16:34:28
@csúti csüngőhasú tolvaj: Van rendes ember és van tróger. Az előbbi háborog az utóbbin.
Beer Monster 2019.07.03 00:24:20
@csúti csüngőhasú tolvaj: A trógerek épp hogy lófaszt se tudnak. Ők rontanak el mindent.
Beer Monster 2019.07.03 14:33:07
@Zabalint: Ezek a cégek balfaszokat vesznek fel, mert a lelkiismeretes szakembert olyan helyen fizetik meg, ahol jobb munkavégzés folyik. A trógerség az oka mindennek, főképp, hogy még a főnökök is trógerek, és gyakran tisztességtelenek is. Oda azután gyűlik a hasonló munkaerő, mert a normális emberek elpályáznak. Ahol pedig a trógernek hagyják, hogy tróger legyen, sőt a főnök még rá is tromfol, ott történnek ilyen dolgok.

A kritikára pedig az a reakciójuk, hogy "miért van az, hogy minket folyton kritizálnak".
Magyarország másik legnagyobb hajószerencsétlensége 1954. május 30-án történt a Balatonon. A Pajtás elsüllyedése 23 ember életét követelte...
Amikor megkapod egy csajtól, hogy normális vagy, helyes és kedves fiú, ám mégis dob, a legtermészetesebb dolog, ha egy kicsit kiakadsz. Posztolónk egyik korábbi nője úgy tartotta, hogy a jó pasi az nem csak úgy van, hanem a nő faragja magának amilyenre akarja, és ez talán még…..
Beer Monster 2019.06.26 09:56:54
@Torokhang: Ilyen nincs, ne szórakozzatok. Mi az, hogy egy nő nem akar házasodni??
Mérnökvégzettségű vagy minimum -lelkületű olvasónk nem futott el az őt feszítő kínzó kérdés elől: többszörös mintát vett, mérleget és tolómérőt ragadott, próbaméréseket végzett és dokumentált ezerrel, majd az eredményeit megosztotta velünk is. Mi meg rákérdeztünk a szabályozásra. Azt még…..
Beer Monster 2019.06.20 22:19:19
Beer Monster 2019.06.22 16:18:58
@Jankove: Sőt, "eredeti" túró rudi is van Cserpes márkanéven, bár nem szívesen reklámozom, mert mérgező transz-zsírból van.
Az ízét nem érheti kifogás, emlék a kardiológiára.
Beer Monster 2019.06.23 09:25:09
@Permetező: Nem, az egy szintetikus zsír.
HamPLÓ Egyessel Etele fele 2019.06.21 16:49:01
Több mint négy év után ismét "első villamoshoz" gyülekezhettünk Közepesen-Dél-Budán: először gördült végig tuja az 1-es hosszabbításán a Fehérvári úttól az Etele térig. Kezdjük a rövid képes beszámolót egy kötelező közhellyel: előttem az utódom! Hozzánk közelebb még egy 103-as autóbuszt…..
"Ezt a váci KFC-nem sikerült összehoznia" - kezdte üzenetét Marcell, aki szeretett volna egy jót enni, ám végül a 4 égtáj íze helyett valami keserűt érzett az ebéd végén. Mert hiába nem hagyta annyiban és reklamált az adag miatt, kiderült hogy nem az adag lett véletlenül éppen túl kicsi, hanem ez…..
  Eszter igazán csodálatra méltó önuralommal vette tudomásul a tényeket, és a körülményekhez képest lenyűgözően szűkszavú és higgadt levélben mesélte el mi történt vele: vett egy szájzuhanyt, amiről kiderült, hogy használt. Nem, nem a piacon vette, hanem az egyik legnagyobb drogérialánc egyik budai…..
Beer Monster 2019.05.04 21:21:06
@Balfredo Alfredo: "(nyilván az eredeti bolt számára veszteséggel)"

Á, dehogy veszteséggel. A kiskereskedelmi árrés 100%, ebből kell finanszírozni azt, hogy ilyen nem történhet meg.
Beer Monster 2019.05.04 21:23:27
@KaTe: Következtetés helyénvaló, de az eset súlyát nem méred fel eléggé. Oda nem egy talált tárgyat vittek be kéretlenül. Ők szerződtek az árusítására, ők biztosították a megfelelő feltételeket, és ők vállalták a panaszkezelést. Képtelenség arra hivatkozni, hogy valamelyik dolgozó rossz helyre tette. Otthon a gyerekeid tehetik rossz helyre a fogkeféjüket, de a boltban NEMCSAK a dolgozónak kell felelősséggel intéznie, hanem muszáj lennie megfelelő minőségbiztosítási rendszernek, ami a dolgozók lehetséges hibáit kiszűri. Nem lehet fenntartani olyan boltot, ahol egyetlen hiba ehhez tud vezetni.

3/ Ennek a súlyát a cég még utólag, a panaszkezelés során sem ismerte fel, a semmitmondó válaszból ez kiderül.

Nincs is minőségbiztosításuk egyáltalán, ezért nem értik, mi a baj?
Beer Monster 2019.06.19 23:53:00
@Számoslány: Nehogy benne maradjon a dokumentáció?
A válasz alapján kinézem ezt is belőlük.
Volt olyan idő, amikor Siófok helyén végtelen mocsár terült el, a vízszintet pedig egy molnár szabályozta, kedve szerint...
Beer Monster 2019.05.20 19:41:51
@fofilozofus: Na de a fizikát minek tanulta volna meg a szerző, "úgyseleszrászükség"!

A vízzel ellentétben a jég nyomása elképesztő tud lenni. Több négyzetkilóméternyi jégfelületet fúj a szél egyszerre, nagyobb, mint bármilyen vitorla. A jeget a parton több méter magas torlaszokban kinyomja.
Szegény jó Péter, már a kezében érezhette a csomagját, de hiába. A kézbesítő valahová úgy elkeverte a megrendelt cuccot, hogy hiába a segítőkész alkalmazottak, Péter a hajára is kenheti őket, a csomagját nem találja senki. Viszont annyi jó hírünk van, hogy kártérítési igényt lehet érvényesíteni, az…..
Valószínűnek tartom, hogy nem én vagyok az egyedüli szülő, akinek hatalmas sokk volt az első szülői értekezlet. Az ember persze adaptálódik a környezetéhez, így ma már nem beszélnék sokkról, inkább egy olyan szituációnak tartom, amibe nem szívesen kerülök. Az itt ért sok frusztrációt azért persze…..
Beer Monster 2019.05.11 22:56:23
@xtlight: Falusi iskola?
Beer Monster 2019.05.14 09:18:10
Még messze menő következtetéseseket ugyan nem tudok levonni - hiszen csak idén kezdtem neki a hulladék ilyen típusú felhasználásának -, de lelkes amatőrként összegyűjtöttem a legfontosabb infókat és pár jó tanácsot, amit, bízva a sikerben, én is megfogadtam.Mióta komposztálok, a kommunális…..
Beer Monster 2019.05.10 23:02:54
@Csadi: Hogy az istenbe gyulladhatott ki?
Beer Monster 2019.05.12 16:45:39
@Csadi: Vizet adsz hozzá?
Beer Monster 2019.05.13 11:27:42
@Csadi: Ha nem locsolod, akkor kétségtelenül 4 év alatt van készen, viszont így földet sem igényel tapasztalatom szerint.
Ne mindig csak a botrány és a mérgelődés! Kellenek néha azok a kérdések is, amik segítenek eligazodni a fogyasztóvédelem zavarosnak tűnő világában. Ezért örültünk Dani kérdésének, aki a szavatosság borzongató fogalmáról kérdezett minket. Egész pontosan arról, hogy mit takar a bizonyítási…..
Beer Monster 2019.05.12 16:34:58
@PartyMikee: És milyen érdemi jogköre maradt a fogyasztóvédelemnek?
Beer Monster 2019.05.12 16:37:36
@rekszem: Ezért kellene az alaptalan pereskedést, alaptalan fizetési meghagyásokat jelentősen büntetni. Egy cég számára a jelentős büntetés az alaptalan követelés többszöröse.