Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kagab

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két olyan programot szeretnénk összehasonlítani, melyek a szegénység, munkanélküliség és az ehhez kapcsolódó bűnözés által érintett területeken, a tarthatatlan állapotok felszámolására tesznek kísérletet. A két megközelítés, mint látni fogjuk ég és föld. Nem csak egy…..
kagab 2011.06.08 08:44:19
Sajnos a polgármesterek önjárósága itt nem újkeletű dolog, emlékezzetek csak Szepesi Zsolt néhai monoki polgármesterre és követőire, vagy Lázár János tavalyi listájára, hogy csak a "legkiemelkedőbbeket" említsem, de Érpatak is méltán válik hírhedtté. Polgármesteri pozícióból is sokat lehetne tenni a felemelkedésért, de ahhoz más szemüveg kellene.
Két adalék azért még eszembe jutott az igénytelenséggel kapcsolatosan: egyrészt azok, akik valamilyen budit kapnak, ha hiszitek, ha nem is, nem fogják eltüzelni, hanem használni fogják rendeltetése szerint (kérdezzétek erről Ritók Nórát például).
Másrészt a születésszabályozás kérdése ütött szöget a fejemben. Spirált adnak? Ez nem akkora hülyeség, de csak akkor, ha az a nők vagy családok szabad választása. És azt is tudjuk, ha nagy trendeket nézünk, hogy a polgári fejlődés együtt jár az alacsonyabb gyermekszám vállalásával. De hangsúlyozom, csak ha szabad választásról van szó (tudom, hogy most nem akarok gyereket, de nincs pénzem védekezni pl., aki nő, az hamar szembesül a gyógyszerárakkal, és a spirál sem olcsó mulatság) - ha a hatalom mondja azt, hogy nekem csak egy vagy két gyerekem lehet, ezért teszik fel a spirált, na akkor nem! Még szerencse, hogy nem elköttetés (sterilizálás), mint Szlovákiában volt jópár évvel ezelőtt, de nem akarok ötleteket adni. És a polgármester személyesen tudja, hogy kinek van spirálja...?!