Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ecoka

10 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szocializmusban még szigorúan szabályozták a névadást, így bármennyire is sokan álmodtak az Leia hercegnő vagy E.T. nevű csemetéről, ez mindvégig csak elérhetetlen vágy maradt.  ..
Február elején készítettünk egy online kutatást a közösségi médiában. Azt szerettük volna megtudni, hogy a közösségi média felhasználók körében milyen kép él a fogyatékosságról, illetve a fogyatékos emberekről. A Bakamo Social közösségimédia-kutató cég segítségével többek között arra a kérdésre…..
Október 6-án immár negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten az Open Source BI Fórumot, a nyílt forráskódú üzleti alkalmazásokról szóló, üzleti szakembereknek és felhasználóknak egyaránt szóló konferenciát. A nyílt forráskódú szoftverek az üzleti intelligencia összes…..
A hálózati óriás Cisco és a közösségi szolgáltató Twitter is csatlakozott a Linux szabadalmakat védő szervezethez, az Open Invention Networkhöz. Az OIN-t 2005-ben alapította az IBM, a Sony, a Philips, a Red Hat és a Novell. Az OIN szabadalmakat vásárol, majd azokat jogdíjfizetés…..
Első megközelítésben könnyen megválaszolható kérdésnek látszik, érdemes azonban egy kicsit eltöprengenünk azon, hogy melyek azok a tényezők, amik alapján nyílt forráskódúnak nevezünk egy szoftvert. Természetesen alapvető, hogy a forráskód hozzáférhető legyen.…..
A VisionMobile a saját fejlesztésű Open Governance Index elnevezésű irányelvei alapján tesztelte a mobilpiac nyílt forráskódú szereplőit, arra keresve a választ, hogy azok mennyire nyíltak. A mostani az első alkalom, hogy a mérést elvégezték. A vizsgálatnak nyolc nyílt…..
A LibreOffice 3.4.2 megjelenésével egyidőben a Document Foundation közzétette, hogy az egyes cégek milyen arányban működtek közre a fejlesztésben.   A két legnagyobb közreműködő fél a SUSE és az Oracle 25-25 százalékos aránnyal, őket nem sokkal lemaradva követi a Red…..
A SUSE és a Microsoft meghosszabbította azt az együttműködési szerződést, ami az utóbbi 5 évben a Novell és Microsoft közt fennállt. A támogatási és együttműködési szerződés 2016. január elsejéig tart. A szerződés megújítása megerősíti, hogy a nemrég függetlenné…..
Az informatikai értékesítési csatornákkal foglalkozó The VAR Guy mostanában sokat foglalkozik a nyílt forrású társaságok és az értékesítési partnereik közti viszonnyal. Egy korábbi cikkben arról írt, hogy a nyílt forrású társaságok elszalasztották a lehetőséget, hogy…..
A CompatibleOne kutatási projekt a nyílt szabványokon és nyílt forrású technológiákon alapuló ingyenes felhő infrastruktúra kifejlesztésére jött létre. A francia Mandriva Linux szolgáltató olyan, a szabad felhő kialakításában aktívan résztvevő társaságok mellé…..
Vannak, akik úgy gondolják, hogy a nyílt és szabad forrású szoftverek minősége elmarad a fizetős szoftverektől, de sok esetben a nyílt szoftverek minőségére nagyobb hangsúlyt fektetnek a fejlesztők, mint azt gondolnák. A Linux fejlesztéséből a világ legnagyobb szoftvercégei is…..
A Linux Foundation bejelentette, hogy a japán autógyártó cég, a Toyota lett a legújabb arany fokozatú tagjuk. A Linux Foundation egy non-profit szervezet, amely a Linux növekedését, elterjedését támogatja. Az arany a Linux Foundation háromszintű partner fokozatainak (Platina, Arany…..
 Nagy a feneked ? Egyél édességet… ! Anyád. Ez lenne a rövid és tömör reakcióm a nesze!szer blog legújabb index által támogatott faszságáról. Megint ez a szarakodás az édességekkel. Már első olvasásra is nagyon véres volt a dolog, de gondoltam utána számolok, hogy…..