Regisztráció Blogot indítok
Adatok
biciklis_autos_fasz

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nyolcvanas évek szelleme kísért a kerékpárok felszereltségét előíró rendeletben, ami alapján simán büntet a rendőr is. Legutóbb egy hegyikerékpáros versenyzőt bírságoltak meg, pedig neki aztán tudnia kéne. De mit is? ..
biciklis_autos_fasz 2011.06.06 21:24:03
@Bambano: "Ti honnan vettétek, hogy dinamóval kell felszerelni a kerékpárt?"

Össze lehetne kötni az első és hátsó lámpát egy vezetékkel és rakni rá egy közös kapcsolót, de én ilyet még csak dinamó közbeiktatásával láttam :).

"A prizmáról: amióta az autóknak kötelező lámpával közlekedni nappal is, azóta a prizma *nem* felesleges nappal sem."

Valóban, de vajon egy prizmát jobban észre lehet-e venni, mint egy másfélszer másfél méteres objektumot (biciklis oldalról). Amúgy nemrég fényes nappal igazoltatott rendőr biciklivel, bekapcsoltam a lámpát, és el kellett takarnom félig a kezem, hogy látszódjon hogy ég egyáltalán. Kb. ennyit ér prizma is nappal (Persze éjszaka más kérdés...)

"@willie69: "Most lopták le a lámpákat, letörött a csengő stb": természetesen nettó hülyeség, ha nincs megfelelően felszerelve a keród, akkor toldd."

Ha mondjuk Balatonról jössz fel autóval szép napsütésben, és valaki szól, hogy kiégett a baloldali tompítottad, akkor
a.) kiszállsz és tolod
b.) hazamész vele és kicseréled otthon/szervízben.
Ha menetközben rendőr megállít, akkor tipikusan nem szokott megbüntetni ezért.

Amúgy persze jókra gondoltál, de alapvetően a szabályok is jókra gondolnak, csak hát elég könnyű belekötni a konkrétumokba...
biciklis_autos_fasz 2011.06.06 21:37:50
@Zabalint: "Nem kötelező tartalék izzót vinni magaddal?"

Ez is nagyon jól működik mondjuk egy Ladára, de némely modern autónál már nem igazán egyszerű lehámozni a lámpabúrát, pl. én biztos nem kezdenék el bénázni...

Amúgy nem igazán értem az egyik alapdogmát, hogy miért kellene, hogy pont ugyanazok a szabályok vonatkozzanak az autókra és biciklikre? Vigyen minden biciklis magával pótkereket, az autós meg húzzon láthatósági mellényt városon kívüli vezetéshez?
biciklis_autos_fasz 2011.06.06 22:06:44
@Akos_79: Mondjuk ha láttál már országúti kerékpárost, akkor könnyen megállapíthatod, hogy a testhelyzete miatt azon egy láthatósági mellény csak egy helikopter pásztázó fénycsóváját verné vissza :).

Szerintem az lenne fontos, ha az éjszaka és rossz látási viszonyok megfelelően látható lenne a biciklis (ehhez kellene valami értelmes irányvonalakat felvázolni), ha ezt nem tartják be akkor szigorúan büntetnék, nappal meg hagyjanak békén emiatt, ne kelljen attól félni, hogy a rendőr mikor használja ki a kiskapukat...