Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirelittündér

33 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A helyszín most épp Sopron. Egy csinos kis albérlet kisebbik szobája. (Mert hogy nagyobb is van neki- nagyon klassz.) Nézem, ahogy a régi barátaim apró facebook profilképpé zsugorodva néznek rám olyan idegenül, mintha csak túl sokáig bámultam őket és ennek folyományaképp álmomban megannyi intarziás…..
Megblogondultam! T, mint... 2011.09.21 23:22:00
Újabban Szombathely utcáit rovom rendületlenül, újra meg újra egy hatalmas "T" betűvel a fejem felett. Csak megyek körbe-körbe, mint aki a Sárgaházból szökött meg, és azt hiszi, hogy elmenekülhet bármi elől is. Ja, hogy miként keveredtem Szombathelynek egyáltalán a…..
Én tegnapelőtt tudtam meg. Először sokkoló volt. Még másodszorra is. Aztán csak nem akartam tudomásul venni. Végül mégis el kellett fogadnom..... Igen, az én betegesen racionális páromat is bepalizták a majavilágvégével. Nem egyszerűen világvége. Sárga- fekete csíkos.Az úgy…..
Megblogondultam! Kapcsolatok újra 2010.11.02 19:10:06
"Két dolgot nem bírtam elviselni világ életemben: hogy egyedül vagyok és hogy van valaki velem."- énekli a Heven Street Seven rendületlenül. Újra és újra lejátszom ezt a számot, mert szívemből szólnak- nemcsak a magnóból.Nem egyszerű. Egyik pillanatban a bennem szunnyadó hétévesnek a…..
Június volt. Szikrázott a nap, kacagtak a gyerekek, zöldült a fű. Csak én éreztem rettesen elszigeteltnek magam- a tömeg kellős közepén. Ott volt majdnem mindenki, aki valaha meghatározó eleme volt az életemnek. Akiket egykor barátnak, szerelemnek, példaképnek gondoltam. És az…..
Megblogondultam! Hol élsz Te? 2010.08.31 14:03:00
Az ARC óriásplakátokon idén is megmondják a frankót. Személyes vélemény, hogy évről évre egyre kevesebb plakáton látható igazán ütős gondolat. Az viszont vitathatatlan, hogy a feldobott téma idén sem kevésbé inspiráló.Alberto, a Spanyol igazán öntudatos honpolgára…..
Megblogondultam! Hercegnő off 2010.07.07 17:04:00
Tinédzser korom leghúzósabb szerelmi kalandjain Puskin Anyeginjének rendíthetetlen olvasása segített át. Újra és újra elolvastam Áprily Lajos fordításában, és közben azt gondoltam: "Én vagyok Tatjana". Szegény kis Tanja tiszta szívű volt, őszinte, fair, de nagyfokú tökéletessége Anyegin…..
Drága Alajos!Mint mindig, most is nagyon örültem a levelednek. Teljesen igazad van, tetű egy dolog a szerelem.Karinthy szerint a szerelem egy egyfülű kosár, amit- lévén hogy csupán egy füle van ugyebár- a szerelmespárnak csak az egyik tagja csipelhet. S amíg az egyikőjük hurcolja a…..
Megblogondultam! A Titok 2010.03.02 17:56:00
Nem semmi év volt 2009. Megszenvedtem vele. De mint minden szenvedés az életemben, csupa csodás dolgot szült.Megismertem sok nagytudású embert, akiket addig sosem láttam, vagy csak nem láttam meg. Ámultam és bámultam, hogy "tyűha, hát így is lehet??". A kezembe akadtak olyan…..
Karácsonyra mindig társast kapok az idősebbik bátyámtól. Activity, Honfoglaló, Scrabble. Van, hogy könnyen megtanuljuk a szabályokat és gyakran játszunk az adott játékkal. Más játék olyan izgalmasnak tűnik, hogy addig olvassuk a játék leírását, amíg rá nem jövünk, hogy is…..
Tisztelt Cím!Örömmel értesítem, hogy státusánál fogva részesül idei idáim terjedelmes leltárában. Kéretik átgondolni, s lehetőség szerint megvalósítani azokat.Figyelem! A lent felsoroltak NEM fontossági sorrendben olvashatók! A kívánságteljesítés joga…..
Ezt a szösszenetet még tavaly írtam. Meglepően örökérvényűnek bizonyul viszont az érzésvilág. Ezért közzéteszem itt is, most is. Hogy soha többé ne kelljen. Egyesek az előre megírt, minimálisan befolyásolható sorsban hisznek, míg mások az élet tudatos, saját erőn és…..
Különös állapotban vagyok. A hosszú, mély álomból való ébredezés időszakában. Csak pislogok, és keresem a helyem, mint amikor a pillangó felébred a bábban, és rájön, hogy nem hernyó többé. Egy évvel ezelőtt még teljesen más volt az életem. Legfőképp azért, mert…..
Megblogondultam! Az elvonókúra 2009.10.15 10:07:00
Amikor annyi viszontagság után átköltöztem az új albérletembe, a szobanövény, akit egyébiránt Jenőnek kereszteltem pesti történetem legelején, szépen zöldült. Azóta már majdnem egy év telt el, és ahogyan a szimbiózis megkívánja, csendben alkalmazkodtunk egymáshoz. Bizonyos…..
Megblogondultam! Versek 2009.09.28 10:36:00
Magyar faktos voltam a gimiben, így megvan az a perverzióm, amit a nagy (és kisebb) szónokok közhelyként alkalmaznak: "erről XY sorai jutnak az eszembe..." Nekem tényleg. Nekem egy-egy érzésről vagy látványról tényleg rímelő sorok ugranak be.Nem pazarlok oldalakat arra,…..
Két héttel ezelőtt bementem Barátnővel a könyvesboltba lelki eledel beszerzése céljából. Lapozgattam Oshót, a Titkot, mérlegeltem, melyik könyvért adjak ki kétezer forintot. Elvégre válság van, a "hová megyünk nyaralni?" tipusú hezitálást felváltotta a "kenyér vagy…..
Megblogondultam! Az a bizonyos ing 2009.08.15 13:19:00
Tudomásul kellett hogy vegyem a tényt, miszerint a férfiak valamilyen megmagyarázhatatlan génhiba folytán minden mondat alanyában magukat vélik felfedezni. Persze csak ha az alany a "férfi" (nem értem, ez egyes nemnőkre pl egyáltalán nem vonatkozik), "seggfej" (már…..
Megblogondultam! Józsi(k) 2009.06.27 16:34:00
Barát néhány napja ecsetelte tézisét a Nagy Ő-ről, aki Bella. Annyira hisz benne, hogy el is nevezte. Minden percben(?) azt várja, hogy Bella betoppanjon az életébe és egy apró, rózsaszín retikülben magával hozza Örök Boldogságot. Nagyot nevettem ezen a vízión, de úgy…..
Üdv. Ezer éve. Mentségemre szóljon: változtam. Ezen tevékenység olyannyira felszippantotta minden szabadidőmet, hogy nem volt időm blogolni. Ezvan. Én kérek elnézést.Vegyük csak át, mi is történt. Elbúcsúztam a gimitől, amit szívből gyűlöltem nyolc hosszú éven át(balassi),…..
Nagyon rafinált vagyok, tudom. Hatalmas izommunkával blogoltam viszonylag(?) rendszeresen, amikor nem is lett volna időm rá. A poént pedig lehagyom a nagy semmittevés közepette. Ezek után úgy érzem, hogy tartozom annyival három becses olvasómnak:), hogy elmesélem a "poént"…..
Mindenkinek köszönöm a gondolást.  Már nem az evezős fickót Velencében...na, hát érthető, mit akarok... Csak hogy ne unatkozzon egy amúgy is elfoglalt, csak egy percre felnéző emberke sem, Ádámtól-Évától kezdem:)Szóval. Először is nem akartak beengedni. A "helyi…..
Szánom-bánom a késlekedést. Hiányzásom igazolásaképp megemlíteném, hogy pihentem, élménybeszámoltam a blogon kívül mindenféle eszközzel, feleseket öntözgettem a hátam mögé érettségire való koccintásokat követően (nem bírom a rövidet:P), dohogtam, rossz emlékeket…..
Mirelittündér 2008.05.27 12:08:16
A következő koponyán belüli árvíz csak érettségin felülieknek ajánlott:A végkimerülés és a pokol közötti ösvényről jelentkezem: még élek! Igaz, a levegővétel lassabb, a vérkeringés pedig furcsa mód gyorsabb(sokkal!) , de  még létezem! noha minden nap megsemmisítenek…..
Szép hagyományt követve idén is megrendezésre került a kutyaoltás. Pardon: eb. Nekem néhány éve az a tisztes feladatom ezen díszes napon, hogy matricákat ragasszak kis füzetkékbe. Amikor Barátnőnek újságoltam a  matricázás időszámításának ismételt eljövetelét,…..