Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palace4picture

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A  halálból feltámadt, emberi vérre szomjazó lények Ázsiától, Afrikán és Európán át Dél-Amerikáig évezredek óta jelen vannak a különböző kultúrákban. A vámpírok a mozgókép megjelenésével azonban az elmúlt évszázadban a hatalmas népszerűség mellett erőteljes, és…..
 Az elmúlt évek jóslatai már előre vetítették, hogy az értékesítési láncban egyre előrébb kerülő VOD (video-on-demand) alapú szolgáltatások nem csupán a mozi, de a televízió jövőjére is óriási hatással lehetnek. A jóslatok pedig beigazolódni látszanak, hiszen jelenleg…..
Évente tízmilliókkal nő az internet-felhasználók száma, a világháló pedig sokakban a függetlenség és a szabadság korábban ismeretlen érzését keltheti. Ez a szabadság azonban bizonyos mértékben illuzórikus, és csak pontosan kijelölt határokon belül tartható fent. A világ…..
Elveszettnek hitt Orson Welles filmet találtak egy olaszországi raktárban. A némafilm, mely a Too Much Johnson címet viseli Welles második alkotása, egy komédia, mely soha nem került bemutatásra, és melyről máig úgy vélték, hogy megsemmisült egy tűzeset során. (The New York…..
A hírnév és az anyagi jólét által motivált irodalmi hamisítók számára sosem léteztek tabuk. Úgy tűnhet, hogy az elmúlt évtizedekben megszaporodtak az átverések, erről azonban szó sincs, hiszen az első évezredtől a napjainkig időről-időre előkerülnek olyan szerzők, akik…..
Néhány évvel ezelőtt online múzeumokról szigorúan csak jövő időben beszéltek az igazgatók és kurátorok, mára azonban minden nagyobb galéria az interneten is hozzáférhetővé tette a kollekciójának nagy részét, így akár otthonról is bejárhatjuk a világ vezető múzeumait,…..
Jövő hónapban első alkalommal kerül kiadásra a britek egyik legnépszerűbb költőjének, Rudyard Kipling a hetekben megtalált, mintegy ötven művét tartalmazó versgyűjteménye. A versekre és a Kipling család egyéb dokumentumaira, beleértve az író néhány naplófeljegyzését egy…..
Egyikük meghódította a világot, és minden idők egyik legjobb írójaként tartják számon, míg a másik a nevetséges és művészi értékektől mentes fikció szimbóluma lett. De különbséget tud-e tenni köztük bárki is? Egy új tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az…..
Hónapokig porosodott raktárban egy eredeti Rembrandt önarckép. A festményről, mely egykor az angol tengerész és felfedező Sir Francis Drake otthonát díszítette bebizonyosodott, hogy a holland mester saját kezűleg festett önarcképe. A portrét, mely 2010-től a Bucklandi Apátság…..
A Disney animációs cégei közül már egyik sem dolgozik a hagyományos két dimenziós technikával, a cég egyértelműen a CGI technológiában látja a jövőjét. Vajon végleg lezárult egy korszak a hollywoodi stúdió történetében, melyet olyan klasszikusokká vált mesék…..
Az izraeli bíróság döntése alapján publikálásra kerülhet az egykoron Max Brod tulajdonában levő Kafka-hagyaték. Az iratokat Brod még 1939-ben, egy bőröndben csempészte ki Prágából, melyek a Tel Aviv-i bíróság határozata értelmében végre nyilvánossá válnak. A sokat…..
Közzétették az ötödik Nemzetközi Man Booker-díj jelöltjeinek listáját, 2013-ban kilenc ország tíz írója versenyez a nemzetközi irodalmi elismerésért, valamint a 60 ezer fontos pénzjutalomért. Kisebb meglepetésre két olyan szerző neve is látható a listán, akiknek műveit…..
Hét év pereskedés után a Google és a könyvkiadók egyezségre jutottak. A  megállapodás értelmében a kiadók jogában áll eldönteni, mely könyveket digitalizálhatja a Google – adta hírül a New York Times. A Google Library Project céljai között szerepelt minden könyv…..
Agatha Christie 1941-ben megjelent N vagy M? című regényével felkeltette a brit titkos elhárítás figyelmét - derült ki Michael Smith napokban megjelent The Codebreakers of Station X című kötetéből, mely bepillantást enged a brit kódfejtők munkájába. A kötet arról is beszámol,…..
Mérföldkőhöz érkezett a facebook, hiszen áprilistól további százmillió aktív felhasználóval bővült a leglátogatottabb közösségi szájt, ezzel elérve az 1 milliárdos álomhatárt. Az cég ennek alkalmából első reklámfilmjének bemutatásával ünnepelt, a kemény feladat…..
Október 5-én ünnepelte 50. születésnapját James Bond, ehhez mérten a jubileumot világszerte a legkülönbözőbb programokkal tették felejthetetlenné. Az első Bond filmet, a Dr. No-t  1962-ben mutatták be Sean Connery főszereplésével, akkoriban pedig valószínűleg maga Ian…..
Egyikük meghódította a világot, és minden idők egyik legjobb írójaként tartják számon, míg a másik a nevetséges és művészi értékektől mentes fikció szimbóluma lett. De különbséget tud-e tenni köztük bárki is? Egy új tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az…..