Regisztráció Blogot indítok
Adatok
c8190

76 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor limfómás voltam, azt láttam magam előtt, hogy teljesen egészséges vagyok. Az egész folyamat alatt ez tartotta bennem a lelket. És szerintem ez nagyon fontos. Például elképzeltem azt, hogy egy nem is olyan távoli jövőben egy barátommal beszélgetek és ebben a képben hosszú a hajam, boldog,…..
Nem beszél. Nehogy valami olyat találjon mondani, amivel a másikat megbántsa. Nehogy megtudják a valódi véleményét, mert akkor benne van a pakliban, hogy konfrontálódni kell. És akkor jaj! Lehet, nem lenne már jókislány. Azért sem beszél, mert nem tartja fontosnak a mondanivalóját. Sok próbálkozás…..
Azt mondják, csak az nem fél, aki nem fél a haláltól. Gyanús is volt, hogy amikor limfómás voltam, nem féltem. Semmitől. Még a haláltól sem. Lehet azért, mert nem is voltam hozzá elég közel. Pedig jócskán benne volt a pakliban, hogy meghalhatok. Megúsztam a valódi szembenézést.  Egy új életnek, a…..
Miért volt jó, hogy megírhattam az előző bejegyzésben említett cikket? Sok mindenre rájöttem ismét. Legfőképp arra, hogy mennyire szégyelltem magam évekig azért, hogy rákos voltam. Hiába mondták, hogy büszkének kéne magamra lenni amiatt, hogy túléltem. Én nem tudtam. Úgy éreztem, hogy erre bárki…..
Valamiért ismét előkerült ez a téma az életemben. Nem hagy szabadulni. Talán azért, mert nem is kell szabadulnom. Talán az a dolgom, hogy erről beszéljek még-még. Mostantól másról fogok írni, beszélni. A hosszú távú tapasztalatokról. Hogy a betegség óta milyen változást tudtam az életembe beiktatni…..
Ma megkérdezték tőlem, hogy betegnek tartom-e magam. A válaszom pedig az volt, hogy nem. A magyarázat pedig az, hogy ha betegnek tartanám magam, akkor tényleg beteg lennék, viszont ha egészségesnek, akkor egészséges vagyok. Annyi a kitétel, hogy tudom, hogy nagyon vigyáznom kell…..
c8190 2017.07.29 22:56:07
@lélekwellness:
Szia Vera!

Köszönöm a bizalmat, és hogy írtál.

Akkoriban sok mindenen változtattam.
Olyan módszert választottam, ami tudtam, hogy nekem fekszik és meg tudom csinálni. De szerintem nem mindenki lehet jó...
Ami biztos, hogy elkezdtem vegetáriánusan étkezni, lúgosító étrendet folytattam. Sok vizet ittam.
Heti egyszer jógáztam. Ez már mind nagy segítség volt számomra.

Érdekes, amit írtál. Nekem is az első önismereti probálkozás után nem sokkal derült ki, hogy beteg vagyok.

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok hosszabban meg mélyebben, mert azért ez a téma elég személyes.

Szívesen írnék arról is, hogy mik azok, amiket másként látok azóta és hogy min változtatnék.

Amennyiben érdekel még pár dolog írj erre az e-mail címre: c8190hl@gmail.com

Addig is rengeteg erőt, kitartást, türelmet és elfogadást kívánok!
Remélem, hamarosan végzel a kezelésekkel, és a limfóma neked is a múlt lesz!
Ölellek!
Ágó
Rengeteget olvastam a témáról és nem olyan könnyű megszabadulni ettől a sunyi dögtől, főleg, ha az egész szervezetedben szétterjedt. Bármikor, akár egy antibiotikumos kezeléstől is, erőre kaphat a candida pl.:a bélrendszerben és évekig tartó kínzását vérvétellel sem lehet…..
c8190 2017.06.10 08:13:28
@nyapic: Szia Nyápic!

Most én is ott tartok, amiről te is írtál. 9 hónapja szenvedek csalánkiütéstől, amelynek az oka eddig rejtély. 6 hónapja diétázom is, azonban semmi nem változott. Az írásodnak köszönhetően hamarosan elmegyek candida vizsgálatra is. Azonban úgy érzem, és gondolom, hogy bélférgességgel állok szemben. Van esetleg ötleted, hogy milyen orvoshoz vagy egyáltalán hova menjek?
Köszönöm:
Ágó
Sokszor gondoltam, hogy írok egy-egy bejegyzést arról, hogy most épp hol tart az életem, de valamiért nem tettem. Azt hiszem, még nem tudtam elköszönni se a blogtól, se a betegségtől. Mire rájöttem, hogy még mindig arról van szó, hogy ragaszkodom ehhez az egészhez, addig eltelt 3 év. No, de micsoda…..
Hogy miért nem írtam eddig? Meg tudom magyarázni :) Minden esetre nagyon köszönöm Lívusnak, hogy tegnap kommentelt. Lehet, sosem kezdek bele ismét. Sok mindent fel tudnék sorolni, de legnyomósabb érvem talán mégis az, hogy úgy éreztem, hogy a blog írása a múlthoz köt. Vagyis, hogy ragaszkodom…..
Házi orvos   Eltelt 2 hét és úgy döntöttem, hogy elmegyek a problémámmal a házi orvoshoz, aztán majd felír valamit, amitől pikk-pakk elmúlik a duzzanatom, és minden folytatódhat tovább…   Sajnos muszáj részleteznem az ott történteket, mivel ez a…..
c8190 2013.05.23 12:27:36
@Lívius Fodor:

Szia Lívius!

A folytatás egyelőre még piszkozatként hever a gépemen :)

Most meghoztad a kedvem, hogy fel is töltsem :) Köszönöm :)

Ágó
Hodgkin-limfóma elsőkézből Vér 2012.10.12 15:48:45
A limfóma diagnosztizálása előtt évekig küzdöttem a krónikus fogínyvérzéssel, ami már kezdett súlyos ínysorvadásba átcsapni. Fontosnak tartottam erről írni, hiszen nem gondoltam volna, hogy a kettő között szoros összefüggés van. Akkor vált számomra világossá, amikor tünetmentes lettem. A limfómával…..
Tegnap beszéltem egy kedves barátnőmmel, aki éppen most jár nyirokmasszázs tanfolyamra. Kérdezte tőlem, hogy szerintem, melyik mozgásforma az, amelyik a nyirokrendszerre jótékony hatással van. A jógát rögtön rávágtam, de a többi kettőn már csak mosolyogtam. Ez pedig az úszás és a biciklizés. És…..
29 évesen nyugdíjas leszek. 76%-os az egészségkárosodásom, tehát 24%-ban vagyok egészséges. De ezek csak számok, és talán csak a nyugdíjam összegét és a rehabilitáció időtartamát határozzák meg. Viszont ez a 2,5 év hatalmas segítség abban, hogy a 24%-ból 100% legyen. És ezt nem csak az…..
c8190 2012.08.19 19:36:06
@Hajni666:

Szia Hajni!

Persze, írj csak bátran a fenti e-mail címre! Nagyon szívesen válaszolok, és segítek bármiben.

Ágó
Hivatalosan is 1 éve tünetmentes vagyok, hiszen most voltam a 4. kontrollomon. És mivel 3 havonta járok, az barátok közt is 12 hónap, vagyis 1 év. Tovább vezetve: Túlvagyok a kritikus visszaesős időszak felén, mivel állítólag az első 2 évben újul ki leggyakrabban a limfóma (azt most nem tudom, hogy…..
Ma esett le, hogy kb. egy éve vettem észre a nyirokcsomódaganatot az állam alatt. 1 év alatt túl vagyok mindenen, csupa nagy betűvel MINDENEN!!!!  Nem is szeretnék kiemelni semmit, mert minden egyes momentum fontos.   Tegnap megnyugodtam, hogy komplett remisszióm van, de tudom,…..
c8190 2012.07.06 17:02:51
@drdcs: Szia!

Jövő héten lesz egy éve, hogy remisszióban vagyok. De bízom benne, hogy ez lesz még jóval több is :)
c8190 2012.07.23 11:33:07
Szia Vörösbor!

Azért jó, hogy a fedélzetet hoztad példának, mert nekem ez az jelenti, hogy tudod, hogy nem vagy egyedül ebben a helyzetben.

Nekem a Tűzmadár Alapítvány segített rengeteget, illetve a betegtársaimmal való levelezés. Ezen a fórumon minden kérdésedre választ kaphatsz.
forum.hazipatika.com/topic/552-hodking-kor-2005/

Amennyiben szeretnéd, hogy részletesen írjak neked, hogy nekem mik voltak azok a módszerek, amik segítettek, akkor írj bátran e-mail-ben a c8190hl@gmail.com címre, és nagyon szívesen segítek mindenben.

Minden esetre fel a fejjel és kitartást kívánok!

Ágó
    Ma töltöttem be az első évem :) Most is mosolygom, ahogy leírtam. Az egy évvel ezelőtti nap volt életem legeslegcsodásabb napja, bár a mai…..
Ha volt Kiállás I., akkor szükséges a Kiállás II. is. Ezt a részt azért hagytam kicsit későbbre, mert mostanra már minden papírt elintéztem ahhoz, hogy nyugodt szívvel írjak róla. Hát, akkor kezdem. Az elejéről… Most a munkahelyről fogok írni. Hogy is kezdjem? Volt egy munkahelyem, ami egyáltalán…..
Szerintem már ódákat zengtem a Tűzmadár Alapítványról, ez most sem lesz másként. Többször szerettem volna Róla írni, de megvártam a személyes találkozást, hogy megfigyelhessem, hogy tényleg Ő-e az? És igen, Ő az. Szóval, akiről ma írok, nem más, mint egy földre szállt angyal, aki azért él köztünk,…..
Többször belekezdtem egy-egy témába, de most valahogy nem ment, ezért inkább nem is írtam. Pedig van még jó néhány gondolatom, amit szeretnék megosztani…   Tegnap azon filóztam, hogy miért nem megy az írás. Valamennyire választ is kaptam, ugyanis ismét voltam a…..
Az önbizalomról, illetve annak hiányáról már jó régóta terveztem írni, de a ma reggeli Hupikék Törpikék rész arra sarkallott, hogy itt az idő.   Az egyik családállítás alkalmával a terapeuta megosztotta a jelenlévőkkel, hogy ő azt figyelte meg, hogy minden rákos…..
Ma – hosszabb kihagyás után – ismét látogatást tettem a pszichológusomnál. Minden alkalommal rájövök, hogy ez a terápia segítségemre van. Feltette kb. 2 hónap után a kérdést, hogy mi történt velem mióta nem találkoztunk. Az első reakcióm (ez már szokás…..
Nem is tudom, hol kezdjem. Rengeteg témába belekezdtem, amit fontosnak tartok. De valahogy most annyira nem ment. Úgyhogy arra jutottam, hogy csak úgy írok…   Szóval, megvolt a második kontrollom is. Érdekes, hogy megint a tűszúrástól megint teljesen kiborultam, a…..
Ma megint agyaltam a buszon, és most az jutott az eszembe, hogy régebben mennyire nehezemre esett másoktól segítséget elfogadni. Arról jutott eszembe, hogy megint elkezdtem ezt a „majd én megcsinálom, majd én megoldom egyedül” dolgot. Viszont az a különbség, hogy most már…..
Életem első, kérésre készült irománya. Mivel a hozzátartozói oldalról nem tudok írni, ezért megkértem Puppyt, hogy írjon pár gondolatot, ami segítségül szolgálhat a hozzátartozóknak. Hálás köszönet érte ♥ Ágó már jó régen megkért, hogy írjak a blogjába egy…..