Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szárcsa.láb

47 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen írtam már erről a kis – bocsánat- nagy szarosról, hogy itt az ideje egy hosszabb időt felölelő beszámolónak! Jelenlegi adatok: kor: 14 hónap súly: 14,5 kg neme: hím (de még mennyire) aktuális becenév: „pisikirály” a büdös egyéb jellemzők: 2 fül, 4 láb,…..
Furmint Születésnaposság 2015.02.20 12:07:58
Elérkezett hát az 1. szülinapja ennek a kis garázdálkodó bajnoknak! Ahogy a képek mutatják, külsőleg hatalmas fejlődésen esett át, de ezt elmondhatom természetesen a jellembeli változásáról. Mi gazdinövendékek voltunk anno és úgy hiszem, felnőttünk a feladathoz, akit úgy…..
Már egy ideje nem jelentkeztem, ez betudható annak, hogy sok dolog volt mostanság és Furminttal sem kevesebb tennivaló! A kis kölyökből lassan nagyfiú lesz, ez finoman szólva jár „némi” kellemetlenséggel. Küzdünk egymással, szó szerint hatalmi harcokat vívunk. A fiatalúr…..
Tegnap este békésen vacsorázunk egy viszonylag mozgalmas, napsütéses és sokat sétálós, várost átfutós nap után. Az étkezéseink a következőképp szoktak zajlani: már az előkészületeknél Furmint előveszi az „ adj a kajádból vagy addig szekállak, amíg meg nem kapom a nekem…..
Kérem szépen, megkezdődött. Méghozzá gondolok itt a lustulás és alvási mennyiségi inváziószerű növekedésére. Ezt produkálja Furmint az elmúlt 1 hétben, bár kicsit beerősített főként az utóbbi 2 napban. Itt arra gondolok, hogy képes az esti 10 órás lefekvést követően…..
Egyre nagyobb, egyre ügyesebb, egyre sármosabb kutyasrác lesz Furmintkából. Ez nemcsak a külső jegyekben mutatkozik meg, hanem a személyisége is változik, hogy az idő múlik. Nagyon ügyesen sétál már, látszik rajta, hogy a kíváncsisága hajtja. A kérdés itt, hogy a csajok utáni…..
Ahogyan máshol is, most itt is beköszöntött az ősz, ami leginkább a napfényes napok számának csökkenésével jár. Azaz leginkább esik és nagyon magas a páratartalom. A hőmérséklet elfogadható, és nem olyan alacsony, mint Magyarországon. Most pedig elég az időjárás…..
Furmint randizott! Igaz, hogy még nem az ún. igazi csajozós randi volt, de akkor is egy előre megbeszélt találka :) ..
Furmint Póráz nélkül 2014.10.07 13:23:14
Hogyan is foglalhatnám össze, hogy mi történt az elmúlt 2 hétben, ami nekem nyaralás volt, a Gazdiknak meg félig-meddig nyaralás? Azért csak megpróbálom. Rákényszerítettek, hogy kibírjam ismét a 8 órás utat, amit Gazdifater nagyon jól levezetett. Párszor megálltunk, akkor én…..
Ma ismét elmentünk az újonnan választott, tapasztaltabb doktor bácsihoz, aki múltkor kezdte el kezelni, hiszen ő ismeri azt a gyógyszert, amit adott neki és a tüneteit is. Most is kapott egy gyulladáscsökkentőt a köhögésére és orrfolyására. A mai vizsgálat eredménye részben…..
Az elmúlt megfázásos időszakot követően és az antibiotikumos kúra után kicsit fellélegeztünk, hogy végre rendben van a lába és tüdeje is. Sok sétálás, sok játék volt mostanában, és Furmint rabszolgáinak robotolósabb napjai. Tehát most nemcsak Gazdifater dolgozott a finom…..
Hihetetlenül röstellem, oly régen nem írtam már, hogy azt is lehetne gondolni, elvesztem a nagy jólétben. Ebben a mondatban vannak igaz szavak, hiszen 2 hétig tartó balatoni nyaralásra vittek, ahol újra megismerkedtem az udvari lét érzésével. Itt nem egy királyi udvarra kell gondolni…..
Ma reggel úgy ébredtem (ébresztőóra nélkül) hajnalok hajnalán, hogy Furmintka feje a párnámon, az orra az orromtól 10 cm-re. Igazából nem ijedtem meg, aranyos látvány volt, persze nem szabadott volna neki úgy feküdnie. A macskám csinálta ezt anno, ha velem aludt, hogy úgy…..
Furmint Breaking news!!! :) 2014.08.04 22:18:43
Hazaértem este 6 után, nyugalom a lakásban, egy-két dolog a helyéről elmozdítva, de semmi komolyabb rombolás. A végtermékek véletlenszerű elhelyezése a lakásban megengedett. Gazdifater hajnalban utazott, de Furmint nagyúr boldogította a korai órákban őt is és engem is. Hajnali…..
Most egy gyors jelentés következik Furmint életével kapcsolatban, amiről majd persze fogok később írni is, de annyira friss még a dolog, hogy legalább ennyit meg kell osztanom. Tegnap volt az első napja annak, hogy 8 órán keresztül egyedül hagytuk a lakásban, persze minden…..
„ Sosem könnyű az életünk nekünk, uralkodóknak. Naphosszat azzal kell foglalkoznom, hogyan kössem le a figyelmét a Szőkének. Gazdifaterrel könnyű, ő hamar megadja magát. Ott van például a lába. Baromi jó dolog beleharapni, na meg a papucsa. Majdnem szétszedtem a múltkor. Késő…..
Ezen a héten több olyan dolog is történt kedves uralkodónknak köszönhetően, ami egy kisebb lázadásra buzdított minket. S habár sikerült a zendülésünket megtörnie hosszú idő eltelte után, igen kitartó ugatásával, mégis azt gondolom, gyakorlatozásnak kitűnőek voltak a…..
Szerettem volna legalább egyszer a szokásostól eltérő, napi beszámolómentes posztot írni, és gondoltam, hogy itt az idő, hogy megismerkedjenek az emberek Furmint őseivel. Emiatt persze sok egyéb kérdés felmerült bennem, egészen a kezdetektől. Andi és Attila "nagyszülőkké"…..
..
Furmint Furmint, a "kakás mester" 2014.07.21 22:11:24
Gondoltam egyet, hogy most Gazdifaterrel együtt szeretnék ebédelni a városban, annak ellenére, hogy borús időjárás volt, mégis útnak indultam, majd egy hatalmas égszakadás következett és a Piazza Duomo egy csatornává változott pillanatok alatt és a tervünk, hogy majd…..
  Mivel a Szőke és a GazdiFater kipurcantak a melegtől, muszáj vagyok rájuk parancsolni, hogy az a minimum, hogy a nagyszerű múltamba beépített cselekedeteimet megörökítsék írásban is, így most egy kis tollbamondást gyakoroltattam az etetőgépemmel. Azt vettem észre, hogy…..
Furmint Furminték háza táján 2014.07.15 17:01:26
Mikor úgy kezdődik a napom, hogy elgondolkodom, hogy vajon miről is írhatnék, biztosan mindig történik valami érdekes. Ez az elmúlt 3 hosszú napban is így volt. Újdonságok Furmint háza táján, hogy most már van ún. háza. Saját kis lak, amiben tudjuk még repülőn is szállítani…..