Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cure

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
cure 2011.06.02 18:27:13
Igazából többször is átolvastam, de nem értem. Láttam-szedtem szét már ilyen kocsit, igaz nem a Tescoban használatosat, hanem Sparosat, de ötletem sincs, hogy tud a kerék kiesni "rendeltetésszerű" használat közben. Ezek a kocsik a kerékre vannak "ültetve", tehát hogy kiessen, meg kell emelni a kocsit. Csavar nincs is benne, össze van préselve-szegecselve. Ami még erősen kérdéses, hogy dől fel ha az első kereke hiányzik? A súlypont hátul van, ezért is szélesebb is ott, pláne ha gyerek is ül benne. Én is voltam már hasonló helyzetben, csak sikerült elkapnom a kocsi elejét. De akkor egy törpe ült a kocsi amúgy gyermekszállításra is használható részében, és a két nagyobbik testvér egyszerre ugrott fel az alsó rekesztartóra.

Tehát valószínűleg a kerék már hiányzott, csak nem vették észre-nem foglalkoztak vele a "vásárlási lázban", illetve amikor eldőlt bőszen pakoltak-dobtak a kocsiba valami a gyermek súlyánál lényegesen nehezebb dolgot. A baleset megtörtént, jobbulást a kicsinek, de ez szerintem inkább a szülők felelőssége, mint az áruházé.

Valaki kérdezte, de lusta vagyok visszapörgetni: A kocsi áruszállításra alkalmas részébe NEM ültethető-állítható gyermek, a dolgozóknak kötelessége figyelmeztetni a szülőt, és megvárni amíg kiszállítja onnan. Erre felirat és elég nagy méretű piktogram is figyelmezteti őket, de nem szoktak vele foglalkozni, sőt... Nekem is van három gyermekem, és érdekes módon én meg tudom oldani, hogy ne ültessem be őket, sőt továbbmegyek, kaját sem esznek a bolton belül :-)