Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sunoge

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi ügyben a Zugügyvéd sem érti, milyen üzletpolitikai érdek áll a mögött, hogy ha egy nyilvánvalóan hibás bevásárlókocsi miatt valakit baleset ér egy áruházban, és a felelősök próbálják időhúzással és mellébeszéléssel  elkenni az ügyet.Tisztelt…..
sunoge 2011.06.02 18:05:59
Sok itt a felmerülő kérdés, ezek kiderítése is nagyban befolyásolhatja a per végeredményét.
Az mindenesetre alapvető kérdés, hogy a szóban forgó kialakítás a bevásárlókocsiban tényleg gyerek szállítására is szolgál, vagy csak pl. kézitáska elhelyezésére.(Az igaz, hogy úgy néz ki igen, mert a gyerkőc ki is tudja dugni a lábait, meg az is igaz, hogy sokan oda teszik a gyereküket, de ez még nem jelenti azt, hogy ezek a bevásárlókocsik ténylegesen alkalmasak erre) Röviden: dokumentálva kell lennie a gyártónál, hogy a Tesco által a vevők rendelkezésére bocsájtott bevásárló kocsiban szabad gyermeket szállítani, arra műszakilag alkalmas. Ettől függetlenül a Tesco még tilthatja gyermek szállítását a kocsiban, de erre fel kell hívnia a vevők figyelmét. Ha pedig engedéylezi, akkor pedig világosan kell tudni milyen feltételekkel. Induljunk ki abból, hogy az adott kocsik az adott módon való elhelyezéssel gyerek szállítására alkalmasak. Ha pedig alkalmasak, akkor a kocsik műszaki állapotáért a Tesco a felelős, teljes körű felelősséget kell hogy vállaljon a rendeltetésszerű használat közben előforduló, műszaki hiba miatt bekövetkező balesetekért illetve azok következményeiért. Ahogy olvastam a történet leírását, a szülő szemmel ellenőrizte a kocsi állapotát a bevásárlás kezdetekor. Ennél többet nem is lehet tőle elvárni ( persze egy gyerek megóvásánál a határ a csillagos ég, de nem életszerű, hogy egy bevásárlókocsit műszaki vizsgára viszünk bevásárlás előtt, hisz a trolibuszt fékjeit sem ellenőrizzük amikor felszállunk rá a gyerekkel.)
(Sixx a bolsevik: Ha egy gyerek kiesik az ablakon és az ablak párkánymagassága illetve alacsonyabb magasságnál a falvastagság nem a hatályos építési ill. biztonsági előírások szerint került kivitelezésre, akkor a kivitelezőt (lakótelep építőjét)is igencsak megrángatják!)
Ha bebizonyosodik, hogy a baleset a kieső kerék miatt történt, vagy hogy közrejátszott benne, akkor a Tesco-nak kártérítési kötelezettsége van.