Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ashni87

60 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ashni's Bookshelf Dobozbontás... 2021.07.15 11:54:37
Két nagy csomagom érkezett. Az egyik az Európa Kiadótól, a másik a KMK-tól. Mindig is csodálatosnak tartottam az Európa Kiadó borítóit. Messze gyönyörűbbek bármely más kiadó borítójánál, tényleg kimagaslik a többi közül. Más célközönséget is tűztek ki maguknak lehet pont én vagyok az ebbe a körbe…..
Igazából nem is tudom, hogyan került a birtokomba ez a bizonyos e-book. Nem voltak elvárásaim, de ha már felkerült az olvasómra belepillantottam, és ott is ragadtam. "Miért, miért… megmondom én magának, miért – felelte ő. – Azért, mert ez a szabály…"  ..
Megjött a második csomagom a Bookishly-től.Több félelem is volt bennem azzal kapcsolatban hogy az első csomagok mindig ütősek, az Alice sorozat amúgyis az egyik kedvencem szóval nehezen tudják majd ezt überelni, de nem! Kellemes meglepetés volt, hogy egy thriller jött.. egy olyan történet, amit még…..
A várva várt előrendelésem megjött a KMK-tól. Gondolom a COVID19 miatt elmaradt könyvhétre tervezték a nagy -ot, ezért a sok megjelenést most próbálják széthúzni, hogy minél több könyvet vegyenek a türelmetlen olvasócskák.  Egyenként fogok írni ezekről a szépségekről, mert mindegyik kötetet más…..
Ashni's Bookshelf Return... 2020.08.24 14:00:38
Egy aprócska számadással tartozom. Anyuka lettem, most szeptember megy a két évesem bölcsibe, vettünk egy házat ép költözöm, befejezem lassanként az egyetemet és váltottam munkahelyet is, ledogoztam a szakmai gyakorlatom is... Igen van luk is a popómon :) Íme az ok, amiért eltüntem,…..
Még valamikor januárban sikerült beszereznem a Tűzláng c. könyvet ami a trilógia első kötete. Igazából nagyon kedvező áron sikerült hozzájutnom, semmi egyéb indíttatásom nem volt, hogy elolvassam. Amikor megérkezett a csomag, egyből megfogott a borítója. Lenyűgözőnek találtam, főleg a színek,…..
 Az eső találkozásomat jelentette ez a könyv az Ulpius "New Adult" sorozatából. Remekre sikerült ez a randi. Ha minden könyvük ennyire jó akkor ezt is elkezdem gyűjteni :) A könyv egyfajta útkeresésről szól. Hogyan találtjuk meg magunkat miközben megtaláljuk a másik felünket. Egy nagyon romantikus,…..
Nagy általánosságban a trilógiáknál az első kötet mindig nagyon ütős szokott lenni, a második kötet kicsit laposabb, az átvezetés, a karakterek kibontása, történet szálainak szövögetése stb miatt vontatottabb. Nagyjából erre is számítottam ennél a sorozatnál is, nagyon vártam, hogy végre megjelenjen…..
A könyvtárban akadt a kezembe ez a kötet, nem célirányosan találtam, egyszerűen csak belebotlottam. Hatalmas meglepetésként ért amikor otthon fellapoztam. Maga a könyv kivitelezése is lenyűgöző, de a tartalma is megdöbbentő, elgondolkodtató és izgalmas, valamint kellően sötét.Most amikor utánanéztem…..
Zsákbamacskás ajándékozás keretében kaptam ezt a könyvet, ráadásul a zsákbamacsis szöveg alapján kifejezetten jó választásnak tűnt. Vékony, könnyű olvasmánynak ígérkezett, úgy gondoltam a vizsgák után tökéletes bevezető lesz, visszavezetés a szakmai könyvek után a könnyed olvasáshoz. Az első…..
A világirodalom egyik legvitatottabb regényét vettem ki a könyvtárból. Sokat gondolkoztam, hogy írjak-e róla bármit, vagy dobjam vissza a könyvtárba már  a jövő héten. Sőt tulajdonképpen már az eső 50 oldal után is erőteljes késztetést éreztem arra, hogy a sarokba dobjam, szétszaggassam,…..
   Ím elérkeztünk az eredetileg trilógiának írt TMI sorozat 3. befejező részéhez. A cselekmény mindenképpen ebben a műben csúcsosodik ki. A főhőseink itt találnak végre magukra, és egymásra is. Az első bevezető, második cselekmény bontogató rész után méltán mondhatom, tökéletes befejező kötet lett…..
 Könymolyképzős ajándékkötetként kaptam ezt a példányt. Először nem nagyon tetszett a borítója, meg alapvetően nem szeretek olyan regénybe belekezdeni aminek még nem jelent meg az összes része, mert vagy beleunok vagy tűkön ülök több évig mire megjelenik a többi. Így vagyok Kagwa vastündéres…..
    Csontváros folytatásaként nagyon nagy várakozásokkal és elvárásokkal telve vettem ezt a könyvet a kezembe. Végig fogom SPOILERezni az egész bejegyzést, úgyhogy ha el szeretnéd olvasni a könyvet és még nem tetted, de szeretnél meglepődni akkor ne olvasd el ezt a bejegyzést. Most amikor képek után…..
Nem lehet mindig YA-t, scifit vagy ponyvát olvasni. Kell a kultúra, kellenek a klasszikusok. Igenis el kell őket olvasni, így akadt a kezembe ez a könyv is ( no meg egy kihívás miatt, mert ugye kihívásfüggő vagyok) de nem bántam meg. Ez egy alapmű, nem csak a stílus rajongóinak, hanem mindenkinek…..
 Cassandra Clare-el ezen a könyvön keresztül ismerkedtem meg. Pontosabban igazából a filmet láttam először és utána döntöttem úgy, hogy elolvasom a könyvet. Annyira hihetetlenül van abbahagyva a film, hogy egyszerűen nem bírtam a kíváncsiságommal. Ahogy utánaolvastam a dolgoknak, pont a nagy…..
George Orwell (eredeti neve: Eric Arthur Blair) (Motihari, India, 1903. június 25. – London, 1950. január 21.) angol író, kritikus, újságíró. Két könyve is szerepel az 50-es listán, ezért muszáj volt utánanéznem a jóembernek, hogy mitől is olyan jó a utópiában, társadalomkritikákban. Talán ez az…..
Ashni's Bookshelf Most érkezett... 2016.01.23 20:34:39
Találtam egy hete egy jó kis oldalt, ahol viszonylag olcsón tudtam beszerezni könyveket. 8 könyvért + 1 falinaptárért sikerült fizetnem 5400 Ft-ot. Elég vegyes a felhozatal, van benne scifi, fantasy és kalandregény is. Kicsit furcsi volt, hogy egy aszalógép dobozába voltak becsomagolva a könyvek, de…..
 Elég sok ember véleményét hallottam már a könyvről, de még jómagam sosem olvastam. Fontos könyv, hiszen rajta van az 1001-es és az 50-es listán is.( Sőt talán még a 12-esen is bár ebben nem vagyok biztos). A nagy többség imádja vagy utálja megosztja a közönséget és pont ezért jó vitatéma. Szerintem…..
Ma sikerült befejeznem CC Pokoli szerkezetek trilógiájának első kötetét, és úgy döntöttem, rögtön le is írom a véleményem. A végzet ereklyéi sorozathoz képest sokkal de sokkal jobban tetszett ez a könyv. Betudható talán annak, hogy itt már az írónő "rutinosabb"-nak számított, állt mögötte egy stáb…..
Saldingert eddig nem ismertem, a műveit sem, és azt sem tudtam, mi ez a nagy felhajtás a Zabhegyező körül, ezért kézbe vettem elolvastam. A 2005-ös nagy könyvön szerepelt, így muszáj volt, meg állítólag most már kötelező is ami nekem nem volt, így nem hagyhattam ki az életemből. ..
Januári készlet kisöprés van több helyen, én pedig nem bírok magammal.A Kelly Kiadónál megint csomó könyv 800 Ft-ért hozható. A Fantasy Webshopnál pedig megtaláltam a 3 hiányzó könyvet a Robert Jordanes sorozatomból. És  egy molyos lányzónál megtaláltam 2 hiányzó…..
Ashni's Bookshelf 2015. vége. 2016.01.02 06:59:00
2015. egyenlőre könyvek terén nem hozott sok újdonságot, mert csak most indítottam a blogot, és a molyos pályafutásom. Eddig is könyvvel a kezemben jártam-keltem, de most végre elkezdtem róla írni is. Nem szoktam kritikákat olvasni, se internet guru nem vagyok így ez a része a…..
A mai napon van Rejtő Jenő halálnak 73. évfordulója.  Számomra ő az egyik etalon a szépirodalomban, sokan ponyvának mondják a műveit, én mégis többre tartom őket, egyszerűen mert szeretem, megnevettet, könnyű, olvasmányos, színes, élménygazdag, új világokat mutat…..