Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mpetyr

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: hvg.hu Hétfőn a parlament elfogadta a kiemelt beruházásokról szóló törvény módosítóit, amelynek segítségével egyszersmind módosították a közbeszerzési törvényt js. Kedden a parlament tárgyalta, az örökségvédelmi törvény módosítását, és a földmérési és…..
mpetyr 2012.04.05 19:55:11
Mint meggyőződéses jobboldali konzervatív, egykoron fidesz szavazó voltam, mea maxima culpa, de amit ez a bagázs eddig művelt az a legnagyobb ellenkeésemet váltotta ki, és ezzel nem vagyok egyedül a környezetemben ugyanezt látom mindnehol, pl. rokonomék óriási fidesz fanok voltak, minden nagygyűlésre kijártak csápolni, mára Kedves Vezetőnk neve szinte káromkodásnak számít náluk, egykori fideszes államtitkár helyettes múzeum igazgató dolgozóinak írt üzenetében, amit volt szerencsém továbbított formában olvasni, a múzeum finanszírozási törvény ellen foglal állást és ezen törvényt igen éles hangon bíráló ellenzéki újság cikket mellékel hozzá.
Az elvek szintjén az egyetlen jobboldlai lépésük a kettős állampolgárság volt, de azóta semmi, jobb oldaliként át keleltt volna alakítaniuk a túlzottan nagyra duzazdt szociális rendszert és nem fenntartani időszakos bevétel pótlással és ezzel eltolva az összeomlást, a kis és közép vállalkozások támogatása helyett az oligarchákat támogatják, lásd fenti törvények és lehetne tovább folytatni.
A középosztály felemelésének zászlaja alatt szétverték a támogatni „kívánt” réteg már meglévő magvait is a kulturális és oktatási szféra módszeres elpusztításával. Így elveikben közelebb állnak a baloldalhoz és a liberálisokhoz mint gyurcsányék, ugyancsak elcseszett, rendszere. De az elvi hovatartozás tán még nem is lenne probléma, de oylan szintű alkalmatlanságukat bizonyítják eddig a kormányzáshoz, amelyet csak a saját és szponzoraik zsebeinek megtömésében mutatott lelkesedésük múl felül. A gazdasági, politikai, kulturális és morális impotenciájuk végtelen, ami melelt egyre nagyobb tömegek csúsznak a létfenntartási minimum szintjére vagy az alá, miközben elpusztulnak az ország kulturális értékei, emlékei is.
Amennyiben nem kapnak egy kellő pofont, akkor az egész elég csúnyán fog az arcukba robbani, ha a magyar társadalom képes az elmúlt évtizedek alatt kialakult mélységes apátiájából kimozdulnia az utolsó utáni pillanatban, ha még akkor sem akkor már nem marad az országban olyan aki még képes lenne tenni ez ellen.
Két egészen kiváló epizódon vagyunk túl, remélhetőleg a mostani is tartja a színvonalat - ha ugyanazt kapjuk, mint ami a könyvben áll ezen a tájékon, akkor nem lesz gond. Katonai táborban nyitunk, a vörös-arany kombinációból a Lannistereké. Jó nagy, biztos leértékelés volt a…..
mpetyr 2011.06.01 11:11:37
@chrisred: valamint d. Robert az egyedüli aki fel tudott mutatni bármiféle jogot a trónra a lázadók közül. A Baratheon-ház az első Targaryen király fattyú fiától származnak, így aztán ha túl sok leány született, akiket már családon belül nem tudtak megházasítani, akkor a Baratheonokban csörgedezett valamennyi Targaryen-vér így nem volt rangon aluli hozzájuk adni. Így Robert (Stannis és Renly) nagyanyja is Targaryen hercegnő volt. Ez a leszármazás pedig erősebb jogalapot biztosított számára a trónhoz, mint bármely másik ház sarja számára.