Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gladiatorok

24 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túl a premieren szemezgettünk a sajtóban megjelent írásokból. Ki mit szólt a Varázslatos Gladiátorokhoz? Szívünknek kedves, amit találtunk, így most megosztjuk veletek.  Népszabadság Magazin: A teljesség felé „– Tanuld meg a szöveget, mert így lassú,…..
Mária és Ákos fiatal, háromgyerekes házaspár. A ma ötéves Natáliát követően másfél éve érkezett a családba az ikerpár Lili és Botond. Lili Down-szindrómával született. A szülőket az elfogadás jelentőségéről, a kezdeti nehézségekről és az örömökről…..
Gladiatorok 2011.06.30 12:21:22
kedves @hagyma: a cím nem öncélú választás volt, hanem egy részlet az interjúból. ezt maguk a szülők mondták így, mert ők ezt így gondolják
Gladiatorok 2011.06.30 15:37:34
@kisdeni: technikai vagy tartalmi értelemben? elvileg linkelhető jól
Sok szó esett ezeken a hasábokon az értelmi sérültek integrációjának problémáiról, itt az idő, hogy kicsit körbejárjuk a normalizáció fogalmát is. Nos, a baljós hangulatú fogalom nem a sérült emberek "normálissá tételét" tűzi ki célul - sőt! Az elsősorban…..
Ma egy újabb érdekes kommentháborúból szemezgetünk. Folyamatosan kutatják a különböző betegségek, állapotok okait, kezelési lehetőségeit. A Down-szindróma esetében a tudósok végső célja a betegség gyógyszerének előállítása, de addig is kiemelt hangsúlyt fektetnek a…..
Az HBO 4 millió forinttal támogatja a Baltazár Színházat, te most virtuális tapssal jutalmazhatod az értelmi sérült színészekből álló társulatot, és még nyerhetsz is! Lájkold az HBO Magyarország oldalát a Facebookon. Keresd meg a játékfelhívásról szóló pénteki…..
Aki még nem látta volna a Baltazár Színház egyetlen előadását sem, jövő csütörtökön 21:20-kor biztos kedvet kap hozzá, ugyanis akkor debütál az HBO legújabb dokumentumfilmje, a Varázslatos gladiátorok, ami Magyarország egyetlen hivatásos színtársulatának értelmi sérült…..
Varázslatos Gladiátorok Hogyan? 2011.06.22 12:43:00
„Mennél többet gondolkodom rajta, Annál inkább érzem, Hogy semmi sincs, Amiben több művészet lenne, Mint szeretni az embereket!” (Van Gogh)   Az embernek a kiegyensúlyozott korai fejlődéshez biztonságra, szeretetre, oltalmazó családra van szüksége. A család a…..
Részlet a Varázslatos gladiátorokból. Premier 2011. június 30. 21.20 - HBO ..
Egy belga, sérültekből álló társulat katartikus élményt hozó előadása sarkallta Elek Dórát, hogy valami hasonlót hozzon létre. Megálmodója, létrehozója, rendezője a Baltazár Színháznak. Párizsban tanulta a színházat, dolgozott rövid ideig Friderikusz Sándor Az én…..
Mit gondolnak a Baltazár Színház színészei két nagyon fontos emberi értékről, az elfogadásról és az összetartozásról? ..
Mára már számtalan jól alkalmazható fejlesztő módszer ismert hazánkban, egy részük kimondottan magyar tapasztalatokon alapul, hazai szakemberek dolgozták ki. E fejlesztő terápiák lényege, alkalmazási területeik eltérőek, együtt alkalmazásuk segíti a megkésett vagy eltérő…..
 Mikor és hogyan találkoztatok a Baltazár Színházzal?Boros Panna: Közel 10 éve, még a főiskolás évek alatt egy újságírói feladat kapcsán választottam a Baltazárt témának. Már az első találkozáskor beléjük szerettem. Elkezdtem követni a pályafutásukat: rendszeresen…..
Erdős BalázsSzületett: 1975. április 24.1998 óta a Baltazár Színház tagja.Szereti a focit, a zenét, és szívesen tölti az idejét a barátaival. Szeret más bőrébe bújni, és azt a színpadon eljátszani.„Mert jó fejek az emberek, és jók a darabok. Annak idején, mikor ide…..
Részlet a Varázslatos Gladiátorokból..
Részlet a Varázslatos Gladiátorokból..
A Magyarország egyetlen, értelmi sérült színészekből álló hivatásos színtársulatáról dokumentumfilmet készítő magyar HBO 4 millió forinttal támogatja a Baltazár Színház munkáját.Bár az HBO elsősorban a hollywoodi sikerfilmek, sorozatok és dokumentumfilmek csatornájaként…..
A kilencvenes évektől kezdve – a korábbi évtizedekhez képest – egyre nagyobb arányú a Down-kór előfordulási gyakorisága – állapították meg az országos nyilvántartás adatait elemzők. Az Országos Epidemiológiai Központ 1970-óta vezetett statisztikája azt…..
Kecskés Karina beszédórát tart a Baltazár Színház társulatának. ..
Magyarországon a 2001-es népszámlálás adatai alapján hozzávetőlegesen 600 ezer fogyatékos ember él. Közülük minden tizedik értelmi fogyatékos, arányuk a férfiak körében kicsit magasabb, mint a nők esetében. Szakértői becslések alapján azonban arra lehet következtetni, hogy…..
A Baltazár Színház új értelmet ad a társadalmi integráció fogalmának. Lehetőséget teremt arra, hogy a sérült emberek a tehetségükből éljenek meg. Bebizonyítja, hogy a ”magas művészet” nem a többség által normálisnak tartott emberek sajátja. Eléri, hogy az…..