Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Darcy

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A dugóban álló autót balról előző kerékpáros zavaros identitású, követelőző alternatív, akit az LMP támogat, így méltó utóda az SZDSZ-eseknek, és partnere az MSZP-nek. Tóth Gy. László politológus a Magyar Nemzetben közölt eszmefuttatásában leszögezi: a kerékpározás…..
Mr. Darcy 2011.05.31 10:48:50
@Perillustris: fizetsz bármi adót a bringáért? Netán súlyadót, regisztrációs adót, hozzá az üzemanyaghoz jövedéki adót és ÁFÁ-t?

Közgazdaságilag szólva indifferens adózásod szempontjából, hogy használod-e a bringautat, vagy sem. Míg az autónál ez nem mondható el.
Mr. Darcy 2011.05.31 11:02:34
@linfury: Amit meg is teszünk gyalogosként: építményadó és a telekadó, vagy más kommunális adó, melyből egyszerre csak egy vethető ki.

Viszont autósként Te is és mások is fizetik a bringautak, bringasávok létesítését, amik legtöbbször pont azoktól vesznek el teret (út szélére húzva az új belvárosban is mindenfele), akik adóforintjaiból építkeznek.

Továbbra is, bringásként nem fizetsz adót, hogy bringautad legyen. Felfoghatjuk egyfajta ösztönzőként, hogy érdemesebb az "ingyen" utat használni.

Amit nagyon sajnálok, hogy itthon kevés az olyan munkahely, ahol a sporteszközzel történő érkezést segítenék (bringa, görkori, roller) zuhanyzóval, zárható ruhásszekrénnyel, hogy az ember tényleg sportnak is tudja használni a munkába menetel idejét.
Én szívem szerint ezt fejlesztetném - ahogy teszem ezt a saját vállalkozásomnál.