Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Schrödinger'sCat

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LifeTILT A Nők Forradalma... 2012.02.04 20:14:00
A LifeTilt oldalait az élet írja, és mint ahogy a legtöbb bejegyzést, úgy ezt is egy beszélgetés, egy teljesen véletlenszerű esemény, vagy éppen egy spontán érzés váltja ki. Talán soha nem születik meg a dokumentált fogyás ötlete a blogon, ha nem találkozom Petrával, és a…..
Schrödinger'sCat 2012.02.07 21:31:00
@Keli29: marja? A következő mondatok, amiket ide majd leírok, nem csak neked szólnak, mert ugyan nem bántásból, de nem fogod megérteni. Remélem, azért majd valaki igen.
Hadd mondjak annyit, hogy Bence addig és akkor érezheti magát szerencsésnek, ameddig/ha van körülötte pár olyan ember, mint Leningrad vagy PrettyWitch. Amikor ezek az emberek is feladják, majd akkor lesz nagy a szar.
Ezt csak azok érthetik meg igazán, akiknek egyszer támadt egy agymenésük, egy tökéletesen fals világképük érzékeny, befogadóképes korukban arról, mi is van körülöttük, és minek mi az értéke. Ezek az emberek szélsőségesek. Vagy nagyon a tetőfokon vannak, vagy annyira alul, hogy a depressziót súrolják. Ez kifejezetten akkor szar ügy, amikor sűrűn váltakozik ez a fenn-lenn. Egy idő után nem csak mások, de ők sem tudják önmagukat kezelni és elviselni. Aztán azt gondolják, holmi lunatic, és csak zárójelesen zseni gondolkodó majd útmutatást ad ebben az életben (gyk. Nietzsche).

Amit innen megtanultam, az az, milyen ne legyek. Ne legyek gyenge, mert pár bemutatott példából tényleg leesett, hogy nagyon sok dolog lehetséges. Amiket addig is tudtam, de sajnos tagja vagyok én is a lenn-fenn társaságnak, így nehéz konstans bármitelérhetek-állapotot fenntartani. Amikor épp nem ment, idejöttem, olvasgattam, aztán kicsit jobb volt.
De azt is megláttam, milyen lehet kívülről a hozzáállásom az emberekhez, a családomhoz. Amiről azt gondoltam, keménység, rájöttem, hogy korlátoltság. Amiről azt gondoltam, éleslátás, kiderült, hogy kurvanagy arrogancia és gyerekesség. Minden a szemszögtől függ.
Értem én ezt a dühöt, ami remek speed helyett is, meg a keménykedést. Sokunknak kell óriási feszültséggel megküzdenie minden nap.
De ne legyen a család az egyik ősellenséggé kikiáltva, ha lehet. Ne az legyen javasolva, hogy lépj át rajtuk. Nem ez az egyetlen módja, és végképp nem a legjobb. Láthatod, mennyien követnek, sokan (ezt is beláthatod) önálló gondolkodás nélkül.
Akármit is gondolsz arról, hogy a család tele van rosszakarókkal (nem állítom, hogy nincs ilyen), egyszer te is egy lehetsz ezek közül a gyereked szemében. Igen, akkor is, ha a _lehetőségeidhez és tudásodhoz mérten_ a legjobbat tetted, amit tudtál. Fájna, nem? Vagy elképzelni sem tudod, hogy akit a legjobban szeretsz, az majd nem akar osztozni a te jól kitalált világnézetedben?
Sokan nem olyan erősek, mint amilyennek te látszol és akarsz látszani itt. Azért a mínusz x kilóért túl nagy ár az egyetlen megmaradt, valamit is érő közösség feláldozása. És leszarom, ha sokaknak nem ezt jelenti a család, azok egyéni tragédiák. Attól még mindig az elsőszámú értéket átadó közösség marad.
Ha azt hiszed, ez megváltoztat embereket, a fogyás, tévedsz. Nem a kilók leadása változtatja meg az embereket. Akiben benne vannak bizonyos tulajdonságok, mindig is benne voltak. Csak esetleg nem hitte el. És -15 kiló után világosodik meg arról, hogy nincsenek határok.
Amit mondani akartam, hogy ne takarózz tovább azzal, hogy ez egy blog és magadnak írod, és nem kötelező, és blablabla. Mert akkor most vagy ezt tartsd, vagy tartsd azt, amit más helyeken írsz, hogy közösségformáló, meg véleményformáló, meg faszomtudja. De akkor tartsd észben, hogy utóbbi felelősségel jár, öregem. És gondolkodj el, mit is javasolsz életvezetési tanácsként. Mert ez nem oda vezet, ahová szánod. Legalábbis akkor nem, ha az agyatlanjaid szó szerint csinálják.
Schrödinger'sCat 2012.02.07 23:05:38
@Keli29: checks and balances.
Schrödinger'sCat 2012.02.08 11:00:44
@Scala: félművelt.. kedvesem, a műveltség szerezhető, segg kérdése. Nem úgy, mint az ész, amely akkor is ész, és akkor is kitűnik a magadfajták közül, ha ahhoz 5 általános iskolai osztály sem tartozik.
De köszönöm. Nehezemre esett mindig végleg elszakadni ettől a blogtól, a kommentelési lehetőségtől, de ez az ezoterikusba hajló, tévéjós-szintű ZAJ, mert ennyi vagy jelenleg, aki ráadásul semmi újat nem mond, csak ez a kényszerképzete, megtette a hatását.
Te meg oktasd itt az erre fogékonyakat az élet értelméről. Messzebb nem is állhatnál a bölcsességtől.
Ennyi voltam. Ezúttal talán sikerül megállni, hogy kussoljak.
LifeTILT A Shreddedshian legenda 2012.01.30 21:07:00
Ez a bejegyzés Zyzz Shreddedshianról, egy 22 éves legendáról szól, aki extrém vékony ektomorfként, a világ egyik legelismertebb sportolója lett megmutatva a világnak, hogy igenis bármi elérhető, csak kitartás kell hozzá, akarat, és megfelelő elszántság. Zyzz végérvényesen…..
Schrödinger'sCat 2012.01.31 15:34:13
@bajnokpov: tulképp egyetértünk, úgyhogy.. :)
Schrödinger'sCat 2012.01.31 15:56:13
@m0rk: te általában azért beszélgetsz másokkal (akár kommentekben is), hogy megváltoztasd a véleményüket, vagy azért, mert tudod, hogy a több vélemény meghallgatása a nézőpontod finomításával jár? De van jobb kérdésem is. Ha ennyire nem érted a kommentelés értelmét, meg lenézel mindenkit, aki megszólal, és nem professzor az adott témában, miért olvasod el őket? Amikor nyilvánvaló, hogy itt adott területen nagyon képzett embert aligha találsz.
Schrödinger'sCat 2012.02.01 11:13:28
@Bloooo: furcsa, hogy az ilyenek, mint mi, legalább felfogják, mi is ennek a sztorinak a lényege. Mert hogy nem a cikk-keresgélés, meg nem az okoskodás, az kurvaélet'. Ideológia nem azért lett belőle, mert meghalt, és mindenki követni akarja a példáját, de hallod.. fárasztó ezt már ezredszer leírni. Nem érted, mert nem akarod érteni. Azon kéne inkább elgondolkodnod mondjuk neked, mennyiben kevésbé egészségkárosító egy életen át cukrot zabálni. Vagy csak 10 éven át összevissza kefélni mindenkivel, gumi nélkül. Vagy olyan házasságban élni, ahol a másik csak stresszforrás. Soroljak még példákat, amik életrövidítőek? Nem lehet, hogy az az 58 év azért 58, mert a masszív terhelés után, amikor vége a karrierjüknek, elkezdenek punnyadni, nem találnak többé életcélt és gyorsabban leépülnek, mint mások?
Mindenki ott talál motivációt, ahol tud. Ne próbálkozz elvenni másokét, mert nem fog sikerülni. Aki kellően felnőtt, le tudja szűrni, hogy egy 23 éves életútjából mi az, amit hasznosítani tud, és mi az, amit másképp tenne.
LifeTILT Petra 45 nappal később 2011.05.16 09:30:00
„Úgy elmondanék most neked valamit Tomi, de ha elmondom ígérd meg, hogy nem fogsz nagyon kiakadni... ”  0.nap 67,2 kg                              45.nap 57,8 kg                          68 km futás, 13 súlyzós edzés, -9,8 kg és átlag -6,54 cm-el…..
Schrödinger'sCat 2012.01.25 12:20:35
@ThePvera: szinte szóról-szóra ugyanezt és ugyanígy gondolom, mint te. Le is írtam már párszor, azt hiszem.
Aztán a nagy heveskedésben rájöttem, hogy ugyanazt a hullát nézzük, csak ő baltával megy neki, én meg szikével (most már). A baj nem az, hogy az embereknek nincs ideje, egyáltalán nem, mert ez egy olyan dolog, amiből több aligha lesz. Közhely, de a beosztásán kell - ha akar az ember - változtatni. Hanem az, hogy el fog telni ezeknek az embereknek az idejéből 5-10 év, és el fog jönni az az idő, amikor visszanézve ugyanígy 2 mondatba leírható életet fognak látni maguk után, mint ahogy te itt leírtad. Munkába be, haza, kaja, leckeátnézés, alvás, és újra. Oké, 1 mondat is elég lesz rá. Mindenkiben meg fog fogalmazódni a kérdés, hogy csak úgy magamért mégis mit tettem? És amikor a válasz az, hogy semmit, de ott voltak a gyerekek, meg a férjem, a háztartás, stb., vagy az egyház, nem számít, mert semmivel kezdődik a mondat. És az a rész fog nagyon fájni. Ilyenkor kezdenek majd kompenzálni. Az ember nem szűnik meg individuum lenni attól, hogy családja lesz. És annak az individuumnak megmaradnak az igényei akkor is, ha 10 éven át elnyomva tartják. Lehet, hogy nem az igénypiramis legaljáról beszélünk, hanem olyan dolgokról, mint önmagukra idő, kitűzni célokat és elérni.. emnek nem kell a sportnak lennie. De ha naponta nincs fél-1 óra valamikor egy futásra vagy akár hülye aerobicra is (amit itt lenéznek, és szerintem sem ideális, de most tekintsünk el attól, hogy fogyni akar az ember) akkor nagyobb volumenű dolgokra hogyan lenne? Szóval érted.. Arra akartam kilyukadni, hogy sok ilyen ember nem a társadalom szemete. Még. De mindig lesz pár, akinek annyira fog fájni, hogy nem tudja, mi a gond, csak boldogtalan, hogy elkezd inni. Vagy tespedni. Érdektelenné válni.
Nem mondom, hogy a sport ultimate megoldás mindenre, de arra igen, hogy legalább egy kérdésre tudj értelmes választ adni: tettem csak úgy önmagam szórakoztatására, előnyére bármit?

Sorry, tudom, hogy nem nekem címezted, csak gondoltam leírom. Remélem, nem bánod :)
Schrödinger'sCat 2012.01.25 13:48:37
@ThePvera: az egyik fele a dolognak az, hogy nem véletlen, hogy Csernus akkora karriert futott be ismertség terén, amekkorát. A stílusával, ami persze kicsit túl volt húzva a viasatos időkben. Az sem véletlen, hogy Dr House akkorát futott be, akár kitalált, akár nem. Sok embernek csak ennyi hiányzik ahhoz, hogy összekapja magát - egy jól irányzott "sértés". Sokaknak meg feláll a szőr a hátán tőle, hát ez ilyen. Van, akinek bejön a sokkterápia, van, akinek nem.
A magam példájából tudom, hogy sokszor nem azért mondok valamit úgy, ahogy, mert mindenáron vért akarok látni, meg ilyesmi, hanem vagy elfelejtem átgondolni, a másiknak ez hogy esik, vagy pont tudom, hová kell ütni, hogy hasson, és nevelési célzattal vagyok "sértő", ami egy fajtája a hatásvadászatnak.
Nem fogom védeni, még ha úgy is tűnik, szerintem sem mindig az oktatói dolog szól ezekből a bejegyzésekből. De akiken lehet ezzel a módszerrel segíteni, azokon szerintem segített. Akiken nem, nekik ott egy halom másféle, lehet válogatni.
Erre is csak azért mondom el ezeket, mert nekem nagyon megdöbbentő volt, hogy életem legőszintébb beszélgetése után egy családtaggal, kikiáltott az ellenségévé. Pedig az egyetlen dolog, ami érdekelt, hogy végre tisztábban lássa a helyzetét és segítsen magán. Ekkoriban jöttem rá, hogy bizonyos emberek hazugságokban fognak meghalni, mert csak a stílust nézik, és jobban értékelik a bólogató hazugságokat, még ha nem is szóban hangzik el, csak hallgatással, mint azt, hogy valaki megtiszteli őket azzal, hogy elmondja, az ő szemszögéből hogyan állnak a dolgok, hátha hasznos lehet. Meg ekkor jöttem rá arra is, hogy nem véletlenül nem én vagyok a kedvenc fiatal lány családtag :)

De nyilván nekem ez a téma azért fontos, mert engem is ezzel csesztetnek folyton, hogy durva vagyok, meg agresszív.. Szóval simán lehet, hogy egy nyugodtabb, kevésbé érdes ember másképp gondolja ezeket a dolgokat. Én így. Persze nekem is mindig az szúrja a szemem leginkább, ami a saját hibám is, ez ezzel a bloggal sincs másként. Néha nekem is erős. Aztán mindig leesik, hogy az árnyalás nevű luxuscikket bajban levő emberek nem engedhetik meg maguknak.
                      A nő nagy művészete a hazugság, legmagasabb szándéka pedig a látszat és a szépség. Mindig is rossz gyerek voltam. Rossz gyerek a szó klasszikus értelmében, akiktől a tanárok mindig is agyfaszt kaptak. Jóformán hamarabb tanultam meg a szüleim…..
Schrödinger'sCat 2012.01.09 12:54:13
@Ghat: problem?
Schrödinger'sCat 2012.01.10 13:09:40
@Ghat: az a helyzet, kedves Brad, hogy te belém kötöttél úgy, hogy hozzád nem is szóltam. Amire én megkérdeztem, mi a gondod, de ahogy vártam, értelmes választ nem kaptam. Igaz, ilyesmire nem is lehet adni, mert épp mással folytattam beszélgetést, amihez neked ugye közöd semmi, akármennyire is nyíltan zajlik. Netikett, vágod... Leningrad pedig közölte veled (gondolta, mielőtt megint eldurran az agyam és előveszem a rosszabbik énem, mellém áll, hogy szakadj le gyorsan rólam), hogy én és te nem vagyunk egy súlycsoport (nem testsúlyra értette), és mivel Bencének írtam, amit írtam, ő pedig biztosan érti, nem a közösségeteknek (hiszen 2filléres közhelyek ontásához mindig van elég ember, ugyeugye?), felesleges egyáltalán reagálnod is rá. Remélem, így érthető.
Holnaptól indul az új, 90 napos program, a végén egy ajándék stúdiófotózással. Már az ajándékot én adom magamnak, a 35. születésnapom örömére. Mottónk: jobb későn mint soha :)))Mi lesz más, mint az első programnál? Először is, remélhetőleg ebbe a 3 hónapba nem fog…..
„Ha elhagyom, szemét vagyok? Szeretem őt, de nem tudom ezt a skizofrén helyzetet tolerálni” – érdekes sztorival indítjuk a 2012-es évet. Van egy párunk, a férfihez pedig tartozik egy genetikailag agresszív família. Menne az a szekér, de főszereplőnk leugrik róla,…..
LifeTILT Ez volt 2011... 2011.12.31 01:52:00
Szilveszterkor mindenki évet értékel, mintegy összegezve az elmúlt év történéseit, kiemelve a fontosabb mérföldköveket, érdekesebb eseményeket, és megmutatva a legnagyobb balfaszokat. Én most kimaradnék ebből a nagy önleszopó nosztalgikus érzésvilágból, de éppen csak…..
Schrödinger'sCat 2011.12.31 13:26:50
@Leningrad: se éjjelem, se nappalom :D Na jó, ennyire nem gáz. Rettegek a bsz-től éppen. Utoljára álmomban éreztem így magam, amikor szülni kellett volna, én meg nem akartam. Lehet, hogy kevesebb 1óránátvizsgáztammindenttudtamcsakegyvalamitnemésmeghúztak beszámolót kéne olvasni levlistán.
Schrödinger'sCat 2011.12.31 13:29:10
@Leningrad: örülök. :D
LifeTILT Fuck Me I'm Famous 2011.12.29 05:23:00
Egy olyan világban, ahol a 13-14 éves lányok versenyt szopnak az iskola vécéjében, és ahol a gumit még hírből sem ismerik, ott bizony nem árt felkészülni egy olyan generáció megjelenésére, ahol a nemi betegségek a mindennapok részét fogják képezni, és olyan általánosan…..
Schrödinger'sCat 2011.12.29 11:52:37
@zerolime: azt az újságot, ahová Szendi úr beteheti a betűit, nem feltétlenül kellene teljesen komolyan venni. Tudományosnak meg végképp csak fenntartásokkal.
Tegnap találkoztam lifetilt Bencével, kérdezte mi ez a mély kuss, és hogy fel kéne eztet számolni. Nézek kicsit kínlódva, mondom vannak dolgok amikről nem lehet írni, nem akarok megbántani senkit, nem tartozik senkire, minekírjamle. Aki akarja, és akire tartozott, már úgyis tudja,…..
Most, hogy nekiálltam a kungfunak (amiről a kék-zöld foltok ellenére is állítom h zseniális választás volt), megkaptam egy régóta várt levelet:Új teljesen kezdő JazzBalett tanfolyam hétvégén:Indul: november 19.-én szombat 13.40-től, heti 1×120 percÓrák:…..
Gyors statusz update: Fotók pénteken lesznek(39. nap), mert ma se jött fotómasina, tehát holnap reggel nem tudnak fotózni. Pedig tök jól néztem ki felkelés után a tükörben! (Az igazsághoz tartozik h ilyenkor még nincs benn a kontaktlencsém:P)  Mértem súlyt is, az ma…..
Schrödinger'sCat 2011.10.15 16:20:46
@Leningrad: 2* félóra zokogás megold (majdnem)mindent. Tapasztalat. Főleg ~másfél-2 év kihagyás után üdítő élmény :D
Az orrot is tisztíccsa. Meg a fejet.

Povisnut, devochka!
Breaking news, fantasztikus hírek! Ma reggel a tükörben felfedeztem, hogy bizonyos szögből nézve, megfelelő fényviszonyoknál kezd egy hupli kirajzolódni a tricepszemen. Ez azért hihetetlen és fantasztikus, mert még "bombanő" koromban (azaz kb 9 hónappal ezelőttig, mielőtt…..
Schrödinger'sCat 2011.10.10 18:30:49
@Leningrad: ahahaha :D ezen jót röhögtem.. én már nem tudom, mióta tervezem, hogy elmegyek thaiboxolni, de még mindig nem lett belőle semmi. Mondjuk pont azért, mert én csak elméleti vérhörcsög vagyok, gyakorlatban meg úgy megijednék bármilyen támadástól, hogy viperával hasítanám szét az egyén fejét. És még le is fújnám a sebet paprikasprével. Van mindkettő :D. Nemtom. Az nem jó, ha valakit agresszívvé tesz a félelem, nem? Na, mindegy. Majd írj róla, milyen volt :] (ha túléled. :D)
Schrödinger'sCat 2011.10.11 13:28:46
@Leningrad: hátöhm.. maradjunk annyiban, hogy ismerem a boltokat, ahol lehet kapni (időközben leesett, hogy nyilvános helyen beszélek büntethető dologról, szal..).

Egyébként nem vicceltem, elvileg van, aki leblokkol, ha támadják, és van, aki agresszívvé válik (néha indokolatlanul erősen és gyorsan agresszívvé). Ilyenekből vannak az olyan ügyek, hogy a sértett szerez valami eszközt, és "úgy megijedtem tőle, hogy halálra vertem". A jelenség létezik, adrenalin hatására megnő valahogy az erő. Vagy inkább a kontroll tűnik el a saját erőd felett, és hát sok állat is támad, ha sarokba szorítják. Szóval van ilyen, én meg pont ez a típus vagyok. Legalábbis kevés számú tapasztalataim alapján, amiből remélem, több nem lesz.

A kungfu amúgy jónak tűnik. Volt egy ismerősöm, aki wing tsun-ozott, ő mesélte, hogy néha olyan durva edzéseik voltak, hogy 39-40 fokos láza lett még aznap este, a zúzódásokról nem beszélve. Nem emlékszem, hogy attól-e, mert szétverték, vagy eleve beteg volt, csak edzésen még rátett egy lapáttal az állapotának.. de kegyetlenek bírnak lenni.
malackacicóskodások 2x11+1 2011.09.28 22:55:00
Ma sikerült csak fotoapparátot szereznem, így egy nappal elcsúszott a második 11-es bemutató. Elnézéstbocsánat. Szóval képek. Most:                       és 23 nappal ezelőtt:        …..
malackacicóskodások Sötétlila 2011.09.22 14:51:00
Nemsokára születik új poszt, ezúttal arctornával és az ő fontosságával a középpontban. Addig is egy vicc: *- Na aztán, milyen az új csajod?- Úúúú teee, 90,60,90...- Nebassz! Sötétlila??!Szóval csajok, lilulásra fel! :)))* (PS: legalább kiderül, hány kocka jár ide…..
LifeTILT A Halál Business 2011.09.19 03:32:00
   A pusztítás színházának első sorában ülünk, és rólunk szól a színdarab. 2005 karácsonyán, amikor is rendszerint összegyűlik a család egy jelentős része, természetesen kimondatlanul szőnyeg alá söpörve az összes addig felgyülemlett feszültséget, a szokásos…..
Schrödinger'sCat 2011.09.19 21:59:04
@rubik_kocka: az a helyzet (annyit kéne ilyenekről olvasnom, hogy relevánsan bírjak hozzászólni, úristen, de időhiány van), hogy ahogy elnézem, egyre rosszabb lesz a helyzet. Ha nincs rák, lesz majd borzalmas világjárvány. Igazi, csúnya. Sokan vagyunk, sok gyógyszer, sok betegségre, egyre többre, sok mutáció, a vége nem is tudom, hol lesz. Csodálom amúgy, hogy uralkodó faj lettünk, mert annyira sérülékenyek vagyunk, hogy hihetetlen. Már összehasonlítva az igazán "túlélő" fajokkal.
Persze, nekik nincs agyuk, meg ilyenek, nehéz lett volna elterjedniük. Főleg, mivel emberi beavatkozás nélkül többé-kevésbé azért megvolt az egyensúly.

Én eléggé félek, mi lesz 50 év múlva, mikor 70 leszek. Bele sem akarok gondolni inkább.
Schrödinger'sCat 2011.09.19 22:01:15
@Frucsasz: nope; kivizsgálás akkor, ha elég pénzzel rendelkezel, és el tudsz menni magánrendelésre. Gyógyítás meg akkor, ha szerencséd van és jó magánorvoshoz kerültél, plusz elég informált vagy, vagy ha nem, gyorsan tudsz informálttá válni. Kb. ez a képlet.
Nem lesz így jó ez a blognapló-dolog, amire végre hazaérek kb az uccsó amihez kedvem van az az, hogy leüljek és meséljek. Érdekes kontrasztként munkaidőben bezzeg jönne az ihlet. Na mindegy. Ígértem hogy mérünk segget, mivel saját mazzagom még mindig nincs hozzá, az edzőteremben…..
Schrödinger'sCat 2011.09.13 17:42:36
@Leningrad: hallod, én elcserélem a 173 centimet a diplomádra. Remélem, érzed, mennyire kihagyhatatlan ajánlat. Tűsarokkal 180 is megvan.
Schrödinger'sCat 2011.09.14 16:29:27
@Leningrad: nem mondom, hogy nem értelek meg a rémálmokkal kapcs. :D Nekem már most vannak..

De egyébként csomó évig magasabb akartam lenni (178 körül, vagy több), most meg már azon gondolkodom, hogy a kisebb lányokat a fiúk valahogy jobban bírják. Védelmező ösztön miatt, vagy nem tudom, de sok elég magas (nekem megfelelő magas, értsd: 190 +/- 4-5 cm) srác járkál 160 centis vagy kisebb lányokkal. Na, de mindegy. Ez van. Inkább menjek tanulni.
Schrödinger'sCat 2011.09.15 13:04:01
@Leningrad: már oldódik a hadiállapot, szóval most épp nincs pánik :D De köszi még egyszer. A tempót ismerem, csak fényévekkel haladunk, és még fel kell vennem a ritmust.
   Az utóbbi egy hétben két kérdés foglalkoztatott a leginkább. Az egyik, hogy a nők tényleg azt hiszik, hogy nem másik csajra gondolnak a srácok szex közben amikor becsukják a szemüket ? És a másik, hogy vajon egy alacsony növésű négernek vagy egy magas kínainak van-e nagyobb…..
Schrödinger'sCat 2011.09.15 12:30:37
@Vision: na, te válaszoltál is akkor nekem.
Schrödinger'sCat 2011.09.15 13:00:16
@Frucsasz: amit az árakról írtál. Azzal az a gond, hogy nem mindegy, hogy egy táskát, amit a piacon veszel, azt mihez hasonlítod. Tescos táskához vagy Hermèshez. Dolgokat összehasonlítani nagyjából egy árfekvésen lehet, ha nagy a különbség, akkor evidens, hogy az anyagfelhasználás is más, a minőség is más, az összerakás is más, minden más. De mondjuk azt nem tudom, pár ezer forint releváns különbség-e vagy sem. Viszont mivel viszonylag kis skálán mozognak a fehérjeporok árai (tehát nem tudom, mondjuk létezik-e 30-40 ezres, vagy 120 ezer forintos, de most úgy vettem, hogy pár ezertől tizenvalameddig terjed), így lehet, hogy mégis releváns az ár. Nemtom. Majd nálam okosabbak biztosan kifejtik :]
Ladycamp Igazságtalanság 2011.09.14 15:04:00
Dühös vagyok. És elkeseredett. Ennek most kivételesen legfeljebb annyi köze van a diétámhoz, hogy nem fordulok a szokásos komfortérzet-javítómhoz, az evéshez, így csak hisztisebb leszek, szokás szerint. De ezen kívül csak felháborít az, hogy akármibe belevágok, rajtam…..
Schrödinger'sCat 2011.09.14 18:39:19
LifeTILT A Magyar Narancs cikk 2011.09.13 00:55:00
  Fogyókúrás naplók az interneten - "Én ezt nem tanultam" Lelkes amatőrök, autodidakta sportemberek és kismamák közül kerülnek ki korunk laikus fitneszsztárjai, köszönhetően a szebb külsőre áhítozó tömegeket összekapcsoló világhálónak. Mások megelégszenek azzal, ha…..
Schrödinger'sCat 2011.09.14 12:38:47
@zerolime: mandulaolajat még értem. De a többit nem. A stria a bőrszövetben bekövetkezett szakadás. Épp ezért nem tudom most elképzelni, hogy használna rá bármit is a váltózuhany.. nem tudom. Majd utánaolvasok :) Nekem bevált a saját módszerem, kísérletezéshez elég türelmetlen vagyok, de ettől még simán működhet :)
Schrödinger'sCat 2011.09.14 15:50:42
@rubik_kocka: oké, ha a dermarollerrel kapcs. kell segítség, írj pm-et, nagy prová fejlődtem ki magam az utóbbi időben :D Viszont ha nem zavar és nem is feltűnő, hagyd, én azt ajánlom. Annyit nem ér, amennyi macerával jár fél évig havonta csinálgatni. :)

(Egyébként.. vannak ismerőseim, akik agybafőbe kenik magukra, arcra az L-ascorbic-acid tartalú szérumokat, meg ilyen-olyan kezeléseket csinálnak magukon, de főleg ez a szérum megy, viszont mostanában olvastam arról, hogy az antioxidánsoknak annyira nagyon jó hatásuk nincs végeredményben, mert pont a test saját védekező és szabadgyök-semlegesítő képességét csökkentik, ezáltal növelve a rák kockázatát. Persze ez is nemspecifikus, hogy melyik nemre mi és hogy hat, vagy mi nem.. Csak már gőzöm sincs, hol olvastam, google tudós dobta ki kulcsszavakra.)
Schrödinger'sCat 2011.09.14 18:21:29
@rubik_kocka: utána fogok olvasni, kíváncsi vagyok erre a témára. Főleg mióta felhívott egy telemarketinges, nem akarok-e rákbiztosítást kötni.. de azt hiszem, az volt, hogy antioxidánsok nem ugyanúgy hatnak még testrészenként sem. Szóval van, ami mellráknál visszaveti a kezelések hatékonyságát pl. De alapvetően ha nincs túlzásba víve, én sem hiszem, hogy ártanának. Az a kence amúgy tényleg jó (az L-asc-acid, másnéven C-vitaminos), használ. Látványosan. Csak mindig a hosszabb távú hatásokon vagyok fennakadva, mert azokról nincs sok infó ugyebár. És 30 ezer huf és alig pár hét alatt megromlik, ha nincs fényvédett és hővédett helyen, ezek a hátrányai. Egyébként ilyesmi is használna szerintem striára. Na de mindegy, ez nem kozmetológiai blog, szóval abbahagyom :)
LifeTILT Az Új Generácíó 2011.09.10 11:00:00
  A LifeT!lt blog hajnalán, amikor január 13-án éjjel 1-kor beregisztráltam a blogot, akkor még ez az egész csak arról szólt, hogy adva van egy 70 napos program, aminek minden egyes napját dokumentálni és fotókkal illusztrálni fogok, majd a program végeztével, vagy esetlegesen…..
Schrödinger'sCat 2011.09.11 17:53:11
@Frucsasz: hadd kérdezzek már valamit. Nekem már úgyis mindegy. Te melyik csoport voltál? Milyen idióta diétákat tartottál és mit szabtál el, hogy itt vagy és programot kezdesz? Ezek csak költői kérdések. A bölcsek kövéhez kéne pár év anatómia, pár év élettan, pár év testépítés. Mindez a tulajdonosnak is kellene, meg azoknak is, akik támadják, mert akkor senki nem támadná, de ez most nem ide tartozik. Hátha egyszer érdeklődni fog annyira a téma iránt, hogy tanuljon iskolai keretek között (nem okj, hanem egyetem mondjuk).
Miért vagy itt, miért van blogod, ha a te diétáid eddig nem komolytalanok voltak? És nem hipokrita hozzáállás ez, hogy éppcsak elkezdesz kimászni a pöcegödörből, máris visszamutogatsz azokra, akiknek sajnos még nem sikerült? Hadd mondjak valamit. Te is ugyanazt csináltad. Én is ugyanazt. Itt senki sem azért olvassa ezt a blogot, mert fentről jött ide tökéletes testtel és tudással. Mindenki ugyanabból a szarból jön, maximum eltérő mélységből, eltérő tapasztalatokkal.
Schrödinger'sCat 2011.09.11 21:23:01
@cöcö: őszintén? Bírom ezt a blogot. Van elég sok pro és kontra érv mellette, jó részüket elmondták már helyettem, de valahogy bírom. És kíváncsi vagyok, merre tart. Időnként azt hiszem, lefelé (ilyenkor szoktam úgy érezni, hogy többet nem írok ide), máskor azt, hogy felfelé. Ilyenkor megint írok. Alapvetően én bízom benne, hogy lesz még jobb is ennél.
Ha a másik válasz érdekel, akkor eleinte jó volt olvasni, hogy valaki hasonlóan gondolkodik, mint én. Ez adott némi plusz energiát. Azóta árnyaltabb lett a kép (pl. tükröt tartott, hogy mennyire szélsőséges voltam, és ez mennyire sok esetben lekorlátozza az embert), de a pozitív oldalait csak azért nem felejtettem el, mert vannak negatív oldalai is.
Hogy hogy kerültem ide.. azt hiszem, egy index cikk alatt volt egy link, ami ide vezetett. Aztán itt ragadtam.

Lelki alkatilag egyáltalán nem vagyok ez a fitnessfreak. Szívem szerint elköltöznék Cannes-ba, pl, állandóan főznék, szupi alapanyagokból, finom borokat innék, élvezném az életet (milliókat költenék a francia divatüzletekben :D) . Mint egy rossz, közhelyes gasztroműsorban. De ez Magyarország, nekem inzulinproblémáim vannak, a súlyom meg még nem tökéletes, ahogy a kinézetem sem. Szóval ezen melózom. Főleg azért, hogy ne legyek cukorbeteg és ne unjam magam :P

És te?
Schrödinger'sCat 2011.09.11 22:39:15
@cöcö: egy a gond ezzel, ahogy én látom. Az, hogy vagyunk páran, akik sugallnák, vagy mondják is azokat a dolgokat, amiken lehetne javítani - csúnyán vagy szépen (mert szerintem a potenciál megvan), de van egy csomó másik ember, a maradék 80%, akik akkor is itt lesznek, ha nem tudom.. bármiről is ír. És ettől elkényelmesedik az ember.
Lehet, hogy nem látom jól, de azért alapvetően, ha mindent beépítene, amikről már itt szó volt trollkodás vagy normális tippek szintjén is, ez a blog elég nagy karriert futhatna be.

De ez még mindig az a szint, mint amelyiken futballmenedzserek országa vagyunk.. de ennek ellenére szerintem sok jó ötletből (több tárgyi tudás megszerzése, hogy ne legyen fogás, kevesebb hímsovinizmus, vagy legalább kevésbé éles, stb.) eléggé fel lehetne tuningolni.

Mondjuk az is igaz, hogy ez rengeteg időt venne így el, és nem egy ninetofive életmóddal összeegyeztethető dolog. Nem tudom. Kíváncsi vagyok, fog-e fejlődni, érdemes-e hinni benne :) A fentiekkel meg nem azt akartam mondani, hogy tudnék jobb blogot és neki is zuhanok, hanem hogy a saját érdekében lenne hasznos pár dolog.
LifeTILT Laura 50 nappal később 2011.09.07 04:00:00
 0.nap 60,3 kg50.nap 55,6 kg Eltelt 50 nap Laura programjából, azaz már majdnem elértük azt a napszámot, amit én egy csajjal maximálisan együtt tudok lenni egy kapcsolat keretein belül. Vége van Laura fogyasztó programjának, azaz mostantól kizárólag a testformálásra…..
Schrödinger'sCat 2011.09.08 09:33:43
@lilbutterfly: ja, el, de hajlamos vagyok meggondolni magam. Többször is. Még van időm felnőni odáig, hogy ha egyszer valamiről nincs teljesen jó véleményem, ne adjak neki újra és újra esélyt.

Ne személyeskedj. Valami másba köss bele, ne abba, hogy belekötöttem valamibe vagy valakibe, akinek te a seggébe vagy ragadva fejjel, aztán ez így önmagában zavarja a csídet.

Nem próbálkozás, fut az a blog máshol, csak nem trackbackelhető. A sajnálatot tartogasd arra a napi pár percre, amikor tükörbe nézel.
Mert nem tudom, mi visz rá, hogy konstans nekem ugorj, de unom. Vannak itt felettem legalább öten, akik ugyanazt elmondták, mint én.
Ja, hogy rajtuk nem találsz fogást a gyökkettővel a fejedben? Ez az én bajom, keményebben kéne fogalmaznom, hátha átugranád az én kommentjeimet is.

Utószónak pedig - mert hozzád innentől kezdve nem szólok: nem az én problémám, hogy te nem voltál kolis, és nem ismered a 19-20 környéki fiúkat és lányokat. Akik nem azért kérnek palacsintát, te nagyon hülye, mert azzal akarják pótolni a lefutott kalóriát, hanem mert kedvelnek és azt is kedvelnék, ha palacsinta mellett dumálnánk pár órát futás után.

Azt azért megállapítottam, hogy nincs sok eszed. Embereket rávenni egészséges életre nem úgy kell, hogy egyik napról a másikra azt mondod nekik, ez, ez, ez meg az nem oké, fussál heti négyszer, barnarizs, csirke, csoki évente egyszer.
Majd egyszer gondolkodj el, valami tiszta, kevésbé lila pillanatodban, hogyan terjesztik a drogot a dílerek. Adnak egy kis adagot, hogy aztán hozzád menjenek, ne te keresd őket.
Hát így megy itt is. Téríteni példamutatással lehet, meg azzal, ha megmutatod, milyen közösségépítő dolog tud lenni egy futás.
Lehet, hogy az első párra azért jönnének, mert utána jön a palacsinta.
De akire hat a dolog, vagy elkezd érdeklődni, az utána nem fog palacsintát kérni, hanem leül mellém dumálni a lifetilt-runtilt dologról. Talán elkezd változni is.

Én sajnállak téged. Mert az alapműveleteken túlra nem terjed ki az agykapacitásod. És el kellett ezt magyaráznom, hogy megértsd.

Mi itt befejeztük a társalgást.
Schrödinger'sCat 2011.09.08 22:47:26
@thatsme: de. majdmegbánod-hoz vettem fel. le is adtam ma utólagos tárgyleadással.. maybe next time, ha lesz jobb időpontban más előadó.
LifeTILT RunT!lt 3 After 2011.09.02 10:33:00
   Végül is csak négyen akartak fotózni a 3. RunT!lten. Két fotós srác, és a Summerproject. Ebből az lett, hogy 1, azaz egyetlen kép született az egészről, de az is csak azért mert a rajt előtt Ákos haverom csinált egyet Facebookra, és az csak a Margit hídon esett le. hogy én…..
  Elmesélnék egy sztorit, egy apró szösszenetet az élet mocskosabbik feléről, és arról, hogy mennyire vak a szem és mennyire becsapható az ember, holott ő azt hiszi körülötte minden rendben van. 2006-ban még egy pénzügyi részvényelemző cégnél dolgoztam, ahol azért nem…..
Schrödinger'sCat 2011.08.27 10:09:14
@KopaszMercis: az meg azért volt (cinizmus), mert kb majdnem minden videóját kétszer néztem youtube-on nagyjából, ennek ellenére azért leesett a puncsostál. Szóval nem igazán éreztem olyan hű, de nagy dolognak, hogy ott van, sem extra nagy munkásságismeretnek, csak gondoltam - ahogy az lenni szokott legtöbbször -, egyszer röhögött rajta egy jót és beépült a szótárba.
De ha szerinted az, legyen. Máskor nem kötekszem :]
Schrödinger'sCat 2011.08.27 11:33:19
www.albartlett.org/presentations/arithmetic_population_energy_video1.html ő nem vicces. Cserébe érdekes. Nademostmár 1-2 hétre off.