Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtyafiPeca

0 bejegyzést írt és 190 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a téma valószínűleg unalmas lesz a laikusoknak de a szakmabelieket érdekelheti. A Lyrica (pregabalin) egy mostanában elég széles körben alkalmazott gyógyszer. Használják a pszichiáterek szorongásos állapotokban, valamint a neurológusok krónikus fájdalmak esetén. Itt van…..
Batiszkáf Batyskaf Ármin nyaral 2016.08.04 17:22:41
  Kedves Naplóm!Semmi különösről nem számolhatok be Neked. Legfeljebb arról a minapi felismerésemről, hogy T. S. Eliot jó nagy hülyeséget beszél, amikor azt mondja, hogy April is the cruellest month. Igaz, Eliot (legjobb tudomásom szerint) nem volt balatonfüredi lakos, és nem kényszerült…..
 Istent nem hiszed, gyűlölöd, unod, de nem kételkedsz a Rolls Royce autóban,cifra rongyban, ringó ringyó-popóban.Terjeszd ki rájuk atheizmusod! Weöres Sándor: Az igazi istentagadás Egy különös állatkísérlet alanyai vagyunk, egy kísérleté, amelyet úgy hívnak, hogy modernitás; már több száz éve,…..
AtyafiPeca 2016.03.04 14:08:48
@batiszkáf:
"Énjével", Istennel. "Élek én, de már nem én, hanem Krisztus él bennem" [Gal 2, 20] Ennek az állapotnak az elérésére azonban csak nagyon kevesek képesek.)

"A szem, amivel Istent látom, ugyanaz a szem, amivel Isten lát engem."

Mint ahogy nagyon kevesen képesek a szolipszizmus megfelelő tételezésére.
AtyafiPeca 2016.03.04 14:19:36
Mindig is irigyeltem az utálatos emberek magányát. (Cioran) (MTI) - Rossz-szolgálati nagykövetté nevezte ki magát hétfőn Batyskaf Ármin letargikus. A százhalombattai Kiss László Sportuszodában rendezett sajtótájékoztatón - melyen az újdonsült nagyköveten kívül Matolcsy György, a szabálysértéseiről…..
Batiszkáf Valaki 2016.03.23 12:58:24
  I have nothing to sayand I'm saying itand that is poetry (John Cage) Néhány napja elhatároztam, hogy írok Hamvas születésnapjára valami visszafogott, kicsit költői, kicsit pátoszos, kicsit talán ironikus, de mindenekelőtt mély és komoly szöveget, ami, mondani se kell, valahogy úgy kezdődött…..
  A szépemlékű Konzervatív Tea-kör megpróbálta egyszer összeállítani a magyar jobboldali gondolkodás kánonját. A figyelemreméltó kísérlet felemás eredménnyel zárult. Példamutató jobboldali államférfiakat még viszonylag könnyű volt találni, meggyőződésesen konzervatív és emellett valóban…..
>>Ez azért remélem április 1-i komolyság, mert 'viccnek' durva lenne!!! - GreenR szerk.<< Több mint tíz év után megszűnhet a természetvédelmi mérnök képzés az ország valamennyi felsőoktatási intézményében. A WWF Magyarország, a Magyar Madártani és…..
AtyafiPeca 2015.04.09 21:56:25
"A tudatökológia (értsd: transzcendens és tradicionális "természetvédelem") alapelveinek (www.arsnaturae.hu/tudatokologiarol) fényében is azon a véleményen vagy, hogy a természetvédelem egy fa alá ülésből álljon?!"
Egy fa alatti elmélyedésből sok jó dolog származhat.
"Több mint tíz év után megszűnhet a természetvédelmi mérnök képzés az ország valamennyi felsőoktatási intézményében. A WWF Magyarország, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, és a Magyar Természetvédők Szövetsége álláspontja szerint ez ismét egy olyan törekvés, mely gyengíti a hazai természetvédelmet szolgáló intézményrendszert, ezért aggasztó a természeti értékeink jövője szempontjából."
Kérdés, hogy vajon a természetvédelmi mérnökeinkben munkálkodik-e valami abból, amit írtál. Mert ha nem, hát csak szűnjenek meg.
Én erre írtam, amit írtam.
"hazai természetvédelmet szolgáló intézményrendszer."
Ezektől a dolgoktól kiráz a hideg. Intézményrendszer...
A legendásan Isten- és idegenfélő, valamint idegengyűlölő és egyszersmind minden újtól és újítástól paranoiásan ódzkodó magyar nép megannyi kissé kiszinezett mondában és hősregényben, újabban silány minőségű hollywood-i produkciók által is szivesen emlékezik meg…..
Érdekes összefüggésre mutatott rá egy barátom, egy olyanra, ami attól függetlenül, hogy "összefüggésként" igaz-e, külön-külön történetként is megállja a helyét, tanulsággal szolgál. "A mankurt nem tudta, ki ő, milyen törzsből-nemzetségből való, nem tudta a nevét, nem…..
AtyafiPeca 2015.01.18 19:04:24
@midnight coder:
Nem feltétlenül egy gépembert kell tételezni. Attól igazából én sem tartok. A veszélyt én abban látom, hogy az emberek függésbe kerülnek a különböző "praktikus és ötletes" alkalmazások által, mely eszközök segítségével egyre jobban átveszi az irányítást felettük a MÁS.
Napjaink Sirijét mindenki önként és dalolva fogja viselni és rettentően jól fogja magát érezni benne. Az emberiség úgy fog szublimálódni, hogy észre sem veszi. Hogy miben? Hát a MÁSban.
AtyafiPeca 2015.01.20 22:32:33
@midnight coder: NAÍV REALISTA...! :-)
Az ABC charlestoni tévéadóján éppen a reggeli hírműsor ment, és jött volna az időjárás-jelentés, de a kép lefagyott, és a meteorológus pali ott állt a színes kép előtt, ami nem mozdult, és egy grafikus inzert sem jelent meg rajta, se nap, se felhő, se hőmérsékleti adatok,…..
Dr. Baranyi Tibor Imre: A jelenkori magyar közoktatásról (Forrás: Metafizikai Fényesség Platform - Scribd.com, Illusztrációk: GreenR szerk.) „...csak iskolába ne kelljen járni...” Hamvas Béla Az egyre inkább a megvalósult abszurditások és a tébolyultság sajátos…..
AtyafiPeca 2014.12.09 18:58:34
"Hogy a Halak-korszak milyen volt, azt tudjuk. Kétezer év története beszél róla. Hogy a Vízöntő milyen lesz, azt senki sem tudja. Amiről e pillanatban tudomást szerezhetünk: mi történik, amikor a Halakból a Vízöntőbe lépünk." ... "A világhelyzet változott meg. A folyamat nem…..
AtyafiPeca 2014.12.08 22:56:09
@PPJ: Érdekes, hogy ezek a protestálók mindig változni akarnak. Változást, változást! Persze nem valamiből, valamivé, valakiből valakivé, pusztán változni. Még Obama "Yes, We Can"-je is implicite ezt üzeni. Életemben nem voltam még tüntetésen, de ha kimennék egyetlen táblát vinnék, rajta egyetlen szóval: Állandóságot! Ez lenne a legkeményebb korkritika, ugyanis ez az, amit a demokrácia képtelen megvalósítani. Arról persze fogalma sincs, hogy maga az "állam" szó is az állandóságot, megállítottságot jelent, és nemcsak a magyarban van így, mivel a latin Iupiter Stator is ugyanezt jelenti: Az államalapító, a megállító Jupiter. Ciklusba zárja és egy állandó középpont köré rendezi a létörvénybeli nyüzsgést.

A modern demokrácia ezt a megállítottságot elvben sem ismeri. A középpont helyét egy jogászkodó siserehad vette át.Legitimitását pedig épp onnan eredezteti, ahonnan még elvben sem származhat hatalmi legitimáció. A tudattalan tömegből, a passzív szubsztanciális bázisból. Abból a masszából, ami fölött hatalmat kell gyakorolni, nem pedig hatalmat eredeztetnie.

Ennek fényében tegyük fel a kérdést. Miért is tüntetnek ezek a szerencsétlenek?
Aszfaltbennszülött liberális csőcselék... No, jöjjön a görbe tükör. Nem tudom, lemaradtam valamikor egy "kibernet honfoglalásról", vagy mikor hagytuk el a true-school old-school szülőföldünket?! Mióta táplálkozunk ételek helyett bitekkel-bájtokkal?! Az anyaföld, szülőföld,…..
Kivágás a Nimród Vadászújság legfrissebb, márciusi számából Örömmel osztom meg olvasóimmal a fenti hírt; annál is inkább, mert jó néhány vadászati témájú elbeszélésem pihen "az asztal fiókjában", arra várva, hogy kiegészülve még újabbakkal, esetleg könyv-formát…..
AtyafiPeca 2014.03.18 09:37:31
Nemrég  Csákó Gábor tollából olvashattunk egy igazán elgondolkoztató felvetést a február közepétől folytatott süllőpergetésről. A szerző elhivatott pergetőhorgász, s elveiben a szabálytiszteleten bőven túl is megy (persze a még jobb irány felé). Mindezt feltétlenül…..
Egykoron Steveolson emlékezett meg egy esetről, amiben az ifjonc kis horgászokat saját nagyapjuk tiltotta le a „karikázásról”. A történetet itt lehet olvasni. Még március sincs, de én máris beleuntam a karikázás egy bizonyos formájába... …Na végre, kimozdultak a keszegek a…..
AtyafiPeca 2014.02.23 17:42:36
AtyafiPeca 2014.02.25 22:07:21
Nem. Fekete lyukak értekezése a szakértésről. A szakértés szakértésének a szakértése.
El kel, hogy mondlyam Nektek, hogy nem csoda, hogy a magyar átlagpolgárnak lesújtó véleménye van a horgászokról és ha tehetik megmosojognak, vagy csak épen kiröhögnek minket, mert biza a nagykártyák töbségének nagyon bokorbaszarós a formálya. Persze ez nálam nem okoz gondot, mert én nagyon lyókat mulatok magamban ezen a sok eltévejedet én központú idiótán, akik eljutotak oda, hogy önmagukat parodizálják.

Elképzelt cikk a Mahor 2035-ös számában:

Horgászni voltam. Sütöt a Nap. Egész jó idö volt. Kicsit fáztam is, de vitem magamal kesztyűt. Már jó ideje dobáltam az ssr/258/cfk 145 tipusu mücsalimat, mikor ütést éreztem és meg is volt a hal. 8 kilos csuka. Csak ugy görbült a bot. Még a lábaim is remegtek. Én mindenki tudja hogy nem viszem el a halt, mert viszadobom az élető elemben. Igy is tetem. Eleresztetem. Huh, de jó gondoltam magamban, ijen szép csukát még nem is fogtam. Közben feltámat a szél és az őszi falevelek virgonc fecskék módlyára letek felkavarva a feltámadó szél nyomán. Ősz van gondoltam, de jó it kint a természetben egyedül kint leni a jólevegőn. Még dobtam párat és hazafelé vetem az utam a csodálatos őszi levegőben. Hazafelé menet még arra gondoltam, hogy jövök máskor is, mert nagyon szeretek horgászni, ha lehetőségem van horgászni, mikor horgászhatok kint valahol egy vizparton a jólevegőn a bezártságtól távol.
Dr. Glaubert Norbert
Pelsológia Tüskék és tüskések 2014.02.12 17:45:29
Ismét idegen tollakkal ékeskedem. Az alábbi írást távolba szakadt barátom jegyezte néhány éve, és tavaly rám hagyományozta azzal, hogy: „..ha tetszik, és egyetértesz vele, nyugodtan posztold ki…” Nos, nem tetszik, és egyet sem értek vele :-) :-), de Gábor gondolatait most,…..
AtyafiPeca 2014.02.19 07:05:42
1. Minden emberben elemi vágy él, hogy a magáról alkotott pozitív énképet fenntartsa (szabálytisztelet).

Az énkép és a szabályok betartása közel sincs feltétlen viszonyban egymással. Jól is nézne ki a világ, ha mondjuk azért nem tudna valaki a tükörbe nézni, mert behajtott egy egyirányú utcába. Mindent lehet, semmit sem szabad. Hogy is mondta Pupa? Az erkölcs túlnyomórészt a gyengék fegyvere. Teljesen igaza van. Ezt már pár pecázós fórum igazolta.
atyafipeca.wordpress.com/2013/02/10/hamvas-karneval/
És mit szóltok azokhoz, akik egész szezonban 15 centis domolykókat vágnak szájba tucatszám és közben a természet varázsáról papolnak? És mit szóltok azokhoz az elhülyült vén barmokhoz, akik olyan szellemi szinten állnak, mint egy utolsó tanulatlan munkásőr és törvényeket hoznak? Azt kéne betartani? Nekem van énképem. Az, hogy az mennyire pozitív, vagy negatív, az az én dolgom. :-)
Viszont az énképem kialakulásában nem játszott szerepet a horgászat. És nem is fog. :-)
Üdv
A
Pelsológia Két esztendő 2014.01.19 20:19:56
Bizony. Éppen két évvel ezelőtt indítottam útjára a Pelsológiát. Ezalatt hajóztunk sima tükrű és hullámos vízen egyaránt, fogtunk ilyen-olyan halakat: szépeket, nagyokat, kicsiket, szép kicsiket, de csúnyát egyet se. Nagy ritkán elkalandoztunk a Balaton partjáról, ám mindig a…..
Pelsológia Képes évismétlés 2014.01.09 20:27:41
Eltelt egy esztendő a legutóbbi képes évismétlésünk óta. Azóta lefolyt néhány liter víz a Sió zsilipjén, s most mondhatnánk, hogy különös, "ilyen még sosem volt" évet hagytunk a hátunk mögött. Ez persze költői túlzás, de kétségtelen, számos emlékezetes pillanat,…..
AtyafiPeca 2014.01.11 14:09:39
:-)
Pelsológia Karácsonyi ajándék 2013.12.24 17:26:22
Karácsony reggelén a kikötő félig befagyva fogadott. És csend, és mozdulatlanság – mindenütt. A máskor oly eleven, már-már szemtelen vadkacsák velem szemben gubbasztanak a túloldali móló kövein ücsörögve. Innét nézve mintha panoptikumot látnék, kitömött vadkacsákat.…..
AtyafiPeca 2013.12.24 18:23:02