Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Erna

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Orbán provokatőr 2010.09.14 11:21:00
Forrás: Der Spiegel  Méltatlan feledés övezi azt a Der Spiegelben megjelent összeállítást, amely a világ 9 provokatőrét veszi számba, köztük a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort. A provokátorok alatt a szerzők, akikből rögtön kilenc is van, lényegében azokat a…..
Juhász Erna 2011.07.10 14:13:47
@wip: Igen, '56 tiszta forradalma, amikor kinyitották a börtönkapukat és mindenféle bűnöző előkerült, a be nem börtönzött, potenciális bűnözők is kedvet kaptak, bizony mocsokba fordult. Akkor én még kislány voltam, de azt hiszem nagyon pontosan éreztem, érzem ma is hogyan vált a szép egység gyilkos mocsokká. Apám, a 11 éves öcsém lábát október 25-én begipszeltette kicsi sérülése miatt egy ismerős orvossal, nehogy "pesti srác" legyen belőle! Pedig akkor még senki nem tudta hány Wittner Mária fog majd fegyverhez jutni, életeket kiontani. Ma már öreg vagyok, meg beteg is, nem fogok részt venni semmilyen közelgő forradalomban (pedig nagyon érzékelema leheletét); vigyázat, emberek!!! A legtisztább eszme is bemocskolódhat!
Juhász Erna 2011.07.11 13:47:54
@tevevanegypupu:
Tisztelt "tevevanegypupu"!
A koncepciós perek egy darabig tartottak és azokat vitték be akikre vallottak a bentlévők. Nem tudom, hogy ezek voltak-e többen, vagy, akik a harcokban estek el, meg azok a védtelen járkelők, (élelmet beszerzők, látogatóba igyekvők stb. stb.) bámészkodók, pl.: a Kossuth téren legéppuskázott sokaság. Nem tartott az olyan sokáig, hogy "bárkit" bevittek. Persze, akinek egy-két szerette, vagy ő maga 'bűnhődött', annak hosszú volt, meg sok volt.
A légkör ma is fojtott, nyomott. Éppen ez az, nem tudni kitől kell ma félni. Intézkedések garmada történik, amikről az ember megállapítja, hogy őt nem érinti, de érinti barátját, rokonát, ismerősét.
A kiszámíthatatlanság ideje jött el. Nem csak az a szörnyű, ha attól kell tartani, hogy jön-e értünk az a bzonyos fekete autó. A közeli és a távoli jövő nem kiszámítható most. Akinek van ma munkája, nem biztos, hogy holnap is lesz. Az indoklás nélküli, vagy az 'átszervezés' miatti munkaelvesztést egy-két-három gyerekkel egy hónapig sem lehet kibírni. Röviden szólva: elvette a jelenlegi kurzus a reményt.
Mit ért túlságos és helytelen elkötelezettségen?
Csak az elkötelezettség, a célirányos küzdelem vitte előre eddig az emberiséget. Minden tiszteletem azoké, akik újba, jobb-ba akartak kezdeni, de a mindenáron átvitt akarat nagyban a háborúkhoz vezetett, a kisebbek meg a többi ember nyomorításához.
Sajnos én tudok több olyan esetet, amikor semmiféle pártelkötelezettség nélkül is lapátra tettek embert. Például ismerek valakit, aki a művelődési (oktatási/kultúrális) minisztériumban dolgozott. Pokornyi Zoltán miniszteri kitüntetésben részesítette, aztán Hiller István beszédeit írta megelégedésére. Ma Hoffmann Rózsa, nyolc évvel a nyugdíjazása előtt kitette a szűrét indoklás nélkül. Tökéletes pártsemleges ember! Nyolc éven át miből fog megélni? Milyen nyugdíjat fog kapni akkor, ha majd eléri a korhatárt?
Tömegesen van hasonló példám, tehát bőven van mitől félni. És, ha a bizonytalanság ott van a mindennapjainkban bizony félünk beszélni, telefonálni és írni is.
Juhász Erna
A politikai hablaty érvényesülésének útjában eddig sem állt sok minden, azonban ez a ciklus annyiban újat hozott, hogy most már a parlamenti ellenzék is megszűnt létezni, bár a Jobbik előbb-utóbb meg fogja találni hangját és szerepét. Ennek fényében a többiek mostani…..