Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cvanger

6 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok! Sziráki Szabolcs vagyok és ebben a blogban különböző fotográfiai témákat szeretnék feldolgozni, mint például látványos portré készítés vagy a fényfestés titkai. Persze sok téma van, az általánosaktól az egészen speciálisig, így a segítségeteket szeretném…..
Már a YANonymous is egy érdekes alkalmazás, de a fejlesztését még érdekesebbé tesszük azzal, hogy az alkalmazással együtt készítjük az azt bemutató tudományos publikációt is, amelyben nyilván bármely fejlesztő lehet társszerző, ha dolgozik a kéziraton is (picit több…..
Cvanger 2013.12.15 15:19:13
@Erika Bátfai: Köszönöm! :D
Cvanger 2013.12.16 12:29:21
@Erika Bátfai: A kapcsolathalo-elemzes mappa meg van osztva, de abban 11 rekordot látok és nincs benne a fenti könyv.
Cvanger 2013.12.16 13:40:08
@Erika Bátfai: szabolcsszabi92@gmail.com
JUnit tesztelünk és átszövő vonatkozásoka szövünk az első védésbe. Ha az elmúlt laborokon a védésed keretében az eredetileg C++-ból átírt humán genomos első védést áttetted Maven projektbe, akkor ma azzal kezdheted a munkát Ha nem, akkor kérd el attól a Maven…..
Cvanger 2013.12.02 13:40:53
goparallel.sourceforge.net/exploring-new-lambda-features-c11/

tartalma tömören:
A lambda függvények a 2011-es c++ verziótól vannak jelen a nyelvben. A lényegük, hogy létre tudunk hozni egy függvényt és azt tárolni egy változóban. Ez eddig csak mutatók használatával volt lehetséges, de annak a szintaxisa bonyorultabb.

szintaxisa: auto myfunc = [](int x) { }, ahol az auto kulcsszónak az a hatása, hogy a függvény tipusát a fordító dönti el és nem kell nekünk megadni. A lambda (érződik, hogy valami állandót akar jelenteni) rész a keretes zárójelek között van, ahol meg lehet adni egy read-only változót, melynek az értéke a függvény deklarációjakor eltárolódik, így a változón végzett későbbi változtatás nem lesz hatással a függvényre.

Mindez videóval:
www.youtube.com/watch?v=abxpEptQVAk

+= 30 pont
Múlt hét szerdától elérhető a git repó a SF-on, most már át is szerveztem: egy "Helló, Világ!" szintű Google Protobuf kommunikációs osztályt formálisan betettem a Maven projektbe (lásd a pom.xml-t). Ez lesz az alapja a YANonymous Construct és a YANonymous Puzzle közötti…..
"MORPHEUS: This is the Construct. It is our loading program.  We can load anything from clothes, to weapons, to training simulations. Anything we need."http://www.imsdb.com/scripts/Matrix,-The.html YANonymous = YANA (You Are Not Alone)  + Anonymous = You Are Not Anonymous Az app…..
"Valakinek holnap le kell győzni a sötétséget Mondd, te kit választanál? Valakinek holnap át kell írni a régi meséket Ó, mondd, te kit választanál? Valakinek holnap meg kell váltani ezt a világot Mondd, te kit választanál?" István a király Az első laborfeladat (szept. 23): a…..
Cvanger 2013.09.24 13:45:24
www.dropbox.com/s/7ahba3cnnn966ac/alap_graf.png

mostmár lehet összeköttetéseket létrehozni, mindig ahhoz köti, amelyikhez a legközelebb volt az ACTION_DOWN, de még húzás közben nem rajzolja "folyamatosan", az a következő
Cvanger 2013.09.24 23:05:58
@nb: elkészült a "húzás", bár már készen volt mielőtt az előző komment kikerült, kb 1 órát kinlódtam a rögzítéssel, a recordmydesktop nem jól működik és sok googlezás után rátaláltam, hogy a cinnanomba alapból be van építve: CTRL+SHIFT+ALT+R-rel kezdi venni, ugyanezzel megál és a Home mappába menti *.webm néven. A kis kitérő után itt tartok:

www.dropbox.com/s/v5qydz31oa4qc63/huzas.webm

Azt hogyan tudom megoldani, hogy ha kihúzza, akkor ne tegye le? van rá ACTION_ vagy egyszerüen nézzen, hogy ha a kijelző szélességénél nagyobb az x akkor nem kell letenni?
Elérkeztünk a félév labormunkáját lezáró második védéshez, amely a http://progpater.blog.hu/2013/03/10/kozos_feladatok_allamvizsga_beugro poszt három alábbi feladatának egyike lehet: [35 pont] 2D grafikus megjelenítő írása a Quantum Consciousness Soccer Simulator -…..
A laborhoz ajánlott muzsika: http://youtu.be/mNHPv2GJyh8 A 8. labor témája Az alternatív tabella C++ változatának megírása. 5-8 pontért a laboron celebráld a védett LZW binfás programod és a következő "általános" binfa összehasonlítását:…..
Mi sarkantyúzna, nagy eszmék miatt,Hogy a muló perc élvéről lemondj?Míg most, jövőd ködön csillogva át,Ha percnyi léted súlyától legörnyedsz,Emel majd a végetlen érzete.S ha ennek elragadna büszkesége,Fog korlátozni az arasznyi lét.És biztosítva áll nagyság,…..
A legfontosabb megfigyelésem, hogy a hallgatók zöme (tisztelet a kivételnek; a jelenleg laboronként néhány főnek) sajnos egyáltalán nem készül a laborra. Ennek egyértelmű jelei: néhány hallgató a márc. 4-i héten nem tudta, hogy melyik könyv a kötelező olvasmány (annak…..
A laborhoz ajánlott muzsika a Fort Minor - Remember The Name: http://youtu.be/VDvr08sCPOc A negyedik laborig a kötelező (márc. 11-i) A KÖNYVből olvassuk el a a 190-218 oldalt a 295-301 oldalt ahonnan 3 olyan dolgot kérdezz meg a binomodtól, amelyet nem, vagy nehezebben értesz, a…..
A laborhoz ajánlott muzsika Stirlitz főcímzene: http://youtu.be/7H99FM6S8rU A harmadik labor (márc. 4-i hét) A KÖNYVből olvassuk el a a 115-141 oldalt a 142-187 oldalt ahonnan 3 olyan dolgot kérdezz meg a binomodtól, amelyet nem, vagy nehezebben értesz, a binom pedig próbáljon…..
A laborhoz ajánlott muzsika Liszt: http://youtu.be/7H99FM6S8rU Indítsuk is el, dőljünk hátra, kicsit lazítsunk és pár perc múlva vágjunk bele a második laborra történő felkészülésbe, mert az első laboron ne szépítsünk, a legtöbb hallgató állásait elsöpörte a labor. De…..
Kedves Hallgatók, Laborvezetők! Megszületett a várva-várt "interkurzus" megállapodás, bár a sillabuszt még nem tudtam frissíteni, de íme a lényeg a közös számonkérés kapcsán: mindhárom kurzus bead 16 feladatot március 15-ig a közösbe a közös feladatokból történő…..
Cvanger 2013.02.20 02:01:28
Én is azt hittem, hogy majd órán lesznek ellenőrizve a feladatok, ezért írom őket ilyen későn, de hátha lesz még értük pont.

1.) "régi" prezi 106-os: számokat kér be, de 1 karakter egészrésszel rendelkező lebegőpontos számként tárolja el, majd ha CTRL+D, akkor kiírja az átlagukat szintén 1 karakter egészrésszel formázva.

Könyv 25. oldalán lévő kód fordítására kép:
kepfeltoltes.hu/130220/stack_www.kepfeltoltes.hu_.png

Első celebráció: A program megnézi, hogy mekkora az int típus mérete, mert általában az meg szokott egyezni egy gépi szó hosszával, de nem mindig, pl. nálam 64bites hardveren és szoftver kombón is csak 32-t ír, ez valószínűleg a GCC fordító miatt van, aminek a -m32/-64 kapcsolóval lehetne megadni, hogy milyen rendszerre fordítson, bár nekem nem működött. A lényeg, hogy a program addig shifteli balra a kezdetben legjobboldalt lévő 1-st, amíg az "ki nem csúszik teljesen", így az n változó a shiftelés során jobbról bemászó 0-kal van tele, ami 0-t jelent, ami a hamis értéke így kilép a while.

A "másik könyv" Chapter 2 lefordításához a chapter.2.6.cpp-be az első #include után be kellett szúrni a következő includot is: #include <iostream> , amire a cout-nak volt szüksége. Itt a kép: kepfeltoltes.hu/130220/chapter2_www.kepfeltoltes.hu_.png
 Sziasztok! illetve Üdvözlök mindenkit! Mint a címből is látszik most az érdeklődésről/önszorgalomról vannak gondolataim, melyeket le szeretnék írni. Érdekes dolog az önszorgalom. Lehet jó is és lehet rossz is. Jó azért mert segít kitartani valami az embert érdeklő téma…..
VégeEgy a Wachowski testvérek által rendezett filmben többször is elhangzik egy mondás, ami így szól: „Minden, aminek kezdete van, egyszer véget is ér." Így történt ez a munkaviszonyommal is, ami akár tetszik, akár nem, megszűnt létezni. Ez rossz, mert…..
 Kedves olvasóim! Megint nem írtam sokáig, több okom is volt rá. A hét elején részt vettem egy rajztanfolyamon Dr. Molnár Csaba szervezésén belül. Ő az a debreceni barátunk, akit reklámozok is jobboldalt ( :P ) Az egész tanfolyam 2 napig tartott, de teljesen lefárasztott, mivel…..
 Sziasztok! Először is szeretnék mindenkitől elnézést kérni, a mostani majd' 2-hetes kimaradás miatt, de lentebb taglalom is, hogy mi volt velem. :D Ugyebár lévén, hogy diák vagyok ottvan az az iskolának nevezett létesítmény, ahol sokmindent megismer az ember...blabla a lényeg,…..
Sziasztok újra! Az előző rejtvény megfejtése a Mátrix című film volt. Annak is a 3. részében, mondja ezt a jó a főgonosznak mikor rájön, hogy másképp nme tudja legyőzni, mivel tökéletesen egyforma erősek, csak azzal ha az eszébe juttatja, hogy "Minden dolog, aminek kezdete…..
Hát ez az idő is eljött... Soha nem gondoltam, hogy valaha ilyesmit fogok írni, de egy blog író versenyen való részvételhez nélkülözhetetlen egy blog. Többé-kevésbé személyes élményeimet, azokhoz kapcsolódó gondolataimat, esetleg egy-két számítástechnikával, programozással…..
     Nos kezdésnek talán a legfontosabb a kilétem lenne, de ezt inkább kérdésre ajánlom az olvasók számára. Így a blogom létrejöttének körülményeiről szeretnék pár sort írni.      Soha nem gondoltam volna hogy valaha is blogot fogok írni pedig…..