Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dmckayals

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Dmckayals 2012.12.03 16:59:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azt egyébként hogy érted, hogy ezt a kört már 50szer végigjártad, Ennyi MLM rendszerbe léptél már be, vagy ennyiszer próbáltad megmagyarázni a másiknak, hogy bepalizták? Hány MLM-ben vettél részt eddig?
Dmckayals 2012.12.03 21:24:19
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Azért remélem észrevetted a különbséget köztem és azok között az emberek között, akik téged megtaláltak a bioboltban. Sajnos itt is vannak kontárok és olyan módszerrel dolgozók, akik rontják a szakma hírét. Ez nem azt jelenti, hogy minden MLM-es át akarja verni az embert és csak a pénzére hajt. Csak sajnos a rossz dolgok hangosabbak. Én se itt, se máshol nem mondtam és ezután se mondom, hogy valaki ezzel a hét végére milliomos lehet. Ellenben írtad, hogy Te is vásároltál egy terméket, mert volt rá kereslet. Az MLM nem arról szól, hogy boldog boldogtalant beléptetsz. Nem az emberek, hanem a forgalom után van jutalék. Ha valaki használ 2-3 terméket és azt minden hónapban megveszi, nem cseszegetem azért, hogy ugyan szóljon már még 200 embernek és legyen milliomos hó végére. Neked is csak a termék kellett, ahogy írtad, meg is kaptad. A nagykerben ugyanaz a termék jelent meg, mikor áttértél arra, vagy egy másik gyártó hasonló terméke? Árban volt különbség?
Azt egyébként nem tudom, mit értesz fáraó alatt, bár gondolom a "piramis tetején trónolókat" (a valóságban ugye az alján feküdtek meghalva...) De nem az keresi a legtöbbet, aki a legtetején van, hanem akinek a csoportjában nagyobb a forgalom. A jutalék fölfelé csak néhány szintig megy, ráadásul egyre kisebb mértékben. És igazad van, egy ember akkor keres ebből pénzt, ha vannak hozzá csatlakozott emberek. De mint írtam, sokan nem építenek üzletet, csak a termék miatt regisztrálnak, és az ő forgalmuk ugyanúgy számít. Ők nem akarnak mást, csak a terméket, nem érdekli őket, hogy kereshetnének vele pénzt. Viszont így az új belépőknek is van honnan bónuszt szerezniük. Vannak erre nagyon jó példák.
Nem mondom, hogy mindenkinek ezzel kell foglalkoznia, sőt, azt se mondom, hogy minden ember meggazdagszik ebből. De ha valaki keres belőle annyi pénzt, ami fedezi a gázszámláját, vagy az autóhitelét (amit feleekkora részletekkel vett fel, most meg a nyakán maradt), az a mai világban szerintem segítség. És én úgy látom, hogy ezt elérni nem lehetetlen, ráadásul kényelmesebb lehetőségnek gondolom az MLM-et, mint másodállást vállalni a Tescoban és úgy megszakadni a családért, hogy közben alig látod őket.
Dmckayals 2012.12.04 11:25:33
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Furcsa, hogy azt mondod, egy percet sem dolgoztál MLM-ben, mégis úgy állítod be magad, mintha itt mindenkinél többet tudnál erről az egészről. Olyan, mintha egy orvostanhallgatót próbálnál meg arról meggyőzni arról, hogy nem úgy kell műteni, ahogy neki tanítják, hanem úgy, ahogy azt te a Vészhelyzetben láttad.
Érdekes ellentmondásokat vélek felfedezni abban, amit írsz. Az egyik hozzászólásban azt írod, hogy az MLM-ben kapható termékek túlárazottak. Utána azt írod, hogy a nagykerben 2-3 % különbséggel kaptad meg ugyanazt. Akkor a nagyker is túlárazott?
Igen, az MLM-ben a termék árában benne van az a jutalék, amit visszaosztanak, ellenben a gyártótól vásárolsz. Ha bemész egy boltba, akkor amit megveszel, annak az árában benne van a gyártó által megszabott ár, a reklámköltség, azoknak a vállalkozásoknak, cégeknek az árrése, akiken keresztülmegy a termék, amíg a vásárlóhoz eljut. Ez ugyanúgy és kb. ugyanannyira megdrágítja a terméket. Ráadásul, amíg a cég fixen meghatározott jutalékkal dolgozik, addig a boltos kénye kedve (és a vásárlók ingerküszöbe) alapján úgy árazza be a terméket, ahogy akarja. Talán találkoztál azzal az interneten keringő képpel, ahol a Spár-os tészta árát hasonlítják össze itthon és Ausztriában. Jelentős a különbség. Az MLM-ben országtól függetlenül mindenhol ugyanannyiba kerülnek a termékek.
Egyébként ezt is tanulni kell. Ha valaki csak úgy elkezd valamit csinálni az tényleg olyan, mint a szerencsejáték, sőt talán még rosszabb is. Abban sem értek veled egyet, hogy kevés olyan fogyasztó van, aki nem tagja a rendszernek. Nézd meg, hány nő táskájában vagy fürdőszobájában van Avon termék! Aztán nézd meg, hogy közülük hány tagja a rendszernek! Szerintem bőven 25% alatti az arány. Nem kívánok további vitát folytatni erről, mert úgy látom, hogy n-tart a végtelenbe és nem konvergál semmihez. Neked van egy véleményed. Nekem van egy másik. Hogy melyik min alapul, szerintem hagyjuk.

@tff: mostanra értem el azt, hogy a jutalékom fedezi a havonta fogyasztott termékeimet. Ez kb 20-25 ezer Ft havonta. Én a termékek miatt léptem be (ennek személyes oka van), sokáig csak fogyasztó voltam, később úgy gondoltam, hogy a termékek beváltak, jó lehet másnak is. Nem dolgozom teljes erőbedobással, így összességében még kb 150.000 mínuszban vagyok. Elsőre soknak tűnhet, de én döntöttem el, hogy ezt a pénzt a termékekre költöm és sokáig csak kiadásom volt, mert csak fogyasztó voltam. Ellenben a telefonszámlámon havi 4-5000Ft-ot spórolok, mióta tagja lettem a céges flottának.

@Zabaalint: Én máshogy látom. Nem ígértek semmi eget rengetőt. Megbeszéltük, hogy én mit szeretnék elérni, a szponzorom pedig segít, hogy ezt elérjem. Úgy látom, hogy ehhez jó úton haladok. soha nem volt szó 1 hét alatt milliókról, ráadásul a rendszert is működőképesnek látom. Ha mindenki, aki fogyasztó, hálózatot is akarna építeni, akkor én is azt mondanám, hogy a rendszer rossz, de sokan vannak úgy, hogy ők csak a terméket kérik, a többi részéből nem kérnek. A hagyományos kereskedelem is ettől működik, hogy nem áll be mindenki boltosnak. ;)

Úgy érzem, hogy ezen a vonalon nagyon elkanyarodtunk a kiinduló poszttól, így tényleg ez az utolsó posztom. Az anyukának üzenem, hogy ne adja fel. Sokan egyből támadták, hogy minek vállal gyereket a semmire, minek neki autó, biztos rossz munkaerő, stb. Szerintem, ha csak a fele is igaz annak, amit leírt (bár feltételezem, hogy az egész az - igen, biztos naív vagyok és mindenkinek mindent elhiszek) akkor nem volt könnyű dolga, de kívánom neki, hogy mihamarabb találjon olyan munkát, amilyet szeretne és amilyet megérdemel.
Volt valaki, aki azt írta, hogy egy 15 éves autó, ami elvisz A-ból B-be az tökéletes. Igen, amíg Te ülsz benne, nincs vele baj. Főleg, ha lerohadsz vele télen a puszta közepén, 2-3 km-re mindentől a -15 fokban. De mikor majd a hátsó ülésen ott lesz a gyereked jusson eszedbe, hogy sok barom van az utakon és hiába vezetsz te jól, hogyha szembe olyan jön, akit nem érdekel semmi. Akit érdekel, miről beszélek, nézze meg a www.langlovagok.hu/ -t.
És Budapesten belül lehet, hogy elég a BKV, de 2 gyerekkel és csomagokkal leutazni vidékre tömegközlekedéssel, az azért már nem biztos, hogy az álomutazás kategóriába tartozik.

Kedves Posztoló, fel a fejjel, hamarosan eljön a Te időd is! ;)

További minden jót!
Üdv,
DMC